האם יציאה אופטית כפופה לאיכות?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
שם מלא: xena
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

אסביר את כוונתי: כידוע, אם אני מעביר קובץ קול מתיקייה אחת לשנייה, אין משמעות לדבר על ירידת איכות, שכן המידע מועבר במולאו. האם כך הוא העקרון עם יציאה אופטית, או שמא יציאה אופטית ממקור לא "איכותי", כמו לוח אם, תהיה מנוונת יותר מאשר יציאה ממקור איכותי כמו נניח כרטיס קול מושקע?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

לא צריך להיות שום הבדל, אלא אם המערכת הפעלה או תוכנת ההשמעה מבצעת מניפולציה כזו או אחרת שהמשתמש לא יודע עליה.

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני שואל כי אני רוצה לחבר מחשב לרסיבר עם כניסה אופטית. כרטיס הקול שלי במחשב הוא אונבורד, אבל יש גם יציאה אופטית על הלוח. לפי מה שאתה אומר, לרכוש DAC שמתחבר ל USB של המחשב, יהיה בדיוק אותו הדבר כמו לחבר את הרסיבר ליציאה האופטית של המחשב?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אמממ.... לא. DAC מבצע המרה מסיגנל דיגיטלי (USB, אופטי או קואקס), לאנלוגי.

חיבור המחשב ישירות לרסיבר באופטי לא כרוך בשום המרה של הסיגנל, והמרה כזאת מתקיימת אם בכלל בתוך הרסיבר.

אם תחבר USB DAC מהמחשב לרסיבר, אז ההמרה מתבצעת מחוץ לרסיבר, ולא ניתן להשוות בין שתי האופציות הללו בצורה מדוייקת... :oops:

במילים אחרות, חיבור את המחשב דרך USB DAC לרסיבר שקול לחיבור את המחשב בכבל אופטי ל-DAC ומשם לרסיבר, ולא לחיבור ישיר בכבל אופטי של המחשב לרסיבר. (i)

xena פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זה מה שחשבתי. טוב, זה רק אומר שגם מוכרים בחנויות אודיו רציניות יכולים לחרטט אותנו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

xena כתב:זה מה שחשבתי. טוב, זה רק אומר שגם מוכרים בחנויות אודיו רציניות יכולים לחרטט אותנו.
...
:oops: :roll:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”