גולן טלקום - אכזבה מהשירות

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

למי שלא יודע הייתי בחול ב 6 חודש האחרונים. על מנת לחסוך בהוצאות העברתי את הקווים שלי בגולן טלקום מחבילה של 99 שח לחבילה של 10 שח. כשחזרתי לארץ וניסיתי להחזירם לחבילה המלאה ראיתי שרשום שהשינוי יכנס לתוקף רק עוד כחודש (בסוף מחזור החיוב כשבעת השינוי עברו רק ימים בודדים מתחילת המחזור). יצרתי קשר עם שירות הלקוחות, היה עומס חריג, בחרתי באופציה של חזרת נציג אלי וכשחזרה נציגה הסברתי לה את המצב - ללא הועיל. הגברת התעקשה ש"אי אפשר". כשבקשתי לדבר עם נציג בכיר/אחראי נענתי ב"אי אפשר" נוסף. אני אישית לא מאמין באי אפשר ומבחינתי ברב המיקרים אי אפשר משמעו לא רוצים. אני אישית חברה קשה שלא מצליחה לתת מענה לרצונות סבירים של לקוחותיה לא ממש נחשבת אצלי באופציה נבונה, במיוחד כיום שפשוט אפשר לעבור לחברה הבאה בקלות ולפתור את ה"אי אפשר" בדרך הרבה יותר פשוטה.

לידעת כל מי ששקל להצטרף לגולן טלקום.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

כן, גם בסלקום החבילות נכנסות לתוקף בתחילת מחזור חיוב. באיזהשהו שלב שקלתי רכישת קו לשבועיים וביטול בסוף, כי כך יותר פשוט ויותר זול (מדוסבר בקווים של העבודה)
ב-012 לעומת זאת שינוי חבילה מתבצע מייד (קו הפרטי שלי)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

לא הבנתי על מה אתה מתלונן בדיוק. למה זו אכזבה מהשירות אם החלטת להחליף תוכנית כמה ימים אחרי תחילת מחזור החיוב?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

אני גם חושב שאתה מבלבל את המושג "שירות" עם מושג כמו "היצע מוצרים ושירותים".
אין להם את הגמישות הזו, ואם למישהו אחר יש אז זה בהחלט מינוס בהיצע השירותים שלהם, אבל זו לא קשור לאיכות שירות.
"שירות" אצלי, זה איך מתיחסים אליך האנשים בצד השני.
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

להגיד ללקוח "אי אפשר" על משהו שבהחלט אפשרי - רק הוחלט לא לתת כאופציה, מבחינתי זה שירות גרוע. לא לאפשר ללקוח לשוחח עם נציג בכיר - מבחינתי זה שירות גרוע. אי זמינות של נציגים וזמן חזרה ארוך - מבחינתי זה שירות גרוע.

אז מה בעצם הם השאירו לי כאופציה לפתרון הבעיה - מעבר לחברה אחרת? לא מגוחך?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

pixies כתב:לא הבנתי על מה אתה מתלונן בדיוק. למה זו אכזבה מהשירות אם החלטת להחליף תוכנית כמה ימים אחרי תחילת מחזור החיוב?
...
מה מונע מהם להחליף תוכנית בכל שלב ולחייב על החלק היחסי בחודש בה התוכנית הייתה קיימת בפועל? הרי אני דווקא רוצה תוכנית יקרה יותר, קרי לשלם להם יותר - ןהחברה פשוט מתעקשים לתקוע אותי בתוכנית שאינה מתאימה לי מכיוון שאף אחד לא רוצה לבצע שינוי שטכנית אמור להיות מאוד פשוט לביצוע במערכת ממוחשבת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

Huber כתב:להגיד ללקוח "אי אפשר" על משהו שבהחלט אפשרי - רק הוחלט לא לתת כאופציה, מבחינתי זה שירות גרוע.
...
אם זה אפשרי או לא זו החלטה עסקית שלהם לגבי השירותים שהם נותנים.
זה כמו שתיכנס למכולת שמוכרת מוצרים של תנובה אך לא של טרה. ברור שעקרונית אפשרי היה להם גם למכור של טרה, אבל הם החליטו לא למכור.
הזבנים יכולים להיות הכי נחמדים בעולם ולנסות לעזור אך הם לא ישנו החלטות עסקיות.

Huber כתב: לא לאפשר ללקוח לשוחח עם נציג בכיר - מבחינתי זה שירות גרוע. אי זמינות של נציגים וזמן חזרה ארוך - מבחינתי זה שירות גרוע.
...
בזה אני מסכים איתך לחלוטין, ושים לב להבדל העקרוני בין הנקודה הזו לנקודה הקודמת.
משה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

moco כתב:
Huber כתב: לא לאפשר ללקוח לשוחח עם נציג בכיר - מבחינתי זה שירות גרוע. אי זמינות של נציגים וזמן חזרה ארוך - מבחינתי זה שירות גרוע.
...
...
אני חושב שבמקרה של גולן גם זה לא שירות גרוע, כי החברה התחייבה לספק שירות באמצעות האינטרנט, ז"א אני מבין שחזרה טלפונית של נציג זה כבר מקרה חריג, וזה תמיד יקח זמן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אני בהחלט יכול להבין למה זה נכנס לתוקף רק במחזור החיוב הבא.
תחשוב שאתה טוחן אותם עם 500 דקות ו-500 SMS-ים במשך 5 ימים בתוכנית ה-99 ש"ח, ואז עובר לתוכנית ה-9.99 ש"ח למשך 25 הימים הנותרים ולא מנצל כמעט דקות ו-SMS-ים.
זה לא ניצול לרעה של ההטבה?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

pixies כתב:לא הבנתי על מה אתה מתלונן בדיוק. למה זו אכזבה מהשירות אם החלטת להחליף תוכנית כמה ימים אחרי תחילת מחזור החיוב?
...
(Y)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

dima_vy כתב:
moco כתב:
...
...
אני חושב שבמקרה של גולן גם זה לא שירות גרוע, כי החברה התחייבה לספק שירות באמצעות האינטרנט, ז"א אני מבין שחזרה טלפונית של נציג זה כבר מקרה חריג, וזה תמיד יקח זמן
...
אני התייחסתי ל"לא לאפשר ללקוח לשוחח עם נציג בכיר", שזה באמת יוצר הרגשה גרועה אצל הלקוח.

מבחינת זמינות נציגים וזמני תגובה, זו גם החלטה עסקית לגיטימית. הם אכן בנויים על שירות עצמי, ופתיחת מערך שירות טלפוני גדול פשוט יפגע בשורה התחתונה. אומנם, השירות העצמי שלהם מצויין ונדיר שצריך לדבר עם בן אדם.
הדוגמא פה טובה. הוא רצה לדבר עם נציג כדי לקבל משהו שהם בכלל לא נותנים. הוא לא יכל לעשות את זה באתר, אך גם לא יכול לעשות את זה בשיחה עם בן אדם.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

לא בהמשך לנושא השירות, אך שמתי לב משיחות עם אנשים שהרבה אנשים לוקחים את תוכנית ה99 (הכל כלול) או תוכניות מקבילות מהספקים האחרים, ללא הצדקה. הרבה אנשים לא משתמשים כל כך הרבה, בעיקר עובדי משרדים שממילא נמצאים רוב היום ליד מחשב.

אני עם תוכנית ה10. אני אומנם משלם בגלל חריגות משמעותית יותר מ10 (בערך 40-50), אך זה עדיין זול משמעותית מ99. אני משתמש חופשי גם כשאני מחוץ לבית, אני לא מגביל את עצמי כדי לחסוך.

נראה לי שהרבה לוקחים את ה"הכל כלול" לא משיקול כדאיות, אלא כקטע לא לגמרי ראציונאלי של להרגיש בלתי מוגבלים.
משה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

moco כתב:לא בהמשך לנושא השירות, אך שמתי לב משיחות עם אנשים שהרבה אנשים לוקחים את תוכנית ה99 (הכל כלול) או תוכניות מקבילות מהספקים האחרים, ללא הצדקה. הרבה אנשים לא משתמשים כל כך הרבה, בעיקר עובדי משרדים שממילא נמצאים רוב היום ליד מחשב.

אני עם תוכנית ה10. אני אומנם משלם בגלל חריגות משמעותית יותר מ10 (בערך 40-50), אך זה עדיין זול משמעותית מ99. אני משתמש חופשי גם כשאני מחוץ לבית, אני לא מגביל את עצמי כדי לחסוך.

נראה לי שהרבה לוקחים את ה"הכל כלול" לא משיקול כדאיות, אלא כקטע לא לגמרי ראציונאלי של להרגיש בלתי מוגבלים.
...
אני מסכים איתך בנושא הזה. לא כולם בודקים כמה הם באמת מדברים, וכמה באמת גולשים כד'. לדעתי גם לקחת היום חבילה ב-99 ש"ח זה מיותר ויקר.

ולגבי "לא לתת לדבר עם נציג בכיר יותר" - גם די מסכים איתך. לדעתי הנציג שכבר חזר ללקוח, או שצריך להסביר את עצמו טוב יותר ולהבהיר ללקוח שבאמת אין אפשרויות נוספות במערכת, או לתת אפשרות לדבר עם נציג נוסף. גם אם היו מעבירים את Huber לנציג שכן, שרק היה מציג את עצמו כ"בכיר", והיה נותן אותה תשובה בדיוק בטון סמכותי יותר, רוב הסיכויים שלקוח היה מאמין. זה שיטה שעבדה בהרבה מקרים, מניסיון :))

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

moco, אני גולש הרבה (רוב הגלישה - רדיו אינטרנטי בנהיגה) ומדבר מעט, ולכן לי התאים לקחת את ה-9 ש"ח של 012 מובייל ועוד 29 ש"ח על 2GB גלישה, סה"כ 38 ש"ח.
אם גולן טלקום היו מציעים כזו אפשרות, הייתי הולך עליהם, בשביל לחזק את התחרות מול החברות הותיקות (012 מובייל הם בבעלות אורנג').

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #15 

...
(Y) (Y)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #16 

dima_vy כתב: אני חושב שבמקרה של גולן גם זה לא שירות גרוע, כי החברה התחייבה לספק שירות באמצעות האינטרנט, ז"א אני מבין שחזרה טלפונית של נציג זה כבר מקרה חריג, וזה תמיד יקח זמן
...
(Y)
NK כתב:
...
(Y) (Y)
...
(Y)

אני בדיוק בדקתי עכשיו את הנושא של חו"ל וגולן פשוט שינו את הגישה בשוק. באורנג' למשל גובים מחירים שערוריתיים על חו"ל ומפנים אותך למספר טפסים שבהם מעוגנת הזכות לז**ן את הלקוח בשיטת מצליח המגובה משפטית (ואם תרצה אפרט לך מספר דוגמאות..). גולן לעומת זאת כברירת מחדל נותנת לך תנאים מעולים בחו"ל לשיחות גם עם חשבון 10 שקלים, ובנוסף מכבים כברירת מחדל את האופציה לאינטרנט בחו"ל וכותבים במפורש שזה יקר מאוד ולא מומלץ להשתמש בזה. 180 מעלות.

השתמשת בגולן טלקום כנראה כי היה לך מאוד נוח ומאוד חסכוני להשתמש במשך זמן רב בתוכנית חו"ל הסופר הוגנת שלהם. באורנג' היית משלם על הזכות להשתמש בחו"ל עם המספר בארץ לפחות 171 ש"ח לחודש גם אם לא היית מדבר דקה. במקום להגיד להם תודה, ולשלם להם את מה שמגיע להם ובכיף על כל הכסף שחסכו לך ישירות בחו"ל ולהודות להם על המהפכה שיזמו בשוק אתה בא בטענות?

לגבי 012....מה אני אגיד לך. זה הנשק העיקרי של אורנג' שמטרתו לקבור את גולן ואת המהפכה שיזמו. לא הייתי עובר אליהם אלא בלית ברירה עקב שירותים שעדיין חסרים בגולן (כמו למשל חבילת אינטרנט נפרדת).

HDF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #17 

המטרה בעיכוב השינוי לסוף מחזור החיוב נועדה כדי להגן על החברה מפני ישראלים תחמנים ונצלנים. (מה לעשות, יש הרבה כאלה פה)
אני לקוח גולן מרוצה, למרות שאין קליטה טובה שלהם במקום מגורי...חשוב לתמוך בחברה הזו בשביל העתיד הסלולרי שלנו.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #18 

Huber - אני מקווה שחו"ח אתה לא מרגיש שעושים לך "עליהום" פה - אנחנו פשוט רוצים להציג את התמונה. אין לי, כמו כולם, אינטרסים אישיים בגולן.
אם כבר הייתי מלין על משהו זה על שיטת חיוב מוזרה שראיתי שהם עושים לחו"ל - כשאמא שלי בקרה אותי בצרפת (יש לה את חבילת ה9.90), הם חייבו אותה מראש (!) ב100 ש"ח ברגע שראו שימוש בחו"ל, ואחרי זה זיכו את ההפרש בחשבונית הבאה. האם היא חתמה על זה? כנראה שכן. עדיין, זה מעצבן.
לעניינו, בצרפת השתמשתי גם בחברת LOW COST (מקביל ל012), ולחברים שלי היה רשת free (שלמיכאל גולן לדעתי יש איזה קשר אליה), ובשתיהן עדכון חבילה מתבצע רק אחת לחודש. יכול להיות שזה משהו בתוכנה, או נוחות או מה שלא יהיה, אבל כנראה שזה לא כ"כ יוצא דופן בענף.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”