הצבת סאב על מדף נמוך
אשמח לעזרה במיקום סאב של מערכת ק"ב 5.1 - Polk Audio TL1600, וופר/פורט תחתי.
בגלל שמדובר בסלון משפחתי עם ילדים קטנים מאוד וצעצועים/מזרנים לתינוקות שבאים והולכים מהסלון אני חושב לשים את הסאב על המדף בנישת גבס לצד הטלוויזיה (ראה קובץ מצורף - מיקום #1).
האם זה יהווה פגיעה משמעותי בבאס ומיקום שלא כדאי בכלל לשקול או שהפגיעה תהיה מינורית, אם בכלל?
אופציה שניה זה בכוך צמוד לקרקע (אך בגובה של 7 ס"מ מרצפת הסלון, ראה קובץ מצורף - מיקום #2).
מיקום זה פחות עדיף בגלל שאני מעדיף לא לפרק את סידור הקופסאות בכוכים התחתונים.
אופציה שלישית וסיכוי נמוך מאוד שתתקבל זה על הרצפה בצד בין הספה לקיר (מיקום #3).
בגלל הילדים והצעצועים אני מנסה להימנע ממיקום זה.
מה דעתכם?
בגלל שמדובר בסלון משפחתי עם ילדים קטנים מאוד וצעצועים/מזרנים לתינוקות שבאים והולכים מהסלון אני חושב לשים את הסאב על המדף בנישת גבס לצד הטלוויזיה (ראה קובץ מצורף - מיקום #1).
האם זה יהווה פגיעה משמעותי בבאס ומיקום שלא כדאי בכלל לשקול או שהפגיעה תהיה מינורית, אם בכלל?
אופציה שניה זה בכוך צמוד לקרקע (אך בגובה של 7 ס"מ מרצפת הסלון, ראה קובץ מצורף - מיקום #2).
מיקום זה פחות עדיף בגלל שאני מעדיף לא לפרק את סידור הקופסאות בכוכים התחתונים.
אופציה שלישית וסיכוי נמוך מאוד שתתקבל זה על הרצפה בצד בין הספה לקיר (מיקום #3).
בגלל הילדים והצעצועים אני מנסה להימנע ממיקום זה.
מה דעתכם?
-
- צילום הסלון עם מיקום רמקולים ומיקום פוטנציאלי לסאב
מיקום מספר 1 בעייתי בגלל הקרבה למסך . הוא פשוט עלול להרעיד את המסך ואז תראה מסך מרצד...
מיקום מספר 2 גם בעייתי אבל יכול לבוא בחשבון אם מדובר בסאב שהרמקול שלו מופנה קדימה ואין לסאב פורט אחורי (עדיף שיהיה בעל תיבה סגורה מאשר תיבה עם פורט קדמי ).
ארז
מיקום מספר 2 גם בעייתי אבל יכול לבוא בחשבון אם מדובר בסאב שהרמקול שלו מופנה קדימה ואין לסאב פורט אחורי (עדיף שיהיה בעל תיבה סגורה מאשר תיבה עם פורט קדמי ).
ארז
הסאב של מערכת ה Polk Audio TL1600 אינו מיועד להצבה בתוך נישה, אלא אם אתה מניח אותו על הצד ככה שהוופר וה Port פונים קדימה. במידה וזה מה שאתה עושה, שים לב שתצטרך לארגן רגליות גומי בשביל התיבה, ובנוסף לא יהיה לך גריל כדי לכסות את החלק הקידמי של הסאב.
תודה על התגובות.
לגבי מיקום 1- במידה ואני מנסה והסאב לא גורם להפרעות וריצודים בטלוויזיה,
האם מבחינת הבאסים שלו זה בסדר?
כלומר האם איכות הסאונד לא תפגע (או אולי תפגע בצורה מזערית אבל בהתאם לנסיבות אפשר לחיות עם זה?)
בהוראות מיקום של POLK AUDIO כתוב רק שיש למקם את הסאב במרחק של 15 ס"מ מכל קיר.
השאלה לגבי הצבת הסאב במיקום 1 היא כמובן אם אני מקפיד על מרחק של 15 ס"מ מהקיר האחורי והצדדי והאם ההצבה המוגבהת שלו גורמת לפגיעה.
לגבי מיקום 1- במידה ואני מנסה והסאב לא גורם להפרעות וריצודים בטלוויזיה,
האם מבחינת הבאסים שלו זה בסדר?
כלומר האם איכות הסאונד לא תפגע (או אולי תפגע בצורה מזערית אבל בהתאם לנסיבות אפשר לחיות עם זה?)
בהוראות מיקום של POLK AUDIO כתוב רק שיש למקם את הסאב במרחק של 15 ס"מ מכל קיר.
השאלה לגבי הצבת הסאב במיקום 1 היא כמובן אם אני מקפיד על מרחק של 15 ס"מ מהקיר האחורי והצדדי והאם ההצבה המוגבהת שלו גורמת לפגיעה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אבל עדיין צריך להפנות את הוופר קדימה (כמו ש-HazooM תיאר בתגובה שלו לעיל)..!ארז_וחני כתב:אם הנישה בנויה יציב ולא יהיו לך קרקושים מהמסך או מהקונסטרוקציה, זה יכול לעבוד.
שווה ניסיון.
ארז...
epony / HazooM ,
עדיין צריך להפנות את הוופר קדימה גם אם אני שומר על 15 ס"מ מרחק מכל קיר כמו שבהוראות של POLK AUDIO ?
האם ההוראה למרחק 15 ס"מ (מופיע בחוברת הוראות שבאה עם הרמקולים) לא נועדה בדיוק למנוע את הבעיה שבגללה הנחתם להפנות את הוופר קדימה?
תודה
עדיין צריך להפנות את הוופר קדימה גם אם אני שומר על 15 ס"מ מרחק מכל קיר כמו שבהוראות של POLK AUDIO ?
האם ההוראה למרחק 15 ס"מ (מופיע בחוברת הוראות שבאה עם הרמקולים) לא נועדה בדיוק למנוע את הבעיה שבגללה הנחתם להפנות את הוופר קדימה?
תודה
נכון אם הסאב יוצב בנישה - אופציה 2 .epony כתב:אבל עדיין צריך להפנות את הוופר קדימה (כמו ש-HazooM תיאר בתגובה שלו לעיל)..!ארז_וחני כתב:אם הנישה בנויה יציב ולא יהיו לך קרקושים מהמסך או מהקונסטרוקציה, זה יכול לעבוד.
שווה ניסיון.
ארז......
באופציה 1 , ליד המסך, לא חייב אבל זה יכול לעזור במניעת רעידות.
ארז
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לדעתי גם באופציה 1 זה מחוייב מכיוון שמדובר במיקום ישירות מעל פלטת זכוכית המונחת (ככל הנראה) על גבי מדף גבס - וזה מתכון בטוח לרזוננסים...ארז_וחני כתב:נכון אם הסאב יוצב בנישה - אופציה 2 .epony כתב:אבל עדיין צריך להפנות את הוופר קדימה (כמו ש-HazooM תיאר בתגובה שלו לעיל)..!ארז_וחני כתב:אם הנישה בנויה יציב ולא יהיו לך קרקושים מהמסך או מהקונסטרוקציה, זה יכול לעבוד.
שווה ניסיון.
ארז......
באופציה 1 , ליד המסך, לא חייב אבל זה יכול לעזור במניעת רעידות.
ארז...