החלפת קבלי פילטר למגבר Luxman

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

לאחר תקופת לימודים לחוצה סוף סוף מצאתי את הזמן להפשיל שרוולים ולצלול פעם נוספת לתוך אחד המכשירים שלי. הפעם מדובר במגבר של חברת לוקסמן מדגם M2000 שמניע את המערכת שלי מזה כמה חודשים. לאחר שיפוץ מוצלח אצל יאיר פורמן החלטתי ללכת צעד נוסף קדימה ולהחליף את כבלי הפילטר הגדולים בעצמי! לצורך המשימה הוזמנו 4 קבלים חדשים של פנסוניק בערך של 15000UF (עלייה של חמישים אחוזים לעומת המקור).

משמאל הכבלים החדשים ומימין הכבל (הכפול) המקורי:
[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-ckIl ... AG0428.jpg[/imgbig]

לאחר שליפת הכבל המקורי הרכבתי (עם קצת כיפופים) את הקבלים החדשים לתוך התושבת המקורית:
[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-RUfz ... AG0432.jpg[/imgbig]

והנה הם מורכבים בביתם החדש:
תמונה

תמונה

תמונה

ובאורך פלא - המכשיר עובד! וכמובן שנשמע גם הרבה יותר טוב :D התחום התחתון השתפר פלאים, הבמה זזה קדימה למקום הרצוי והצליל כולו מלא ומפורט הרבה יותר.. מקווה שלאחר ההרצה המצב ישתפר עוד יותר!

תודה לכולם!

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

תמיד תענוג לראות עשייה עצמית :)
מותר לשאול למה אתה מוכר אותו? השידוך לטאנוי לא מוצלח?
עריכה: שאלה- מה התפקיד של הקבלים האלו?

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #3 

באמת תענוג לראות את חברי הפורום עושים עבודת
שיפוץ יש פה באמת כמה תותחים (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

הי טנק. ברוך שובך. התגעגענו אבל לא היה לנו ספק שאתה זומם משהו. 8)
לכל אחד יש העדפות פילטרים משלו... יאיר עם המונדורפים הגרמניים, אני מת על ה-KG של Nichicon וכל העולם עם הפילטרים של Panasonic... נו טוב... קבל +1 על כושר האילתור של ה-Snap In המעצבנים האלה. כל הכבוד!
haranza כתב:שאלה- מה התפקיד של הקבלים האלו?
...
באמת? אחרי זה, וזה, וזה??? ברצינות אתה שואל? טוב נו... תראה כאן את הגירסה הקצרה. :wink:

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

תודה רבה טומי, עבודת קודש עשית שם..
לפי מה שהבנתי, ובהנחה שהבנתי נכון, נכתב שאין באמת משמעות להגדלת הקבלים האלו במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע- זה יכול לגרוע.
אז עוד שאלה לעמרי- למה החלטת להגדיל את הקבלים? על סמך מה החלטת שזה יעזור ולא יפגע?
תודה שוב!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

אני מניח שהטנק ידע מה הוא עושה לאחר הבדיקות המתחייבות. אני ציינתי את זה:
אנשים שונים ימליצו לכם לשדרג את קבלי הפילטר שלכם בכל מיני פקטורים בלתי-אחראיים. '30% אחוז זה בסדר' – יגידו לכם, 'אפשר להגדיל עד 50% מהקיבולת המקורית בלי בעייה', וכהנה וכהנה המלצות ועצות אחיטופל. אל תקשיבו להם. מתכנני המגבר שלכם ידעו מה הם עושים. המגבר שלכם תוכנן בדיוק לקיבולת של קבלי הפילטר המקוריים שלו. לא לפחות מכך – ולא ליותר מכך. אין בעסק הזה חוקי-אצבע ולכל מגבר יש סף מסויים של קיבולת בקבלי פילטר שבסופו של דבר תגרום לנזק.

ניתן, במגברים מסויימים להגדיל את הקיבולת המקורית של קבלי הפילטר משום שבתכנון המקורי – נלקח איזשהו מקדם סיבולת בחשבון. ניתן אפילו להגדיל ולשדרג את הקבלים באופן ניכר, אולם שידרוג כזה מחייב בדרך-כלל התקנת מעגל הגנה מפני זרם שוצף (inrush current protection circuit) שתפקידו להגן על השנאי ועל גשר היישור ולמתן את שצף האלקטרונים הגואשים לטעון את קבלי הפילטר הרעבים. (זה לא מעגל הגנה מפני DC לרמקולים - מדובר על מעגל שונה לחלוטין הידוע בכינוי 'soft start' )

ישנן הרבה המלצות מהמלצות שונות באתרים רבים בקשר לשידרוג קבלי פילטר. קחו אותן בערבון מוגבל. המקור הבלעדי המוסמך להמליץ על קיבולת מסויימת של קבלי פילטר – הוא היצרן והוא עושה זאת במדריך השירות של המגבר שלכם. טכנאי מיומן יכול לשדרג את הקיבולת של קבלי הפילטר בצורה בטוחה, על-ידי החלפתם בקבלים גדולים יותר, תוך שיקלול מכלול המגבלות, ותוך כדי התקנת מעגל הגנה מתאים (אם מתעורר הצורך בכך).
...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

את כבלי הפילטר החלפתי אחרי התייעצויות רבות (בעיקר עם יאיר). על פניו נראה שיכולתי לעלות גם ל22000UF אבל זה כבר סיכון שלא רציתי לקחת, וגם סביר שהייתי צריך להתקין מעגל SOFT START (כמו שטומי ציין).

חשוב לזכור, יצרנים עובדים עם X חלקים במפעל ובפס הייצור שלהם ותכנון המעגלים שלהם (לצער כולנו) הוא לא תמיד תולדה של התאמה דקדקנית של רכיבים אלה איזון עדין של מה אפשר לעשות עם מה שיש.. לראיה, הקבלים המקוריים הם בעלי ערך VOLT גבוהה בהרבה ממה שדרוש - בגלל שזה מה שש לחברה באופן זמין ובזה היא משתמש בכל המכשירים שלה (באותה תקופה נתונה). לכן, בעוד שהכבל המקורי הוא 10000UF, ממש לא ניתן להסיק מזה שזה הערך הכי טוב אלה רק שמדובר בערך הקרוב ביותר לרצוי ממה שיש לחברה במלאי.

כך או כך - השיפור בצליל הוא ניכר מאוד! עברה עליי תקופה לא פשוטה עם המערכת שלי.. המון תקלות, בעיות והחלפות לא שקולות.. תודות לעבודתו המעולה של יאיר פורמן ולהחלפת הכבלים האחרונה - סוף סוף חזרתי לשמוע מוזיקה

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #8 

נראה מצויין וכפי שאתה מעיד - כנראה גם נשמע כך..
לא יודע אם זה משפיע אך אני הייתי "משדרג" את החיווט לטרמינלים במגבר למשהו יותר "רציני"
בתמונות הוא נראה לי קצת דקיק...

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

הצדק עם יוסי, ויותר מזה - הטרמינלים עצמם צריכים שדרוג.. הם הותקנו ברישול רב על ידי הבעלים הקודם ונמצאים בסכנת התפרקות מתמדת. האמת, נשמע כמו סיבה טובה בשבילך לקפוץ אליי סוף סוף וללכלך את הידיים קצת :wink:

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #10 

כפי שאמרו חז"ל - הרמה להנחתה :lol:
בשמחה טנק, תכניס את ה (b) למקרר...

kloz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

שלום לכולם ושבוע טוב. אני חדש כאן ורציתי לשאול לגבי שידרוג קבלי פילטר ללקסמןL3אינטגרטד. האם בהחלפת הקבלים לקבלי מונדורף למשל או קבלים איכותיים אחרים. האם הסאונד ישתפר לטובה ? תודה

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #12 

ברוך הבא , החלפת כל הקבלים ביחידה , וכל מה שקשור לאות האודיו , יגרום לשיפור בסאונד.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #13 

השיפור הגדול בסאונד מתקבל לאחר החלפת " כל " הקבלים לגמרי במגבר .
אי אפשר להסתפק בהחלפה של רק חלק מהקבלים .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #14 

אודי, אני אוסיף סייג אחד להודעה שלך - אין צורך להחליף הכל אם יודעים מה מחליפים. לדוגמא אני לא החלפתי את הקבלים בחלק של ה-phono כי אני לא משתמש בו לעולם :)

אבל מעבר לזה אני אכן תומך בדעה שחשובה מאוד החלפת הקבלים הישנים שמתייבשים עם הזמן, וזה בהחלט משהו ששומעים.

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

לא כל האלקטרוליטים זהים

שליחה #15 

הועבר לפוסט הנכון.. 1000 סליחות.
קונה ציוד אודיו תקול.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #16 

anatoli15 כתב:אודי, אני אוסיף סייג אחד להודעה שלך - אין צורך להחליף הכל אם יודעים מה מחליפים. לדוגמא אני לא החלפתי את הקבלים בחלק של ה-phono כי אני לא משתמש בו לעולם :)

אבל מעבר לזה אני אכן תומך בדעה שחשובה מאוד החלפת הקבלים הישנים שמתייבשים עם הזמן, וזה בהחלט משהו ששומעים.
...
·אני לא יודע עד כמה זה נכון מה שאני אכתוב בהמשך:
גיליתי בהלחמות שחידשתי או סתם הייתי צריך לפתוח, שיש נזילה של נוזל צהבהב כזה בזמן שמלחימים את המגע, בנוסף גיליתי שסביב מגעי ההלחמות מצטבר מן גוש של מוצק (כמו נוזל - שלולית שמתקשה) עם השנים, שאם מגלפים אותו בעדינו יכול גם לתת שיפור לאאודיו, כנראה שהוא גם מקצר בין המגעים.

אם זכור לי נכון אז, קבלים ישנים גם יכולים "לדלוף" או "להתחמצן", "להתבקעה" (אין איזה מונח מתאים לזה), מה שבטוח הוא זה שרכיב ישן/ מתיישן או תקול () יכול לפגוע בשאר הרכיבים התקינים בלוח שמחוברים אליו.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”