JBL ודילמת רכישת רמקולים וינטאג' :roll:
שלום לכולם,
אם יצא לכם לראות באחד הפוסטים הקודמים בפורום - לפני כחודש שמתי את ידי על רסיבר מרנץ וינטאג' מדגם 2270 (שעובר בימים אלו שיפוץ). עם הזמן, הבנתי שכנראה אצטרך לשדך אותו לרמקולים איכותיים יותר מהרמקולים הרצפתיים שרכשתי לפני כ-10 שנים (Wharfedale Diamond 8.4) על מנת להוציא מהם את המירב (בנתיים ממוקמים בחדר סטנדרטי, האזנה למוזיקה מגוונת).
ממחקר ברשת (AudioKarma ו-AudioHeritege) ובעצתם הידידותית של כמה חברי פורום ניסיתי לברר אילו דגמים (בדגש על וינטאג') עשויים להיות שידוך הולם למרנץ. חלק מהדגמים שעלו הם:
- JBL מדפיים מסדרות ה-L למינהן או מוניטורים (43xx/44xx)
- Klipsch Hershey
- Acoustic Research 3a/4a
- Large Advents
- Dynaco A-25
- ADS L810/1230/1290
עם זאת, מסתבר שעל סמך דעת הרוב בפורומים הנ"ל, שידוך לרמקולים וינטאג' של JBL הוא המומלץ ביותר (גם בקרב אנשים שהיו להם מספר רמקולים להשוואה עם ה-2270). מקריאה מרובה ראיתי שהדגמים המומלצים של JBL (להוציא את הJubal ודגמים מתקדמים יותר ויקרים יותר) הם L-166, L-112, L-110 ו- L-96.
בשבוע האחרון יצא לי להאזין בהנאה ל-L-110 (ב-2500 שקלים) ו-L-96 (ב-2200 שקלים) שניהם במצב תקין אך מצריכים שיפוץ חיצוני של התיבות (מנימום 1000 שקלים נוספים). בנוסף, ישנם מוניטורים של JBL מדגם 4412 שמוצעים למכירה ב-3500 שקלים (חורגים מעט מהתקציב אך מצבם תקין והמצב החיצוני טוב מאוד).
הדילמה שלי נוגעת להחלטה של קנייה של רמקולים וינטאג', עקב הנדירות שרואים אותם מוצעים למכירה בארצנו, האם שווה לקפוץ במהרה על אחד מהרמקולים במחיר הנ"ל? (שמצריכות עוד הוצאה כספית על מצבם החיצוני), או שמא עדייף לחכות להצעות מכירה של רמקולים זהים או אחרים (למשל, L-166 או L-112).
אשמח לשמוע תגובות/הצעות.
תודה רבה ולילה טוב,
חזי.
אם יצא לכם לראות באחד הפוסטים הקודמים בפורום - לפני כחודש שמתי את ידי על רסיבר מרנץ וינטאג' מדגם 2270 (שעובר בימים אלו שיפוץ). עם הזמן, הבנתי שכנראה אצטרך לשדך אותו לרמקולים איכותיים יותר מהרמקולים הרצפתיים שרכשתי לפני כ-10 שנים (Wharfedale Diamond 8.4) על מנת להוציא מהם את המירב (בנתיים ממוקמים בחדר סטנדרטי, האזנה למוזיקה מגוונת).
ממחקר ברשת (AudioKarma ו-AudioHeritege) ובעצתם הידידותית של כמה חברי פורום ניסיתי לברר אילו דגמים (בדגש על וינטאג') עשויים להיות שידוך הולם למרנץ. חלק מהדגמים שעלו הם:
- JBL מדפיים מסדרות ה-L למינהן או מוניטורים (43xx/44xx)
- Klipsch Hershey
- Acoustic Research 3a/4a
- Large Advents
- Dynaco A-25
- ADS L810/1230/1290
עם זאת, מסתבר שעל סמך דעת הרוב בפורומים הנ"ל, שידוך לרמקולים וינטאג' של JBL הוא המומלץ ביותר (גם בקרב אנשים שהיו להם מספר רמקולים להשוואה עם ה-2270). מקריאה מרובה ראיתי שהדגמים המומלצים של JBL (להוציא את הJubal ודגמים מתקדמים יותר ויקרים יותר) הם L-166, L-112, L-110 ו- L-96.
בשבוע האחרון יצא לי להאזין בהנאה ל-L-110 (ב-2500 שקלים) ו-L-96 (ב-2200 שקלים) שניהם במצב תקין אך מצריכים שיפוץ חיצוני של התיבות (מנימום 1000 שקלים נוספים). בנוסף, ישנם מוניטורים של JBL מדגם 4412 שמוצעים למכירה ב-3500 שקלים (חורגים מעט מהתקציב אך מצבם תקין והמצב החיצוני טוב מאוד).
הדילמה שלי נוגעת להחלטה של קנייה של רמקולים וינטאג', עקב הנדירות שרואים אותם מוצעים למכירה בארצנו, האם שווה לקפוץ במהרה על אחד מהרמקולים במחיר הנ"ל? (שמצריכות עוד הוצאה כספית על מצבם החיצוני), או שמא עדייף לחכות להצעות מכירה של רמקולים זהים או אחרים (למשל, L-166 או L-112).
אשמח לשמוע תגובות/הצעות.
תודה רבה ולילה טוב,
חזי.
לדעתי, את הADS פחות מכירים כאן. אם אתה מצליח למצוא ADS 1290 אתה תהייה המאושר באדם לשנים רבות. אם אתה מצליח למצוא ולא לוקח אותם - אנא ידע אותי מיידית...
עוד רמקול בסיגנון הJBL שאתה מחפש זה ה-Pioneer HPM100 שתוכנן ע"י המהנדס של הL-100 לאחר שנחטף ע"י פיוניר. קיימת התנצחות אינסופית ברשת איזה מהם יותר טוב.
עוד רמקול בסיגנון הJBL שאתה מחפש זה ה-Pioneer HPM100 שתוכנן ע"י המהנדס של הL-100 לאחר שנחטף ע"י פיוניר. קיימת התנצחות אינסופית ברשת איזה מהם יותר טוב.
Rust never sleeps
בפעם האחרונה שהייתי אצל רפי האוזמן (בערך לפני חודש) היה אצלו:
L110 אחרי שיפוץ במצב מצוין (לדעתי רצה עליהם 3000)
ובנוסף "TANNOY 13 עם תיבה בהזמנה אישית שנשמעו מדהים (tank בטח יכול לפרט עליהם יותר) - לדעתי הוא רצה עליהם משהו כמו 6000 (אני כמעט חטפתי אותם)
אני לא יודע מאיפה אתה, אבל כדאי לך לקפוץ לשם ולהאזין להם - הם היו מחוברים לסנסוי 9090.
L110 אחרי שיפוץ במצב מצוין (לדעתי רצה עליהם 3000)
ובנוסף "TANNOY 13 עם תיבה בהזמנה אישית שנשמעו מדהים (tank בטח יכול לפרט עליהם יותר) - לדעתי הוא רצה עליהם משהו כמו 6000 (אני כמעט חטפתי אותם)
אני לא יודע מאיפה אתה, אבל כדאי לך לקפוץ לשם ולהאזין להם - הם היו מחוברים לסנסוי 9090.
grafitis - כן. לפי מיטב ידעתי, כמה משתמשים דיווחו בעיות בשידוך ה-2270 ל-AR שהם 4 אוהם.
BennyO - תודה על העצה. כנראה ששמת את ידך על היחידים שהוצעו למכירה
moranshw - כן. אותם L-110 שרשמתי בהתחלה, שמעת אותם אצל האוזמן (2500 שקלים) אך מצריכים שיפוץ של התיבות.
Omri617 - לא האזנתי להם. רק קראתי/קיבלתי עליהם המלצות. עם זאת, בדיון כאן שנערך לאחרונה, נראה שיש המלצה די גורפת לכיוון הJBLs לעומתם.
אשמח לשמוע עוד תגובות/המלצות רכישה לגבי אותם דגמים של JBL שרשמתי.
תודה ויום טוב.
BennyO - תודה על העצה. כנראה ששמת את ידך על היחידים שהוצעו למכירה
moranshw - כן. אותם L-110 שרשמתי בהתחלה, שמעת אותם אצל האוזמן (2500 שקלים) אך מצריכים שיפוץ של התיבות.
Omri617 - לא האזנתי להם. רק קראתי/קיבלתי עליהם המלצות. עם זאת, בדיון כאן שנערך לאחרונה, נראה שיש המלצה די גורפת לכיוון הJBLs לעומתם.
אשמח לשמוע עוד תגובות/המלצות רכישה לגבי אותם דגמים של JBL שרשמתי.
תודה ויום טוב.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
בפורומים האמריקאים של AK אין מתחרים לסדרת ה-L של JBL משנות ה-70 וה-80 או לגרסאות הסטודיו של JBL Pro למודלים האלה. אין שום דיון אמיתי בהשוואה של Pioneer HPM לרמקולים האלה של JBL וכל הקשקשת בנושא הזה היא תולדה של תסכול של בעלי ה-HPM. לא תמצא בעלי Audi שיוזמים דיונים על השוואות של רכבם לדגמים של יונדאי ולא תמצא דיונים שיזמו בעלי JBL בנושא הזה.taniani כתב:מסתבר שעל סמך דעת הרוב בפורומים הנ"ל, שידוך לרמקולים וינטאג' של JBL הוא המומלץ ביותר (גם בקרב אנשים שהיו להם מספר רמקולים להשוואה עם ה-2270). מקריאה מרובה ראיתי שהדגמים המומלצים של JBL (להוציא את הJubal ודגמים מתקדמים יותר ויקרים יותר) הם L-166, L-112, L-110 ו- L-96.
בשבוע האחרון יצא לי להאזין בהנאה ל-L-110 (ב-2500 שקלים) ו-L-96 (ב-2200 שקלים) שניהם במצב תקין אך מצריכים שיפוץ חיצוני של התיבות (מנימום 1000 שקלים נוספים). בנוסף, ישנם מוניטורים של JBL מדגם 4412 שמוצעים למכירה ב-3500 שקלים (חורגים מעט מהתקציב אך מצבם תקין והמצב החיצוני טוב מאוד)...
Klipsche Heresy
[img2=550x366]https://lh4.googleusercontent.com/-3MK_ ... Heresy.JPG[/img2]
קליפש הרסי הם רמקולים וינטאז' (יש גם מהדורה מחודשת) מאוד מדויקים וביחס ל-JBL הקלסיים הם גם קלים מאוד להנעה (Sensitivity גבוהה). הם מייצגים סאונד מדויק עם עקומת תגובה שטוחה ובריאה בסגנון בריטי - אך יש להם מחסור מורגש בנמוכים לעומת JBL והם בדרך כלל מחייבים סאב. לא זה הסאונד הוינטאז'י האהוב אלא אם כן אתה חובב גדול של מנדולינות. לדגם הזה יש כשרון נדיר להשמע מצויין בהגברה מנורתית ולא לספק את הסחורה בהגברה טרנזיסטורית. יש לו הרבה מיד, הוא מדוייק להפליא - אבל לא הרבה מעבר לכך. ישנם ארבעה מודלים (לא כולל וריאציות מקצועיות). מודל H700 היה הראשון עם תיבות מרשימות, מודל I עם תיבות פחות מרשימות ואלמנטים שחוברו מאחורי הבאפל, מודל II השנוא ביותר עם דרייברים שמתחברים בחזית הבאפל ומודל III שנחשב למוצלח מכולם. ישנם שני מודלים מקצועיים (לאולפנים) לדגם I ו-II ללא גריל ולפעמים עם פורט.
את JBL מרכיבות שתי חטיבות. חטיבת מוצרי הצריכה (JBL Consumer) ו-JBL המקצועי (Pro). שתי החטיבות עצמאיות אך הן משפיעות אחת על השנייה. דגם מוצלח של החטיבה הצרכנית גורר מיד (נו טוב, לפעמים תוך כמה שנים) דגם מוצלח של החטיבה המקצועית עבור אולפני ההקלטה. החטיבה המקצועית יושבת בתוך הוליווד והיא מחוברת באופן מסורתי לתעשיית ההקלטות וקשובה לצרכיהם המקצועיים של האולפנים. התוצרת של החטיבה הזו הם ה'מוניטורים' המפורסמים שנושאים באחוריהם תגית יוקרתית של חטיבת ה-Pro והם מתאפיינים ב'נקיון' יתר של הפלט לעומת הדגמים המקבילים של החטיבה הצרכנית.
ב-JBL יש מספר סגנונות סותרים של סאונד שמאפיין את הדגמים הקלסיים. החטיבה הצרכנית מוכרת יותר בסאונד ה-West Coast שאפיין את ה-L100 שהיו הרמקול הנמכר ביותר בארה"ב בתחילת שנות ה-70. באסים בומיים מעט, מידים מודגשים, וגבוהים 'גבוהים' מאוד הם מאפיינים קלאסים של הסאונד הזה שהוא כל-כך וינטאז'י. דגמי המוניטור של ה-L100 מטעם החטיבה המקצועית, ה-4311 מתאפיינים בסאונד דומה אך מרוסן יותר. הם נקראים 'מוניטורים' אך הם אינם באמת כאלו. הם יופי של רמקולים ביתיים אך אני בספק גדול אם הם משיגים את מטרתם כמוניטורי בקרה באולפנים... אולי פעם. L-110 הם נסיון של JBL לרסן מעט את הבאסים של ה-L100 הוותיקים ויש אומרים שהם מאוזנים יותר. הסגנון דומה.
JBL L-166
מנגד יש את הסאונד המאופיין על-ידי ה-L-166. זהו רמקול די נדיר למרות ש-Tank מצא כזה זוג לאחרונה בנסיבות בלתי ניתנות לשחזור. אלה הם רמקולים מאוזנים יותר עם סאונד שקרוב יותר לסאונד הבריטי המדויק. כך גם ה-L-112.
JBL L-112
למעשה, ה-L-112 מאוד דומים בסאונד שלהם ל-AR 11 הידועים בדיוקם. L-112 הוא רמקול יקר ונדיר אף יותר מה-L-166. הגרסה האולפנית שלו, ה-4412 (A) מאוד דומה באיכות הסאונד ולמעשה - יש הטוענים שזהו אחד הדגמים הבודדים שבו הדגם הביתי עולה על הדגם האולפני. הטוויטר שלהם מדגם 044 הוא 'רך' יותר מגרסת הטיטניום ב-4412 ויש אומרים שהוא פחות מעצבן את האוזן לאורך זמן ושהוא טוב יותר בהסוואת הקלטות מאיכות נמוכה. הטוויטר האולפני חושפני בצורה פנומנלית - כיאה לצרכיהם של טכנאי ההקלטות. הוופרים של שני הדגמים מתפקדים ברמה שווה ובאופן כללי שניהם רמקולים מצוינים! ה-L-112 עשוי להימכר במחיר כפול מזה של ה-4311 (הגירסה האולפנית של L-100) ואם כבר יש באפשרותך לשים יד על זוג כזה - חשוב אחר כך. קודם כל דאג שיהיו בבעלותך.
JBL 4412

תיבות אגב, אתה יכול לשפץ לבד. העלות הצפויה - פחות מ-100 ש"ח ואם התיבות המקוריות לא נפוחות מרטיבות או שבורות ברמה שחסר בהן רצף של חומר - זה בכלל לא אמור להוות שיקול משמעותי. אתה יכול לראות כאן תהליך מלא, כולל רשימת חומרים, של שיפוץ זוג מוניטורים 4311 וכאן שיפוץ של L-65.
רוץ - רכוש - השג ושמור כמו בונקר על ה-L-166, L-112 או על ה-4412 כל אחד מהדגמים נהדר!
טומי - וואו, תודה רבה על התגובה המפורטת והמלמדת.
L-96

האם יצא לך להאזין ל-L96? הם תוכננו ע"י גרג טימברס (שתיכנן גם את L-112 ו-L-150A). ה-L96 חולקים את אותו network כמו ה-112, אותם המידים (LE5-12) ואותם הטוויטרים (044). לעומת זאת, הוופר של שניהם שונה - 12 אינץ (128H) ב-L-112 לעומת 10 אינץ (LE10H-1) אצל ה-L-96. כמובן שהשוני של הוופרים יוצרים העדפות לכאן ולכאן בקרב האנשים שהיו ברשותם את שני הדגמים. לדוגמא:
כפי שרשמתי בתחילת השירשור, האזנתי ל-L-96 שבוע שעבר. הם מתומחרים ב-2200 שקלים (במצב תקין לחלוטין, בלי גרילים ומצב תיבות לא משהו). לאור הביקורות החיוביות ברשת והשוואתם הקרובה מאוד לL-112, האם לדעתך גם במקרה הזה שווה לתפוס את העסקה במהרה? או שמא עדיף לחכות (שבועות, חודשים או אם בכלל) ל-L-112 או L-166 שיוצעו למכירה.
רב תודות.
L-96

האם יצא לך להאזין ל-L96? הם תוכננו ע"י גרג טימברס (שתיכנן גם את L-112 ו-L-150A). ה-L96 חולקים את אותו network כמו ה-112, אותם המידים (LE5-12) ואותם הטוויטרים (044). לעומת זאת, הוופר של שניהם שונה - 12 אינץ (128H) ב-L-112 לעומת 10 אינץ (LE10H-1) אצל ה-L-96. כמובן שהשוני של הוופרים יוצרים העדפות לכאן ולכאן בקרב האנשים שהיו ברשותם את שני הדגמים. לדוגמא:
The L96 has a better balanced sound but less mid-bass punch than the L112, is more suitable to a smaller room and ideal for use with a sub. But with enough power they will deliver plenty of bass. In a smaller room I prefer the L96, but will go with the L112 for lower listening levels just for the extra thump. But in some ways, the L96 has a more "accurate" sound than the L112....
Being partial, my choice for balls to the wall high-volume high-power listening is the L96. It has a balance and purity that's hard to beat. The L112 is much the same, but is better suited to lower volumes in smaller rooms due to excessive bass. It has more of the California thump, where the L96 is clean and tight and accurate. Neither one will fail to impress and both can handle unlimited power....
The L96 will play well apparently anywhere. The L112 with the stronger 128H is more sensitive to placement and boundary reinforcement so you may need to get them off the floor or out of the corners to make them sound as well-balanced as the "weaker" L96 even in the same room. Their sizes are so close I'd not even consider that an issue in making your choice, but placement would be. I'd be hard-pressed to decide between the two if one of them had to go. But if I were making a recommendation for someone starting out wanting a plug-and-play choice, I'd probably lean toward the L96. Both perform better with the more power you give them....
כפי שרשמתי בתחילת השירשור, האזנתי ל-L-96 שבוע שעבר. הם מתומחרים ב-2200 שקלים (במצב תקין לחלוטין, בלי גרילים ומצב תיבות לא משהו). לאור הביקורות החיוביות ברשת והשוואתם הקרובה מאוד לL-112, האם לדעתך גם במקרה הזה שווה לתפוס את העסקה במהרה? או שמא עדיף לחכות (שבועות, חודשים או אם בכלל) ל-L-112 או L-166 שיוצעו למכירה.
רב תודות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תוכל לחכות לנצח. אין הבטחות בלוחות כשמדובר ברמקולים נדירים גם בקנה מידה אמריקאי. 2200 ש"ח נשמעים לי קצת מוגזם (קצת הרבה מוגזם למען האמת) עבור L-96 שלדעתי הם קצת קטנים מדי (וופר "10). יחסית לרמקולים שאינם במצב טוב אני לא יכול לאמר שהייתי קופץ על העיסקה. אני בטוח שהאזנתי להם בעבר אבל העובדה היא שאני לא ממש זוכר את חתימת הקול שלהם. זאת, בניגוד גמור ל-L-166 שמאוד מצאו חן בעיני בהשוואה ל-L-100 שגדלתי עימם ול-L-112 שהוא רמקול ייחודי מאוד ודומה בסאונד שלו ל-AR הגדולים רק שיש בו את החיות ה-JBLית הכל כך ייחודית. L-112 נמכר במחיר כפול מ-L-96 ויש סיבה לכך. L-166 בכלל כבר לא מוצאים ואין להם מחיר. לשיקולך.taniani כתב:כפי שרשמתי בתחילת השירשור, האזנתי ל-L-96 שבוע שעבר. הם מתומחרים ב-2200 שקלים (במצב תקין לחלוטין, בלי גרילים ומצב תיבות לא משהו). לאור הביקורות החיוביות ברשת והשוואתם הקרובה מאוד לL-112, האם לדעתך גם במקרה הזה שווה לתפוס את העסקה במהרה? או שמא עדיף לחכות (שבועות, חודשים או אם בכלל) ל-L-112 או L-166 שיוצעו למכירה....
כדי לקבל קנה מידה חפש ב-google מופעים ישנים של הרמקולים ב-eBay. אל תתייחס למחירים נדרשים, לאלה אין בד"כ קשר למציאות ולכוחות השוק, אלא רק למחירים הסופיים של מכירות בפועל. תוכל לראות מיד איזה דגם מבוקש (מלשון ביקוש אמיתי) יותר. תוכל גם לגלות מדוע 2200 ש"ח הם סכום מוגזם בעליל עבור זוג L-96 במצב ירוד.
לא אמרת שיש 4412 למכירה ב-3500 ש"ח? שווה בדיקה לדעתי (לאחר קצת מיקוח - קצת הרבה) בתנאי שימצאו חן בעינך. לך תשמע... מה כבר יכול להיות?
L96
לא הייתי מגדיר את המצב של ה-L-96 ירוד. הרמקולים וכל האלמנטים תקינים לחלוטין פשוט התיבות לא במצב טוב (יש עליהם שריטות ושבר /שפשוף קטן באחת הפינות). כפי שאפשר לראות כאן בשרשור, מקריאת ביקורות של משתמשים שהיו להם גם את ה-L96 וגם את ה-L-112 , היו הרבה שהעדיפו דווקא את הL-96, באופן שמפתיע הרבה אנשים.
לפיכך, בהנחה שאני צריך לשים את ידי על L-112 ברגע שרק אמצא כאלו ולא משנה באיזה מצב, אני רק תוהה למה לא לעשות את אותו דבר עם ה-96 עקב איכותם ונדירותם.
4412
אכן בתוכנית שלי לשמוע את ה-4412 שמוצעים למכירה (למרות שהם חורגים מהתקציב), אך אני צריך לחכות שה-2270 יחזור משיפוץ אצל פורמן, לחבר אותם, ולקוות שהם יוכלו לדחוף אותם כמו שצריך.
עוד התלבטות בלקנות את המוניטורים הנ"ל הוא עצם העובדה שאני מרבה יותר לשמוע תקליטים מאשר קבצים דיגיטלים איכותיים. אני קצת מפחד שעודף הדיוק שלהם וחוסר הרחמים שלהם (לתקליטים שאינם במצב טוב מאוד) יגרע מההנאה להאזנה להם בסופו של דבר.
האם לדעתך יש עוד פקטורים שאני צריך לקחת בחשבון בעת רכישת 4412 על רמקולים מדפיים של JBL? (מיקום בחלל גדול, הנאה בהאזנה ממושכת, "מוזיקליות" וכו').
שוב, תודה רבה על העזרה
לא הייתי מגדיר את המצב של ה-L-96 ירוד. הרמקולים וכל האלמנטים תקינים לחלוטין פשוט התיבות לא במצב טוב (יש עליהם שריטות ושבר /שפשוף קטן באחת הפינות). כפי שאפשר לראות כאן בשרשור, מקריאת ביקורות של משתמשים שהיו להם גם את ה-L96 וגם את ה-L-112 , היו הרבה שהעדיפו דווקא את הL-96, באופן שמפתיע הרבה אנשים.
לפיכך, בהנחה שאני צריך לשים את ידי על L-112 ברגע שרק אמצא כאלו ולא משנה באיזה מצב, אני רק תוהה למה לא לעשות את אותו דבר עם ה-96 עקב איכותם ונדירותם.
4412
אכן בתוכנית שלי לשמוע את ה-4412 שמוצעים למכירה (למרות שהם חורגים מהתקציב), אך אני צריך לחכות שה-2270 יחזור משיפוץ אצל פורמן, לחבר אותם, ולקוות שהם יוכלו לדחוף אותם כמו שצריך.
עוד התלבטות בלקנות את המוניטורים הנ"ל הוא עצם העובדה שאני מרבה יותר לשמוע תקליטים מאשר קבצים דיגיטלים איכותיים. אני קצת מפחד שעודף הדיוק שלהם וחוסר הרחמים שלהם (לתקליטים שאינם במצב טוב מאוד) יגרע מההנאה להאזנה להם בסופו של דבר.
האם לדעתך יש עוד פקטורים שאני צריך לקחת בחשבון בעת רכישת 4412 על רמקולים מדפיים של JBL? (מיקום בחלל גדול, הנאה בהאזנה ממושכת, "מוזיקליות" וכו').
שוב, תודה רבה על העזרה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ה-L-96 הם רמקולים נחמדים מאוד אבל הם מדפיים קטנים יחסית. לאנשים שונים יש העדפות שונות ואפילו בציטוטים שהבאת מוסברים התנאים העדיפים ל-L-96 ואלה העדיפים ל-L-112. הדעות שם אינן חד-משמעיות לטובת רמקול זה או אחר והן חיוביות לכאן או לכאן
לרמקולים רצפתיים של JBL יש שני מאפיינים עקביים. הם לא אוהבים קירות, פינות, רצפות וחללים קטנים והם לא אוהבים מגברים מיעוטי יכולת. את רוב ה-"12 של JBL צריך להרים לגובה של לפחות 30 ס"מ מעל הרצפה ולתת להם זווית של 5 מעלות. זה קצת מוזר ביחס לרמקול רצפתי שלא ממש אוהב להיות ממוקם על הרצפה... צריך להרחיק אותם מקירות לפחות 70 ס"מ ולדאוג שהם עומדים לפחות 2 מטרים האחד מהשני. ה-L-166 פחות רגישים למיקום וכך גם ה-L-112. ה-L-96 פשוט קטנים מידי בשביל לפתח העדפות מפונקות כאלה אבל הם גם קטנים מידי בשביל להיות שווים משהו כמו $600.
כל ה-"12 אוהבים juice. כמה שיותר - יותר טוב. אני לא מתכוון לווליום - אלא ליכולת של מגבר לספק כוח במעברים ובנמוכים ותלונות על באסים צורמים מגיעות בדרך כלל מבעלי מגברים חלשים יחסית. במילים אחרות, הם די קשים להנעה - אבל מי שמסוגל להניע אותם מתוגמל כראוי.
אין דבר כזה 'עודף דיוק' ברמקולים של JBL. את הפדנטיות הזו השאירו האמריקאים לאנגלים. הקונספט של JBL שונה לחלוטין ולא זה מה שצריך להטריד אותך בשמיעת תקליטים. ל-JBL יש מספר טוויטרים יוצאים מהכלל. הם מתאפיינים בחדות של לייזר והם לרוב מדהימים. לפעמים יותר מידי חדים. לכן בכל המוניטורים קיימים פוטנציומטרים שבדרך כלל נקראים briliance והם שולטים בחיתוך התדרים לטוויטרים (ב-3 way קיים גם פוטנציומטר presence ששולט בחלוקת התדרים בין הוופר למיד). לא כולם מכירים את הניואנסים האלה וצריך לדעת לכוון אותם כמו שצריך. JBL הקפידו במדריכי המשתמש השונים על פרטי התהליך שבדרך כלל מבצעים פעם אחת בלבד (או עד שמגיע איזה אורח מתחכם ומתחיל לשחק עם הרמקול).
בכל מקרה מדובר ברמקולים בני 30 מינימום ואפשר לצפות ליפול מידי פעם על רמקול שה-XO שלו דורש טיפול - או כזה שהוחלפו בו טבעות לא מקוריות בצורה לא נכונה... צריך להאזין להם ולהחליט על סמך מבחן הפודינג ולא על סמך רשמים של אחרים. באופן אישי לוקח לי די הרבה זמן לגבש דעה על רמקולים וזאת לאחר האזנה ממושכת במשך כמה ימים עם ציוד שאני מכיר. האידיאל היה למצוא מוכר שמבין את המגבלות ומוכן להשאיל לך את הרמקולים לנסיעת מבחן...
לרמקולים רצפתיים של JBL יש שני מאפיינים עקביים. הם לא אוהבים קירות, פינות, רצפות וחללים קטנים והם לא אוהבים מגברים מיעוטי יכולת. את רוב ה-"12 של JBL צריך להרים לגובה של לפחות 30 ס"מ מעל הרצפה ולתת להם זווית של 5 מעלות. זה קצת מוזר ביחס לרמקול רצפתי שלא ממש אוהב להיות ממוקם על הרצפה... צריך להרחיק אותם מקירות לפחות 70 ס"מ ולדאוג שהם עומדים לפחות 2 מטרים האחד מהשני. ה-L-166 פחות רגישים למיקום וכך גם ה-L-112. ה-L-96 פשוט קטנים מידי בשביל לפתח העדפות מפונקות כאלה אבל הם גם קטנים מידי בשביל להיות שווים משהו כמו $600.
כל ה-"12 אוהבים juice. כמה שיותר - יותר טוב. אני לא מתכוון לווליום - אלא ליכולת של מגבר לספק כוח במעברים ובנמוכים ותלונות על באסים צורמים מגיעות בדרך כלל מבעלי מגברים חלשים יחסית. במילים אחרות, הם די קשים להנעה - אבל מי שמסוגל להניע אותם מתוגמל כראוי.
אין דבר כזה 'עודף דיוק' ברמקולים של JBL. את הפדנטיות הזו השאירו האמריקאים לאנגלים. הקונספט של JBL שונה לחלוטין ולא זה מה שצריך להטריד אותך בשמיעת תקליטים. ל-JBL יש מספר טוויטרים יוצאים מהכלל. הם מתאפיינים בחדות של לייזר והם לרוב מדהימים. לפעמים יותר מידי חדים. לכן בכל המוניטורים קיימים פוטנציומטרים שבדרך כלל נקראים briliance והם שולטים בחיתוך התדרים לטוויטרים (ב-3 way קיים גם פוטנציומטר presence ששולט בחלוקת התדרים בין הוופר למיד). לא כולם מכירים את הניואנסים האלה וצריך לדעת לכוון אותם כמו שצריך. JBL הקפידו במדריכי המשתמש השונים על פרטי התהליך שבדרך כלל מבצעים פעם אחת בלבד (או עד שמגיע איזה אורח מתחכם ומתחיל לשחק עם הרמקול).
בכל מקרה מדובר ברמקולים בני 30 מינימום ואפשר לצפות ליפול מידי פעם על רמקול שה-XO שלו דורש טיפול - או כזה שהוחלפו בו טבעות לא מקוריות בצורה לא נכונה... צריך להאזין להם ולהחליט על סמך מבחן הפודינג ולא על סמך רשמים של אחרים. באופן אישי לוקח לי די הרבה זמן לגבש דעה על רמקולים וזאת לאחר האזנה ממושכת במשך כמה ימים עם ציוד שאני מכיר. האידיאל היה למצוא מוכר שמבין את המגבלות ומוכן להשאיל לך את הרמקולים לנסיעת מבחן...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Wow. מדהים
. טרמינל VGA ישן עם קצת קוד אסמבלר וקרן לייזר שעוברת דרך ציר של וופר באמת היו מדע בדיוני בשנות ה-70'. זה הרשים את הציבור???
איזה רטרו... רק היה חסר סטיב אוסטין (לי מיג'ורס) בפרסומת הזו והיא היתה מושלמת
איזה רטרו... רק היה חסר סטיב אוסטין (לי מיג'ורס) בפרסומת הזו והיא היתה מושלמת
שבת שלום סחטיין על השיעור טומי נהנתי לקרוא את ההשוואה בן שני הגיי בי אל מנקודת המבט שלך אני לא שמעתי אף אחד משניהם זא למעשה אתה אומר שעדיף לעצור את החיפושים וללכת ולשמוע ואז לדבר על מחיר?איך היית משווה אותם לרמקולים מודרנים טובים במחיר כפול אבל חדשים יותר פראדיגם 100 אוליי
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני לא יודע איך בדיוק להגיב על שאלה כזו כללית. אם אנחנו מדברים על 'כפול' - לפי איזה קנה מידה? זה האמריקאי המשתקף ב-eBay או זה הישראלי המשתקף ביד 2 (הידוע בהיותו גבוה עד פי 2 מקודמו)? על אילו דגמים אנחנו מדברים? קלסיקות כמו ה-L-100 עם מוניטורים כמו ה-4311 או דגמי העלית כמו ה-L-65 וה-L-300? על אילו רמקולים מודרניים אנחנו מדברים? Paradigm Studio 100 שהם חלק מסט קולנוע ביתי עם סאב וסנטר תואמים ברמות מחירים המתאימות לציוד הי-פי יוקרתי - או רמקולים מודרניים תעשייתיים כמו Cerwin Vega CLS-12? אלה הם לא פרמטרים ברי השוואה.SHMUELM כתב:איך היית משווה אותם לרמקולים מודרנים טובים במחיר כפול אבל חדשים יותר פראדיגם 100 אוליי...
כדי בכל זאת לנסות לצאת ידי חובה - יש כרגע זוג L112 למכירה ב-eBay במחיר של $700. בעברית זה יוצא בסביבות 2500 ש"ח. אם תכפיל את הסכום ל-5000 ש"ח כדי לקבל סקאלה ישראלית טיפוסית, לא תמצא ביד 2 (וכמובן לא רמקולים חדשים בחנויות), שום דבר שמתקרב לרמה הזו - כ-ל-ו-ם!
RAMIRAMI שלנו רכש לא מזמן זוג L-200B שמתעלים על הדוגמה שלנו, במחיר לא רחוק מזה שציינתי. רכש נדיר עם זכויות יוצרים לקומבינטור וינטאז' מוכשר כמוהו בלבד. יש פה ושם מציאות אבל באופן כללי קשה להתעלות על ה-VFM של וינטאז' ג'ייבלי קלאסי.
שלום לכולם, אני קורא פאסיבי של הפורום המיוחד הזה (בהנאה רבה) וזו הודעתי הראשונה כאן.
רציתי רק לשפוך מעט אור על אחת ההמלצות כאן- לגבי הקליפש הרסי. היו לי כמה וכמה רמקולי וינטג', וגם את ההרסי הנ"ל (גירסה 1).
רמקול חביב, אבל לאוזניי ובהשוואה לרמקולים אחרים (באותו זמן וחלל)- מדוייק הוא בפירוש לא.
נהניתי ממנו זמן מה, אבל הוא רחוק מהרמה של כמה וינטג'ים בריטיים שעברו דרכי (שגם להם אי אלו חסרונות כמובן).
לגבי JBL למיניהם אין לי דעה שכן טרם עבו דרכי כאלה, אבל בזכות השרשור הזה העניין שלי התעורר מחדש.
רציתי רק לשפוך מעט אור על אחת ההמלצות כאן- לגבי הקליפש הרסי. היו לי כמה וכמה רמקולי וינטג', וגם את ההרסי הנ"ל (גירסה 1).
רמקול חביב, אבל לאוזניי ובהשוואה לרמקולים אחרים (באותו זמן וחלל)- מדוייק הוא בפירוש לא.
נהניתי ממנו זמן מה, אבל הוא רחוק מהרמה של כמה וינטג'ים בריטיים שעברו דרכי (שגם להם אי אלו חסרונות כמובן).
לגבי JBL למיניהם אין לי דעה שכן טרם עבו דרכי כאלה, אבל בזכות השרשור הזה העניין שלי התעורר מחדש.