קפה Mauro

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

לצערי סיימתי את קילו הקפה שהבאתי מרומא - טאצה דאורו.
אז כדי להמשיך את הטעם האיטלקי קניתי Mauro שגם אמור להיות מובחר.
להפתעתי גיליתי שהתרכובת היא 70% ארביקה ו 30% רובוסטה.

לא היית מצפה מקפה ברמה כזאת להיות 100% ערביקה ...

אודה לתגובתכם.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

ערביקה זה לא סממן לאיכות בהכרח.
רוב התערובות האיטלקיות לדעתי מכילות רובוסטה. אבל, הרובוסטה של איטליה זו לא הרובוסטה של הארץ :D
מילה של אקסטרימיסט.

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עכשיו אני רגוע. :)
אני אטעם ואדווח.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

100 אחוז ערביקה זה סוג של מיתוג שלא מחזיק מים בקליה מסחרית . מלבד בתי קליה קטנים שידאגו גם להביא לך את הקפה טרי.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

אני לא מת על הדה-לוקס, הוא מאוד כבד והקליה כהה מידי לטעמי...

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

אם עוד לא פתחת, יש למאורו תערובת שנקראת צנטופרסנטו (בעברית 100%) והיא על טהרת הערביקה.
גם אני לא מת על תערובת דה-לקס.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

כפיר_ש כתב:אני לא מת על הדה-לוקס, הוא מאוד כבד והקליה כהה מידי לטעמי...
...
תערובת דה לוקס ב la cimbali 4 היתה אחת מכוסות האספרסו המשובחות ששתיתי.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287

שליחה

בקליה מסחרית יש 100% ערביקה רק לעיתים רחוקות אם בכלל. רוב התערובות, במיוחד אלו שהולכות לבתי קפה, מכילות אחוזי רובוסטה שנעים בין 30-50%. לפחות Mauro לא מסתירים את זה...
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437

שליחה

לפי הרכילויות של מועצת הקפה ומגדלי הקפה בקולומביה כל החברות האיטלקיות ובעולם משתמשות במה שיותר רמבוסטה כדי להוזיל מחירים, כולם מעבירים שקיות עם משחקי מילים שמסתירים את ההרכב האמיתי (ערביקה בלי אחוז, ערביקה קלויה בקולומבייה במקום ערביקה קולומביאנית וכיוב') ומקטרים.
אבל לי בתור צרכן מה שהיה חשוב במקרה כזה זה הטעם ולדעתי אם נעשה הכללה האיטלקים מוציאים את התערובות הכי טובות בעיקר בגלל כישורי הקלייה שלהם יותר מאשר בגלל מה שהם מכניסים פנימה. הם מהוים הוכחה לזה שהדבר הכי חשוב בקפה הוא הקולה.
דרך אגב רונציליו, איך היה הטאצה דה אורו ?

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הטאצה ד'אורו היה נהדר. רק שלבסוף הרגשתי בירידת האיכות עקב הטריות ..
עוד לא פתחתי את הדה-לוקס אך אנסה אותו בכל אופן.
עוד עובדה מעניינת -
בשקיות של קפה Diemme מצויין תאריך הקלייה ובשקיות של Mauro מצויין רק תאריך פג תוקף (שבמקרה הזה הוא 3-2015) .. חבל.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

רונציליו כתב:הטאצה ד'אורו היה נהדר. רק שלבסוף הרגשתי בירידת האיכות עקב הטריות ..
עוד עובדה מעניינת -
בשקיות של קפה Diemme מצויין תאריך הקלייה ובשקיות של Mauro מצויין רק תאריך פג תוקף (שבמקרה הזה הוא 3-2015) .. חבל.
...
אין לי אינטרס מסחרי, אני לא מוכר לא קלוי ולא ירוק לישראל. אבל מה שאתה אומר מחזק את מה שאני תמיד חושב. הכי טוב לקנות קלייה ישראלית.
לכל החברות האיטלקיות יש פסי יצור שהושקעו בהם מליוני דולארים כדי לארוז את הקפה ולשמור על הטריות שלו, אבל הם יעדיפו שלא תדע ממתי יצא הקפה מהקלייה. אני מניח ששלך הוא בעל חיי מדף של שנתיים לפחות לפי התאריך תפוגה, זה המון!!! אותו דבר כמו באיטליה עם החברות הגדולות בקולומביה. לכן עדיף לקנות קלייה מקומית וטרייה ממישהוא אמין.
יש אחלה קולים ישראלים והקירבה הגיאוגראפית אליהם חוסכת את שרשרת ההפצה...... שזה זמן......וזמן זה טריות.
הכי טוב לחפש קשר ישיר לקולה ולקנות ישר ממנו.
לקנות לצריכה מיידית.
אם הייתי גר בישראל אז כבר היה לי קשר אישי עם קולה אמין והייתי קונה כל שבוע או שבועיים מתוך ידיעה באיזה יום הקפה מגיע לשיא וכמה זמן השיא הזה מחזיק.
קולה זה משהוא שדורש קשר אישי, כמו קצב, או ספר. או מניקוריסטית/קוסמטיקאית.........אם אתה אוהב לעשות ציפורניים ולגלח את הרגליים. (6)
:-)
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 13/08/2013 3:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

ולכן הכי טוב זה לקלות בעצמך...
what's next?

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

hosq כתב:ולכן הכי טוב זה לקלות בעצמך...
...
כן
אבל זו כבר קפיצה מבחינת צורת מחשבה והתמסרות, לא רק בציוד.
לא כולם מוכנים לזה.

ronenkotigaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

מגדל_קפה_קולומבי כתב:
רונציליו כתב:הטאצה ד'אורו היה נהדר. רק שלבסוף הרגשתי בירידת האיכות עקב הטריות ..
עוד עובדה מעניינת -
...
אין לי אינטרס מסחרי, אני לא מוכר לא קלוי ולא ירוק לישראל. אבל מה שאתה אומר מחזק את מה שאני תמיד חושב. הכי טוב לקנות קלייה ישראלית.
לכל החברות האיטלקיות יש פסי יצור שהושקעו בהם מליוני דולארים כדי לארוז את הקפה ולשמור על הטריות שלו, אבל הם יעדיפו שלא תדע ממתי יצא הקפה מהקלייה. אני מניח ששלך הוא בעל חיי מדף של שנתיים לפחות לפי התאריך תפוגה, זה המון!!! אותו דבר כמו באיטליה עם החברות הגדולות בקולומביה. לכן עדיף לקנות קלייה מקומית וטרייה ממישהוא אמין.
יש אחלה קולים ישראלים והקירבה הגיאוגראפית אליהם חוסכת את שרשרת ההפצה...... שזה זמן......וזמן זה טריות.
הכי טוב לחפש קשר ישיר לקולה ולקנות ישר ממנו.
לקנות לצריכה מיידית.
אם הייתי גר בישראל אז כבר היה לי קשר אישי עם קולה אמין והייתי קונה כל שבוע או שבועיים מתוך ידיעה באיזה יום הקפה מגיע לשיא וכמה זמן השיא הזה מחזיק.
קולה זה משהוא שדורש קשר אישי, כמו קצב, או ספר. או מניקוריסטית/קוסמטיקאית.........אם אתה אוהב לעשות ציפורניים ולגלח את הרגליים. (6)
:-)
...

כל מילה, בול. ככה גם אני חושב. לא חסרים במושב אלישיב קולי קפה טובים...........אני מכיר אחד. :)

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אז ככה -
המאורו דה-לוקס שטעמתי היה חזק ואיכותי. לפי זליגת הקפה והארומות שהשתחררו הקפה טרי... אך כמו תמיד הבעיה היא לשמר טריות בשקית של קילו שמחזיקה אצלי חודש.
לקראת סוף התקופה הקפה מתייבש.

טעמתי מספר קולים ישראלים ובאמת הקפה יותר טרי אך לא כל כך לטעמי.
אני מעדיף קליה כהה יותר וטעם יותר חזק ואת זה אני מוצא, בינתיים, רק בקפה איטלקי שממנו אני מאד נהנה בשבוע הראשון לפתיחתו :wink:

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

רונציליו כתב:אז ככה -
המאורו דה-לוקס שטעמתי היה חזק ואיכותי. לפי זליגת הקפה והארומות שהשתחררו הקפה טרי... אך כמו תמיד הבעיה היא לשמר טריות בשקית של קילו שמחזיקה אצלי חודש.
לקראת סוף התקופה הקפה מתייבש.

טעמתי מספר קולים ישראלים ובאמת הקפה יותר טרי אך לא כל כך לטעמי.
אני מעדיף קליה כהה יותר וטעם יותר חזק ואת זה אני מוצא, בינתיים, רק בקפה איטלקי שממנו אני מאד נהנה בשבוע הראשון לפתיחתו :wink:
...
רון,
אני חושב שעל אריזות הקפה צריך להיות מצוין תאריך האריזה.
אולי תצליח למצוא מקור לקפה של מאורו שמספק אותו עם תאריך אריזה קרוב ככל הניתן. (Y)
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

באיטליה בדרך כלל מציינים רק פג תוקף מחודש הקלייה - שנתיים קדימה, אם תמצא היום מאורו פג תוקף 08.2015 זה הולך להיות קפה מעולה...
באוסטריה לפעמים זה שנה וחצי קדימה (יוליוס מינל). חודש קלייה זה לא דבר נפוץ אבל רואים לפעמים.
יום קלייה יהיה רק בבתי קלייה בוטיק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287

שליחה

כשהקולה נמצא במרחק 7 דקות נסיעה ממך הבעיה הזו כמעט ואינה קיימת. תאריך הקליה ידוע מראש והוא בהווה, ממש עכשיו. בפעם האחרונה תאריך האריזה התבצע מול עיני :-)
ככה זה בשרון הישראלי.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

רונציליו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בינתיים הקפה של מאורו (3-2015) הוא נהדר וטרי.
לראיה -אני טוחן אותו יחסית עבה והשמנים והארומות מתפוצצים והזליגה היא, עדיין, קרמית.
אני בטוח שעם הזמן .. עוד שבוע .. אני אצטרך להדק את הטחינה ולהיזכר בטעמים של השבוע שעבר .. :(

מהי הדרך הכי טובה לשמור על הטריות הנוכחית כשמדובר בשקית של קילו? נראה לי כמעט בלתי אפשרי ..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

יכולת להקפיא חצי בשקית אטומה לעוד שבוע.

כרגע הכי טוב זה להשתמש בשקית המקורית, להוציא כמה שיותר אוויר, לקפל את החלק העליון של השקית מספר פעמים עד לגובה הקפה בשקית ולשים איזה קליפס חזק שיתפוס מלמעלה.
את השקית תניח בארון חשוך וקר רחוק מלחות, פתח והוצא בכל יום רק כמות ליום אחד ולא יותר.

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”