מישהו עשה השוואה בין מקרן אפסון 9100/8100 לפנאסוניק 8000?
קראתי מספר ביקורות מהן הבנתי שההבדל בין שני המקרנים אינו משמעותי... מישהו צפה בשני המקרנים? עד כמה ענייין האופציה האנאמורפית שיש בפנאסוניק קריטית?
בביקורת אחת דיווחו על הבדל בשחורים בין שני המקרנים ובאחרת ההבדל לא משמעותי...
בביקורת אחת דיווחו על הבדל בשחורים בין שני המקרנים ובאחרת ההבדל לא משמעותי...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
חפש ברשת יש מספיק השוואות וביקורות.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
ההבדלים בין ה פנסוניק 8000 לאפסון 9100 בדו מימד הם ממש זניחים ומדובר במקרנים מאוד דומים בתמונה. בתלת מימד מהבדיקות שראינו יש יתרון קל לפנסוניק בכל הנוגע לעיבוד התמונה במצב זה, ה FI היה טוב יותר וכך גם מהירות התגובה של הצמצם הדינאמי. בכל מקרה כל אחד משלושת המקרנים הוא מצויין !
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

השחורים באפסון ברמה גבוהה יותר.ride כתב:ההבדלים בין ה פנסוניק 8000 לאפסון 9100 בדו מימד הם ממש זניחים ומדובר במקרנים מאוד דומים בתמונה. בתלת מימד מהבדיקות שראינו יש יתרון קל לפנסוניק בכל הנוגע לעיבוד התמונה במצב זה, ה FI היה טוב יותר וכך גם מהירות התגובה של הצמצם הדינאמי. בכל מקרה כל אחד משלושת המקרנים הוא מצויין !...
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
yarino
ויכוח סרק. תאמין לי בחיים לא הייתי מחליף מקרן לאחד שהשחורים שלו פחות טובים מהמקרן הקודם שלי. אני איש מדע, לא איש אמונה. גם העיניים שלי וגם המכשירים הראו תוצאה שמסתדרת למה שראיתי ולכן אני חוזר ואומר. במקרן מכוייל, התמונה בדו מימד בין שני המקרנים היא זהה כמעט לגמרי
ויכוח סרק. תאמין לי בחיים לא הייתי מחליף מקרן לאחד שהשחורים שלו פחות טובים מהמקרן הקודם שלי. אני איש מדע, לא איש אמונה. גם העיניים שלי וגם המכשירים הראו תוצאה שמסתדרת למה שראיתי ולכן אני חוזר ואומר. במקרן מכוייל, התמונה בדו מימד בין שני המקרנים היא זהה כמעט לגמרי
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני ראיתי וכיוונתי את שני המקרנים, בזמנים שונים ובחדרים שונים.
ההתרשמות שלי היתה שהפער באיכות התמונה לטובת האפסון עדיין קיים.
ההתרשמות שלי היא בדו מימד בלבד, לא צפיתי במקרנים בתלת מימד.
ההתרשמות שלי היתה שהפער באיכות התמונה לטובת האפסון עדיין קיים.
ההתרשמות שלי היא בדו מימד בלבד, לא צפיתי במקרנים בתלת מימד.
No place like home.......... Theater
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בביקורות רבות ברשת עבור שני המקרנים ,שעברו כיול ,חד משמעית השחורים של האפסון טובים יותר.ride כתב:yarino
ויכוח סרק. תאמין לי בחיים לא הייתי מחליף מקרן לאחד שהשחורים שלו פחות טובים מהמקרן הקודם שלי. אני איש מדע, לא איש אמונה. גם העיניים שלי וגם המכשירים הראו תוצאה שמסתדרת למה שראיתי ולכן אני חוזר ואומר. במקרן מכוייל, התמונה בדו מימד בין שני המקרנים היא זהה כמעט לגמרי...
אז אפשר להגיד שהביקורות לא מקצועיות ולא יודעים מי כייל ומי עשה מה אבל זה לא יהיה הוגן לעשות.
מאז ומתמיד פנסוניק פיגרו ברמת השחורים אחרי אפסון והמגמה נמשכת גם הפעם לפחות לפי העיניים שלי.
לא מדובר בהבדל תהומי אבל הבדל מורגש למי שרמת השחורים חשובה לו.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 10/08/2013 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אני אנצל את השרשור..
מישהו יודע מתי אמורים להשיק את המקרנים החדשים של אפסון?
הייתי קרוב לרכוש את ה6100 עד שקראתי בביקורות שהוא מרעיש לא מעט.
הדגם אחריו להבנתי זה ה8100 שמשמעותית יותר יקר.
שווה לחכות לסדרה החדשה? יש שמועות על נתונים?
הדגם אחריו להבנתי זה ה8100 שמשמעותית יותר יקר.
שווה לחכות לסדרה החדשה? יש שמועות על נתונים?
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

סוף השנה ,כמו תמיד, ותחילת מכירה בתחילת שנה הבאה.ishaked כתב:אני אנצל את השרשור..
הדגם אחריו להבנתי ה ה8100 שמשמעותית יותר יקר.
שווה לחכות לסדרה החדשה? יש שמועות על נתונים?...
לא שמעתי ,נכון לעכשיו, מה הכוונות שלהם. סוני למשל כבר הכריזו על ה 55 שיחליף את ה 50 המעולה אבל המחיר,סביר להניח, יהיה רחוק מהתקציב שלך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
עשיתי את השוואה הזו בפועל פעמיים ועם מדידות באותו חדר ומסך וללא צורך בזיכרון חזותי...
מדובר בשני מקרנים באמת מעולים וההבדלים יצאו זניחים בשחורים. גם זה בעיקר הודות לניהול צמצם שונה.
עיקר ההבדלים הם בדרך הטיפול בתלת המימד ובצמצם. שם יש הבדלים, כך שתלוי במה שמחפשים. בתלת מימד המשקפיים של אפסון עדיפים אבל בסה״כ התמונה של הפנסוניק היתה טובה משמעותית גם בעוצמות האור (טיפול בצמצם, וב crosstalk - יש כיום גם דרך קלה למדוד את אלה). בדו מימד עיקר ההבדל היה כאמור בניהול הצמצם ומה שבסוף גרם לי לרכוש את הפנסוניק 8000 היה זה (הוא אגרסיבי יותר בסגירת צמצם) פלוס צמצם שקט.
מדובר בשני מקרנים באמת מעולים וההבדלים יצאו זניחים בשחורים. גם זה בעיקר הודות לניהול צמצם שונה.
עיקר ההבדלים הם בדרך הטיפול בתלת המימד ובצמצם. שם יש הבדלים, כך שתלוי במה שמחפשים. בתלת מימד המשקפיים של אפסון עדיפים אבל בסה״כ התמונה של הפנסוניק היתה טובה משמעותית גם בעוצמות האור (טיפול בצמצם, וב crosstalk - יש כיום גם דרך קלה למדוד את אלה). בדו מימד עיקר ההבדל היה כאמור בניהול הצמצם ומה שבסוף גרם לי לרכוש את הפנסוניק 8000 היה זה (הוא אגרסיבי יותר בסגירת צמצם) פלוס צמצם שקט.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברגע שהם אחד ליד השני ההנחה שלך לא נכונה.kingikra כתב:עם כל הכבוד למדידות, אני מניח שאדם "רגיל" בחיים לא יצליח להבדיל בעין בין המקרנים....
http://www.projectorreviews.com/epson/h ... tors.php#1
גלול למטה יש תמונות כאשר הימנית היא האפסון והשמאלית היא הפנסוניק.
מדובר בתמונות של המקרנים לאחר כיול.
אפשר כמובן להגיד שלא מדובר באתר/ביקורת רציני/ת מה שאני שולל על הסף כי אותו הדבר ניתן להגיד על הביקורות שנעשות בכל האתרים האחרים אין לזה סוף.
לפנסוניק יתרונות אחרים כמו זום ופוקוס חשמליים או כמו שעופר אומר ענין פעילות הצמצם הדינמי ( שלי אישית ממש לא מפריע) . לעומת זאת לפנסוניק תמונה קצת רכה יותר ( פחות חדה) יש שזה קריטי עבורם ויש שלא מפריע להם.
למי שענין השחורים חשוב לו ,כמוני למשל, התמונות מדברות בעד עצמן.
ברור ששניהם מקרנים טובים ענין של העדפות אישיות.
ה 50 של סוני כבר ליגה מעל שניהם בעיקר בגלל החדות.
אני לא מבין מה הויכוח,הרי זה כל כך נראה לעין במציאות,אני מכיר פה שמונה אנשים ששללו את הפנסוניק לאחר שראו את האפסון והסוני.
גם לי יצא לצפות ולשחק עם הפנסוניק שעדיין רחוקים משלושת המתחרים SONY,JVC,EPSON התמונה בפנסוניק יותר רכה וחלבית.
גם לי יצא לצפות ולשחק עם הפנסוניק שעדיין רחוקים משלושת המתחרים SONY,JVC,EPSON התמונה בפנסוניק יותר רכה וחלבית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
Yarino
אני ויניב מקרים הפוכים לחלוטין.
Istarmini
עשיתי בדיקות על שני מקרנים מכוילים (שלושה, כי גם השארת האפסון 9000 היתה אופציה). מצאתי שהשדרוג בין ה 9000 ל 9100 כמעט ולא נגע בכל הנושאים בעיבוד תמונה שהפריעו לי (בעיקר בצמצם) כמעט ולא היה הבדלים מדידים בין ה 9000 ל 9100.
על כל סצינת שאחד עדיף מהשני יש גם אחת הפוכה שבה האפסון מאיר את התמונה יתר על המידה. רוצה לומר שהשחורים אין מנצח חד משמעי בין השניים (בוודאי לא כפי שהביקורת שצירפת מרמזת). כל מקרן בחר אסטרטגית צמצם שונה מאוד ולכן בסצינות שונות ההתנהגות יכולה לפעור פער לאחד או לשני כתלות בתוכן.
אני ויניב מקרים הפוכים לחלוטין.
Istarmini
עשיתי בדיקות על שני מקרנים מכוילים (שלושה, כי גם השארת האפסון 9000 היתה אופציה). מצאתי שהשדרוג בין ה 9000 ל 9100 כמעט ולא נגע בכל הנושאים בעיבוד תמונה שהפריעו לי (בעיקר בצמצם) כמעט ולא היה הבדלים מדידים בין ה 9000 ל 9100.
על כל סצינת שאחד עדיף מהשני יש גם אחת הפוכה שבה האפסון מאיר את התמונה יתר על המידה. רוצה לומר שהשחורים אין מנצח חד משמעי בין השניים (בוודאי לא כפי שהביקורת שצירפת מרמזת). כל מקרן בחר אסטרטגית צמצם שונה מאוד ולכן בסצינות שונות ההתנהגות יכולה לפעור פער לאחד או לשני כתלות בתוכן.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 10/08/2013 13:56, נערך פעם 1 בסך הכל.