בניית מגבר סטריאו GAINCLONE זקוק להבהרות

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
huhoy07 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

אני מעוניין לבנות מגבר בסגנון ה GAINCLONE. המטרה כאן היא העיסוק בבניה לשם תחביב כאשר המגבר בסופו של דבר הולך לשבת בסלון, כך שבשלב האחרון גם יצטרך להראות טוב ואסטתי כדי שאקבל אישור לכך... אבל הדרך לשם עוד ארוכה.
כפי שציינתי המגבר לסלון בעיקר לחבר לסטרימר\CD כדי לשמוע מוזיקה. אני לא זקוק להספק אדיר אבל שיהיה אפשר קצת להנות מג'אז\רוק. רמקולים יהיו רק לאחר סיום המגבר, אך הם יהיו זוג מדפיים בתקציב של מתחילים (1000-2000 ש"ח).
עכשיו לשלאלות תכל'ס :
1. האם אני זקוק לפרה-אמפ? אני מניח שכן, אך רוב אתרי הGAINCLONE לא מדברים בבירור על זה. אני הנחתי שרוב
האודיופילים פה עובדים עם פרה חיצוני. אם התשובה היא שאני צריך, הייתי רוצה המלצה למעגל פרה-אמפ. ראיתי מספר דיבורים על רכיב נשיונל NE5532 מה דעתכם?
2. אני מסתכל על האתר של אודיו סקטור ו צ'יפאמפ וראוה שיש מספר אופציות מבלבלות, יש אפשרות ל DUAL MONO או להזמין קיט לסטריאו. אשמח אם יובהר לי למה צריל DUAL MONO?
3. ב APP NOTES של הרככיב יש גם המלצה לעבודהעם שני רכיבים במקביל או BRIDGED בכל ערוץ. האם כדאי ישר להתחיל מתצורה כזו או שרכיב בודד לכל ערוץ יספיק לי.
4. LM3875 לעומת LM3886 הבדלים למעט ההספקים?
5. אגב לגבי הפרה אמפ, אני ארצה לבנות אותו ביחד עם המגבר (באותו שאסי).

אודה על עזרתכם.

חן

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #2 

צור אתי קשר בפרטי
יש לי הרבה נסיון בתחום

DaTHE
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אשמח אם תוכל לייעץ לו באשכול זה :D

huhoy07 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

מאחר ואני "משתמש חדש" איני יכול לשלוח הודעות פרטיות..

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

מגברים בתצורה של DUAL MONO מאפשרים הפרדה מוחלטת של הערוצים ללא זליגות. במגברים יקרים לא רק שלכל ערוץ יש הגברה, פרה וספק משלו, יש גם הפרדה פיזית במחיצות מתכת בין רכיבי הערוצים.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #6 

huhoy07 כתב:מאחר ואני "משתמש חדש" איני יכול לשלוח הודעות פרטיות..
...
שלח לי מייל עם טלפון או שאשלח לך טלפון שלי
[email protected]

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

1. לא. לך על 10K של blue alps.
2. dual mono עדיף - הרבה יותר קל לשלב ולהרכיב אותו בצורה נכונה. כלומר, לא dual mono אי-אפשר להרכיב עם PCB של chipamp - זה יוצא בסדר, אך לקוי מבחינה הנדסית.
3. לא צריך, זה מסבך את הכל, והורס את הקסם של LM.
4. עדיף את 3886 מבחינת הספק.
5. אין בו צורך...

huhoy07 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הי S3T

תודה רבה.
1ץ ממה שאנירואה BLUE ALPS זה סה"כ פוטנצומטר לווליום, לא פרה אמפ,,הא?
2. האם אתה מתכוון לבנות שני PCB'S נפרדים במקום אחד סטריאו?
3. מקובל (וגם פשוט יותר)
4. מקובל
5. אין צורך בפרה אמפ??

מה לגבי שנאי? יש המלצות מאיפה להשיג? אני מבין שאני צריך משהו כמו 250-300 ואאט dual secondary כ-25-28 וולט.
זה הדבר הראשון שצריך לנשיג, אין טעם לבנות בורד אם אין POWER...

תודה
חן

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #9 

1. נכון, סה"כ זה מה שכל פרא אמפ עושה - ברר ווליום + בחירת כניסות. את בחירת כניסות אפשר לעשות על ידי סוויצ' סיבובי או סוויצ' סיבובי + ממסרים. ה"AMP" של הPRE לא נדרש כאן, מכיוון שלLM יש מספיק "AMP" = "GAIN" בכדי לעבוד עם כל המקורות הנורמליים בשוק. עוד סיבה שצריך PRE - כשעכבת (התנגדות) של המגבר POWER הינה נמוכה (פחות מ5-1K). כאן בוחרים ב10K שזה סביר ביותר, כל מקור נורמלי אמור להניע את הדבר + לא גבוהה מידי בכדי לא להכניס רעשים מיותרים לתוך המגבר.

2. כשבונים "לא dual mono" יש צורך בPCB יחיד אשר כולל את ספק ואת שני הערוצים, טיפה מסובך מבחינת LAYOUT של מוליכים... אחרת נכנסים לבעיה של ground loops - מה שהורס לנו את הסאונד... עם PCB נפרדים לערוצים צריך גם PCB של ספקים נפרדים, וגם שנאיים נפרדים (או שנאיים עם 4 לפופי מוצא).

5. ראה 1 :)

שנאיים אני מזמין מ
http://www.antekinc.com/gview.php?d[]=0

מחירים סבבה, שולחים עם USPS.
למגברון הזה תצטרך משהו כמו זוג של 50-100VA, למתח של 18-22V.
עדיף את הדגמים עם "AS" - ולחבר את ה"shield" להארקה של חשמל.

מה עם מארז\קישוטים?

huhoy07 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אוקי הבנתי,

תכננתי מראש ללכת של שני PCB נפרדים .
לגבי השנאי, שניים זה חתיכת מקום... בהנחה שאני מקל ב"דרישות המערכת" , אני יכול לעבוד עם שנאי אחד ומעגל ספק אחד לשני הערוצים?
וכמובן לקחת שנאי כפול בהספק..
בכלל כשעובדים עם שני שנאם+ספקים נפרדים, ההספק בטוח לא יהיה זהה לגמרי ואז הערוצים לא יהיו באותה עוצמה. איך מתגברים על זה?
מחירי השניאים שם אחלה, אבל המשלוח...

מארז זה דבר אחרון, אחרי שאדע באמת מה וכמה אי צריך לדחוף פנימה...
קישוטים נשארו מסוכות :-)
יש מחשבה על LCD , שלט IR , וגם בורר כניסות , אבל אני קודם ארים מעגל עובד ואראה אם ההשקעה אכן שווה את זה.
אגב ראיתי קיטים של הנ"ל בדיל אקסטרים ואלי-אקספרס בכלום כסף. אפילו מעגלים מוכנים של LM3886 בפחות מ-20$.

אולי לא שווה בכלל לבנות את זה לבד, אלא אינטגרציה של כל החלקים. את הקטע של ההלחמות מיציתי מזמן .

חן

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #11 

דבר עם הantec, פעם אחרונה הם הצליחו לדחוס זוג של 50VA על תוך קופסת small flat rate box עם עלות של 18 דולר.
הם ממש לא מפציצים בעלויות משלוח, ודוחסים כמה שנכנס לקופסאות flat rate.

ללכת על שנאי יחיד... חבל. זוג - זה לא ממש יקר יותר, וגם מבחינת גודל זה לא הרבה יותר גדול - למשל אפשר לשים את הזוג האלו אחד על השני - וזה יתפוס פחות שטח במארז.

הספקים לא זהים - לא אכפת לנו, מכיוון שיש שוני בין הספקים מירביים - כשמגיעים על ההספקים האלו בשימוש - השוני יהיה ממש זניח לאומת עיוותים, התחממות, רעש וגיוקים שרופים.
כל עוד לא מגיעים להספק מירבי - אנחנו נשארים בתחום ליניארי שבו feedback של LM קובעה את העוצמה ודואג שלא יהיו לנו עיוותים.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”