בירור בנוגע לחבילה במהירות 100 מגה בבזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלם רב לחברי הפורום
זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום זה ואני רוצה לברר בקשר למהירות ההורדה בחבילת 100 מגה בבזק.

הייתה לי חבילה במהירות 50/3 מגה: תשתית בזק - ספק בזק בינלאומי. לאחרונה, ולאחר שבזק שידרגה את המהירות 100 מגה, שידרגתי גם את המהירות בבזק בינלאומי. כמובן, שבעקבות השדרוג התקשרתי לבזק ולבזק בינלאומי על מנת לוודא כי אכן שודרגה המהירות ל- 100 מגה והם אישרו כי החבילה היא 100 מגה.

הבעייה היא שבבדיקות מהירות שביצעתי לאחר השידרוג קיבלתי תוצאות לפיהן המהירות הינה בין 75 - 90 מגה (למשל באתר בזק בזק בינלאומי ו- speedtest), אך בזמן הורדה בפועל של קובץ מסויים (אפילו משרת בארץ או למשל מאתר nvidia) המהירות לא עוברת 50 מגה (גם בטורנט כך). בנוסף, גם אם תעלה המהירות מעל 50 המהירות חוזרת ויורדת ל- 50 תוך שניה או שתיים.

אני מודע לכך כי החבילה היא TOP 100, אבל השאלה היא האם הדבר הזה תקין שתמיד המהירות לא עוברת 50-55 מגה בכל שעות היום?

יש להעיר כי המרחק מהארון של בזק הינו בערך 150 מטר ולא יותר, כאשר נתוני היסנכרון:
Downstream Upstream
Attainable Rate (Kbps): 115000 71568
Rate (Kbps): 100000 5021

אשמח לדעת מה אפשר לעשות.

reemar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

נתוני הסנכרון שלך מצויינים, הקו שלך סוחב 112.3MB הורדה ו69.9MB העלאה
כאשר הוא מסונכרן (מוגבל על ידי בזק) ל97.7MB הורדה ו4.9MB העלאה,
כאשר מבחינת בזק, אם יש לך מעל 60MB מהירות אז הם מספקים את מה שהם צריכים לספק..
ייתכן ואם תבקש שיגדירו אותך על RA, תקבל מהירות יותר גבוהה..
הבדיקה היחידה שבזק מתייחסים אליה היא:
http://speedtest.bezeq.co.il/index2.html

כאשר אתה יכול לבדוק שם את המהירות בתשתית בלבד בלי הספק,
כדי לעשות את זה, תבדוק איזה מודם/נתב/ראוטר יש לך שמחובר לתשתית ראשון..

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הרואטר שלי הינו D-Link 6740U-H1.

אני עשיתי בדיקת מהירות באתר בזק והתוצאה הסופית שמתקבלת הינה 60-65 מגה בערך ולא יותר (כאשר במהלך הבדיקה מד המהירות מגיע לפעמים ל- 80-85 מגה אבל המהירות נופלת בחזרה תוך שניות ל- 65 מגה).

כפי שציינתי בהודעה לעיל, בהורדת קבצים אני מקבל מהירות יציבה של 6.25-6.5 MB/S (כ-50-55 מגה) זה במקרה הטוב ביותר /

מה התפקיד של ההגדרה RA והאם הדבר אכן משפיע על המהירות או שרק על זמן התגובה Ping?

reemar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

tom10 כתב:הרואטר שלי הינו D-Link 6740U-H1.

אני עשיתי בדיקת מהירות באתר בזק והתוצאה הסופית שמתקבלת הינה 60-65 מגה בערך ולא יותר (כאשר במהלך הבדיקה מד המהירות מגיע לפעמים ל- 80-85 מגה אבל המהירות נופלת בחזרה תוך שניות ל- 65 מגה).

כפי שציינתי בהודעה לעיל, בהורדת קבצים אני מקבל מהירות יציבה של 6.25-6.5 MB/S (כ-50-55 מגה) זה במקרה הטוב ביותר /

מה התפקיד של ההגדרה RA והאם הדבר אכן משפיע על המהירות או שרק על זמן התגובה Ping?
...
קודם צריך אם הבעית מהירות בתשתית או בספק, תתחבר ב2@2 ובלי סיסמא במקום הפרטים של הספק שלך ואז תבדוק כאן http://speedtest.bezeq.co.il/index2.html את המהירות שיהיה לך..
RA משפר גם את הפינג וגם את המהירות..
יכול להיות שהבעיה שלך בספק, תבדוק מה יוצא לך בhttp://speedtest.bezeq.co.il/index2.html שאתה מחובר ב2@2..

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני מנסה להתחבר ב- 1@1 או ב- 2@2 באתר Bnet ללא סיסמה אבל לא מצליח להתחבר.
התקשרתי לבזק ולבזק בינלאומי ואמרו שאין בעיות והחבילה היא 100 מגה (כאמור, המהירות בין 60 עד 100 מגה וזה מבחינתם תקין למרות שהקו מסוגל ל- 90 מגה בקלות) - כרגע המהירות באתר בזק הנ"ל לא עוברת 55 מגה.
במידה ואבקש להגדיר RA... האם זה גורם בעיות או תקלות מסויימות?

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עדכון...

התחברתי ל- 1@1 עם סיסמה 123 באתר Bnet. עשיתי מספר בדיקות מהירות באתר בזק קיבלתי בין 90 ל- 92 מגה (תשתית), אך כאשר אני חוזר ומתחבר כרגיל עם שם המשתמש והסיסמה של הספק המהירות לא עוברת 55 מגה בכל הבדיקות, למרות שבספק מאשרים כי החבילה מוגדרת על 100 מגה. סביר להניח כי הבעייה אצל הספק.

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

עוד עדכון...

התקשרתי לספק בזק בינלאומי ותוך כדי השיחה "הגדירו מחדש" את החבילה על 100 מגה, ועכשיו הדבר הפוך. בבדיקת המהירות ב- 1@1 המהירות היא בסביבות 65 מגה, ובאתר בזק בינלאומי המהירות מגיעה ל- 92 מגה. הם טוענים שהבעייה / המגבלה בתשתית (למרות שהראוטר מסונכרן על 100000 עגול ולפני כן קיבלתי 92 גם בבדיקת 1@1). דרך אגב, מהירות הודרת קבצים לא עוברת 50-55 מגה, וזה מה שהייתי מקבל שהייתי מוגדר על חבילת 50.

השאלה היא... האם יש טעם להתקשר לבזק או שהם יטענו כי מהירות זו תקינה? אנא עזרתכם!

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הקפצה ...

reemar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

tom10 כתב:עוד עדכון...

התקשרתי לספק בזק בינלאומי ותוך כדי השיחה "הגדירו מחדש" את החבילה על 100 מגה, ועכשיו הדבר הפוך. בבדיקת המהירות ב- 1@1 המהירות היא בסביבות 65 מגה, ובאתר בזק בינלאומי המהירות מגיעה ל- 92 מגה. הם טוענים שהבעייה / המגבלה בתשתית (למרות שהראוטר מסונכרן על 100000 עגול ולפני כן קיבלתי 92 גם בבדיקת 1@1). דרך אגב, מהירות הודרת קבצים לא עוברת 50-55 מגה, וזה מה שהייתי מקבל שהייתי מוגדר על חבילת 50.

השאלה היא... האם יש טעם להתקשר לבזק או שהם יטענו כי מהירות זו תקינה? אנא עזרתכם!
...
תתקשר שוב פעם ותשגע אותם עד שהם ישלחו טכנאי שיבדוק את זה..
ותמיד אתה יכול לבקש מספקים אחרים משתמש לנסיון לכמה ימים..

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

טוב אז כך... לאחר 5 שיחות עם בזק בינלאומי התברר לאחר בדיקה מעמיקה ע"י נציג בזק בינלאומי כי יש בעייה בהגדרת החבילה כאשר בפועל אני כלל לא מוגדר על 100 מגה, והבטיח כי יעדכנו/יגדירו את המהירות בימים הקרובים. הדבר המוזר הוא ש- 4 נציגים אחרים לא עלו על הבעיה ואישרו שאני מוגדר על 100 מגה וטענו כי הבעייה בתשתית, אך משהסברתי להם כי עשיתי שוב מספר בדיקות ב- 1@1 והמהירות הייתה 89-93 מגה, אישרו כי הבעיה אצלם בספק.

xena
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
שם מלא: xena
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

עדכן אותנו מה קורה עם זה. אשמח לדעת גם כמה אתה משלם. אני גם מתעניין על 100M.

אגב, כמה ה UPLOAD שלך כרגע?

tom10 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

התקשרתי והבטיחו כי יגדירו מחדש את המהירות. כעת אני מחובר על 100 מגה. בבדיקת מהירות אני מקבל 90-92 מגה בהורדה ו- 3 מגה בהעלאה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”