הלוגואים/סמלים היפים הישנים של סאנסוי ושל חברות סטריאו אחרות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

בהרבה מקרים,כשחברות מחליפות את הלוגו הישן שלהן ללוגו חדש,זה מעיד על ניסיון לצאת "לדרך חדשה" או השקה מחדש,או שינוי התדמית של החברה למשהו יותר "מתקדם ומודרני".אבל לעיתים,שינוי הלוגו מסמל את תחילת הסוף של המותג ואחריו החברה.אני לא איש שיווק,אבל זאת ההרגשה שלי בתחום הסטריאו וינטאג'..גם לפיוניר(הלוגו הישן עם הקולן/מיקרופון/אומגה) וקנווד עם לוגו "העלה" הישן סבלו לדעתי מגורל דומה בתחום הסטריאו.לפעמים מנהלי שיווק פזיזים ושחצנים פלוס טעויות עסקיות בניהול המותג פשוט הורסים חברות שפעם היו מהוללות בתחומן.
הישנים והיפים
 הישנים והיפים
המכוער המודרני
 המכוער המודרני
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 07/08/2013 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

קנווד

שליחה #2 

קנווד
הישן
 הישן
המודרני
 המודרני

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #3 

פיוניר
ישן
 ישן
מודרני
 מודרני

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #4 

אתה טועה מסיבה אחת. הסמלים האלו לא שורדים את מבחן הזמן. הם פשוט לא יושבים טוב.
מבחינת המיתוג, שים לב ללוגו של קנווד למשל. המקורי היה אחלה, אבל חברה טכנולוגית חייבת להיות תמיד בחזית - אתה היית קונה מוצר מחברה שלא נראית מעודכנת? רטרו זה אחלה, וינטאג' יכול לעבוד בקמפיין מסוים שבו מדגישים את הוותק של החברה - אבל במכלול צריך תמיד למכור את העדכניות והעובדה שהחברה נמצאת בחזית הטכנולוגית.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #5 

ואני לא מסכים איתך-מה היה רע בלוגואים הישנים,זה שהחברה היא עם אותו הלוגו לא תמיד מעיד שהיא מיושנת..

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא תמיד, לא בהכרח. אני מאוד אוהב את הלוגואים של פעם - אבל מבחינה מיתוגית אני מבין את הרציונל מאחורי השינוי.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

אני מאוד אוהב את הלוגואים של פעם - אבל מבחינה מיתוגית אני מבין את הרציונל מאחורי השינוי
...
(Y)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #8 

שימו לב שבתחום הצילום ביפן - כמעט ולא היה שינוי אצל שתי היצרניות המובילות:

[img2=550x190]http://4.bp.blogspot.com/_7yB-eeGviiI/T ... _logo1.jpg[/img2]
קאנון. הלוגו זהה מאז שנת 1956.

תמונה
ניקון. הלוגו זהה מאז 1957 (לערך).

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

kosh, דילגת על הלוגו הכי מוכר של סאנסוי (להלן)
לגבי זה שבשתי התמונות הראשונות שלך, אני רואה אותו לראשונה. בטוח שזה היה לוגו או רק צורת הכיתוב על גבי שנאי המוצא?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ran_carney כתב:אתה טועה מסיבה אחת. הסמלים האלו לא שורדים את מבחן הזמן. הם פשוט לא יושבים טוב.
מבחינת המיתוג, שים לב ללוגו של קנווד למשל. המקורי היה אחלה, אבל חברה טכנולוגית חייבת להיות תמיד בחזית - אתה היית קונה מוצר מחברה שלא נראית מעודכנת? רטרו זה אחלה, וינטאג' יכול לעבוד בקמפיין מסוים שבו מדגישים את הוותק של החברה - אבל במכלול צריך תמיד למכור את העדכניות והעובדה שהחברה נמצאת בחזית הטכנולוגית.
...
ran_carney כתב:לא תמיד, לא בהכרח. אני מאוד אוהב את הלוגואים של פעם - אבל מבחינה מיתוגית אני מבין את הרציונל מאחורי השינוי.
...
הבלים. אין שום צורך אובייקטיבי בשינוי או החלפת לוגו - אף פעם. ע"ע חברות כמו סוני, פורד, IBM, קוקה קולה ועוד רבות אחרות שלא שינו לוגו כבר עשרות שנים - ולעתים יותר מכך (קוקה קולה עם אותו לוגו, לפחות בעיצובו הבסיסי, מאז... 1885). החלפות ושינויים בלוגו של חברות מעידים על בהלה, לחץ, חולשה עסקית, העדר כבוד למסורת ובעיקר על כניעה לעצות הזויות ויקרות (בממון) של כל מיני יועצי תדמית, "מומחי" שיווק ומיתוג ושאר מרעין בישין.
היצמדות ללוגו / סמל קיים מעידה על חוזקה, יציבות, נאמנות למסורת ובעיקר שמירה על סימן זיהוי מובהק של החברה.
לגבי 3 הדוגמאות שהובאו ע"י kosh, במקרה של סאנסוי החלפת הלוגו ב-1987 אכן נבעה מכל הדברים הרעים שכתבתי לעיל, ולא הצילה את החברה מאבדון, אם כי גם תחת הלוגו החדש הם הצליחו לייצר כמה מוצרים טובים ואפילו משובחים מאד אבל בעיקר לשוק המקומי שלהם.
פיוניר החליפו את הלוגו בשנת 2000 וזו היתה בלאו הכי תקופת הדעיכה של ציוד הסטריאו היעודי אצל היצרנים היפנים והמעבר הגורף להתמקדות בקולנוע ביתי, כך שמדובר בהקשר כללי רחב יותר מזה של איכות ציוד הסטריאו בלבד.
לגבי קנווד, שינוי הלוגו המתואר לעיל נעשה מוקדם יותר (לדעתי בראשית שנות ה-80) והוא דווקא לא התבטא במובן שלילי כיוון שגם אחריו קנווד המשיכו ליצור ציוד ברמה גבוהה, שוב בהתייחס להקונטקסט הכללי של השינויים שחלו באופי הסטריאו באותן שנים.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #11 

dragon כתב:kosh, דילגת על הלוגו הכי מוכר של סאנסוי (להלן)
לגבי זה שבשתי התמונות הראשונות שלך, אני רואה אותו לראשונה. בטוח שזה היה לוגו או רק צורת הכיתוב על גבי שנאי המוצא?
...
הלוגו ששמתי בתמונה הראשונה היה הלוגו הראשון של סאנסוי,ואכן השתמשו בו בעיקר על השנאים,את אותו הלוגו יש בדגם
220 השפופרתי שיש לי.הלוגו הקלאסי שציינת הוא אכן זה שהכי מוכר לחובבי הוינטאג' ולמי שזוכר את סאנסוי לטובה.הייתה מעיין תקופת ביניים שסאנסוי השתמשו אף בשניהם בפירסומי המוצרים,ללוגו שציינת הייתה גם גירסה נוספת.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אין שום צורך אובייקטיבי בשינוי או החלפת לוגו - אף פעם.
...
אם כבר הבלים. בהחלט יש צרכים אובייקטיביים לשינוי לוגו, לרוב זה יבוא בצמוד לשינוי תדמית. חברה שרוצה למתג את עצמה מחדש לעיתים תצטרך לעשות בדיוק את שינוי הלוגו על מנת לרמוז לקהל הלקוחות שלה על כך ש"יש פה משהו שונה", וגם אם הם חשבו שהם יודעים מה קורה שם, עכשיו שווה לתת לו סיכוי מחדש.
היצמדות ללוגו / סמל קיים מעידה על חוזקה, יציבות, נאמנות למסורת ובעיקר שמירה על סימן זיהוי מובהק של החברה.
...
קוקה קולה היא מותג חזק מאוד. כמובן שאין שום רציונל בהחלפת הלוגו. כנ"ל סוני, פורד, IBM וחברות אחרות.
כקונטרה אני יכול לתת את מקרה מאזדה שהחליפה את הלוגו שלה, זה היה פלוס מינוס במעבר מהמזדה 323 למזדה 3 - מה שלווה בעיצוב מאוד שונה מהקווים היחסית ישרים וסולידיים שליוו את עיצוב המכונית לפני כן. התחדשות, שינוי, זרימה - החלפת הלוגו ישבה שם טוב. ומאזדה הייתה מותג בעל בסיס לקוחות רחב גם בזמן השינוי.
החלפות ושינויים בלוגו של חברות מעידים על בהלה, לחץ, חולשה עסקית, העדר כבוד למסורת ובעיקר על כניעה לעצות הזויות ויקרות (בממון) של כל מיני יועצי תדמית, "מומחי" שיווק ומיתוג ושאר מרעין
...
זה פשוט קוצר ראות והכללה מהסוג המתנשא/ממקום של בורות. בעולם האמיתי עלולים להיות מקרים בהם מותגים סופגים חבטות שהם לא מצליחים להתאושש מהם וצריך לבצע מספר צעדים על מנת לחזק את מעמד המותג חזרה.
דוגמא? שנת 95, פרשת הסיליקון בחלב. במקרה הזה המנכ"ל פיטר את מנהל המפעל שבו התגלה המחדל, ומאוד מהר הוחלף בעצמו. מעט אח"כ גם התבצע מהלך מיתוג מחדש של כל החברה. כולל החלפת ועיצוב מחדש של לוגואים. האם זה אומר שתנובה לא הייתה מותג חזק?
פיוניר החליפו את הלוגו בשנת 2000 וזו היתה בלאו הכי תקופת הדעיכה של ציוד הסטריאו היעודי אצל היצרנים היפנים והמעבר הגורף להתמקדות בקולנוע ביתי, כך שמדובר בהקשר כללי רחב יותר מזה של איכות ציוד הסטריאו בלבד.
...
AKA...רציונל...מיתוגי?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #13 

סוני ופנסוניק עם אותו לוגו כבר כמה עשורים, לא?

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #14 

אפרופו SANSUI, מי המקור ?

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #15 

עד כמה שאני יודע,האשימוטו הוא היצרן של השנאים של סאנסוי המקורית.כשהוא פרש ממנה,הוא הקים יצרנית שנאים שהתבססה על עיצוב ובניה מאוד דומים לחברה המקורית,ואף הפכה לסוג של חברת "בוטיק".

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #16 

(Y)
....סוג של חברת "בוטיק".
השם נשרק בלחישה יחד עם חברות כמו:
טנגו, טמורה, אודיו-נוט.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #17 

asaf23 כתב:סוני ופנסוניק עם אותו לוגו כבר כמה עשורים, לא?
...
לסוני היה את הלוגו עם הנקודות האדומות. היום כבר לא רואים אותו

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #18 

roypeles כתב:
asaf23 כתב:סוני ופנסוניק עם אותו לוגו כבר כמה עשורים, לא?
...
לסוני היה את הלוגו עם הנקודות האדומות. היום כבר לא רואים אותו
...
אתה מתכוון לזה? זה לא היה בדיוק לוגו,הסמל הופיע לאורך שנות ה-80 וה-90 המוקדמות על חלק מהמוצרים של סוני,עד
כמה שאני זוכר,בנוסף ללוגו המקורי.אני תמיד נזכר באחד הבום בוקסים של סוני שהיו לי כשהייתי ילד,והסמל הזה הופיע עליהם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Kosh כתב:
dragon כתב:kosh, דילגת על הלוגו הכי מוכר של סאנסוי (להלן)
...
הלוגו ששמתי בתמונה הראשונה היה הלוגו הראשון של סאנסוי,ואכן השתמשו בו בעיקר על השנאים,את אותו הלוגו יש בדגם
220 השפופרתי שיש לי.הלוגו הקלאסי שציינת הוא אכן זה שהכי מוכר לחובבי הוינטאג' ולמי שזוכר את סאנסוי לטובה.הייתה מעיין תקופת ביניים שסאנסוי השתמשו אף בשניהם בפירסומי המוצרים,ללוגו שציינת הייתה גם גירסה נוספת.
...
נכון, שכחתי את זה. הוא הופיע בעיקר (או רק) על רמקולים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

ran_carney כתב: אם כבר הבלים. בהחלט יש צרכים אובייקטיביים לשינוי לוגו, לרוב זה יבוא בצמוד לשינוי תדמית. חברה שרוצה למתג את עצמה מחדש לעיתים תצטרך לעשות בדיוק את שינוי הלוגו על מנת לרמוז לקהל הלקוחות שלה על כך ש"יש פה משהו שונה", וגם אם הם חשבו שהם יודעים מה קורה שם, עכשיו שווה לתת לו סיכוי מחדש.
...
רצון למיתוג עצמי מחדש זה לא אובייקטיבי...
קוקה קולה היא מותג חזק מאוד. כמובן שאין שום רציונל בהחלפת הלוגו. כנ"ל סוני, פורד, IBM וחברות אחרות.
כקונטרה אני יכול לתת את מקרה מאזדה שהחליפה את הלוגו שלה, זה היה פלוס מינוס במעבר מהמזדה 323 למזדה 3 - מה שלווה בעיצוב מאוד שונה מהקווים היחסית ישרים וסולידיים שליוו את עיצוב המכונית לפני כן. התחדשות, שינוי, זרימה - החלפת הלוגו ישבה שם טוב. ומאזדה הייתה מותג בעל בסיס לקוחות רחב גם בזמן השינוי.
...
ואיך בדיוק קוקה קולה הפכה למותג כה חזק לדעתך? אני אעזור לך: (בין היתר) באמצעות זה שהיא לא משנה את הלוגו שלה... לגבי מאזדה, לא רלוונטי. עיצוב כלי הרכב לא קשור לענייני לוגו אלא הוא עניין של אופנות מתחלפות. החברה הזו שינתה לוגו מספר פעמים ולעתים תכופות יחסית וזה לא הוסיף לה הצלחה (הפופולאריות שלה בעולם לא מתקרבת לזו שבישראל).
זה פשוט קוצר ראות והכללה מהסוג המתנשא/ממקום של בורות. בעולם האמיתי עלולים להיות מקרים בהם מותגים סופגים חבטות שהם לא מצליחים להתאושש מהם וצריך לבצע מספר צעדים על מנת לחזק את מעמד המותג חזרה.
דוגמא? שנת 95, פרשת הסיליקון בחלב. במקרה הזה המנכ"ל פיטר את מנהל המפעל שבו התגלה המחדל, ומאוד מהר הוחלף בעצמו. מעט אח"כ גם התבצע מהלך מיתוג מחדש של כל החברה. כולל החלפת ועיצוב מחדש של לוגואים. האם זה אומר שתנובה לא הייתה מותג חזק?
...
כל מהלך כנ"ל נובע מתוך חולשה, בהלה וכיו"ב. במקרה הזה זה הגיע בעקבות פאשלה וזה שהחברה נתפסה בקלקלתה, ועדיין זה לא מחייב מהלכים מרחיקי לכת של "מיתוג" וכד'. חברה כמו תנובה בשוק הישראלי יכלה להרשות לעצמה גם לא לעשות דבר וזה לא היה פוגע בה.
[AKA...רציונל...מיתוגי?
...
לא קשור לרציונל ולא למיתוג, ואני לא מוצא לנכון להמשיך את הדיון חסר התכלית הזה (שגם לא שייך לנושא הפורום) אז אני נועל אותו מצידי (את הדיון, לא את השירשור :) ).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”