לפני שאעשה טעות ברכישת פטיפון- הייתי חייב לעצור ולשאול אתכם.. :]

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, חבר'ה.
אני מעוניין לחזור לימים האנלוגים ולהאזין שוב לאוסף התקליטים שהצטבר אצלי.
לשם כך אני זקוק לפטיפון. ברשותי פטיפון ישן של SHERWOOD, אך בא לי לרכוש אחד אחר.
בדר"כ אני ממש לא מתחשב במראה/עיצוב של מכשירי החשמל שלי, אך אני מודה שבא לי פטיפון עם לוק וינטג'י במקצת.
נתקלתי במודעה הזו:
http://www.homeless.co.il/yad2/highligh ... #ad_860919
לא ברור מהי החברה. אני מניח שחברה פחות מוכרת מהשמות הנפוצים בשוק. אך, אחרי הכל, המטרה היא easy listening ולא אודיופיליה מוקצנת. פשוט שדברים יישמעו טוב. לא מצויין :)

בדר"כ אני עוצר ובודק את כל האינפורמציה שצריך לדעת לפני כל רכישת מכשיר חשמלי, אך במקרה זה אני לא יודע עד כמה זה ישנה. קראתי גם על "פונו סטייג'" [שעדיין לא מובן לי כ"כ], וכל מיני דברים שרק בלבלו אותי.
אני רק צריך לדעת מה אני אמור לברר לפני רכישה, בכדי שאוכל להיות שקט שעשיתי קנייה תקינה?
לכן, אני שואל אתכם..מה אני צריך לשאול אנשים כמו אותו בחור שמוכרים פטיפונים יד-שניה? מה לבדוק בדיוק?

תודה רבה על העזרה! :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ברוך הבא
מה שאר המערכת?
מה התקציב?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי, מרטין!
1. התקציב לפטיפון, בערך עד 500-600. כמובן שיד שניה ב 350 נשמע יותר טוב :]
באמת שאינני יודע כמה זה כבר יכול לשנות- רכישת פטיפון יקר חדיש ומודרני יותר -לעומת פטיפון ישן יד-שניה, מבחינת איכות סאונד.
דווקא שמעתי על חבר'ה שממליצים לרכוש את הישנים יותר לעומת הפטיפונים החדשים האלו עם כל מיני כניסות ה USB שלהן שהן על הפנים.
אני מניח שאם פטיפון ישן מיד שניה-עובד-אז זה מה שחשוב, ורק צריך לרכוש לו מחט טובה ולקוות שימשיך לעבוד היטב.
אך אינני יודע לאילו FEATURES אחרים אני צריך לשים לב במהלך הרכישה.

2. כרגע אין לי מגבר.
התכנון שלי היה לרכוש רמקולים כמו ה LOGITECH Z5500, ולחבר אליהם את כל מה שצריך סאונד בבית [המחשב, הטלוויזיה, וגם הפטיפון בסוף].
אני משוכנע שיהיו חבר'ה שיחשבו שזה רעיון רע, כי תקליטים שומעים ברמקולים סטריאו מעץ, ולא ברמקולים חדישים שהם דואל סטריאו.5.1, אבל אני חושב יותר פרקטית, אני מודה. ויש ביקורות מדהימות על מערכות כמו זו של לוג'יטק :)
כנראה שעדיין אצטרך מגבר\רסיבר בלי קשר, אני מניח.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

התקציב מאוד מוגבל, גם ליד שניה.
אתה תהיה חייב בכל מקרה פונו-סטייג'....
סורי, חפש בלוחות ותגיד מה אתה מוצא...נוכל להביע דיעה על מה שתמצא אבל לא להפנות למשהו חדש בתקציב הזה.
About.me

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

דווקא ראיתי פה פוסטים של אנשים שהמליצו על פטיפונים יד שניה במחירים דומים של 600-700 אולי.
בין אם התקציב נמוך או לא, עדיין חשבתי לפחות להבין מכם מהם דברי הבסיס שצריך לדעת לפני רכישה שכזו. כאשר מדובר במשתמש\מאזין סטדנרטי כמוני.

פונו סטייג' זה אחד הדברים שרציתי להבין באמת. מה יקרה אם אחבר פטיפון ישירות לרסיבר מבלי לעבור בפונו סטייג'? [בהנחה ואין ברסיבר כניסת פונו].

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

לא תשמע כלום או מאוד מאוד חלש ולא מדוייק

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

MartinHSabag כתב:התקציב מאוד מוגבל, גם ליד שניה.
אתה תהיה חייב בכל מקרה פונו-סטייג'....
סורי, חפש בלוחות ותגיד מה אתה מוצא...נוכל להביע דיעה על מה שתמצא אבל לא להפנות למשהו חדש בתקציב הזה.
...
סתם, אגב, מודעה שראיתי. פטיפון של TECHNICA. ב 500 שקל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39609

אז אולי התקציב שלי עוד איכשהו כן יכול לקנות משהו? :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

כמו שאמרתי, רק יד שניה ואז זה תלוי במצאי בלוחות ברגע נתון....
About.me

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #9 

שני הפטיפונים במודעות שהבאת לא מומלצים. ואכן מומלץ מאד להאזין לתקליטים דרך מגבר או רסיבר סטריאו יעודי ועם רמקולים נורמליים...
.Anything can be done, but it's only done if it's done

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

dragon כתב:שני הפטיפונים במודעות שהבאת לא מומלצים. ואכן מומלץ מאד להאזין לתקליטים דרך מגבר או רסיבר סטריאו יעודי ועם רמקולים נורמליים...
...
אם כך, האם ישנו דגם או שניים שנפוצים בארץ לרכישה כיד שניה? אם אין כזה דבר, אז זה אומר ש:
1. לבנאדם:"רגיל" אין כלים לבחור פטיפון נורמאלי, אלא אם הוא רוכש ידע של חרישת פורומים כמה חודשים.
או שהוא משיג עזרה פרטית ממישהו שמבין ומוכן לעזור.
2.איכשהו, יש מלא בתי אב שרכשו פטיפונים בארץ בלי ידע מקדים -מה טוב ומה לא, ואיכשהו עדיין נהנים מהאזנה לתקליטים. יענו הם שרדו עד עכשיו :)

אני מכבד מאוד את הידע שיש לאנשים פה. רק מתקשה להאמין עד כמה המשימה בלתי אפשרית לביצוע לאדם שאינו מומחה בנושא. אגב, איך מהתמונה הקטנה של הפטיפון מהלינק של מודעת המכירה ששמתי-אתה יודע שהוא איננו טוב?
אין מצב שישנם אנשים שפשוט לא מבינים או שרוצים רק להיפטר מהפטיפון שלהם ולכן המחיר הוא נמוך? כי נדמה לי שקבעת רק לפי המחיר,

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #11 

לפטיפון לא מאזינים עם רמקולים של מחשב.. (n) תחסוך עוד כסף ו/או תעלה את התקציב ותבנה מערכת עם מגבר/רסיבר סטריאו ורמקולי מדף.הפטיפון שהראת בלוחות כאן הוא פטיפון פלסטיק פשוט מאוד שאין לו שום קשר לאודיו טכניקה שהיא יצרנית ראשים מהוללת לפטיפונים וציוד הגברה,אך היא לא מייצרת פטיפונים,ואת הפטיפון המסויים הזה מייצרת עבורה יצרנית סינית עלומה שמייצרת את אותו הדגם הזה תחת שמות שונים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

eladbari כתב: אם כך, האם ישנו דגם או שניים שנפוצים בארץ לרכישה כיד שניה? אם אין כזה דבר, אז זה אומר ש:
1. לבנאדם:"רגיל" אין כלים לבחור פטיפון נורמאלי, אלא אם הוא רוכש ידע של חרישת פורומים כמה חודשים.
או שהוא משיג עזרה פרטית ממישהו שמבין ומוכן לעזור.
2.איכשהו, יש מלא בתי אב שרכשו פטיפונים בארץ בלי ידע מקדים -מה טוב ומה לא, ואיכשהו עדיין נהנים מהאזנה לתקליטים. יענו הם שרדו עד עכשיו :)

אני מכבד מאוד את הידע שיש לאנשים פה. רק מתקשה להאמין עד כמה המשימה בלתי אפשרית לביצוע לאדם שאינו מומחה בנושא. אגב, איך מהתמונה הקטנה של הפטיפון מהלינק של מודעת המכירה ששמתי-אתה יודע שהוא איננו טוב?
אין מצב שישנם אנשים שפשוט לא מבינים או שרוצים רק להיפטר מהפטיפון שלהם ולכן המחיר הוא נמוך? כי נדמה לי שקבעת רק לפי המחיר,
...
לגבי המודעה מהומלס, זה נראה לי 99.9% כמו BSR כלשהו ואלה בערך הפטיפונים הכי גרועים שיוצרו אי פעם.
לגבי המודעה מאתר זה, כמו ש-kosh כתב, זה פטיפון קטן וזול שמתאים יותר לשמש כצעצוע לילד מאשר להאזנה אמיתית לתקליטים.
והמחירים שנראים לך נמוכים אינם בהכרח כאלה נמוכים בהתחשב באיכות הסחורה. לדעתי הם לא שווים אפילו 200 שקל. אנשים שלא מבינים בדרך כלל דורשים מחירים אסטרונומיים כי הם משכנעים את עצמם שהגרוטאה שיש להם בבית מלפני 40 שנה (או שרכשו לאחרונה ומיד אח"כ הבינו את טעותם) היא מציאה פראית שרק מחכה למוצא המאושר (או הפראייר התורן)... מי שרוצה להיפטר מהפטיפון בד"כ יבקש מחיר סביר, אבל עדיין אם זה מכשיר נחות הוא לא שווה קנייה.
אבל אל תאמר נואש, וקבל קו מנחה כללי:
חפש מוצרים של Thorens, Dual, Technics או של חברות יפניות ידועות כגון Pioneer, Kenwood ,Sony ( ייתכן שיש כאלה שיזלזלו אבל גם לחברות האלה ולאחרות היו פטיפונים טובים) ושאל כאן לפי הדגמים שאתה מוצא.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

dragon כתב:
eladbari כתב: לגבי המודעה מהומלס, זה נראה לי 99.9% כמו BSR כלשהו ואלה בערך הפטיפונים הכי גרועים שיוצרו אי פעם.
לגבי המודעה מאתר זה, כמו ש-kosh כתב, זה פטיפון קטן וזול שמתאים יותר לשמש כצעצוע לילד מאשר להאזנה אמיתית לתקליטים.
והמחירים שנראים לך נמוכים אינם בהכרח כאלה נמוכים בהתחשב באיכות הסחורה. לדעתי הם לא שווים אפילו 200 שקל. אנשים שלא מבינים בדרך כלל דורשים מחירים אסטרונומיים כי הם משכנעים את עצמם שהגרוטאה שיש להם בבית מלפני 40 שנה (או שרכשו לאחרונה ומיד אח"כ הבינו את טעותם) היא מציאה פראית שרק מחכה למוצא המאושר (או הפראייר התורן)... מי שרוצה להיפטר מהפטיפון בד"כ יבקש מחיר סביר, אבל עדיין אם זה מכשיר נחות הוא לא שווה קנייה.
אבל אל תאמר נואש, וקבל קו מנחה כללי:
חפש מוצרים של Thorens, Dual, Technics או של חברות יפניות ידועות כגון Pioneer, Kenwood ,Sony ( ייתכן שיש כאלה שיזלזלו אבל גם לחברות האלה ולאחרות היו פטיפונים טובים) ושאל כאן לפי הדגמים שאתה מוצא.
...

או! נהדר!
תודה רבה לך\לכם על התגובות הקצת יותר מובנות. עכשיו התמונה מעט יותר מובנת.
הצעת פה איזה 6 חברות מומלצות. רשמתי לעצמי.
עכשיו, בהנחה שמצאתי דגם מסויים מהן - What's Next?
>> האם אני צריך להחליט אח"כ איזו מחט לרכוש? [שמעתי על STANTON לדוג']
>>אח"כ צריך גם למצוא מגבר\רסיבר [=יש הבדל בין שניהם?] בתקווה שיש לו כניסת PHONO.

אני בכיוון? מה עוד?
...

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

ידידנו הצעיר(אני מניח...)מה אתה מבקש מאיתנו?

שנסביר לך במה כרוכה כניסה לעולם אנלוגי?אתה נשמע דיגיטלי לחלוטין

קודם תבין למה אתה מחויב מבחינת ציוד.

מגבר עם כניסת פטייפון יעודית או מתאם (פונו סטיג')למגבר/רסיבר שאין לו כניסה
רמקולים (לא חייב עץ גם כך רוב הרמקולים מסיבית מצופה פלסטיק דמוי עץ)
פטיפון עם ראש ומחט.
תקליטים
מנקה תקליטים
מברשת קטנה וקשיחה לניקוי המחט
סה"כ הערכה שלי לעלות מינימום (בהנחה שאין לך את הציוד הנ"ל)-1200-1500 ש"ח

האם הבנת עד כה?

אני לא מכיר דרך אחרת.אולי יש.בטוח שזה לא יהיה אנלוגי.יש רק דרך אנלוגית אחת.מתוארת למעלה.

eladbari פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

ידידי האנלוגי,
יכול להיות שנולדת כמומחה לנושא. אני לא.
ולגבי כל התחומים האחרים [הדיגיטליים, כנראה] שאני בקיא בהם- אני לעולם לא שוכח מאיפה הגעתי. שגם אני לא תמיד ידעתי הכל ושהייתי צריך ללמוד מאחרים.
אם זהו פורום שכניסתו הינה רק למומחים בתחום, אז אעשה אחורה פנה ואחפש מקום אחר.
עם זאת, אני מודה לך על פירוט הרשימה ועל הערכת המחיר.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #16 

מציע לך לפעול לפי ההמלצה של DRAGON כולל החברות שהוא ציין.

מחירים סבירים יהיו באזור 400 - 500 ש"ח, גג. כדאי לך לשאול, לגבי דגם ספציפי שנראה לך עומד בקריטריונים כאן באתר, כדי לוודא שלא נתקלת ב"מציאה".

תצטרך כנראה להחליף ראש, כי המחט לא תהיה במצב טוב, ומחט חילופית לא תמיד תוכל למצוא לפטיפון ישן. עלות - מינימום סביבות 150 ש"ח, רצוי להשקיע יותר.

אתה חייב פונו סטייג' נפרד או מגבר עם כניסת פונו. מחירי פונו סטייג'ים עלומי שם מסין הם בסביבות 200 ש"ח פלוס, כחדש. רצוי לקנות משהוא קצת יותר מושקע מחברה אמיתית - מיד שניה - באותו טווח מחיר או קצת יותר.

הפתרון הזול ביותר זה רסיבר ישן מתוצרת יפנית יד שניה, עלויות של 400 - 500 ש"ח. הוא יכלול כניסת פטיפון. שוב, כדאי שתתייעץ כאן שלא תקנה מוצר לא מוצלח.

רמקולים, קנה משהוא אנושי מיד שניה, סביבות 600 ש"ח ומעלה כבר יתנו לך מוצר ישן , אנגלי בדרך כלל, משנות השמונים, אבל סביר. ייעוץ כנ"ל.

כל מוצר יד שניה שאתה קונה וודא שהוא עובד ללא בעיות - דרוש מהמוכר לשמוע אותו, הפעל אותו בעצמך עם כל האופציות שלו, וכל דבר חשוד - אל תסמוך על ההסברים שייתנו לך, בדוק אותם כאן. סיפורים דוגמת "דורש תיקון קטנטן", "סתם רעש לא משמעותי ככה זה צריך להיות", "אצלי לא נשמע טוב כי יש לי מפצל חשמל מקולקל" וכ"ו - בדרך כלל סימן שעובדים עליך.
איל פור

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אם כך גם לפי המלצותייך יגיע ל1200-1500 ש"ח.
קודם שינסה להבין את המשמעות העקרונית.כל מה שמכיר מהתחום הדיגיטלי לא רלוונטי
נראה לי שמתעסק עם עניני אגו במקום מהות
יש אופציה נוספת
מתפרסמים לאחרונה יצורי כלאיים מוזרים שנקראים פטיפונים עם חיבור USB למחשב.יקנה כזה בכמה מאות ש"ח,יוריד את אוסף תקליטיו למחשב
ולא יכנס לרכישות יד 2 של ציוד. ובא לציון גואל

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #18 

אני לא מצליח להבין מה בדיוק לחץ לקודמי על הכפתור - אבל זה ממש לא משנה את העובדה שהשאלה לגיטימית. 'דרגון' (אילן) ואייל פור, סיפקו תשובות מצוינות ואני ארחיב מעט.

אות שמייצר ראש מגנטי של פטפון נמדד במתח של אלפיות בודדות של וולט. זה לא מספיק כדי שמעגלי ההגברה (אלה ששולחים אות שמסוגל להניע רמקולים) יוכלו לעבדו. ברוב הרסיברים או המגברים המשולבים משנות ה-70, 80 ואף חלק משנות ה-90 קיים שלב נוסף שמטרתו הגברת האות הזה לרמה שבה מעגלי הכוח מסוגלים להביאו לכדי הגברה. ראשי פטפון מסוג MC שבהם המחט מחוברת לסליל במקום למגנט מייצרים אות שעצמתו אף נמוכה מזו שמייצרים ראשים מגנטיים, שבהם המחט מחוברת למגנט. מתח זה נמדד בכמה מיליוניות של וולט ולעתים חיבור של ראש כזה מחייב אפילו שלב נוסף של הגברה שנקרא שנאי הגברה (stepup transformer) - שיושב בין הראש לבין כניסת ה-phono של הרסיבר או המגבר המשולב. ללא הגברה ראשונית של הסיגנל המגיע מהפטפון לא ניתן להגבירו לרמת פלט עבור הרמקולים. לכן, אם ברסיבר שלך לא קיים שלב הגברה ראשוני לא תוכל להאזין לפטפון.

חיבור פטפון לפרה-מגבר 'פונו' לפני כניסה לרסיבר

[img2=550x241]https://lh4.googleusercontent.com/-utew ... -750dB.jpg[/img2]

פתרונות למצבים כאלה יש בשפע. ישנו למשל מגבר פונו סטייג' קטן של Cambridge Audio מדגם שנקרא 640P Azur שניתן למצוא בישראל באזור ה-600 עד 800 ש"ח שייתן פתרון לא רע לבעיית המחסור בכניסת פונו (פטפון). קיימים מוצרים רבים אחרים במחירים סבירים וקיים גם דגם קודם, ה-540P שהינו זול יותר.

Azur 640P של Cambridge Audio

תמונה

כמובן, רסיבר או מגבר משולב יד שנייה מהשנים הרלוונטיות אמור לכלול כניסה ייעודית לפטפון. אני ממליץ לך להתעניין בפורום וינטאז' לגבי המלצות למגברים מסוג זה. ניתן למצוא בלוחות, מידי פעם, מציאות במחירים מפתיעים ולחלק מחברי הפורום יש עין מנוסה באיתור מודעות שוות.

פטפונים שנמכרו כמוצרי צריכה סטנדרטיים עד אמצע שנות ה-80 הם לרוב ברמת ייצור בינונית עד נמוכה. הם עטופים בפלסטיק, התושבות ומערכת שיכוך הזעזועים אינן איכותיות, הפלטות דקיקות וזולות לייצור והזרוע שלהם ברמת כניסה ומטה. זה לא הפריע לציבור הרחב ליהנות מתקליטים במשך עשרות שנים ולא כל אחד חייב להחזיק בבית פטפון קלסי איכותי כדי ליהנות ממקור אנלוגי. המגמה הזו של פטפונים זולים לייצור נמשכת עד היום ולא נדיר למצוא פטפונים עכשוויים דקיקים ומעוצבים למשעי שלמרות מחיריהם המנופחים נופלים תחת ההגדרה של רמת כניסה ולרב למטה מכך.

ישנם פטפונים מודרניים יוצאים מהכלל. גם היום מייצרים פטפונים איכותיים ויוצאי דופן (VPI, Oracle, Roxan, Thorens ואחרים). המחירים בהתאם והם עלולים להפתיע גם את מי שבקי בתחום. כאלטרנטיבה מוחשית ניתן למצוא פטפונים איכותיים מיד שנייה - כאלו שיוצרו על ידי חברות בעלות מסורת של איכות בת עשרות שנים - כפי שציין דרגון בתשובתו. דגמי טורנס 160, 165, 147, ו-150 למשל, ניתן למצוא מדי פעם בלוחות באזור ה-800 ש"ח והם מתמודדים בכבוד עם פטפונים מודרניים בעלות של 5000 ש"ח ומעלה. הם פשוט בנויים נכון. את רוב הפטפונים הקלסיים ניתן להמשיך ולשפר ובעלות נמוכה יחסית ויש להם פוטנציאל רב מאוד. במהלך הזמן, לאחר השקעה ראשונית, ניתן לשדרג להם חיווט, זרוע, ראש, בידוד, איטום ומה לא?!

טורנס TD-160: אחד הדגמים הקלאסיים המשתלמים ביותר. פטפון מ-ע-ו-ל-ה!

תמונה

זרוע של פטפון היא מרכיב קריטי ועלות של זרוע איכותית היא משמעותית. הראש שיושב על הזרוע, גם הוא רכיב קריטי וישנו מגוון עצום של ראשים מסוגים שונים. את הראש יש להתאים לזרוע ולכן הדיון בסוגי הראשים הוא קצת מוקדם מידי לטעמי. Stanton הינה יצרנית אחת מיני רבות של ראשים ובעבר היו לחברה מספר דגמים שנחשבו לשורה הראשונה בתחום. ה-881S וה-681EEE הם דוגמאות לראשים כאלה. בישראל יש דומיננטיות לחברות כמו Audio Technica עם דגמים נהדרים כמו ה-AT440mla וה-AT-OC9 ו-Shure עם ראשים כמו M95ED ו-M97xE ודגמים נוספים שאינם נופלים באיכותם מדגמים של Stanton. יצרנית איכותית נוספת היא חברת Ortofon הדנית שמוצריה ידועים באיכותם (ומחירם). מחירו של ראש (cartridge) עשוי להרקיע שחקים וכאמור, התאמתו תלויה במכלול גורמים נוספים כמו למשל, הזרוע. לכן, לכשיהיה רלוונטי - התייעץ שוב בחברי הפורום.

לא חייבים להשקיע אלפי שקלים בציוד הי-אנד כדי ליהנות מתקליטים. מי שמחזיק בביתו ציוד אודיו ממוצע שמספק אותו בשמיעת מקורות דיגיטליים - יכול להוסיף למכלול גם פטפון באותה רמה וליהנות באותה מידה. העסק לא מסובך עם כי, בדרך כלל, כמו בענפים רבים אחרים - איכות היא פונקציה של מחיר. ציוד יד שנייה יכול להקל משמעותית על מגבלה זו ולעתים בצורה משמעותית יוצאת מן הכלל.

המשך להתייעץ. בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 10/08/2013 12:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

הוא לא שואל שאלות.הוא זורק שמות .במקום שינסה להבין מה בעצם רוצה.
לשמות ולמותגים מגיעים רק בסוף.לכן כל מי שנותן לו שמות מותגים של וינטג' לא עוזר לו
כתבת הרבה דברי טעם בפוסט. אין ספק שאתה בעל ידע רב. האם מיועדים למתחיל השרשור?לדעתי לא.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #20 

פותח השרשור רוצה לשמוע תקליטים ולשם כך לרכוש פטפון מבלי לשמוע דברי ביקורת קטלניים על רכישתו לאחר מעשה. במילים אחרות הוא מתייעץ והוא נוהג בחכמה. הוא גם עשה את זה בצורה לגיטימית ובמקום הנכון ואני לא מוצא שום פסול בדבריו. באופן כללי, בניגוד לנסיעה באוטובוס, שגם הוא מקום ציבורי, וגם בו התנהגות הנוסעים האחרים עלולה לעתים שלא למצוא חן בעינינו ואולי אף להרגיז בטרוף - כאן אפשר לרדת באמצע. לא חייבים להגיב.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”