קפה חמוץ
אהלן חברים,
כבר כמה זמן שהקפה שלי יוצא חמוץ מדי לטעמי, אני משתמש בקפה איכותי וטרי(negro), המכונה היא gaggia pure עם סלסלות משודרגות(ללא המגביר קרמה שמגיע בסטנדרט) והמטחנה severin KM 3873.
את דרגת הטחינה של המטחנה הצלחתי לשדרג לאחרונה ואני מצליח להוציא קפה הרבה יותר סמיך ואם קרמה טובה(לדעתי).
השאלה שלי היא מה משפיע על חמיצות הקפה? בהנחה שאני לא קונה זנים חמוצים, שהם קלויים כראוי וטריים,
האם אני דוחס חזק מדי/לא מספיק חזק, טוחן דק מדי/עבה מדי, או שבכלל יש לי בעיה של טמפרטורה במכונה...
אם אין איזה כלל אצבע שיכול לגרום לקפה חמוץ אז תגידו לי בבקשה ואני אעלה שרטון של הכנת שוט...
נ"ב - הבעיה ממשיכה גם לאחר טיפול אבנית תקופתי.
כבר כמה זמן שהקפה שלי יוצא חמוץ מדי לטעמי, אני משתמש בקפה איכותי וטרי(negro), המכונה היא gaggia pure עם סלסלות משודרגות(ללא המגביר קרמה שמגיע בסטנדרט) והמטחנה severin KM 3873.
את דרגת הטחינה של המטחנה הצלחתי לשדרג לאחרונה ואני מצליח להוציא קפה הרבה יותר סמיך ואם קרמה טובה(לדעתי).
השאלה שלי היא מה משפיע על חמיצות הקפה? בהנחה שאני לא קונה זנים חמוצים, שהם קלויים כראוי וטריים,
האם אני דוחס חזק מדי/לא מספיק חזק, טוחן דק מדי/עבה מדי, או שבכלל יש לי בעיה של טמפרטורה במכונה...
אם אין איזה כלל אצבע שיכול לגרום לקפה חמוץ אז תגידו לי בבקשה ואני אעלה שרטון של הכנת שוט...
נ"ב - הבעיה ממשיכה גם לאחר טיפול אבנית תקופתי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בדוק את טמפ' המים - מזוג מים לתוך כוס קלקר עם מדחום בפנים. אתה צריך לקבל משהו בסביבות ה-85 מעלות ומעלה. אם זה משמעותית נמוך - אז יש בעיה בחימום המים (אבנית/גוף חימום וכו').
אם אין בעיה, ובהנחה שהזרימה שלך תקינה ואתה מדבר על חמיצות דומיננטית מאוד, אז נשאר לדבר רק על הקפה.
אם אין בעיה, ובהנחה שהזרימה שלך תקינה ואתה מדבר על חמיצות דומיננטית מאוד, אז נשאר לדבר רק על הקפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
פתאום שמתי לב שאתה מדבר על מטחנה שאני בכלל לא מכיר (איכשהו בקריאה מהירה קראתי K3...).
בחיפוש מהיר מצאתי תמונות מדאיגות - היא מטחנה רלוונטית לאספרסו בכלל? לא הצלחתי למצוא את ספסיפיקציית הסכינים שלה.
מה הולך שם?
יתכן מאוד שהיא הבעיה. נסה להביא קפה טחון מבית קפה.
בחיפוש מהיר מצאתי תמונות מדאיגות - היא מטחנה רלוונטית לאספרסו בכלל? לא הצלחתי למצוא את ספסיפיקציית הסכינים שלה.
מה הולך שם?
יתכן מאוד שהיא הבעיה. נסה להביא קפה טחון מבית קפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הי לי
אני מצטרף לדבריו של מוטי, בנוסף יש פה דיון שהתקיים בעבר על המטחנה הזו
http://www.htcafe.co.il/vt189770.%D7%9E ... -3873.html
יש שם גם סרטון של כיוון מטחנה דומה מאחר שרמת הטחינה של המטחנות האלה מכוונות להיות גסה יחסית לאספרסו.
אם תעלה סירטון זה בהחלט יכול להועיל.
אשמח להיות לך לעזר בכל עת
אני מצטרף לדבריו של מוטי, בנוסף יש פה דיון שהתקיים בעבר על המטחנה הזו
http://www.htcafe.co.il/vt189770.%D7%9E ... -3873.html
יש שם גם סרטון של כיוון מטחנה דומה מאחר שרמת הטחינה של המטחנות האלה מכוונות להיות גסה יחסית לאספרסו.
אם תעלה סירטון זה בהחלט יכול להועיל.
אשמח להיות לך לעזר בכל עת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איך הזליגה אצלך? אתה צריך לקבל ממנה כפולה של כ 18 גרם 60 מ"ל בכ 30 שניות
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם הזליגה מהירה ממה שציינתי הקפה ייצא חמוץ
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מעבר לקפה עצמו - כוס קרה, טמפ' חליטה נמוכה, זליגה מהירה, חוסר יציבות בטמפ' בזמן הזליגה (נפוץ במכונות טרמובלוק או מכונות שלא חוממו מספיק), שאריות קפה מאחורי מסננת הראש (לפרק ולנקות כשהמכונה קרה), שאריות שמן קפה בכל חלק מתכת שנוגע בקפה (מסננת הראש, מסננת הקפה, פורטהפילטר - לנקות הכל אחת לחודש עם מסיר שומנים), שאריות קפה מסביב לגומיית הראש, שאריות קפה בשסתום תלת שלא קיים אצלך.
וזה מעבר לתקלות שהן נדירות יחסית
וזה מעבר לתקלות שהן נדירות יחסית
what's next?