עוד דגם של ג'ין קפה
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אחרי שנתיים של שיכנועים הגיס שלי מתחיל להבין שצריך מכונה לקליית קפה כדי "ללמוד" את הקפה שלנו יותר לעומק.
אז
אני מנסה לקנות ג'ין (לפחות בשלב ראשון כי התקציב שקבלתי לא מספיק למכונה של מעבדה).
לא מצאתי מישהוא ששולח לקולומביה
אבל
המפיץ שלהם בארה"ב נתן לי את הקשר הישיר לקוריאה.
ולהפתעתי גיליתי באתר שלהם עוד דגם שלא הכרתי
http://www.genecafe.com/swww/DBOARD/ind ... t=&bottom=
מהוידאו אפשר לראות שהמכשיר הזה פונה לקהל של בתי קפה קטנים, מה שמראה שלא רק אני ורם איבגי חולקים את אותו רעיון (הוא בלייצר מכונות ואני בלקלות ולמכור קפה) אלא גם כמה קוריאנים:
אז
אני מנסה לקנות ג'ין (לפחות בשלב ראשון כי התקציב שקבלתי לא מספיק למכונה של מעבדה).
לא מצאתי מישהוא ששולח לקולומביה
אבל
המפיץ שלהם בארה"ב נתן לי את הקשר הישיר לקוריאה.
ולהפתעתי גיליתי באתר שלהם עוד דגם שלא הכרתי
http://www.genecafe.com/swww/DBOARD/ind ... t=&bottom=
מהוידאו אפשר לראות שהמכשיר הזה פונה לקהל של בתי קפה קטנים, מה שמראה שלא רק אני ורם איבגי חולקים את אותו רעיון (הוא בלייצר מכונות ואני בלקלות ולמכור קפה) אלא גם כמה קוריאנים:
מגניב ביותר, גם הכמות יותר גדולה ומגוונת וגם האופציה של הטענה וקירור ללא צורך לשלוף את הצילינדר...
בהקשר לרצון שלך לקנות קולה להתנסות עם הקפה שלכם, לא יודע אם דנת באופציות קלייה שונות עם חברי הפורום, אך יש לי תחושה שבהמור או קולה תוף כלשהו יתן לך תוצאה שיותר מתקרבת לקלייה מסחרית. אני חושב שתוצאת הקלייה בג'ין היא בהחלט טובה לשימוש בייתי אבל אולי לא תהיה מספיק מלמדת ואינדיקטיבית עבורך.
בהקשר לרצון שלך לקנות קולה להתנסות עם הקפה שלכם, לא יודע אם דנת באופציות קלייה שונות עם חברי הפורום, אך יש לי תחושה שבהמור או קולה תוף כלשהו יתן לך תוצאה שיותר מתקרבת לקלייה מסחרית. אני חושב שתוצאת הקלייה בג'ין היא בהחלט טובה לשימוש בייתי אבל אולי לא תהיה מספיק מלמדת ואינדיקטיבית עבורך.
אופציה נוספת היא כמובן קולה התוף הוקי Huky 500 (שיש לכפיר) מגיע עם הרבה אופציות למשחק ומבוסס על מקור חום חיצוני אישי (להבת גז) כך שהמשקל והמחיר, ומכאן גם עליות השילוח יהיו אולי משתלמות יותר עבורך.
קולה כזה יתן לך למצות טוב יותר את תהליך קליית הקפה, אנשים שקנו מאוד מאושרים...
קולה כזה יתן לך למצות טוב יותר את תהליך קליית הקפה, אנשים שקנו מאוד מאושרים...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סרטונים של הקולה הזה קיימים כבר כמה שנים, קליית אוויר מתיישנת הרבה יותר מהר מתוף.
קולים קטנים זה לא דבר חדש. כולם מייצרים קולים של 2 קילו.
קולים קטנים זה לא דבר חדש. כולם מייצרים קולים של 2 קילו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

הגדר בבקשה קלייה מסחריתמיץ_פטל כתב:מגניב ביותר, גם הכמות יותר גדולה ומגוונת וגם האופציה של הטענה וקירור ללא צורך לשלוף את הצילינדר...
בהקשר לרצון שלך לקנות קולה להתנסות עם הקפה שלכם, לא יודע אם דנת באופציות קלייה שונות עם חברי הפורום, אך יש לי תחושה שבהמור או קולה תוף כלשהו יתן לך תוצאה שיותר מתקרבת לקלייה מסחרית. אני חושב שתוצאת הקלייה בג'ין היא בהחלט טובה לשימוש בייתי אבל אולי לא תהיה מספיק מלמדת ואינדיקטיבית עבורך....
כי החזון העסקי שלי הוא להשתמש בריחות הקלייה כדי למשוך לקוחות לעסק כשהרווח האמיתי שלו יהיה ממכירת כוסות קפה, לכן מאוד חשוב לי להשתמש דווקא המכונה קטנה כדי שהיא תקלה כל שעות הפתיחה של העסק.
מכונה של חצי ק"ג עד שני ק"ג מתאימה לי
ועד כמה שאני יודע זו לא נחשבת לקלייה מסחרית.
בכל מקרה
אני שמח שפתחתי את השרשור הזה כי דווקא מאוד מתאים לי לדון עם חברי הפורום באופםציות קלייה שונות שמתאימות לחזון העסקי שלי, מדיונים כאלה אני תמיד יוצא עם הרבה יותר ידע ותמונה יותר רחבה של האפשרויות העומדות בפניי.
לגבי Huky500 מצאתי כמה וידאואים עליה שלא הבנתי מהם הרבה, מה שדווקא לא מצאתי להפתעתי זה מחיר, לא באי ביי ואפילו לא באמזון. האם אתה יודע איפה אני יכול למצוא מידע על המכונה הזו ?
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

יאללהמיץ_פטל כתב:מגניב ביותר, גם הכמות יותר גדולה ומגוונת וגם האופציה של הטענה וקירור ללא צורך לשלוף את הצילינדר...
בהקשר לרצון שלך לקנות קולה להתנסות עם הקפה שלכם, לא יודע אם דנת באופציות קלייה שונות עם חברי הפורום, אך יש לי תחושה שבהמור או קולה תוף כלשהו יתן לך תוצאה שיותר מתקרבת לקלייה מסחרית. אני חושב שתוצאת הקלייה בג'ין היא בהחלט טובה לשימוש בייתי אבל אולי לא תהיה מספיק מלמדת ואינדיקטיבית עבורך....
אני פתחתי את השירשור הזה, אז זו לא תהייה חריגה מנימוסי האינטרנט הבסיסיים אם אני "אחטוף" אותו לצורך דיון על אופציות קלייה שונות עם חברי הפורום.
קדימה
SHOOT
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
חתי קילו זה רק ההוקי לדעתי.
יש פה: http://www.htcafe.co.il/vp1866008#1866008
יש פה: http://www.htcafe.co.il/vp1866008#1866008
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

תודהמיץ_פטל כתב:שלום דוד,
לא הייתי מחובר מספר ימים, אשתדל להשיב מחר באריכות.
אני חושב שדיון כזה יכול להיות משמעותי עבורך, מקווה שעוד משתתפים יתרמו בהמשך.
להתראות בינתיים,
ראובן...
אני מגדיר "קלייה מסחרית" מנקודת מבטי. אין כאן התייחסות לכמות הקפה המכסימאלית בקלייה אלא יותר לאיכות הקלייה ולמידת השליטה והבקרה בתהליך. אגב, נושא כמות הקפה לקלייה אחת (הבאטש) היא טריקית, כי בדרך כלל קולים המיועדים לקלייה של באטשים גדולים לא יצליחו לקלות בצורה טובה ואחידה באטשים קטנים, כך שאם אתה מתנסה בפיתוח של פרופיל קלייה או בזנים שונים בקולה גדול, אתה מחוייב בכל פעם לקלות כמות גדולה מאוד ויש בכל חסרון.מגדל_קפה_קולומבי כתב: הגדר בבקשה קלייה מסחרית
כי החזון העסקי שלי הוא להשתמש בריחות הקלייה כדי למשוך לקוחות לעסק כשהרווח האמיתי שלו יהיה ממכירת כוסות קפה, לכן מאוד חשוב לי להשתמש דווקא המכונה קטנה כדי שהיא תקלה כל שעות הפתיחה של העסק.
מכונה של חצי ק"ג עד שני ק"ג מתאימה לי
ועד כמה שאני יודע זו לא נחשבת לקלייה מסחרית.
בכל מקרה
אני שמח שפתחתי את השרשור הזה כי דווקא מאוד מתאים לי לדון עם חברי הפורום באופםציות קלייה שונות שמתאימות לחזון העסקי שלי, מדיונים כאלה אני תמיד יוצא עם הרבה יותר ידע ותמונה יותר רחבה של האפשרויות העומדות בפניי.
לגבי Huky500 מצאתי כמה וידאואים עליה שלא הבנתי מהם הרבה, מה שדווקא לא מצאתי להפתעתי זה מחיר, לא באי ביי ואפילו לא באמזון. האם אתה יודע איפה אני יכול למצוא מידע על המכונה הזו ?...
קלייה מסחרית בעיניי היא קלייה שמצליחה להוציא מהקפה את המיטב. בדרך כלל קפה שנקלה בצורה זו יהיה במיטבו זמן רב (עד חודש מהקלייה - אני מעריך) אך הוא זקוק לתקופת התפתחות של שבוע עד 10 ימים מהקלייה. קלייה כזו מתקבלת בקולי תוף (אני לא יודע איך מתנהגים קולי אויר חם "מסחריים" ואם הם נותנים פייט הגון לקולי תוף) שם יש מעבר חום בצורות שונות לקפה ויש גם שיטות חימום שונות (חשמל וגז - גז מאפשר תגובה מהירה יותר). כך בנויים הקולים של החברות הגדולות יש להם קולים גדולים מאוד לצורך יצירת פרופילים וקליות בכמויות נמוכות יותר יש את הקולים המוגדרים כ"סמפל רוסטרס" או בכינויים שונים אחרים (sample/laboratory/shop roasters) שמתנהגים כמו קולים מסחריים לכל דבר אך עם תופים קטנים יותר ולכן מיועדים לכמויות קטנות יותר - זוהי ההמלצה שלי עבורך ואני חושב שההוקי או קולים כמו הסולאר של איבגי ודגמים מוקדמים יותר שלו או probatino או משהו כדוגמתם יעשו את העבודה ואין כל מניעה לקנות קולים כאלו כיד שנייה. קולים כאלו קולים באטשים של עד 2 ק"ג לסבב שנשמע כמו שמהו אידיאלי עוברך.
קולה כמו ההוקי שהמלצתי לך אינו מגיע עם מערכת חימום חשמלית אלא ניזן מכירת גז שאינה מסופקת עימו, אותה אתה יכול לרכוש במקום מגוריך כך שמשקל הקולה הוא נמוך ויהיה זול למשלוח, מסתובבים קולים כאלו אצל משתמשי פורומים כמו הום בריסטה, קופי גיק וסוויט מריה כך שאולי תראה שם קולה משומש למכירה. ציוד נוסף ושדרוגים שונים אפשר לרכוש אצל האיש שמפתח אותו ומייצר אותו בעבודת יד (פרטים בשרשור של כפיר אליו הפנה אותך עפר).
קולים בייתיים, כמו הג'ין, אכן אידיאליים לקולה הבייתי, הם מופעלים יותר בסגנון של שגר ושכח, ללא אפשרויות שליטה רבות וללא משחקים רבים בעוצמת חימום, עוצמת אורור, וללא קירור מהיר כחלק מהתהליך המובנה. הם נותנים תוצאה מצויינת לקולה הבייתי הטיפוסי. הקלייה הבייתית מאפשרת לקבל קפה מצויין, בדרך כלל יותר טוב מקפה קנוי של חברות מסחריות שעמד על המדף. הקפה שהם מספקים מבשיל מהר. מנסיוני בג'ין, הוא בדרך כלל טוב לשתייה לאחר יומיים עד ארבעה אך הקפה מאבד את השיא מהר מאוד. פרט למקרים ספורים, אני לא זוכר שקפה מהג'ין שלי היה מוצלח מעבר לעשרה ימים מהקלייה. בנוסף, לאחר המעבר לקולה סמי מסחרי (מג'יולינו של רם אבגי) נפתחו פתאום טעמים, עומק וארומות חדשים שכלל לא היו בקלייה בג'ין.
כמעט לכל המשתמשים הביתיים הג'ין יהיה אידאלי, הן מבחינת גודל הקולה והמקום הנדרש עבורו והן מבחינת המהירות, הנוחות, השימושיות וכן חוסר הצורך בשליטה ובבקרה צמודים ומדוייקים.
זוהי בקיצור ההבחנה שלי בין קלייה מסחרית לקלייה ביתית.
למשוגעים אמיתיים יש את החביתוש שדורש מידה מסויימת של יכולת אומנותית, ואת שאר הקולים היקרים והגדולים יותר.
הערה: קיים גם קולה בהמור שהוא זול יותר מהג'ין ולמיטב הבנתי מספק תוצאה טובה יותר ממנו, שדומה יותר לקלייה מסחרית, אך לא התנסתי בו. לארץ הוא לא מיובא ואין איתו הרבה נסיון כאן - hosq או כפיר יכולים לצרף את תגובתם לגביו. נ.ב. הוא בעייתי בארה"ב שם המתח הוא 110 והקולה לא מצליח להגיע לקליות כהות מספיק, אך אם אצלך המתח הוא 220 לא צפוייה בעייה כזו.
מספר הערות נוספות לגבי מה שרשמת:
הריח של הקלייה בסך הכל הוא לא אי אי אי. יש שלב מסויים בקלייה (בערך לאחר 6 -8 דקות) בו יש ריחות של לחם שמרים תופח - זהו ריח משכר ומדהים שנמשך זמן קצר מאוד (חצי דקה) אך רוב ריחות הקלייה שמגיעים אחריו הם ריחות שיש בהם ניחוח ל"ג בעומר המלווה בעשן ואני לא חושב שזוהי אטרקציה גדולה. הריח החינני ביותר בכל שלב הכנת הקפה הוא הטחינה של הקפה הקלוי... והריח של קפה קלוי טחון, אז ולי תפזר קפה טחון מחוץ לחנות. כמובן שאין תחליף לטעם של הקפה עצמו בשתייה.
בהצלחה, מקווה שעזרתי במשהו...
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

תודה ראובן
ראובן (מיץ פטל)
התשובה שלך נתנה לי המון תובנות והוסיפה לי נקודות לשיקולים שלי.
מבחינת התנסות בקלייה
התנסתי כמה פעמים בקלייה במעבדה בסמפל רוסטר של תוף המופעל ע"י גאז, ובקלייה במכונה תעשייתית בכמויות של 40 ו50 ק"ג. עם מכונת אויר חם המופעלת ע"י גאז.
כמובן שסמפל רוסטר כמו זה שבמעבדה היה מתאים לי, אבל מדובר במכשיר אמריקאי שעולה כ5000$
ההוקי נשמע מעניין אבל עדיין לא הצלחתי לשכנע את גיסי להשקיע סכום כזה, יש לו מחשבה שמרנית ולוקח לו זמן לעקל רעיונות חדשים, מה שאומר שצריך לעבור איתו את כל ה"מסלול" של שיכנוע בנחיצות של קולה (כבר עברתי לקח לי שנתיים) ואז קניית קולה זול ובסיסי כדי שהוא יבין שצריך להשקיע יותר במשהוא יותר טוב.
בגלל זה ההוקי שראיתי בקישור של עופר לא בא בינתיים בחשבון, המחיר שלו יהיה 3 או 4 פעמים יותר מהתקציב שיש לי עכשיו לקניית קולה שזה בין 500 ל600 דולר לפני הוצאות משלוח.
חבל לי אבל אני חושש שגם קולה משומש של איבגי יהיה מחוץ לתחום המחיר שלי, אני פטריוט ישראלי (הרבה יותר פופלארי בחו"ל מאשר בישראל
) ותמיד מעדיף להשויץ במשהוא שמיוצר בישראל.
חשבתי אפילו על החביתוש.....והאמת שאולי אני אקנה כזה לעצמי בשביל הכיף כי הוא נראה לי מכשיר של כיף טהור, אבל הבעייה היא שהחביתוש כפי שהגדרת אותו הוא "קולה אומנותי" מה שמקשה על בניית פרופיל קלייה שמישהוא אחר יוכל להעתיק לפי ההוראות שלי, וזו בסה"כ המטרה שלי. להגיע לפרופילים שמי שיפעיל את הקולה ביומיום בנקודות המכירה יוכל לחזור עליו.
לכן
אני ארצה להתנסות באותו מכשיר שאפעיל בנקודות המכירה, מהבחינה הזו דווקא לג'ין יש יתרון, הבשלה מהירה. אתה מוכר את הקפה 4 ימים אחרי הקלייה במקום 10, אבל זה גם חסרון. קיימת אפשרות שהלקוחות שלי יחליטו בסופו של דבר לקנות ג'ין ולקלות לבד.
הבהמור שדברת עליו נשמע מעניין וגם נכנס בתחום המחיר
אבל
הבעייה היא שכאן בקולומביה אנחנו כמו ארה"ב משתמשים ב110 ולא ב220 אז מה דעתך עדיף בהמור של 110 או גין של 110?
לפני כשנה מישהוא נתן לי קישור לאיזה חברה ברזילאית שמייצרת ציוד למעבדות וסמפלרוסטרס, אני צריך לחפש את החברה הזו שוב אולי הם יכולים ליפול בתחום המחיר שלי, בין ברזיל וקולומביה (כמו בין קולומביה וישראל, נחתם לפני כמה חודשים) קיים הסכם סחר שמאפשר יבוא ללא מיסים במידה ומשהוא מיוצר כולו באותה מדינה.
דרך אגב
לגבי הריח
לי נראה שהריח השרוף מריח טוב מרחוק מה שיביא לקוחות מרחוק, והריח שהגדרת כ"אפוי" מריח טוב מקרוב.
אני אישית נהנה משניהם כאשר אני קולה, ואני קולה במקום מאוד תעשייתי שאפשר להריח כ"כ מרחוק שההסבר שלי על איך להגיע לשם זה: סע על הרחוב הראשי דרומה בערך 6 ק"מ (בוגוטה ענקית) עד שתריח קפה ואז תפנה ימינה ליד החנות טפטים ותתחיל לחפש לפי הריח.
בכל מקרה
הוספת לי הרבה ואשמח להמשיך את הדיון הזה איתך ועם אחרים.
התשובה שלך נתנה לי המון תובנות והוסיפה לי נקודות לשיקולים שלי.
מבחינת התנסות בקלייה
התנסתי כמה פעמים בקלייה במעבדה בסמפל רוסטר של תוף המופעל ע"י גאז, ובקלייה במכונה תעשייתית בכמויות של 40 ו50 ק"ג. עם מכונת אויר חם המופעלת ע"י גאז.
כמובן שסמפל רוסטר כמו זה שבמעבדה היה מתאים לי, אבל מדובר במכשיר אמריקאי שעולה כ5000$
ההוקי נשמע מעניין אבל עדיין לא הצלחתי לשכנע את גיסי להשקיע סכום כזה, יש לו מחשבה שמרנית ולוקח לו זמן לעקל רעיונות חדשים, מה שאומר שצריך לעבור איתו את כל ה"מסלול" של שיכנוע בנחיצות של קולה (כבר עברתי לקח לי שנתיים) ואז קניית קולה זול ובסיסי כדי שהוא יבין שצריך להשקיע יותר במשהוא יותר טוב.
בגלל זה ההוקי שראיתי בקישור של עופר לא בא בינתיים בחשבון, המחיר שלו יהיה 3 או 4 פעמים יותר מהתקציב שיש לי עכשיו לקניית קולה שזה בין 500 ל600 דולר לפני הוצאות משלוח.
חבל לי אבל אני חושש שגם קולה משומש של איבגי יהיה מחוץ לתחום המחיר שלי, אני פטריוט ישראלי (הרבה יותר פופלארי בחו"ל מאשר בישראל
חשבתי אפילו על החביתוש.....והאמת שאולי אני אקנה כזה לעצמי בשביל הכיף כי הוא נראה לי מכשיר של כיף טהור, אבל הבעייה היא שהחביתוש כפי שהגדרת אותו הוא "קולה אומנותי" מה שמקשה על בניית פרופיל קלייה שמישהוא אחר יוכל להעתיק לפי ההוראות שלי, וזו בסה"כ המטרה שלי. להגיע לפרופילים שמי שיפעיל את הקולה ביומיום בנקודות המכירה יוכל לחזור עליו.
לכן
אני ארצה להתנסות באותו מכשיר שאפעיל בנקודות המכירה, מהבחינה הזו דווקא לג'ין יש יתרון, הבשלה מהירה. אתה מוכר את הקפה 4 ימים אחרי הקלייה במקום 10, אבל זה גם חסרון. קיימת אפשרות שהלקוחות שלי יחליטו בסופו של דבר לקנות ג'ין ולקלות לבד.
הבהמור שדברת עליו נשמע מעניין וגם נכנס בתחום המחיר
אבל
הבעייה היא שכאן בקולומביה אנחנו כמו ארה"ב משתמשים ב110 ולא ב220 אז מה דעתך עדיף בהמור של 110 או גין של 110?
לפני כשנה מישהוא נתן לי קישור לאיזה חברה ברזילאית שמייצרת ציוד למעבדות וסמפלרוסטרס, אני צריך לחפש את החברה הזו שוב אולי הם יכולים ליפול בתחום המחיר שלי, בין ברזיל וקולומביה (כמו בין קולומביה וישראל, נחתם לפני כמה חודשים) קיים הסכם סחר שמאפשר יבוא ללא מיסים במידה ומשהוא מיוצר כולו באותה מדינה.
דרך אגב
לגבי הריח
לי נראה שהריח השרוף מריח טוב מרחוק מה שיביא לקוחות מרחוק, והריח שהגדרת כ"אפוי" מריח טוב מקרוב.
אני אישית נהנה משניהם כאשר אני קולה, ואני קולה במקום מאוד תעשייתי שאפשר להריח כ"כ מרחוק שההסבר שלי על איך להגיע לשם זה: סע על הרחוב הראשי דרומה בערך 6 ק"מ (בוגוטה ענקית) עד שתריח קפה ואז תפנה ימינה ליד החנות טפטים ותתחיל לחפש לפי הריח.
בכל מקרה
הוספת לי הרבה ואשמח להמשיך את הדיון הזה איתך ועם אחרים.
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

במסגרת הלימוד והמחקר שעוררתם אצלי גיליתי את המוצר הזה
מה דעתכם עליו
http://www.roastmasters.com/hottop.html
הדגם הדיגיטאלי
http://www.roastmasters.com/hottop-P.html
הדגם היותר דיגיטאלי (ניתן לתכנות)
וזו האפשרות הזולה ביותר שמצאתי, אם כי אני לא בטוח שזה מה שאני אלך עליו
מה דעתכם עליו
http://www.roastmasters.com/hottop.html
הדגם הדיגיטאלי
http://www.roastmasters.com/hottop-P.html
הדגם היותר דיגיטאלי (ניתן לתכנות)
וזו האפשרות הזולה ביותר שמצאתי, אם כי אני לא בטוח שזה מה שאני אלך עליו
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

שווה 800 דולר לעומת ה500 של הג'ין? ועוד את ההפרש במחיר ההובלה ? נראה יותר כבד בהרבה.hosq כתב:ההוטטופ מוצר טוב, עושה את העבודה, יש עקומת לימוד מסויימת אבל התוצאה ברמה גבוהה...
דוד,
לא הצלחתי להגיב באריכות, אך רק תגובה קצרה.
אופציות רכישה של קולה תוף מסרי/בייתי כלשהו יעשו את העבודה עבורך. אך כמו שנראה העלות גבוה והמשלוח מייקר את הכל.
התחושה שלי היא שתפיק יותר מהתקציב העומד לרשותך אם תבנה קולה תוף ב"עצמך". אני מניח שבעלי מקצוע וחומרים יש בשפע מסביבך ובמחיר סביר. זמן, יכולת לחקור ולהתעמק וכשרון טכני נראה לי שיש לך ואם תבנה משהו בסביבתך גם תחסוך עלויות משלוח יקרות. קצת אילתורים בשלב ראשון לא יזיקו אם זה קולה להתנסות אישית שלך.
מה שאתה צריך היא תוכנית טובה של קולה שתוכל לחזור עליה בהמשך ולייצר קולים נוספים... יש פורומים של בוני קולי קפה באתרים שונים בחול ששם הם משתפים מידע ותוכניות (למיטב זכרוני). אם אצליח אנסה לחפש עבורך קישורים רלוונטיים.
ראובן
אופציות רכישה של קולה תוף מסרי/בייתי כלשהו יעשו את העבודה עבורך. אך כמו שנראה העלות גבוה והמשלוח מייקר את הכל.
התחושה שלי היא שתפיק יותר מהתקציב העומד לרשותך אם תבנה קולה תוף ב"עצמך". אני מניח שבעלי מקצוע וחומרים יש בשפע מסביבך ובמחיר סביר. זמן, יכולת לחקור ולהתעמק וכשרון טכני נראה לי שיש לך ואם תבנה משהו בסביבתך גם תחסוך עלויות משלוח יקרות. קצת אילתורים בשלב ראשון לא יזיקו אם זה קולה להתנסות אישית שלך.
מה שאתה צריך היא תוכנית טובה של קולה שתוכל לחזור עליה בהמשך ולייצר קולים נוספים... יש פורומים של בוני קולי קפה באתרים שונים בחול ששם הם משתפים מידע ותוכניות (למיטב זכרוני). אם אצליח אנסה לחפש עבורך קישורים רלוונטיים.
ראובן
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

אחלה רעיוןמיץ_פטל כתב:דוד,
ראובן...
ואין ספק שזה לא רק הרעיון הכי מעשי אלא גם הרעיון שהכי הייתי נהנה ממנו
אבל אני בעניין הזה עם גיסי גיסתי אחות של אשתי חבר שלה ועוד קצת משפחה, הם עם "פחות ביצים" מהישראלי הממוצע והמחשבה שלהם היא יותר מדיי מרובעת בשביל לעשות דבר כזה.
קולה שנבנה בארץ משאריות
לא הצלחתי להדביק את הקישור. זה כאן באתר לפני כמה ימים תחת הכותרת המטעה של
צבע לתוף קלייה - עמיד בחום ומאושר מזון - מי מכיר?
יש גם תכנון של ז'ילבר לקולה
אם יש לך גישה לבית מלאכה ,העלות של בניה משאריות אפסית
צבע לתוף קלייה - עמיד בחום ומאושר מזון - מי מכיר?
יש גם תכנון של ז'ילבר לקולה
אם יש לך גישה לבית מלאכה ,העלות של בניה משאריות אפסית
-
מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

העניין של בנייה לבד מתחיל למצוא חן בעיניי יותר ויותר
עיינתי בפרוייקט הבנייה של הקולה משאריות שנמצא בפורום הזה בקישור הבא http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 01#1961001
התרשמתי
!!!
אין ספק שמדובר בחברה הרבה יותר מקצועיים ממני, אבל אני מאמין שיש מצב שאולי באיזה שהוא שלב אוכל לבנות דבר דומה (רק יותר מכוער) על גאז.
אני עדיין לא יודע עם הקולה הראשון שלי יהיה מבנייה עצמית
אבל מתי שהוא יהיה אחד כזה.
בכל מקרה הדיון הזה תורם לי הרבה ואני מקווה שהוא ימשיך.

תודה לכולם
עיינתי בפרוייקט הבנייה של הקולה משאריות שנמצא בפורום הזה בקישור הבא http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 01#1961001
התרשמתי
!!!
אין ספק שמדובר בחברה הרבה יותר מקצועיים ממני, אבל אני מאמין שיש מצב שאולי באיזה שהוא שלב אוכל לבנות דבר דומה (רק יותר מכוער) על גאז.
אני עדיין לא יודע עם הקולה הראשון שלי יהיה מבנייה עצמית
אבל מתי שהוא יהיה אחד כזה.
בכל מקרה הדיון הזה תורם לי הרבה ואני מקווה שהוא ימשיך.
תודה לכולם