חיבור ה HTPC ל-2 מסכים נפרדים, LCD וטלויזיה
אהלן, האם זה אפשרי לחבר את המחשב HTPC בחיבור אחד SVIDEO לטלויזיה וחיבור VGA או DVI למסך מחשב LCD, ולהציג בכל אחד מן המסכים 2 דסקטופים נפרדים?
זה אומר שהמחשב הולך להתחלק ל-2, וזה יוצג על המסכים השונים כאילו זה 2 מחשבים שונים כאשר במסך הטלויזיה יהיה חשבון אחד, ובסך המחשב יהיה חשבון אחר והעבודה תיהיה מקבילה..
האם אפשרי לעשות דבר כזה? ככה שאפשר למשל יהיה לשחק במשחקים מול מסך ה LCD בזמן שרואים סרט במדיה סנטר במסך הטלויזיה..
מה אתם אומרים?
זה אומר שהמחשב הולך להתחלק ל-2, וזה יוצג על המסכים השונים כאילו זה 2 מחשבים שונים כאשר במסך הטלויזיה יהיה חשבון אחד, ובסך המחשב יהיה חשבון אחר והעבודה תיהיה מקבילה..
האם אפשרי לעשות דבר כזה? ככה שאפשר למשל יהיה לשחק במשחקים מול מסך ה LCD בזמן שרואים סרט במדיה סנטר במסך הטלויזיה..
מה אתם אומרים?
- ishaydahan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אני ניסיתי להשתמש ב extended desktop אותה ויצא לי קצת בעייתי העניין...
המחשב מאט, המדיה סטר מקרטע, אם אתה באינטרנט במסך מסויים אנשים לא יכולים לשלוט במדיה סנטר, ועוד...
האם יש עוד מישהו שעובד עם 2 מסכים במקביל
המחשב מאט, המדיה סטר מקרטע, אם אתה באינטרנט במסך מסויים אנשים לא יכולים לשלוט במדיה סנטר, ועוד...
האם יש עוד מישהו שעובד עם 2 מסכים במקביל
תודה רבה.aloni כתב:כן, אפשר. קוראים לזה extended desktop חפש את האופציה בהגדרות כרטיס המסך....
לפני שאני ניגש לבדוק את העניין (המשחב סגור כרגע אז אני יעשה את זה יותר מאוחר), האם זה אומר שהמקלדת והעכבר ישמשו משתמש אחד בלבד? והשלט של המדיה סנטר ימשיך לשלוט על המדיה סנטר או על הדסקטופ השני?
- ishaydahan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
1. המקלדת והעכבר ישמשו משתמש אחד בלבד (אתה לא יכול לפתוח 2 משתמשים בו זמנית)
2. האפשרות הזו לא הופכת את המחשב שלך ל2 מחשבים.
בעקרון במקום לפתוח תוכנית על מסך אחד, אתה יכול לפתוח 2 תוכניות על 2 מסכים.
מה שאומר שכשאתה עובד על משהו אתה לא יכול לשלוט בדבר השני. כמו עם מסך אחד.
אתה יכול לראות סרט במדיה סנטר, לשחק במחשב, אבל לא תוכל להעביר ערוצים עד שתגדיר את המדיה סנטר כתוכנית ששולטים עליה. וכשזה יקרה כבר לא תוכל לשחק במחשב וכו'
בכל זאת אני מציע לך לנסות את זה
תוריד את הדייברים הכי עדכניים של הכרטיס מסך שלך, ותכנס ללוח הבקרה שלו.
או שפשוט תכנס ל מקש ימני >מאפיינים >הגדרות ותשחק עם האפשרויות שיש שם.

2. האפשרות הזו לא הופכת את המחשב שלך ל2 מחשבים.
בעקרון במקום לפתוח תוכנית על מסך אחד, אתה יכול לפתוח 2 תוכניות על 2 מסכים.
מה שאומר שכשאתה עובד על משהו אתה לא יכול לשלוט בדבר השני. כמו עם מסך אחד.
אתה יכול לראות סרט במדיה סנטר, לשחק במחשב, אבל לא תוכל להעביר ערוצים עד שתגדיר את המדיה סנטר כתוכנית ששולטים עליה. וכשזה יקרה כבר לא תוכל לשחק במחשב וכו'
בכל זאת אני מציע לך לנסות את זה
תוריד את הדייברים הכי עדכניים של הכרטיס מסך שלך, ותכנס ללוח הבקרה שלו.
או שפשוט תכנס ל מקש ימני >מאפיינים >הגדרות ותשחק עם האפשרויות שיש שם.
מבחינת המחשב זה בדיוק כמו USER אחד שעובד על מס' אפליקציות במקביל.
אמנם זה תלוי במורכבות האפליקציות ובעומס שלהן על משאבי המחשב, בכל מקרה היה עדיף מחשב חזק יחסית לעבודה חלקה (מחשב Intel duo core 2 היה מתאים לסוג עבודה כזה).
אמנם זה תלוי במורכבות האפליקציות ובעומס שלהן על משאבי המחשב, בכל מקרה היה עדיף מחשב חזק יחסית לעבודה חלקה (מחשב Intel duo core 2 היה מתאים לסוג עבודה כזה).
ליאור
אצלי אני משתמש במחשב כמחשב וHTPC בו זמנית.
אני מקנפג את כרטיס המסך כך שתצוגת וידיאו תוצג רק בטלויזיה.
אני מקנפג את השלט של hauppauge כך שישלוט תמיד רק על הmediaportal (תוכנת הHTPC שבה אני משתמש)
כך ניתן גם לגלוש באינטרנט, לקרוא מיילים, מסמכים וכו' במחשב (באמצעות המקלדת והעכבר), ולראות טלויזיה וסרטים במסך הטלויזיה (באמצעות השלט).
מגדירים את העדיפות של תוכנת הmediaportal כך שתרוץ בrealtime ואז אין קטיעות כלל.
אני מקנפג את השלט של hauppauge כך שישלוט תמיד רק על הmediaportal (תוכנת הHTPC שבה אני משתמש)
כך ניתן גם לגלוש באינטרנט, לקרוא מיילים, מסמכים וכו' במחשב (באמצעות המקלדת והעכבר), ולראות טלויזיה וסרטים במסך הטלויזיה (באמצעות השלט).
מגדירים את העדיפות של תוכנת הmediaportal כך שתרוץ בrealtime ואז אין קטיעות כלל.
איך אתה מגדיר את המדיה פורטל שירוץ כ Real Time יש לי בעיה רצינית של קטיעות.leo212 כתב:אצלי אני משתמש במחשב כמחשב וHTPC בו זמנית.
מגדירים את העדיפות של תוכנת הmediaportal כך שתרוץ בrealtime ואז אין קטיעות כלל....
אפשר בבקשה לינק למוצר הזה ?dudico כתב:יש מוצר שנקרא magic mirror והוא מפצל לך את המחשב לשני מחשבים עם שליטה בכל אחד מהם בנפרד מבלי שיפריעו אחד לשני , המוצר מגיע עם כרטיס מסך נוסף וחיבור למקלדת ועכבר נוספים ועולה 860 ש"ח .
מומלץ ביותר
דודי...
תודה מראש
שי