(טוב, לא ממש דמעות, יותר לכיוון נתזים של אספרסו כי שתיתי דאבל וחצי מרוב התרגשות).
בשבוע שעבר הכנסתי את אניטה לתיקון אצל החבר'ה היקרים באספרסימו ואת המאצר מיני שלחתי להחלפת סכינים בנני.
אניטה היתה זקוקה לניקוי אבנית (בכל זאת, היא אצלי 5 שנים). על הדרך אנדריי עשה אוברול כללי והחליף חצי מכונה. הדוד פורק לגמרי וכל הצנרת נוקתה מאבנית (כולל הפטריה), הוחלף שובר וואקום לגרסא החדשה של קוויקמיל של המכונות החדשות, הוחלף בידוד, הוחלפו צינורות פנימיים, גומיות, אטמים, חיזוקים ועוד ועוד ועוד.
הגעתי הביתה ורק עכשיו עשיתי קפה בפעם הראשונה. המכונה הפכה להיות שקטה, לא יאומן איזה הבדל! לדעתי מדובר בהנחתה של לפחות 80% בעוצמת הרעש של המשאבה. מדהים! גם רעשים שהיו תוך כדי חימום - נעלמו לגמרי.
המאצר מיני סבלה כבר תקופה ארוכה מסכינים גמורות. גיל מנני עזר לי ודאג שיחליפו את הסכינים לאלו של המאצר סופר ג'ולי. עבודה נקייה ואיכותית, וראיתי שהם גם בדקו את המטחנה לאחר ההחלפה.
אספתי את המכונה ביום חמישי והיום בצהריים את המטחנה, הגעתי הביתה וטחנתי קפה.
... לקחו לי 3 סבבים כדי להגיע לטחינה ראויה למכונה, כי טחנתי דק מדי בכל פעם. פשוט, אני רגיל לטחינה המקורית של המאצר מיני, ועכשיו הקפה נטחן פי 3 מהר יותר. לאחר כיול ראוי, טחינה לדאבל לוקחת ממש שניות בודדות. הרבה יותר מהר מהטחינה המקורית. אבל מה שיותר חשוב מזה - המטחנה הפכה שקטה הרבה יותר.
בקיצור - בתוך שבוע הציוד שודרג עד לבלי היכר ע"י טיפול נכון של טכנאים מנוסים.
ת-ע-נ-ו-ג !
אין לי מספיק מילים כדי להמליץ על טיפול אצל אספרסימו, אנדריי ואיוון הם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה שיצא לי לפגוש בישראל, בתחום כלשהו. ובאותה השורה עומד גם הטיפול שקיבלתי בנני - המהירות, הדיוק והאיכות. קחו את זה בחשבון בפעם הבאה שאתם צריכים לתקן ציוד. מחיר התיקון אצל שניהם היה שפוי, ראוי והגיוני.
ועכשיו...
עכשיו אני מתלבט אם למכור את אניטה, כפי שתכננתי, או להשאיר אותה לעוד תקופה כי אנדריי אומר שלא מוכרים מכונה במצב כזה - כי היא חדשה לגמרי
עברתי דירה בשבוע שעבר ואני כרגע בדירה זמנית ואין לי אפשרות להשתמש במכונה ובמטחנה כאן - אז כנראה שאני אדחה את ההחלטה לעוד מס' שבועות... נו שוין