רשמים מביקור אצל istarmini

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #1 

כבר הרבה זמן לא היה לנו פוסט רשמים פה בפורום, ולמרבה המזל הזדמן לי לבקר בחדר הק"ב הייעודי של אחד מנכבדי הפורום, הלא הוא יואב, הידוע בכינויו istarmini, יחד עם עוד כמה חברים (קובי, בני ואריאל...)

אפשר לראות תמונות של הסטאפ שלו כבר בעמוד הראשון של השרשור הדביק בנושא (והיו כמה וכמה עדכונים לאורך השנים ושרשור התמונות: https://www.htisrael.co.il/vp1184823#1184823), אבל בגדול מדובר על חדר של כ-30 מ', שמכיל כמה וכמה "הפתעות" שקשה שלא להתייחס אל כל אחת ואחת מהן, בין אם מדובר במקרן אפסון 9100 ומסך "106 בכורסאות העור המפנקות, בקדמיים והסנטר האימתניים של טאנוי, בפרוססור אינטגרה והגברה של ברייסטון, ובשני סאבים פשוט ענקיים של SVS (אחד בגודל מקרר משרדי - ה-PB13 - ואחד קצת יותר רזה אבל הרבה יותר גבוה: ה-PC13).
מסביב גם היינו מוקפים רמקולים, בתצורת 9.1 שכוללת סראונד אחורי ורמקולים קדמיים גבוהים (front height), אשר מוגברים ע"י מגבר כוח של רוטל, וקשה היה להתעלם גם ממכשיר CD היי-אנד מרשים מאוד של Cary, למרות שהפעם לא במוזיקה עסקינן.

מטרת המפגש הייתה ליהנות מהסרט Oblivion שיצא לא מזמן בבלו-ריי עם סראונד DTS HD MA 7.1, וזכה לציונים מאוד גבוהים (96%) ב-AVS גם על תמונה וגם על סאונד. אקדים את המאוחר ואשתף אותכם שהציונים הגבוהים בהחלט מוצדקים, ושפשוט חובה לראות את הסרט הזה בק"ב כי הוא תענוג צרוף גם לעיניים וגם לאוזניים!! העלילה כנראה לא ברמה של ההפקה, אבל כ"כ נהנים מכל השאר שבאמת קשה להתלונן... ;)

החברים נהנו מעל האש משובח לפני שהגעתי (לא לדאוג, את הסטייק שלי אכלתי אתמול בחיק המשפחה 8) ), ובסביבות 16:00 התכנסנו בחדר הייעודי. זאת לא הייתה הפעם הראשונה שלי בחדר הזה, ואני מקווה מאוד שלא האחרונה, כי בכל פעם שאני נכנס ל-"מקדש" של יואב, אי אפשר שלא להתרשם מהאהבה וההשקעה שניכרות מכל פינה בחדר. הסיבה העיקרית שלי לביקור הנוכחי הייתה שיחה שלי עם יואב לגבי שדרוג מערכת הק"ב האישית שלי עקב מעבר דירה, ודיון ארוך לגבי היתרונות האדירים של חדר ייעודי לק"ב על-פני המצב הקיים אצל רובנו של מערכת בסלון... אז המערכת שלי עדיין נכנסת לסלון, עם כל הפשרות הכרוכות בדבר, אבל לפחות הייתה לי ההזדמנות להתרשם מחדש מהאלטרנטיבה העדיפה של חדר ייעודי. (Y)

כשהגעתי, קובי ובני כבר התמקמו היטב בסוויט ספוט, בעוד אריאל ויואב ניסו (לשווא) לפתור בעיית NFS כלשהי בשרת הקבצים שמחובר לסטרימר DuneHD שהצטרף לאחרונה לסטאפ של יואב. אחרי 20 דקות של ניסוי ותהייה, נזכרנו ב-Oblivion, והחלטנו להיכנע למטרד ולהתרכז בסרט במקום. הסרט מתחיל יחסית באיזי, אבל אחרי כמה דקות מתחיל האקשן עם כמה סצינות טיסה וקרבות פשוט מעולות, החל מהצניחה החופשית של החללית הזריזה של טום קרוז אל תוך ענני הסערה, כשטיפות הגשם הקיפו אותנו מכל הכיוונים ברזולוציה פנטסטית - ממש שמענו טיפה-טיפה - דרך הסצינה בספריה שבה יש קטע עם סוויפ בתדרים הנמוכים שגרם אפילו לסאבים הענקיים של יואב להתאמץ, וכלה בסצינת המנוסה של קרוז וקורילנקו בחללית משלושה מל"טים קטלניים, שבה מקבלים הכל מאפקטים ב-360 מעלות, ועד מכות באס שהכניסו אותנו עוד יותר חזק לעניינים. לא פחות חשוב הייתה היכולת הנהדרת של הטאנוי D700 הקדמיים הפנומנליים לשלב את הפסקול הבומבסטי והמרגש בכל האקשן והמתח, במיוחד במערכה האחרונה.

לסיכום, עוד חוויה אדירה ונדירה של קולנוע ביתי בחדר הייעודי של istarmini. היה לי לעונג להכיר כמה מוותיקי האתר, ונותר לי רק לאחל ולייחל לעוד מפגשים כאלה - ובשנה הבאה גם בחדר הייעודי החדש של בני הקורם בלוקים וטיח בימים אלה ממש בקומה האחרונה של בניין הנבנה ממש עכשיו לא יותר מדי רחוק מיואב... (f)

בינתיים אני חוזר לדירה הישנה שלי, לעוד שבוע אחד בלבד, וביום ראשון הבא אני מקווה לרענן את הפורום עם שרשור "התחדשתי" שיהיה ככל הנראה פחות מרשים, אבל לא פחות מרגש... 8)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 04/08/2013 12:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #2 

נהניתי לקרא (Y)
אין כמו חדר ייעודי מרשים לתחביב המשוגע הזה שלנו. 8)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בלי תמונות זה לא שווה.... :roll:

כן יירבו! (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #4 

(Y) (Y) (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #5 

כיף לקרוא (Y)
העם דורש..... כל מיני דברים

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #6 

הי לכולם,

אור די פירט את מה שהיה אוסיף את החלק שלי...
קיבלתי אתמול את כסא היו"ר ושם הכל היה מדהים, הסאונד מאד מאוזן, אין ערוץ שמודגש מעל אחר, הכל בהרמוניה והתוצאה מעולה, הכל עוטף אותך ומכניס לאווירה, כל צליל הגיע בדיוק מהמקום שצריך להגיע ובצורה מפורטת ומדוייקת.
השחור במקרן מעולה ועמוק מה שמוביל לתמונה קונטרסטית ואיכותית מאד.
בכלל, זה קולנוע רפרנס של ד"ר יואב קולנוע :lol:

לגבי השאר - זו היתה שבת נפלאה בה נפגשתי עם חברים טובים שאני מאד אוהב - יואב, אריאל וקובי, לזה התווספה ארוחה מעולה של מיטב הבשרים וכל מה שמסביב - טעיםםם

להתחלת הסרט הגיע אור שאותו לא הכרתי קודם, השיחה איתו ישר זרמה ואאחל לו הצלחה בבניית המערכת החדשה.

תודה יואב (Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

אור

שמחתי לארח חבל שלא הגעת להנות גם מהתחום הקולינארי ,שגם שם היה מאוד מוצלח. :lol:

ללא ספק מדובר בסרט רפרנס מבחינת סאונד ותמונה ואני ,שבדרך כלל לא חסיד מדע בדיוני ,אפילו נהנתי מהתוכן. (Y)

בעוד כחודשים מגיע חודש אוקטובר ,שאני מאוד מתחבר אליו כל שנה :lol: ובמהלכו יש סיכוי להחלפת המסך לאחד גדול יותר (או 128 או 119 ,עדין לא הוחלט סופית) מה שאמור להעצים עוד יותר את חווית הצפיה.

שיהיה לך מעבר קל לדירה החדשה והרבה הנאה מהציוד החדש שבפתח (Y)
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 07/08/2013 12:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #8 

איזה כיף לקרוא (Y)
לצערי בעבר פיספסתי הזדמנות לסינמה לוי :lol: אבל אין ספק שהאהבה לתחום מוזכרת
בפי כל המקרים במקום (Y)

אור, תתחדש על הדירה ומחכים להפעות :wink:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #9 

איך פיספסתי??!!!זה היה ביום שהגיע הטלוויזיה שלי?
מהיר ועצבני 6 :wink:
40 שנה לך תיזכור..

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

בהצלחה לכל המתחדש והמשדרג... (Y)
יש לי הרגשה, גם מתכונות הסאונד בסרט Oblivion (סראונד DTS HD MA 7.1), שרמקולים 7.1 הופכים לסף מינימלי לקולנוע ביתי. יותר ויותר סרטים יוצאים בפורמט כזה.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #11 

חדר ק"ב יעודי מצריך גם בית חדש, כרגע אסתפק בסלון שלי.
בכל מקרה יופי של פוסט, לגבי הסרט, אמנם לי יש רק 5.1 אבל גם שם התרשמתי לטובה, מה שבלט אצלי בעיקר זה היחס בין הדיאלוגים שלפעמים נשמעו חלש יחסית לעומת האפקטים שהיו חזקים מאד ומדהימים. אפילו את "ההנהלה" זה העיר משנתה :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9051
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #12 

תענוג... (Y) (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

IGAL4d כתב:בהצלחה לכל המתחדש והמשדרג... (Y)
יש לי הרגשה, גם מתכונות הסאונד בסרט Oblivion (סראונד DTS HD MA 7.1), שרמקולים 7.1 הופכים לסף מינימלי לקולנוע ביתי. יותר ויותר סרטים יוצאים בפורמט כזה.
...
ללא ספק יותר ויותר סרטים מקודדים ב 7.1. מי שיכול ,מומלץ בחום (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46396
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #14 

תמונות של חדר קולנוע ביתי תמיד יקבלו פחות חשיבות כאשר מזכירים סטייקים :)
תודה על השיתוף (Y)

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6639
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #15 

אתה יכול בבקשה לצרף לינק ישיר לתמונות הרלוונטיות עליהן אתה מדבר ?

תודה

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #16 

שלום,
תענוג לקרוא דיווחים מביקורים כאלה.
האולם של יואב, הפך כבר מזמן לרפרנס עבור חוויה של קולנוע ביתי אולטימטיבי אמיתי, מבחינת סאונד וגם תמונה. (Y)

לגבי 7.1 שהוזכר כאן, לכל המתלהבים ראוי לקחת בחשבון שסטאפ כזה מומלץ רק לבעלי סלון גדול, המאפשר מרחק נאות בין הסראונד, לסראונד האחורי.
אחרת פשוט חבל על הזמן והכסף.
אני התעקשתי על 7.1 ,בגלל שהרגיזה אותי המחשבה שאולי יהיה איבוד מידע, בכותרים עם פס קול כזה.
בדיעבד התברר לי שעשיתי טעות.
אין אצלי מספיק מרחק, ארבעת הרמקולים האחוריים מתערבבים אחד בשני , וכל האפקט המימדי ,פשוט הולך לאיבוד...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

bariko כתב:שלום,
תענוג לקרוא דיווחים מביקורים כאלה.
האולם של יואב, הפך כבר מזמן לרפרנס עבור חוויה של קולנוע ביתי אולטימטיבי אמיתי, מבחינת סאונד וגם תמונה. (Y)

לגבי 7.1 שהוזכר כאן, לכל המתלהבים ראוי לקחת בחשבון שסטאפ כזה מומלץ רק לבעלי סלון גדול, המאפשר מרחק נאות בין הסראונד, לסראונד האחורי.
אחרת פשוט חבל על הזמן והכסף.
אני התעקשתי על 7.1 ,בגלל שהרגיזה אותי המחשבה שאולי יהיה איבוד מידע, בכותרים עם פס קול כזה.
בדיעבד התברר לי שעשיתי טעות.
אין אצלי מספיק מרחק, ארבעת הרמקולים האחוריים מתערבבים אחד בשני , וכל האפקט המימדי ,פשוט הולך לאיבוד...
...
היי אבי לילה טוב

לדעתי הסיבה שאתה מרגיש חוסר בתלת מימדיות של השדה הצידי והאחורי הוא עניין של הגדרות וקליברציה טובה.
אני מחזיר אותך אפרופו למפגש של יואב אצלי לפני X שנים עוד שהייתי בזמנו עם הlx81 יואב בזמנו נפעם מה7.1 אצלי (וכאמור התנאים אצלי עוד גרועים משלך - אני ממש יושב ״על״ הרמקולים).
http://www.hometheater.co.il/vp1264008#1264008

והתרשמותו של החבר danlior
הודעה #67
http://www.hometheater.co.il/vp1204859#1204859

הוא רשם:
״itay123 הצליח לקחת סלון ישראלי רגיל כמו שלך ושלי ולהפוך אותו מבחינת סאונד לאולם קולנוע מקצועי. החוויה אצלו מרהיבה. אתה נמצא בתוך כדור תלת ממדי של סאונד וכאילו מוקף בעשרות רמקולים.

לינק לעוד שרשור מעניין על הפוטנציאל בRC מכוייל כהלכה בהקשר לחלל והרמקולים אצלי בקונפיגורציית 7.1
http://www.hometheater.co.il/vp1412883#1412883

לא חסרים שרשורים בנושא במיוחד ברלוונטיות של חלל ״דחוס״ כאצלי והתוצאה עם ריבוי רמקולים 7.1 ואפילו 9.1

אבי זה רק עניין של הגדרות וכיול נכון, אם אני הצלחתי גם אתה תצליח (f)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14358
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #18 

לא מדוייק.
מניסיוני, אם אין קירות צידיים ולכן אין מקום ואפשרות להתקין זוג סראונדים נוסף בצידי המאזין בחלק האחורי זו בעיה.
עם 4 סראונדים בקיר אחורי הכל מתערבב והאפקט הולך לאיבוד.
לדעתי במקרה כזה 7.1 זה מיותר ועדיף זוג אחד של סראונד בקונפיגורציה של 5.1...
הרסיבר ידע להעביר את המידע גם לזוג הבודד ושום מידע לא ילך לאיבוד.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

טל
אך הגעת לכך שמדובר ב4 רמקולים בקיר אחד :מבולבל: ממש ממש לא (מן הסתם)
כמו אצלי כך גם אצל אבי
SIDE כשמו כן בקירות הצד
BACK כמו כן בקיר האחורי

בקיצר אם אצלי זה מתאפשר אז גם אצל אבי זה יתאפשר (Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

pessik כתב:אתה יכול בבקשה לצרף לינק ישיר לתמונות הרלוונטיות עליהן אתה מדבר ?

תודה
...
http://www.hometheater.co.il/vp1184823#1184823
http://www.hometheater.co.il/vp1184824#1184824
http://www.hometheater.co.il/vp1184827#1184827

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”