האם מעבד וידאו המהולל כדוגמת darbee'''' יכול לשפר ערוץ sd ערוץ 2 בפלזמה 64?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
shlomi197 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 319
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

האם מעבד וידאו darbee או דומה ישפר ערוץ sd ערוץ 2 בפלזמה ענקית 64 אינטש full hd ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

שלילי, הוא מיועד ל- HD.
עוד מידע כאן: http://www.hometheater.co.il/p-1.article03953.html

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

התפקיד של ה-Darbee זה לגרום לך לחשוב שהתמונה חדה יותר.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:התפקיד של ה-Darbee זה לגרום לך לחשוב שהתמונה חדה יותר.
...
עופר,

אתה מציג את זה כתופעה פסיכולוגית מה שלא נכון.
הוא לא גורם לך לחשוב את זה אלא מחדד בפועל, אתה אוהב/לא אוהב זה עניין אחר

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

החידוד של הטלויזיות בדורות האחרונים מספק תוצאה טובה בשביל SD.
הטלויזיות משתמשות לפי מה שאני יכול להעריך ומההכירות שלי עם תוצאות של אלגוריתמי חידוד בחידוד unsharp mask או משהו היברידי שמשלב מספר אלגוריתמי חידוד ברמות מסויימות. משהו דומה ל darbee אבל לא אותו דבר.
darbee אולי טוב למי שרוצה חידוד וקונטרסט דינמי שהנגן שלו לא מספק או לא מספק בצורה טובה. זה יכול להיות גם ממיר הוט או יס.
לנושא השרשור, לפני רכישת darbee אפשר לנסות להשתמש בהגברת החידוד בטלויזיה ואם זה יוצר רעש להוסיף הפחתת רעשים. אני גם לא אוהב את השיטה הזו כי היא משנה פרטים בתמונה אבל זה מה שאפשר לעשות.
עוד דבר שכדאי לך לנסות אם יש לך ממיר עידן+ בטלויזיה הוא לנסות לראות ערוץ 2 דרכו, לפחות בשביל הניסוי. להערכתי, הטלויזיה תציג תמונה טובה יותר ככה כי היא תמיר את האות ותעשה upsacling כמו שצריך.
אצלי עם הממיר עידן+ הפנימי של הטלויזיה רואים ממש טוב (55" ממרחק 3 מטר בערך).
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 04/08/2013 16:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

נכתבו פה הרבה דברים לא נכונים.
מנסיון רב שיש לי עם שני מכשירי דרבי אני יכול לומר שהוא משפר הכל!
נכון שככל שהתוכן איכותי יותר השיפור יותר בולט לעין אבל בהחלט יש שיפור מסוים גם בתכני sd.

ממליץ לפותח השרשור פשוט לנסות ולראות בעיניו אם הוא אוהב את האפקט ופחות להסתמך על דיעות של ״מומחים״..

Freedom il

מה שנשמע לך דבילי נראה כעובדה מוגמרת לרוב החברים כאן בפורום ולרוב המוחלט של חברים בפורום avs לדוגמה שהשתמשו במכשיר הדרבי ודיווחו על שיפור עצום.
מדובר על חברים עם אמצעי התצוגה המתקדמים בשוק בין אם מקרנים, פלזמות ולדים, ונגני הבלוריי המתקדמים ביותר כמו אופו לדוגמה.
אם היית קצת קורא ולומד על הדרבי היית יודע שאין שום קשר לפעולת מנגנון החידוד של המסך או של הנגן לפעולה שמכשיר הדרבי מבצע.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

דור, אתה יודע מה, אני לא ראיתי את זה על SD אף פעם אז אני אזרום איתך. בנוסף, אני מנגן סרטים או מהמחשב (HTPC) או מהסטרימר של הטלויזיה. מהמחשב אני שולט על החידוד בצורה מאוד טובה ע"י אלגוריתמי הדיקודינג והרנדרינג ומהסטרימר של הטלויזיה, גם אם היה אפשר לא הייתי נוגע (האיכות מעולה).
בקשר ל bluray, כולם עובדים די קשה לקבל את איכות המקור בטלויזיה (כיול צבעים, גאמא, קונטרסט וחידוד) ואז לבוא ולשנות את המקור מאיזו סיבה...
מצד שני, קראתי שוב מאמרים על זה ואני כנראה ראיתי את האפקט במוד לא טוב או חזק מידי ואכן יש ל darbee אלגוריתם שדומה ל unsharp mask . אני לא יכול להעיד על זה בתור משתמש לאורך זמן. הייתי שמח לקבל כזה לתקופת נסיון כדי שאוכל לחוות את דעתי בצורה יותר מלומדת.
אני מוכן להודות בטעותי ואני עורך את הפוסט הקודם שלי בהתאם.

בקשר לזה שאין קשר בין המנגנונים של המסך או של הנגן לדרבי, פה אני לא מסכים איתך. וקראתי. מנגנון post processing אפשר להכניס בכל שלב אחרי יצירת הפריים בין אם זה בנגן, במשהו כמו דרבי או בעיבוד התמונה של הטלויזיה שגם שם יש בד"כ קונטרסט דינמי למי שאוהב את זה. השוני הוא באלגוריתם. גם עופר כתב שמנגנון ה sharpness יכול לפגוע בפעולת המכשיר.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #8 

freedom_il,
כמה מילים צריך לכתוב בשביל להגיד " לא ראיתי את המכשיר בפעולה ואני לי מושג מה הוא עושה." ?
:roll:
No place like home.......... Theater

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

אז מה, דארבי מומלץ גם ל-"55 LED, ולא רק למקרנים? ;)

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

opv כתב:freedom_il,
כמה מילים צריך לכתוב בשביל להגיד " לא ראיתי את המכשיר בפעולה ואני לי מושג מה הוא עושה." ?
...
(Y)
תודה אור !
Freedom il...

קראת וקראת וקראת והגעת למסקנות...
לך תראה בפועל! סיכוי גדול ביותר שדעתך ומסקנותיך יתהפכו ב180 מעלות. :wink:

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

epony כתב:אז מה, דארבי מומלץ גם ל-"55 LED, ולא רק למקרנים? ;)
...
בהחלט כן!

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

...
לא יודע אם אני צריך לענות אבל שיהיה: ראיתי את המכשיר בפעולה אמנם מעט מאוד אבל לא התלהבתי, זה הכל. בין אם זה בגלל שהוא היה במוד שלא לטעמי או משהו אחר לא רלוונטי כרגע.
את הפוסט הקודם כתבתי לפי מה שזכרתי על מה שראיתי ומה שקראתי בנושא וכתבתי שקראתי שוב כדי לרענן את הזכרון ולכן תיקנתי את הפוסט. אמרתי שטעיתי ותיקנתי, לא צריך להתלהם.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #13 

freedom_il כתב:
...
לא יודע אם אני צריך לענות אבל שיהיה: ראיתי את המכשיר בפעולה אמנם מעט מאוד אבל לא התלהבתי, זה הכל. בין אם זה בגלל שהוא היה במוד שלא לטעמי או משהו אחר לא רלוונטי כרגע.
את הפוסט הקודם כתבתי לפי מה שזכרתי על מה שראיתי ומה שקראתי בנושא וכתבתי שקראתי שוב כדי לרענן את הזכרון ולכן תיקנתי את הפוסט. אמרתי שטעיתי ותיקנתי, לא צריך להתלהם.
...
אני לא מתלהם.
נתתי לך טיפ בחינם, אתה כותב המון מלל בלי להגיד כלום.
תעשה עם זה מה שאתה רוצה.
(f)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

dor8 כתב:
...
(Y)
תודה אור !
Freedom il...

קראת וקראת וקראת והגעת למסקנות...
לך תראה בפועל! סיכוי גדול ביותר שדעתך ומסקנותיך יתהפכו ב180 מעלות. :wink:
...
לא יודע כמה זה רלוונטי למי שמנגן בעיקר תוכן מהמחשב. יש כל כך הרבה בחירה בדיקודרים עם אלגוריתמים שונים (כמו ב MadVR או אפילו ב XBMC) שקשה לי להאמין שהאפקט יוסיף כל כך הרבה. אמרתי שהייתי שמח לנסות אצלי בבית כי לראות אצל מישהו אחר עם נגן אחר וטלויזיה אחרת לא ייתן הרבה, כנראה.
קיבלתי גם את מה שאור אחרי זה. נשתפר בהמשך... (f)

חוץ מזה, אם כבר מדברים על זה, ראיתי שיש להם דגם חדש. מישהו מכיר? אם זה לא יקר מידי, לא הייתי מתנגד לרכוש אפילו רק כדי לספק את הסקרנות שלי (חוץ מזה אני בטוח אמצא קומבינציה של נגן ופרמטרים שתשפר את איכות התמונה שלי ב HD עם זה איכשהו).

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #15 

הדארבי בהחלט עושה את העבודה, המשחק הוא להגיע לנק האיזון הנכונה בו אתה מחדד אבל לא גורע מהטבעיות של התמונה, אצלי בכל אופן על מקרן 720p סבבה לחלוטין אני עם 70% התערבות, מעל הערך הזה אצלי לטעמי כבר יש סוג של גריעה באמינות של התמונה.
מוצר בהחלט ששווה לבדוק אותו לעומק :!: (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

כאמור ראינו אתמול את Oblivion אצל istarmini וכמובן שהופעל גם ה-Darbee. יואב מעדיף אותו על 70% בד"כ, אבל אריאל התעקש שזה כבר מגורען לו מדי, אז ירדנו ל-40% ונהננו לא פחות. יש קטע בהתחלה עם אקסטרים קלוז-אפ על הפרצוף של טום קרוז ואני אישית מאוד התרשמתי מהחדות והעומק של ה-Darbee כשממש רואים קצוות זיפים ונקבוביות בפירוט יוצא מן הכלל (זה כשה-Darbee עוד היה על 70% אם אני לא טועה).

אני כבר על האדים של התקציב שהושקע בשדרוג הממשמש ובא, אז אחכה שהטלוויזיה תותקן ואצפה קצת, ואז נראה אם הולכים על זה או לא, למרות שמסתמן שבשלב ראשון כנראה אשדרג את הנגן ואדחה את ההשקעה ב-Darbee... :oops:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #17 

אני משתמש בו על מקרן
בדרך 70% ירוק נותנים אפקט מעולה

גם בשידורים של יס
העם דורש..... כל מיני דברים

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #18 

מנסיוני עם המכשיר, דארבי לא מחדד את התמונה כי אם מגביר את הקונטרסט בתמונה ובכך מגביר את העומק החזותי.
תמונת תקריב של פני אדם מהווה דוגמא טובה.
דארבי יחדד הקונטרסט בצללי הפצעונים של אדם ואת אגלי הזיעה: drop shadow” effect"
ככל שלתמונה פרטים רבים יותר וברזולוציה גבוהה יותר, היכולת של הדארבי לתת ערך מוסף לתמונה עולה.

אצלי בשידורי SD אין כלל ערך מוסף.

הדגם המוזל, Cobalt אינו תומך בתלת מימד ובנוסף עומק הצבעים שלו נמוך יותר.
פרטים נוספים כאן:
http://darbeevision.com/home-theater
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #19 

lasik כתב:הדגם המוזל, Cobalt אינו תומך בתלת מימד ובנוסף עומק הצבעים שלו נמוך יותר.
פרטים נוספים כאן:
http://darbeevision.com/home-theater
...
בהתחשב בכך שההבדל בין הקובאלט לדארבלט מסתכם ב-$50 בלבד ($269 לעומת $319), נראה לי שיהיה די קשה לתרץ רכישה של הקובאלט... ;)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #20 

כברשותי היה מקרן האפסון 8500 הדרבי בהחלט תרם בצורה ברורה לתמונה.
במעבר לסוני 50 התמורה הרבה יותר נמוכה, הרבה פחות ממנגנון עיבוד התמונה של המקרן עצמו.

אני הולך לבדוק האם ל-60E550 הדרבי יעזור יותר ואז נעביר אותו אליה, אחרת יש סיכוי טוב שהוא יוצע למכירה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”