רוצה לקנות מזגן חדש, מתלבט בין כמה (1 כ"ס)

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב אז עברתי דירה בשעה טובה ואני מחפש מזגן 1 כ"ס לחדר ממש קטן בערך 4 על 5 מטר, ממש קוביה.
עכשיו אני מתלבט בין כמה דגמים שהם :

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=12021
או
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=8380
או
http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=13923

בעיקרון אני חייל, ואני מחפש מזגן שישמש אותי בצורה הטובה ביותר, במחיר הנמוך ביותר..
חשוב לי מאוד שהוא יקרר את הקוביה הקטנה שאני ישן בה, ושהמזגן יהיה שקט.
אשמח לתשובה והמלצות, תודה רבה ושבוע טוב :)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

לחדר של 20מ"ר 1כ"ס לא יספיק לך.
אתה צריך כ-1.5כ"ס.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #3 

Snir6590 כתב:טוב אז עברתי דירה בשעה טובה ואני מחפש מזגן 1 כ"ס לחדר ממש קטן בערך 4 על 5 מטר, ממש קוביה.
/b]
...

4 על 5 זה ממש לא קוביה. תמדוד טוב, זה ישפיע על הדגם המומלץ.

Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אין לי בדיוק איך למדוד, אז אני משער.
בוא נגיד שמדדתי בערך, ויצא לי 2.5 על 2.5, גג 3 על 3. חדר קטן.. באמת קוביה, פשוט אין לי איך למדוד אז אני מעריך.
קצת הגזמתי עם ה - "4 על 5".
אשמח לעצות, תודה רבה.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #5 

מזגן 1כ"ס יספיק לך לגמרי..
תלוי בכמה גורמים כמו בידוד , פתחים , כיוון , צל וכו' .. אבל בכללי -זה יספיק.
ממליץ על TADIRAN או אלקטרה.

Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

maya1 כתב:מזגן 1כ"ס יספיק לך לגמרי..
תלוי בכמה גורמים כמו בידוד , פתחים , כיוון , צל וכו' .. אבל בכללי -זה יספיק.
ממליץ על TADIRAN או אלקטרה.
...
אני יודע שמזגן 1 כ"ס יספיק לי, אבל אני לא יודע איזה דגם לקחת.
כתבתי שאני מתלבט בין שלושה דגמים, איזה מהם הכי טוב לדעתכם ?

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #7 

האם קיים מזגן יותר קטן מ 1 כ"ס ?

גם אני צריך לחדר של 7 מטר ...

חנן62
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

לשניכם הייתי ממליץ על דגם A10 של תדיראן. הוא מותקן אצלנו בשלושה חדרי שינה לא גדולים ואנו מרוצים מאוד. הוא שקט ומביא את החדר לטמפ' שאנו רוצים ממש במהירות. קניתי אותם לפני כשנה כי הבנתי שהם מתקדמים יותר מהאלקטרה שזמינים היום בשוק, ואמורים גם להיות יותר חסכוניים בחשמל יחסית לBTU שלהם.

Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

חנן62 כתב:לשניכם הייתי ממליץ על דגם A10 של תדיראן. הוא מותקן אצלנו בשלושה חדרי שינה לא גדולים ואנו מרוצים מאוד. הוא שקט ומביא את החדר לטמפ' שאנו רוצים ממש במהירות. קניתי אותם לפני כשנה כי הבנתי שהם מתקדמים יותר מהאלקטרה שזמינים היום בשוק, ואמורים גם להיות יותר חסכוניים בחשמל יחסית לBTU שלהם.
...
אז אתה אומר שהם טובים? ראיתי חוות דעת בזאפ, חלק אומרים שהוא שקט וחלק אומרים שלא.
בנוסף ראיתי גם משהו שכתב שהם נראים מיושנים קצת, זה נכון ?
באמת שאני מתלבט ..

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #10 

גם אני ממליץ על תדיראן. בשביל חסכון בחשמל, תחפש דירוג A, כמו תדיראן 10A. שים לב ש 10I הוא דירוג F, כלומר זולל חשמל.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #11 

המזגן 10A רועש רק בדרגות מפוח מקסימלי ובטורבו. לא חייבים להפעיל על מוד משנה מהירות מפוח אוטומטי, אפשר לבחור בדרגות נמוכות כבר על ההתחלה. בנמוכות הוא שקט, לא כמו מיצובישי, אבל עדיין בהחלט ברמה סבירה. בין דרוג A ל-F ההבדל לא עצום כמו שמשערים אלא כאשר משווים A ל-COP 3.20~3.00 המאפיין מזגנים שמכרו לפני 20 שנה. מזגן אינוורטר מדרוג E חוסך יותר חשמל ממזגן רגיל בדרוג A דבר שראיתי בעצמי עם מזגן LG אינוורטר מיושן יחסית בעזרת וואטמטר. הדרוג האנרגטי הישראלי שמשותף למזגני אינוורטר ולא-אינוורטר הוא הבלוף הכי גדול של התחום. בעולם המערבי בודקים בצורה אחרת את מזגני האינוורטר ב-4 טמפ' חיצוניות שונות עם 4 יחסי דחיסה שונים אחידים מ-100% עד כ-20% ולפי זה מחשבים נצילות עונתית. בגלל שיטת בדיקה זו בשוק האירופי אין יותר אישורי ייבוא למזגני ON OFF חלף זמנם.

אגב ל-7 מ"ר עדיך לקנות אינוורטר של 2.5 קו"ט תדיראן 120A או LG HERO 10 המדחס יתניע מחדש כל פרק זמן כמו כל מזגן רגיל, אבל לפחות לא יפגיז במכות קור מעאפנות מעת לעת. המדחס תמיד מותנע על זרם מינימלי ואם הטמפ' בחדר כבר התאזנה קודם, הוא לא יעלה לזרם נומינלי בהתנעה מחודשת. בתרחיש הכי גרוע יעצור באמצע הדרך ויירד לזרם נמוך יותר לאחר זמן מה.

Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

verborn כתב:המזגן 10A רועש רק בדרגות מפוח מקסימלי ובטורבו. לא חייבים להפעיל על מוד משנה מהירות מפוח אוטומטי, אפשר לבחור בדרגות נמוכות כבר על ההתחלה. בנמוכות הוא שקט, לא כמו מיצובישי, אבל עדיין בהחלט ברמה סבירה. בין דרוג A ל-F ההבדל לא עצום כמו שמשערים אלא כאשר משווים A ל-COP 3.20~3.00 המאפיין מזגנים שמכרו לפני 20 שנה. מזגן אינוורטר מדרוג E חוסך יותר חשמל ממזגן רגיל בדרוג A דבר שראיתי בעצמי עם מזגן LG אינוורטר מיושן יחסית בעזרת וואטמטר. הדרוג האנרגטי הישראלי שמשותף למזגני אינוורטר ולא-אינוורטר הוא הבלוף הכי גדול של התחום. בעולם המערבי בודקים בצורה אחרת את מזגני האינוורטר ב-4 טמפ' חיצוניות שונות עם 4 יחסי דחיסה שונים אחידים מ-100% עד כ-20% ולפי זה מחשבים נצילות עונתית. בגלל שיטת בדיקה זו בשוק האירופי אין יותר אישורי ייבוא למזגני ON OFF חלף זמנם.

אגב ל-7 מ"ר עדיך לקנות אינוורטר של 2.5 קו"ט תדיראן 120A או LG HERO 10 המדחס יתניע מחדש כל פרק זמן כמו כל מזגן רגיל, אבל לפחות לא יפגיז במכות קור מעאפנות מעת לעת. המדחס תמיד מותנע על זרם מינימלי ואם הטמפ' בחדר כבר התאזנה קודם, הוא לא יעלה לזרם נומינלי בהתנעה מחודשת. בתרחיש הכי גרוע יעצור באמצע הדרך ויירד לזרם נמוך יותר לאחר זמן מה.
...
ניסיתי להבין אותך ככל האפשר מאחר ואין לי מושג בעניין המזגנים, תודה רבה.
אגב, רשמתי שאני מוגבל במחיר מאחר ואני חייל והמשכורת שלי היא 430 ש"ח.
אז ללכת על ה A10 ? הוא אמין ? והאם הוא יספק אותי ויחזיק לי הרבה זמן ?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

שני דגמי התדיראן I או A שקטים באותה מידה, ויתנו לך תמורה טובה לכספך. אורך חיים תלוי במידה ניכרת בטיב ההתקנה. דרוש מהמתקין לבצע וואקום, לא משנה מהו אורך הצנרת, מה שימנע ממך תקלות במדחס בעתיד. חשיבותו המכרעת של הוואקום נהפכה ליותר ויותר משמעותית בתודעה הציבורית, בכל פורום מזגנים מדברים על זה, והמתקינים החאפרים כבר לא יכולים לברוח מכך ולשכנע בחוסר נחיצותו. על מעבי המזגנים ישנן מדבקות יבואן שמדגישות הכרח לבצע וואקום למשך X דק' מספיק שתראה למתקין את המדבקה הוא לא יוכל להתחמק מהחובה בתירוצים משונים.

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #14 

לפי מה שהבנתי שמזגני אינוורטר מאד יקרים לתיקון במידה והולך הכרטיס ....
לכן אולי עדיף מזגן פשוט וגם התיקון יהיה פשוט ?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בעזרת וואקום עמוק לצנרת ומגן פיקים על שקע החשמל שלו לא צריכה להיות בעיה עם מזגן אינוורטר מבחינת אורך חיים. מלבד זאת הרבה יבואנים מציעים אותם עם אחריות ארוכה משנה. מזגן רגיל שמותקן ללא וואקום יעשה לך צרות יקרות לתיקון עוד הרבה לפני שמשהו יקרה למזגן אינוורטר - המדחס לרוב נתפס ומתקצר בתוך שנים אחדות. היית מחליף ב-900-1300 שקל מדחס למזגן שעלה לך 1700-1900? מסופקני שהרבה אנשים מבצעים תיקונים בעלויות כאלה.

Snir6590 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אוקיי.. את עניין הוואקום הבנתי.
אך לא הבנתי למה אני צריך יותר מ-- 1 כ״ס לחדר ממש קטן. אני גם ככה מוגבל מאוד בתקציב, לכן אני מחפש את המזגן שיתן לי את התמורה הכי טובה ביחס לכסף שלי.
אז ללכת על ה תדיראן 10A ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14349
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

verborn כתב:בעזרת וואקום עמוק לצנרת ומגן פיקים על שקע החשמל שלו לא צריכה להיות בעיה עם מזגן אינוורטר מבחינת אורך חיים. מלבד זאת הרבה יבואנים מציעים אותם עם אחריות ארוכה משנה. מזגן רגיל שמותקן ללא וואקום יעשה לך צרות יקרות לתיקון עוד הרבה לפני שמשהו יקרה למזגן אינוורטר - המדחס לרוב נתפס ומתקצר בתוך שנים אחדות. היית מחליף ב-900-1300 שקל מדחס למזגן שעלה לך 1700-1900? מסופקני שהרבה אנשים מבצעים תיקונים בעלויות כאלה.
...
יש ביטוח מוצרי חשמל...עולה גרושים בתוספת לביטוח הכללי של הדירה/מבנה.
לפני שבועיים הלך אצלי מדחס במיני מרכזי. על הדרך הוחלף גם המנוע שהיה חלש.
שילמתי ביקור טכנאי 165 ₪ וזהו. מומלץ.

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

מה זה גרושים.
?
ואיזו חברה,ומה הזמינות של התיקון?האם זאת "פל,.?

חנן62
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #19 

netivi כתב:לפי מה שהבנתי שמזגני אינוורטר מאד יקרים לתיקון במידה והולך הכרטיס ....
לכן אולי עדיף מזגן פשוט וגם התיקון יהיה פשוט ?
...
דעתי האישית היא שאין לך צורך באינוורטר- בטח לא כשהתקציב הוא תקציב חייל.
אינוורטר מיועד לשמירת טמפ' קבועה למשך מרבית שעות היום, ומתאים לחלל שמבלים בו את רוב היממה.
למי שצריך מזגן בעיקר בלילה, מספיק מזגן רגיל כמו הA10 (שעדיף אגב על הI10 מבחינת חסכון בחשמל, למרות שההפרש בחשבון אינו גדול). גם המזגנים ה"פשוטים" יודעים לשמור על טמפ', אבל המנגנון פחות מתוחכם- תראה זאת בשלט.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14349
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #20 

מושההשפיץ כתב:מה זה גרושים.
?
ואיזו חברה,ומה הזמינות של התיקון?האם זאת "פל,.?
...
תוספת של כ 50 ש"ח לחודש לכל מוצרי החשמל בבית.
כן, פל.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”