כן,עוד אחד מצטרף לאחיו...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
RAMIRAMI68 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #1 

2 מפלצות sansui 9090DB כבר יש לי...
אז אמרתי לעצמי,למה לא עוד אחד?
כעת יש לי שלושה :D תמונות בהמשך.

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

היי....אתה הופך להיות מונופול..... 8)

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

RAMIRAMI68 כתב:2 מפלצות sansui 9090DB כבר יש לי...
אז אמרתי לעצמי,למה לא עוד אחד?
כעת יש לי שלושה :D תמונות בהמשך.
...
:evil:

תתחדש...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #4 

רמי - איזושהי מהיחידות אצלך עברה החלפת קבלים/שיפוץ/שדרוג?
Rust never sleeps

RAMIRAMI68 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

BennyO כתב:רמי - איזושהי מהיחידות אצלך עברה החלפת קבלים/שיפוץ/שדרוג?
...
אף אחת מהן,הכל מקורי מלבד הנורות פיוז בפאנל הקדמי שאת כולן החלפתי למרות שלא היה צורך בכך.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מעניין לעשות מבחן האזנה בין אחד מקורי בן 30+ שנים לבין אחד משופץ
Rust never sleeps

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #7 

לגמרי מעניין!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

ran_carney כתב:לגמרי מעניין!
...
נעשה. גם עם 9090 וגם עם 9090DB. אחד מול אחד. ישן OEM מול משופץ לאחר recap מלא עם קבלי אודיו מסדרות Nichicon MUSE ו-Elna Cerafin פלוס פילטרים של Nichicon Gold Tune מסדרת KG המיתולוגית עם 30% אקסטרה קיבולת. אין 9090 סטוק שנשמע כך. מ-ד-ה-י-ם. (Y)

יש לי יחידה אחת - 9090DB עם קבלי פילטר KG Super Through באורך 100 מ"מ שלא מתאימים בד"כ לתושבת הקבלים הסטנדרטית ב-DB. יש להם מתאם מיוחד שתכנן חרט מתכת בארה"ב. הוא ייצר 11 יחידות כאלה בעצמו והסכים לשלוח לי תכניות מתוך אמונה (או תקווה) שאני לא אצליח לייצר כזה חלק. הוא צדק. אני לא הצלחתי. אבל חבר של חבר שעובד במתקן בטחוני מול ציוד CNC היי-אנד, ייצר עבורי שתי תושבות כאלה מאלומיניום גולמי - כולל ניקוב החורים. עבודה מדהימה ומדוייקת להפליא שעולה על איכות החלק המקורי שיוצר בארה"ב. יש היום 12 יחידות כאלה בכל העולם. אחת מהן אצלי. העיניים של החרט כמעט יצאו מחוריהן כשהוא ראה את התושבות שיוצרו בישראל. הוא השביע אותי לא להעביר את התכניות לאף אחד :lol: אבל תמונות הוא לא אסר עלי לפרסם. (בקרוב).

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

תתחדש :) (Y) כמה שיותר סאנסוי זה יותר טוב. :) מה עם איזה G גדול?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

RAMIRAMI68 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני מחפש גם G ענק...יש לך להציע? :wink:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

המגבלה הרצינית בשדרוג קבלי הפילטר של ה-9090DB היא מקום. המקוריים הם קבלי Elna בקיבולת של 12,000μF ואורך של 80 מ"מ:

תמונה

כדי להתקין קבלי Nichicon מסדרת KG - Super Through כאלה בקיבולת של 15,000μF ואורך של 100 מ"מ, יש לאלתר תושבת חדשה:

תמונה

התושבת החדשה מותקנת בין לוח הטיונר לפאנל האחורי - כשהקבלים שוכבים מעל לוח האקוויליזר:

תמונה

11 יחידות כאלה יוצרו על-ידי פיטר נאדר בארה"ב:

תמונה

נסיון ראשוני שלי לייצר יחידה כזו - לא עלה יפה בעיקר משום שלא הצלחתי למצוא פתרון אלגנטי לקידוח החורים עבור הקבלים. כל העסק יצא די מאולתר. חומר הגלם הוא מכסה עליון של DVD של טושיבה:

תמונה

ועם קצת עזרה מחברים (טוב, חברים של חברים למען האמת) יוצרו בישראל שתי התושבות האלה בעזרת מכונת CNC מתקדמת, מלוחות אלומיניום גולמי, על סמך תכניות שסיפק לי פיטר.

תמונה

לי נאמר שהבחור שייצר את התושבות האלה ממלא תפקיד בחיים האמיתיים, שמקביל לתפקיד של Q בסרטי ג'יימס בונד. בכל מקרה, תושבת אחת אשלח לפיטר בהוקרה. כך נראות היחידות המשופרות שלו:

תמונה

leonard
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

מה יש לך לעשות עם כל כך הרבה ברזל? :P

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

leonard כתב:מה יש לך לעשות עם כל כך הרבה ברזל? :P
...
להאכיל חמישה 'ילדים' רעבים :lol:
BennyO כתב:מעניין לעשות מבחן האזנה בין אחד מקורי בן 30+ שנים לבין אחד משופץ
...
לעיתים נדירות יוצא לערוך השוואה כזו. יחידה מקורית בת 30+ שנים משקפת סאונד שנובע ממעגלים אלקטרוניים עמוסים ברכיבים בני 30+. אין ממש למה לצפות. השוואה כזו תניב תוצאה של בדיקת סאונד במכשיר בלוי מול בדיקת סאונד במכשיר מחודש. זה לא הוגן והתוצאות לא יהיו מפתיעות. יותר נכון לערוך השוואה בין מכשיר בן 30+ שרכיביו אינם בלויים - אל מול - מכשיר מחודש.

אך היכן ניתן למצוא מכשיר כזה???

לפני כשנתיים רכשתי במחיר (שנראה אז מטורף) יחידת 9090DB במצב NOS שעמדה מ-1978 באחסון בוויצ'יטה קנזאס, בקופסה המקורית. היא היתה שייכת לבחור שהתגרש מאשתו אז, נאלץ לאחסן את רכושו ופנה לחיים חדשים בניו-יורק. שלושה עשורים אחר-כך הוא 'נזכר' ברכוש המאוחסן. נשמע כמו סיפור שיווקי מצוץ מהאצבע אך האמת היא, שלא משנות הנסיבות, המכשיר אכן NOS. תווית ה-Dolby שאמורה להיתלות על מתג ההפעלה של המעגל המקולל ההוא אמנם חסרה, אך המכשיר עצמו מעולם לא חובר למתח החשמל. כשפתחתי אותו הוא נראה כמו קפסולת זמן משנות ה-70'. לאחר שחיברתי אותו למגביל זרם ונתתי לו לרוץ קצת בצורה מבוקרת תוך בדיקת bias ו-offset - השתכנעתי שהוא תקין לחלוטין. באמת מציאה נדירה.

זו היתה ההזדמנות לערוך השוואה קטנה בין פאר היצירה של 1978 ליחידה זהה שעברה אצלי ניתוח החלפת קרביים והשתלת כבד (recap מלא והחלפת פילטרים). התוצאות... לא מפתיעות. ראשית, ה-9090DB הוא מאוד עצמתי. קשה להגיע למצבים שחסר לו כוח. הבאסים שלו בלתי-נדלים והסאונד הכל-כך אופייני שלו ממלא את החדר בבמה עשירה ומלאת כריזמה ונוכחות, וכל זה קורה עוד לפני שמסובבים את כפתור הווליום מעבר לשליש הראשון. בסביבות החצי סיבוב הוא נהיה מחריש אזניים ומעבר לכך הוא הופך לסכנה לשלמות כלי החרסינה ומסגרות החלונות בבית. לא רע בכלל עבור יחידה ששכבה בארץ עוץ למעלה משלושים שנים. ב-1978 אנשים שילמו עבור האפקט הזה מחיר של מכונית יד שנייה.

עם זאת, בכל זאת מדובר ב-1978... רכיבי האלקטרוניקה עברו התקדמות טכנולוגית של שנות אור מאז. כך למשל, קבלי האודיו של Elna, אלה הכתומים המפורסמים ש-Sansui כל כך אהבו, בכל זאת מראים סימנים של אנכרוניזים... הגבוהים, כמו צלילי מצלתיים, סנייר ופעמונים, למשל, כבר לא נשמעים ברורים כל-כך. משהו בנוכחות הבימתית חסר... מממ... מגרד לי בקצות האצבעות להוריד את הכפתור של ה-Loudness אבל אני מתאפק.

במקום זאת אני מגביר קצת את העצמה. או! עכשיו הפעמונים מסתדרים. עכשיו שומעים כאן צלצולים. אין מה לעשות! ה-9090DB היה חתיכת טרזן בן ממותה גם כשהיה חדש וגם כשהיה מלא באסופת רכיבי הזבל בגרוש וחצי ש-Sansui תקעו בו ללא רחם. מכשיר מופלא!

באופן קצת מטריד, הבאסים שלו עדיין לא מספקים אותי. JPJ לא ממש עושה לי את זה ב-Lemon Song וזה כמעט אף פעם לא קורה. יכול להיות שלמעלה משלושה עשורים השפיעו על הפילטרים של היחידה הנשכחת הזו? אולי... בכל מקרה יש כאן בעייתיות במאגר הכוח. אין ספק.

רגע... אולי זה אני בעצם שהתרגלתי להאזין ל-9090DB משופצים? אולי פיתחתי איזו התמכרות לקבלי ה-KG של Nichicon??? סביר מאוד. הטמפרטורות בארץ עוץ לא יורדות מתחת לאפס ולא עולות מעל ה-30. אין שום סיבה לנזק אלקטרוליטי. כנראה שזה רק אני. טוב. דרישת שלום לטוני ודאג ומנהרת הזמן. קיבלתי מספיק 1978. יאללה נעבור למילניום השלישי...

במילניום השלישי יש לנו יחידה מ-1977 שחוץ מכמה רכיבים בודדים ואספקת כוח עברה הזנקה לעבר העלית של רכיבי האלקטרוניקה היפנית. קבלי MUSE של Nichicon, קבלים קרמיים של Murata, ממסר חדש של Omron, נגדים חדשים של KOA Spear עם טולרנס של 1%, דיודות של Fairchild וסופיים של Motorola. אין אף רכיב סיני ביחידה הזו, שום דבר שיוצר במקסיקו, תאילנד, מלזיה או מקום אחר בעולם השלישי.

Mouser קפדניים ביותר במידע שהם מספקים ללקוחות על הסחורה שהם מוכרים ואני מנצל זאת כדי ליישם מדיניות של אפליה צרכנית מתקנת. היחידה הזו היתה עוברת את חוקי הגזע של הרייך השלישי, אילו היו נוגעים גם ליחידות אודיו. טוב, לא מדוייק. ב-BOM של Mouser קלטתי שנגדי ה-100 אוהם, הבודדים של Vishay שהזמנתי, יוצרו בכבוד ב... ישראל. שיט! הלך הרייכסטנדרד. לא נורא! שילכו לעזאזל.

ה-Bias של היחידה הזו יושב על 30mA בול וה-offset שלה יושב על האפס המוחלט. הדובדבן שעל הקצפת ביחידה הזו הן שתי פחיות הקולה מסידרת KG של Nichicon שמתפקדות כפילטרים עם קיבולת של 15,000μF במקום ה-12,000μF המקוריים. נראה את John Paul Jones עכשיו... רק אחבר את הפטפון ליחידה המשופצת ו... הופה רוק אנד רול!!! קלטתם פעם את ה"האפצ'י" של רוברט פלנט בתחילת הצד הראשון של LZ-II???

איזה סאונד מדהים. חלק כמו תחת של תינוק, עצמתי, עם נוכחות שגורמת למעיים לרעוד, באסים מדהימים שגורמים לספה לבעוט לי בגב, הטוויטרים של הג'ייבלים עושים את מה שהם יודעים לעשות ויורים בי חיצים דקים של מצילות וסנייר ואני... בעננים. ממש אמריקה! (בוסטון למען הדיוק). רגע אחד... פתאום אני נבהל... יכול להיות שבטעות השארתי את ה-Loudness למטה? אני נוחת מהיי הרגעי שלי ומעיף מבט לעבר כפתור הכיף המואץ... לא! לא שכחתי. אני לא מדמיין. ככה זה באמת נשמע. איזה ראש!!!

רק למען הבדיקה אני קם לרגע בחוסר רצון... אני שולח יד לעבר ה-Loudness ומוריד אותו לשנייה... W-O-W מה זה צריך להיות??? אמא תרזה סבתא מריה - מה זה הבאסים האלה ריבונו של עולם? לא! לא יכול להיות. אני פשוט לא ראוי לכל הכיף הזה. מסאז' של באס בכל הגוף... אמבטיה של 20 הרץ. אני חושב שהשרוכים שלי רוקדים מעצמם... טירוף! טוב... הבנתי. הניצ'קונים עושים את העבודה שלהם. כך יפה וכך נאה.

אז אתם רוצים מסקנה סופית? 1978 יכולה לנשק לי באחוריים. את הרכיבים של Sansui אפשר לזרוק לפח בלי היסוס - כולל ה-Elna הכתומים. גם במצב NOS הם לא משתווים בכלל לרמה של רכיבי איכות מודרניים. צריך להיות חמור חירש ועקשן (כמוני) כדי לייחס להם איזשהו ערך נוסטלגי. הם לא שווים כלום. את המחמאות האלה אני מעניק לרכיבים חדשים\ישנים שחוברו לחשמל בפעם הראשונה אז תארו לכם עכשיו מה אני מחזיק במחסנית עבור רכיבים ישנים משומשים. אין כאן בכלל שאלה! Recap מלא הוא חובה עיוורת. אין בכלל טעם לשמוע יחידת וינטאז' שלא הוחלפו בה, במינימום, האלקטרוליטיים ונגדי תחמוצות מתכת. ההבדל הוא שמיים וארץ גם אם אתם חושבים שאתם בשמיים עם היחידה המקורית והרכיבים הישנים. היה שווה כל דקה, כל סנט, כל טיפת זיעה.

עכשיו אני מחזיר את LZ לעטיפה והולך לשים את Violet של Hole משום שחוץ מ-Joan Jett, ג'אניס ג'ופלין וסוזי מהבאנצ'יז, היא האשה היחידה שאני מסוגל לשמוע. כל השאר מביאות לי קריזה.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 04/08/2013 20:55, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #14 

tnsilver כתב:המגבלה הרצינית בשדרוג קבלי הפילטר של ה-9090DB היא מקום. המקוריים הם קבלי Elna בקיבולת של 12,000μF ואורך של 80 מ"מ:

תמונה

כדי להתקין קבלי Nichicon מסדרת KG - Super Through כאלה בקיבולת של 15,000μF ואורך של 100 מ"מ, יש לאלתר תושבת חדשה:

תמונה

התושבת החדשה מותקנת בין לוח הטיונר לפאנל האחורי - כשהקבלים שוכבים מעל לוח האקוויליזר:

תמונה

ה-9090DB עם הפאנלים השחורים נראים מדהים! הם בעצם 990,לא?

11 יחידות כאלה יוצרו על-ידי פיטר נאדר בארה"ב:

תמונה

נסיון ראשוני שלי לייצר יחידה כזו - לא עלה יפה בעיקר משום שלא הצלחתי למצוא פתרון אלגנטי לקידוח החורים עבור הקבלים. כל העסק יצא די מאולתר. חומר הגלם הוא מכסה עליון של DVD של טושיבה:

תמונה

ועם קצת עזרה מחברים (טוב, חברים של חברים למען האמת) יוצרו בישראל שתי התושבות האלה בעזרת מכונת CNC מתקדמת, מלוחות אלומיניום גולמי, על סמך תכניות שסיפק לי פיטר.

תמונה

לי נאמר שהבחור שייצר את התושבות האלה ממלא תפקיד בחיים האמיתיים, שמקביל לתפקיד של Q בסרטי ג'יימס בונד. בכל מקרה, תושבת אחת אשלח לפיטר בהוקרה. כך נראות היחידות המשופרות שלו:

תמונה
...
הדגמים עם הפאנלים השחורים מדהימים ביופיים! הם בעצם 990?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

טומי - תודה על ההשוואה המאלפת.
רמי - לעבודה... :wink:
מחכים לשמוע ממך על ההבדל בין יחידה משופצת לאחת שלא נגעת בה
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Kosh כתב:הדגמים עם הפאנלים השחורים מדהימים ביופיים! הם בעצם 990?
...
נכון מאוד (Y) אלה הדגמים האירופאים - 990DB. קצת מוזר שהם מאוד פופלריים בארה"ב. הגרמנים לא משחררים אותם. רוב הדגמים בארה"ב נרכשו ויובאו על-ידי חיילים אמריקאים שהוצבו בבסיסי טילים בגרמניה במהלך המלחמה הקרה בשנות ה-70. אומרים עליהם שהם קצת רדיו-אקטיביים עד היום :wink:

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

אני בהחלט מבין את האהבה לוינטאג'. צליל מיוחד במארזים שכבר לא בונים יותר.

מה שאני לא מבין, זה למה לצבור מספר רסיברים מאותו המודל. הרי אין הבדל בין להאזין באחד או בשני, ואם יש, אז בחר באחד שיותר טוב ומכור את האחר.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #18 

yanivol כתב:אני בהחלט מבין את האהבה לוינטאג'. צליל מיוחד במארזים שכבר לא בונים יותר.

מה שאני לא מבין, זה למה לצבור מספר רסיברים מאותו המודל. הרי אין הבדל בין להאזין באחד או בשני, ואם יש, אז בחר באחד שיותר טוב ומכור את האחר.
...

אני בעד לחלק את ההון של הטייקונים (רמי, טומי..) שמחזיקים את כל ה-9090 האלו לפשוטי העם

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #19 

yanivol כתב:אני בהחלט מבין את האהבה לוינטאג'. צליל מיוחד במארזים שכבר לא בונים יותר.

...
כנראה שבשלב מסויים האהבה לציוד נהיית אספנות . אם אני אראה עוד מגבר כוח כמו שלי אני אחטוף אותו.. כדי שיהיה ..

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #20 

תתחדש (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

שלח תגובה