מה אתם יודעים לספר על המכונה Euro2000?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
noam פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

בקושי מצאתי פרטים עליה. (האם זה מעיד על משהו?)
מי היצרן? מה המיפרט שלה?
חוץ משהי עם ראש E61 סטנדרטי
מה החולשות שלה?

תודה.

yeche
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

יש לי את המכונה ואני מאוד מרוצה ממנה, למרות שהיו לי כמה תקלות בגלל טכנאי לא רציני, כעת שעברתי טכנאי התקלות נעלמו.
הקפה שיוצא מאוד טעים לי
החסרון - על מנת שיצא קפה טעים היא חייבת להיות דלוקה לפחות 45 דקות. כשהמיים נגמרים לא תמיד מופעלת ההתראה.
יתרונות - קפה מאוד טעים עם טעם עמוק ומלא. הקצפה מצויינת. ואני לא ממש יודע כנראה להכין קפה כמו המומחים כאן

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

yeche כתב:כשהמיים נגמרים לא תמיד מופעלת ההתראה.
...
אני בטוח שאנדריי מאספרסימו ידע לסדר לך את ההתראה על גובה המים.
אגב, ראיתי כזו אצלם למכירה. הוא אמר שהיא בנויה יפה מבפנים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

יש מידע על המכונה :-) רק לא הצלחתי למצוא וידאו.

שליחה #4 

ראיתי כזו משומשת למכירה אצל אחד מחברי הפורום במחיר ממש טוב לפי דעתי, המכונה דיי מרשימה מהרבה בחינות אבל ההחלטה האישית שלי היתה בשלב הזה ללכת על מכונה ידנית פחות קלה לתפעול כדי לרכוש יותר כישורי בריסטה טהורים. יש מצב שבעתיד ארכוש מכונה כזו בגלל שהמחיר לדעתי ממש טוב למכונה עם ראש E61 אבל אני לא מבין גדול המכונות אספרסו אז אם אני טועה על תתבישו להגיד לי.
:-)
אמת
אין על המכונה המון מידע
אבל גם מצאתי בעצמי:
http://coffeeforums.co.uk/showthread.ph ... Junior-E61
http://coffeegeek.com/forums/members/buysell/579682
http://www.toomuchcoffee.com/index.php? ... opic&t=333
וגם קבלתי מידע מהמוכר, זה הקישור הכי טוב מקופיגיק שקבלתי מהמוכר
http://coffeegeek.com/proreviews/firstl ... xe/details
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 03/08/2013 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #5 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:ראיתי כזו משומשת למכירה אצל אחד מחברי הפורום במחיר ממש טוב לפי דעתי, המכונה דיי מרשימה מהרבה בחינות אבל ההחלטה האישית שלי היתה בשלב הזה ללכת על מכונה ידנית פחות קלה לתפעול כדי לרכוש יותר כישורי בריסטה טהורים. יש מצב שבעתיד ארכוש מכונה כזו בגלל שהמחיר לדעתי ממש טוב למכונה עם ראש E61 אבל אני לא מבין גדול המכונות אספרסו אז אם אני טועה על תתבישו להגיד לי.
...
אם אני הייתי מגדל קפה , וודאי הייתי רוצה להתרשם ולבחון את איכויות גידולי הקפה שלי.
אני הייתי קונה sample roaster ומכונה E61 כיוון שהיא מהנפוצות בעולם וככה מקבל תמונה קרובה למציאות.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #6 

nimitzg כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב:ראיתי כזו משומשת למכירה אצל אחד מחברי הפורום במחיר ממש טוב לפי דעתי, המכונה דיי מרשימה מהרבה בחינות אבל ההחלטה האישית שלי היתה בשלב הזה ללכת על מכונה ידנית פחות קלה לתפעול כדי לרכוש יותר כישורי בריסטה טהורים. יש מצב שבעתיד ארכוש מכונה כזו בגלל שהמחיר לדעתי ממש טוב למכונה עם ראש E61 אבל אני לא מבין גדול המכונות אספרסו אז אם אני טועה על תתבישו להגיד לי.
...
אם אני הייתי מגדל קפה , וודאי הייתי רוצה להתרשם ולבחון את איכויות גידולי הקפה שלי.
אני הייתי קונה sample roaster ומכונה E61 כיוון שהיא מהנפוצות בעולם וככה מקבל תמונה קרובה למציאות.
...
טוב
כאן אנחנו נכנסים לעניינים משפחתיים אישיים
אבל
למה לא, זה פורום ישראלי אז למה לא לשפוך קצת את הלב.
בקיצור
הלואי והיית גיסי!!!
אבל גיסי ואיתו רוב מוחלט של הקולומביאנים נעדרי יוזמה יחסית אלינו וגם שונים מאיתנו בניתוח מצבים. איך להגיד את זה בעדינות. הם יותר שמרנים בצורת המחשבה שלהם ומעדיפים לעשות את מה שעושים האחרים בדיוק כמו 99% ממגדלי הקפה האחרים.
תרבות שתיית קפה וקליית קפה אין כאן
כאן רק מגדלים קפה ירוק.
הקפה הוא עסק משפחתי
ואני כבר יושב לגיסי על הראש עם הכיוונים שאמרת ועוד כיוונים בערך ארבע וחצי שנים, ולוחץ עליו חזק (ובקולומביה להגיד למישהוא שאתה חושב שונה ממנו נחשב לחוסר נימוס) בערך שנה וחצי שנתיים בין היתר בזכות המידע המעולה שקבלתי כאן בפורום ומאנשים שהכרתי בפורום.
לאט לאט הוא מתחיל לזוז לכיוונים שאמרתי לו, הוא שלח את אשתי לקורס טועמי קפה ובעקבות זה וזה שהתברר שצדקתי בניתוח הכלכלי של העסק שעשיתי לפני כמה שנים היא הצטרפה לדעתי.
האמת
לי נראה שהשינוי האיטי בדעתו של גיסי שלי נובע מכך שניתוח המצב שעשיתי לפני 4 שנים לפיו כדי להרויח מהקפה אנחנו צריכים למכור אותו לצרכן הסופי ובארצות הברית קלוי ובספלים מתברר לאט לאט כנכון. בינתיים המציאות אילצה אותו למכור קלוי בקולומביה ולהתחיל למכור בספלים בקולומביה ונראה לי שעדיין הוא לא מצליח לכסות עלויות אפילו שכל המשפחה עוזרת לו.
הוא הסכים לפני כחודש לקנות ג'יני עם אני מוצא אחת חדשה בכ500$ לפני הובלה ומיסים.
וכפי שאמרתי
אני קניתי את המכונה הזו כי היא "לא קלה" אני רוצה להתמחות בלהיות בריסטה וככה גם אשתי רוצה. אבל יש לנו זמן לעקומת למידה ארוכה כי אני יודע שעד שהוא יבין שאני ואישתי נהייה צריכים לקלות ולמכור קפה בארה"ב יעבור הרבה זמן.
בקיצור
הלכתי כפתרון ביניים בהשקעה שלי ולהנאה שלנו בבית על לה פבוני ידנית, גם בגלל הפילוסופיה של קשה באימונים קל בקרב. אבל גם כדי לא ליצור רושם שאני עושה בעסק המשפחתי משהוא בניגוד לדעתו של גיסי (לא זו לא המכונה המקצועית שאני אומר תמיד שאנחנו צריכים, זה רק משהוא לי ולאשתי) המכונה הבאה שלי כניראה תהייה עם ראש E61 ובינתיים בכלל בכלל אין לי בעייה לטעום את הקפה שלנו במכונה כזו, יש לנו גישה למעבדות קפה שבהן יש את כל ציוד הקלייה החליטה שאפשר לחשוב עליו.......ועוד הרבה ציוד מקצועי שאתם לא נחשפים איליו כמו מכשירים לבדיקת אחוזי לחות, מקלפות, ממיינים מיכאניים, סרטים למיון ידני, ועוד הרבה.
אולי מתי שהוא אני אכין איזה כתבה או שתיים על הציוד שבמעבדות, על ציוד העיבוד של הירוק, על הבדיקות והמיונים שעובר הקפה, ועוד דברים ששבוודאי יעניינו את חברי הפורום.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

מגדל_קפה_קולומבי כתב: אולי מתי שהוא אני אכין איזה כתבה או שתיים על הציוד שבמעבדות, על ציוד העיבוד של הירוק, על הבדיקות והמיונים שעובר הקפה, ועוד דברים ששבוודאי יעניינו את חברי הפורום.
...
(Y)

חוץ מזה, בהצלחה עם הרכישה החדשה... מקווה שהמכונה תגיע מהר, שתראה שהנזילה ניתנת לתיקון מהיר ושתהנה ממנה ומהקפה שהיא מפיקה

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

המכונה שלי היא בחיבור ישיר, כך שהיא מעט שונה מהיורו ה"רגילות", אבל בכל מקרה אני מבסוט ממנה מאוד מאוד.

דוד גרינברג- האם שמעת על cup of excellence?
האם אי פעם ניסית להיכנס למכרז/תחרות הזו? נשמע לי כמו דרך נהדרת ליצור לעצמך שוק, שם, ולמצוא אנשים שמוכנים לשלם יותר על הקפה שלך (אם הוא טוב מספיק לטעמם)

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #9 

ברשותי יורו 2000 בחיבור ישיר. אחלה מכונה. מתאימה מאוד לשימוש ביתי. אמינה, מתחממת מהר (דוד קטן יחסית, 1 ליטר) ופשוטה יחסית לתחזוקה.
מכונות אלה נמכרו לפני כמה שנים ע"י "אמיגו". כיום מוכרים מכונות כמעט זהות תחת המותג "בטרפליי". היורו 2000 תוצרת איטליה. ערכתי למכונה כמה שדרוגים קלים שהקפיצו אותה לרמות גבוהות, כך שנראה שתמשיך לחנות אצלי עוד כמה שנים טובות. החסרון לדעתי הוא במארז המקומר שלה (עניין עיצובי ייחודי) שמקשה מעט את הפתיחה/סגירה של מכסה המנוע...

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

bnaya_d כתב:המכונה שלי היא בחיבור ישיר, כך שהיא מעט שונה מהיורו ה"רגילות", אבל בכל מקרה אני מבסוט ממנה מאוד מאוד.

האם אי פעם ניסית להיכנס למכרז/תחרות הזו? נשמע לי כמו דרך נהדרת ליצור לעצמך שוק, שם, ולמצוא אנשים שמוכנים לשלם יותר על הקפה שלך (אם הוא טוב מספיק לטעמם)
...
שמעתי
בינתיים אני לא רוצה להיכנס לתחרות כי היא יותר מדיי מזוהה עם התאחדות מגדלי הקפה הקולומביאנית וגם בגלל שאני רוצה להגיע לקפה יותר "מיוחד", שוב הבדלי השקפה ביני ובין גיסי, אני מאמין בלגדל קפאים שמגדלים אחרים לא מגדלים, והוא מאמין בלגדל את מה שכולם מגדלים.......אני רוצה לנסות להנביט סוגים שונים ואז בעוד שש שנים יהיה לנו קפה שונה משל כולם.

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:
bnaya_d כתב:המכונה שלי היא בחיבור ישיר, כך שהיא מעט שונה מהיורו ה"רגילות", אבל בכל מקרה אני מבסוט ממנה מאוד מאוד.

...
שמעתי
בינתיים אני לא רוצה להיכנס לתחרות כי היא יותר מדיי מזוהה עם התאחדות מגדלי הקפה הקולומביאנית וגם בגלל שאני רוצה להגיע לקפה יותר "מיוחד", שוב הבדלי השקפה ביני ובין גיסי, אני מאמין בלגדל קפאים שמגדלים אחרים לא מגדלים, והוא מאמין בלגדל את מה שכולם מגדלים.......אני רוצה לנסות להנביט סוגים שונים ואז בעוד שש שנים יהיה לנו קפה שונה משל כולם.
...
בקיצור לא הבנתי כלום (מה רע בהתאגדות לדוגמא) וזה מאוד מאוד מעניין אותי אבל אנלא רוצה לגנוב את השרשור, אז תכתוב כתבה בהזדמנות ותפרט יותר על הפוליטיקה שם, ועל זנים ושיטות גידול דישון וייבוש, או תפתח איזה בלוג.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”