הוספת רשת בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shupup פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי בית 5 חדרים (מפלס אחד) אשר המחשב (עם הראוטר והמודם) נמצאים בממד בחלק הכי מרוחק בבית.
רכשתי לאחרונה טלוויזיות חדשות לסלון ולחדר השינה.
בסלון יש מחשב נוסף (HTPC) שמתחבר לטלוויזיה.
ברצוני לחבר את המכשירים הנ"ל לרשת אחת ובנוסף שיהיה אפשר להשתמש ברשת האלחוטית בסלון (מה שכרגע אי אפשר).
הבית נקנה לאחר שנבנה ואני מאוד סקפטי לגבי העברת כבלים בצינורות הקיימים (ננסה דרך הצנרת של הטלפון או הכבלים אבל רק אלוהים יודע איך בנו את התעלות...)
אני מאמין שיש שני אופציות אפשריות:
1. לשים מארכי טווח (Repeaters) בבית שיגדילו לי טווח הראוטר לשאר הבית.
2. להשתמש במתאמים דרך רשת החשמל.

אשמח לדעת מה אתם חושבים שעדיף ואיזה ציוד כדאי לי לקנות בכדי לתמוך ברשת הנ"ל (אני גם צריך להחליף את הראוטר כי הוא ישן ועושה בעיות).
דר"א, אם זה משנה משהו יש נקודות טלפון וכבלים (וחשמל כמובן) בכל חדר בבית.

תודה מראש לעוזרים,
שי

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

הייתי באותו מצב כמוך.
דבר ראשון לשים את הראוטר האלחוטי בממד זה לא הכי טוב. לדעתי בגלל שהממד הוא מעין כלוב פראדיי (בגלל שיש בכל הקירות עמודי פלדה) אתה תסבול מקרינה מיותרת.

אתה צריך לעשות לעצמך רישום של איך הטלפון והכבלים מסודרים בבית.
האם יש לך ארון תקשורת בתוך הבית ? בחדר המדרגות ?

מה שאני עשיתי בכדי לחבר את הממד עם הסלון - העברתי כבל רשת מהממד לארון התקשורת שנמצא בחדר המדרגות ומשם חזרה פנימה לסלון. הכל דרך הצנרת של הכבלים. לא היה קל, אבל הצליח.
לדוגמא שניסיתי להעביר על תשתית הטלפון בממד, זה לא הצליח בגלל צינור מכופף

shupup פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הארון תקשורת ליד הדלת כניסה (בתוך הבית).
להעביר כבלים בקיר יהיה אידאלי אבל אין לי שמץ של מושג איך הם פרושים בקירות. יש לך מושג אם בד"כ זה עובר מחדר לחדר או שזה בתוצרת כוכב?
בכל מקרה, אם זה לא יצליח מה האופציה הבאה שלי?

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

shupup כתב:הארון תקשורת ליד הדלת כניסה (בתוך הבית).
להעביר כבלים בקיר יהיה אידאלי אבל אין לי שמץ של מושג איך הם פרושים בקירות. יש לך מושג אם בד"כ זה עובר מחדר לחדר או שזה בתוצרת כוכב?
בכל מקרה, אם זה לא יצליח מה האופציה הבאה שלי?
...
בדרכ זה בתצורת כוכב. אלא באם מי שבנה את הבית לדוגמא שכח נקודה (קרה לי) ואז העביר צינור מנקודה קיימת הלאה לנקודה הבאה.

פשוט קנה סטלבנד ודחוף מהנקודה לארון ותראה שאתה מגיע.
מציע שאת הראוטר האלחוטי שלך תמקם במקום אחר ולא בממד.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

מצטרף להמלצה - קודם כל אל תמקם שום דבר אלחוטי בממ"ד, במיוחד לא את הראוטר. זה גורם להם לשדר בעוצמה מקסימלית כדי לחדור את הקירות שלו וכל מי שנמצא בממ"ד חוטף את הקרינה ישר למוח (ידעת שהתדר של WiFi, שהוא 2.4GHz, הוא גם בדיוק התדר המשמש תנורי מיקרוגל?). רצוי שכל רכיב הנמצא בממ"ד יעבוד בתצורה חוטית בלבד.
דבר שני וגם את זה אמרו לפניי, תקנה חוט השחלה (סטלבנד) - זה חוט גמיש שנועד לעבור בצורה מאוד נוחה בצינורות קיימים ולאפשר השחלה של חוטים אחרים באמצעותו. כל החשמלאים משתמשים בזה. עוד המלצה - תעביר את החוט על הקו של הטלפון או של הטלויזיה אבל בשום אופן לא החשמל.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #6 

NegativeIQ כתב:ידעת שהתדר של WiFi, שהוא 2.4GHz, הוא גם בדיוק התדר המשמש תנורי מיקרוגל?
...
ולמה זה רע?
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ההמלצה שלי היא לנסות ולכוון לרשת קווית, אם זה אומר שימוש בתעלות קיימות, או על רשת החשמל.
אם תבנה על תקשורת אלחוטית סביר שתסבול מבעיות בהזרמת תכנים בעלי קצב נתונים גבוה.
Oscar Wilde

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

גם בלוטות', טלפונים אלחוטיים ועוד הרבה תשדורות רדיו עובדות על התדר הזה, זה לא אומר כלום - הכל עניין של עוצמה, והעוצמה כאן נמוכה מאוד. לא הייתי דואג לגביי זה (מה גם שאין הוכחה מדעית שזה מזיק אבל לא נכנס לזה)

רשת אלחוטית שמקורה בחדר עם קירות בטון זה לא רעיון טוב.
נסה להשחיל כבל למקום אחר ושם למקם נקודת גישה (AP), כך יהיה לך חיבור חוטי בממ"ד ואלחוטי בשאר הבית.
בנוסף, יש פתרון של רשת ע"ג חשמל - גם לזה יש מגבלות אבל לרוב זה עובד, תלויי בבית. לדעתי זה ייתן פתרון יותר טוב מאלחוטי לצורך הזרמה ברשת.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shupup פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה לכל המגיבים!
הצלחתי להשחיל את החוט בתעלה של הכבלים לארון תקשורת.
עכשיו אני צריך להשחיל כבל מהחדר שינה, הבעייה ששם אין מקום בתעלה (כבר עוברים שם שני כבלים), אולי אקדח לחדר ליד ומשם אשחיל עוד כבל, נראה כבר...
עכשיו אני בודק איזה ציוד אני צריך לקנות, חוץ מראוטר אלחוטי לסלון אני צריך עוד משהו? משום מה אני קורא פה שאנשים קונים גם סווטיצים, למה לא לקנות ראוטר עם 8 פורטים? מחיר?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

shupup כתב:עכשיו אני בודק איזה ציוד אני צריך לקנות, חוץ מראוטר אלחוטי לסלון אני צריך עוד משהו? משום מה אני קורא פה שאנשים קונים גם סווטיצים, למה לא לקנות ראוטר עם 8 פורטים? מחיר?
...
קנה מה שמשתלם לך.
כשאני קניתי את הסוויץ' הראשון שלי לרשת ג'יגה ביט, כבר היה לי ראוטר, אבל במהירות קווית של 100Mb.
חיברתי את הראוטר לסוויץ' (כי לאינטרנט מהירות של 100Mb מספיקה) ולסוויץ' את שאר המחשבים.
אם אתה במילא קונה ראוטר חדש, כדאי שתהיה תמיכה ברשת קווית של גיגה (למרוצת שלא נראה לי שתמצא ראוטר עם 8 פורטים), אבל אם אתה במצב דומה לשלי, עדיף סוויץ'.
Oscar Wilde

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #11 

כמו שאמרתי רצוי שתעביר את הראוטר הקיים מהממ"ד לחדר אחר ובכלל רצוי שלא יהיה בכלל שום דבר אלחוטי בממ"ד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”