למה לקנות טלויזיה? יחסית למסך מחשב האיכות ברצפה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
JekylHyde פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום
למה לקנות טלויזיה? צפיתי בעשרות מסכים... יחסית למסך מחשב האיכות ברצפה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

התבלבלת איש...
היום ה1 לאוגוסט ולא ה1 באפריל.
:lol:

JekylHyde פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

dor8 כתב:התבלבלת איש...
היום ה1 לאוגוסט ולא ה1 באפריל.
:lol:
...
אני רציני...
האיכות של מסך מחשב זה עולם אחר לגמרי יחסית לטלויזיות.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

שכנעת אותי!
אני מעוניין להחליף את המסך 55 אינץ בסלון ביתי למסך מחשב באותו גודל שיתן
״איכות מעולם אחר״ כדבריך.
תוכל להמליץ על דגם ??

JekylHyde פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

לא אמרתי שיש דגם של מסך מחשב בגודל של טלוויזיה כזו...
אבל מבחינת איכות התמונה נטו, מסך מחשב טוב פי כמה... אני רגיל לצפות בסרטים על מסך מחשב. אז כשהלכתי לבדוק מסכי טלוויזיה פשוט הזדעזעתי מהאיכות הירודה. בשביל צפיה בעידן פלוס - בשביל חדשות ודברים כאלו - אפשר להתפשר על טלוויזיה. אבל בשביל מי שרגיל לצפות בסרטים על מחשב - זו פשוט ירידה בדרגה. אתה משלם כסף בשביל איכות ירודה יותר? קצת מוזר (ובכלל לשלם על מסך ענק של 55 אינטש אלפי שקלים בשביל איכות כזו בכלל נשמע מוזר).
בשורה התחתונה לדעתי, מי שרגיל לצפות בסרטים על מסך המחשב, עדיף לו להשאר עם מסך מחשב מאשר טלוויזיה.
אבל אל תסמכו עלי, תבדקו בעצמכם את איכות התמונה של מסך מחשב יחסית לטלויזיה. ואם בשבילכם זה בסדר אז תקנו בכייף... על טעם ועל ריח. אם אקנה טלויזיה זה בשביל צפיות "חפיפניקיות" ... חדשות, או סתם שירוץ משהו תוך כדי הארוחה מול המסך. בשביל סרטים וכל זה - עדיף לטעמי מסך מחשב.
בלוג בדסמ <---dr jekyll and MASTER hyde---> פורום בדסמ

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

מי צריך לצפות במסך המחשב??
הכי טוב לצפות באייפון! :lol:
שמע נראה לי עלית פה על משהו! למה שלא תנסה לשלוח מייל
למר ג׳ורג לוקאס. אולי הוא יתחיל לתכנן אולמות קולנוע עם מסכי מחשב.

ואגב על איזה דגם של מסך מחשב מדובר??
הוא נמכר בחנות המתמחה אופיס דיפו?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

dor8 כתב:מי צריך לצפות במסך המחשב??
הכי טוב לצפות באייפון! :lol:
שמע נראה לי עלית פה על משהו! למה שלא תנסה לשלוח מייל
למר ג׳ורג לוקאס. אולי הוא יתחיל לתכנן אולמות קולנוע עם מסכי מחשב.

ואגב על איזה דגם של מסך מחשב מדובר??
הוא נמכר בחנות המתמחה אופיס דיפו?
...
דור,
בסמסונג גאלקסי 4 רואים הרבה יותר טוב מבסמסונג F8000.
לכן ברור שעדיף לצפות בסרטי בלוריי על גבי גלקסי 4 (למי שאין תקציב, גם גלאקסי 3 זה טוב)
וגם עולה הרבה פחות :!: אז בכלל זה עדיף.
:מת מצחוק:

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

אם תיקח טלוויזיית LCD נורמלית, תחבר לה מחשב, ותכניס אותה למצב 1:1 ללא עיבוד תמונה, תראה שיש לך בדיוק מסך מחשב גדול!
מבחינת פאנלים הטלוויזיות היו הרבה זמן בייתרון על המסכים הביתיים הממוצעים (שגם היום, רבים מהם הם פשוט גרועים).

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

טל,

זה יותר תלוי במרחק הצפיה.
למי שצופה מ30 ס״מ עדיף לצפות בגלקסי. מי שצופה מ20 ס״מ עדיף באייפון.
מעניין איך יהיה אפקט התלת מימד בסרטים על המסכים האלה... :lol:

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #10 

הפאנלים של טלויזיות הם 1080p פיקסלים (1920x1080) על שטח פי 4 יותר גדולים ממסכי מחשב שלפעמים יש להם רזולוציה גדולה מ 1080p. תחשב לך את צפיפות הפיקסלים ותשווה לטלפון למשל.
מסך טלויזיה, בלי עיבוד תמונה נכון, נראה מרוח ולא ניתן לקרוא עליו טקסט ממרחק סביר, למשל. משהו כמו אצלי - 55" ממרחק 2-3 מטר במצב computer (ללא עיבוד תמונה) הוא בלתי נסבל לגלישה באינטרנט (ובכלל) אבל עם עיבוד התמונה דלוק (מצב רגיל) אני רואה מצויין.
כמו כן, במסכי מחשב טובים, ניתן לכוון פרמטרים של טמפקטורת צבע ו gamma. בטלויזיות ניתן לעשות את זה בנפרד לכל מקור כדי לקבל תוצאות טובות ולפעמים (בדרך כלל בטלויזיות טובות) יש קליברציה מתקדמת כך שהצבעים מתקבלים יותר נכונים ממסך מחשב.
בנוסף, כל הארטיפקטים שנוצרים מתנועות מהירות נראים הרבה יותר בולטים במסך גדול ודורשים עיבוד תמונה טוב יותר כדי לשפר אותם.

לסיום, אני אגיד לך, שלפני כמה זמן הייתי במלון והייתה שם טלויזיית LG 32" והיא נראתה לי טוב ועם תמונה חדה למרות שהייתה מדגם ממש פשוט וזול. ככה זה, כשאתה יושב במרחק יחסית גדול ממסך קטן, הכל נראה לך כמו מסך רטינה.

JekylHyde פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

מוקי27 כתב:אם תיקח טלוויזיית LCD נורמלית, תחבר לה מחשב, ותכניס אותה למצב 1:1 ללא עיבוד תמונה, תראה שיש לך בדיוק מסך מחשב גדול!
מבחינת פאנלים הטלוויזיות היו הרבה זמן בייתרון על המסכים הביתיים הממוצעים (שגם היום, רבים מהם הם פשוט גרועים).
...
חלק מהחבר'ה כאן סתם עושים צחוק
אבל יש כאלו שמנסים לענות לעניין. כמו מוקי (נראה לי)
אז מוקי, מה בעצם אתה אומר? שעיבוד התמונה הוא זה שפוגם בעצם בחדות? קצת מוזר לא?
אגב אתה מסכים איתי שאם צופים במסך טלויזיה ממרחק של מטר ובמסך של מחשב ממרחק של מטר אז שמים לב שמסך המחשב איכותי יותר?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #12 

JekylHyde כתב:
מוקי27 כתב:אם תיקח טלוויזיית LCD נורמלית, תחבר לה מחשב, ותכניס אותה למצב 1:1 ללא עיבוד תמונה, תראה שיש לך בדיוק מסך מחשב גדול!
...
אגב אתה מסכים איתי שאם צופים במסך טלויזיה ממרחק של מטר ובמסך של מחשב ממרחק של מטר אז שמים לב שמסך המחשב איכותי יותר?
...
ניסיתי להסביר לך שלחבר מחשב לטלויזיה במצב 1:1 כזה נותן תוצאות לא טובות במסכים כל כך גדולים. תנסה לקרוא שוב... לשאלתך, אם מסך הטלויזיה היה בגודל של מסך המחשב וברזולוציה זהה, אני מהמר שהתוצאות יהיו דומות.
אם מסך המחשב בכל זאת טוב יותר זה יכול להיות בגלל סוג ואיכות הפאנל. אני אוהב מסכי IPS ולכן גם מסך המחשב שלי וגם הטלויזיה עם מסך כזה. יש גם רמות שונות של איכות בפאנלים של טלויזיה ובמוניטורים של מחשב בהתאם.
כמו כן, יש טלויזיות שעיבוד התמונה בהן הורס את התמונה - כמו למשל: הגברת קונטרט שגורמת לאיבוד פרטים בשחורים ובלבנים או הפחתת רעשים שגורמת להחלקת תמונה ואיבוד פרטים כמו קמטים בפנים של אנשים.
אם חשוב לך דיוק בתמונה, תגדיר שזה מה שמעניין אותך במקום הראשון כשאתה מחפש טלויזיה. למשל, בטלויזיות של סמסונג מ 2012 (סדרת ES) לא היה אפשר לבטל חלק ממנגנוני עיבוד התמונה ולכן טלויזיה כזו לא מתאימה לך. ברוב המסכים כן ניתן לכבות את כל המנגנונים הלא רצויים ולהשאיר מה שאתה אוהב (כמו למשל מנגנוני חידוד תמונה).

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #13 

JekylHyde כתב:
...
...
יש את עניין גודל הפיקסל - למשל. אם נשווה טלוויזיה של 42 אינצ' למסך מחשב של 21 אינצ', בהנחה שלשניהם אותה רזולוציה (נניח הסטנדרט היום של 1920 על 1080), אז בטלוויזיה כל פיקסל יהיה גדול פי ארבעה בשטח. במקרה זה, כשתשב במרחק של מטר מול מסך גדול, בהחלט יכול להיות שתבחין בפיקסלים.

עם זאת, אני יכול להגיד לך מנסיון עם הטלוויזיה שלי (LCD של LG מלפני כשלוש שנים), שתחת הגדרות נכונות אפשר לקבל תמונה בעלת אופי זהה לחלוטין לאופי של מסך מחשב. בהשוואה של מסך מול מסך הייתי אומר שמקבלים את אותה התמונה רק בגודל שונה. עיבוד התמונה שמתאים לסרטים ותמונות נעות, יכול לגרום לשולחן העבודה הסטטי של המחשב שלך להראות זוועה, והפגיעה הגדולה ביותר היא בטקסט שנראה גס ולא נוח לקריאה. אגב, האשמה העיקרית היא במנגנונים שדווקא אמורים להוסיף חדות לסרטים. ברגע שמבטלים אותם, פתאום הכל טוב.

בסופו של דבר, טלוויזיות LCD ומסכי LCD חולקים את אותה טכנולוגיה. מסך מחשב לא בהכרח יהיה תחליף טוב לטלוויזיה, לא רק בגלל הגודל, אלא גם בגלל חוסר במנגנוני עיבוד תמונה, שלתכנים מסויימים עוזרים מאוד. זה עניין של טעם, אבל יכול להיות שאינך אוהב את מה שהמנגנונים האלה עושים לתמונה, ואולי זה יצר אצלך רושם שמסכי מחשב טובים יותר מטלוויזיות. מבחינתי, שניהם מסכים עם יכולות דומות למדי, רק שלאחד קראו מסך מחשב ולשני טלוויזיה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #14 

לא יודע איזה מסכים ראית ..אבל מסכי מחשב בקושי מגיעים לקונטרסט של 1:1000 , לעומת מסכי טלויזיה שיכולים להגיע להרבה יותר מזה , זה כמובן על חשבון זויות הצפייה .

חוץ מזה במסכי טלויזיה יש לך מעבדי תמונה מתקדמים .. מה שפשוט לא קיים במסכי מחשב .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”