טלHD כתב:הכל נכוןepony כתב:מצד אחד, זה בסדר שמערכת הכיול זיהתה שהקדמיים שלך הם "LARGE" (כי הם באמת מסוגלים לתת לך יופי של באס בלי צורך בסאב), אבל מצד שני, זה אומר שאתה מקבל באס כפול מהקדמיים והסאב, וזה רחוק מלהיות מצב אידיאלי, כפי שאתה בוודאי שומע בעצמך כרגע...BujinRikimaru כתב:יש לי רסיבר של Arman Kardon AVR 255 ואכן יש לו יכולת כיול אוטומטית אך לשיטתו הקדמיים ב- LARGE...
ההמלצה של יואב היא סטנדרט בתחום והאמת היא שאני ממש לא מבין למה איתי ממהר כ"כ לפסול אותה, ועוד בכזאת נחרצות. לנתב את כל הסאונד מתחת ל-80 הרץ מהרמקולים לסאב זה אלף-בית של ק"ב (בטח ובטח אם המערכת שלך שווה קצת פחוות מהמערכת של איתי, שבוא נגיד שיש לה סעיף נפרד של 6 ספרות לפחות בביטוח דירה שלו...), וזה ממש לא קשור לגודל הרמקולים הקדמיים או ליכולות שלהם בטווח הנמוך - זה נועד בראש ובראשונה לחסוך מאמץ מהמגבר (כי כל מה שהולך לסאב מוגבר ע"י הסאב ולא ע"י המגבר), ורק אח"כ לשפר את הביצועים של הרמקולים.
לגבי זה שאתה מרגיש שאתה "מרסן" את הקדמיים שלך - שוב, בק"ב זה יותר מלגיטימי, פשוט תחשוב על זה לא כעל "ריסון" אלא כעל "שיכלול", כי אתה בעצם נותן לכל רמקול, בין אם אלה הקדמיים או שזה הסאב, לעשות הכי טוב את מה שהוא עושה הכי טוב...![]()
נ.ב. מאמר קצר באנגלית על כל הסמטוחה סביב ההגדרות הבעייתיות מאוד של SMALL ו-LARGE בק"ב: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/...בתוספת קטנה...
אחרי כל ה"תורה" של לחתוך ב 80 צריך לבדוק כל אחד בחלל הספציפי ועם הציוד שלו אם התוצאה טובה ומתאימה לאוזניו.
למשל בסט אפ הקודם שלי החיתוך ב 80 ישב לי בול לאוזן (אחרי כיול עם הרסיבר כמובן).
אחרי שהחלפתי סטאפ והרצתי כיול מחדש+ חיתוך ב 80, ניסיתי גם את אופציית באס כפול והפלא ופלא ...נשמע לי טוב ובשרני יותר ללא עיוותים והחזרים (כמו בסט אפ הקודם), אז השארתי ככה מאז.
בקיצור, מתחילים מהחוקים הבסיסיים ואח"כ מנסים טוויקים וכיוונים המתאימים לפי החלל, הציוד והטעם האישי....
איזון של סאב ורמקולים קדמיים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אור, אני לא פסלתי דבר, 80 זה ממש לא א/ב - תלוי ברמקול, תלוי בחלל, תלוי בהעדפה.ההמלצה של יואב היא סטנדרט בתחום והאמת היא שאני ממש לא מבין למה איתי ממהר כ"כ לפסול אותה, ועוד בכזאת נחרצות. לנתב את כל הסאונד מתחת ל-80 הרץ מהרמקולים לסאב זה אלף-בית של ק"ב...
אור, תסביר לי מה הקשר(בטח ובטח אם המערכת שלך שווה קצת פחוות מהמערכת של איתי, שבוא נגיד שיש לה סעיף נפרד של 6 ספרות לפחות בביטוח דירה שלו...), וזה ממש לא קשור לגודל הרמקולים הקדמיים או ליכולות שלהם בטווח הנמוך - זה נועד בראש ובראשונה לחסוך מאמץ מהמגבר (כי כל מה שהולך לסאב מוגבר ע"י הסאב ולא ע"י המגבר), ורק אח"כ לשפר את הביצועים של הרמקולים....
על איזה מאמץ של מגבר אתה מדבר...
לאחרונה אתם פשוט מדקלמים סיסמאות והשם יודע מה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14355
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
itay123
ביחיית, אתה יודע שאני לא מאלו שמתנגחים ומעירים...אם זה לא ממש עובר את הגבול.
אבל במבחן התוצאה, אתה נכנס לוויכוחים פילוסופיים ומיותרים עם כל מי שזז בפורום.
ודווקא עם מי שהכי תורם ומבין עניין...
לא לעניין, תרפה קצת ...
לא לעניין, תרפה קצת ...
טל, בחייאת, אין לי מושג מה אתה רוצים.טלHD כתב:itay123
לא לעניין, תרפה קצת ......
ערב מקסים שיהיה לכם.
אור אמר את דבריו
אשמח להסבר ממנו.
על איזה מאמץ של מגבר הוא מדבר...
ואם אפשר גם סימוכין
סיימתי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
itay123 כתב:טל, בחייאת, אין לי מושג מה אתה רוצים.טלHD כתב:itay123
לא לעניין, תרפה קצת ......
ערב מקסים שיהיה לכם.
אור אמר את דבריו
אשמח להסבר ממנו.
על איזה מאמץ של מגבר הוא מדבר...![]()
ואם אפשר גם סימוכין![]()
![]()
סיימתי...
זה בערך כמו לבקש סימוכין ש 2+2=4 .
במידה ועד כה אתה לא יודע שהפקת תדרים נמוכים דורשת מהמגבר יותר מאמץ מאשר תדרי ביניים או גבוהים אולי כדאי שתשב רגע עם עצמך תעצום עיניים ותקבל החלטה לחזור אחורה וללמוד את כל התחום מחדש .
אחת הסיבות שמומלץ לתת לסאב לנהל את התדרים הללו ( מ 80 ומטה)היא להוריד עומס מהמגבר. עכשיו לא לכולם יש ml בבית ולכן למרבית האנשים מומלץ וכדאי להתיחס לנקודה הזו .
שא ברכה
- epony
- חבר במועדון 10K

המאמץ להגביר סיגנל לרמקולים בתדרים שמתחת ל-80 הרץ. אם מגדירים בקרוס של הרסיבר להעביר את הטיפול בתדרים הללו לסאב אקטיבי, אז הוא יכול "להתרכז" בהגברה בתחום התדרים הכיווניים.itay123 כתב:על איזה מאמץ של מגבר אתה מדבר...
...
בשורה התחתונה, אנחנו לא מדברים פה על פרוססור היי-אנד שמתחבר להגברות כוח היי-אנד לא פחות של 200W לערוץ כמו שיש לך, אלא על רסיבר ק"ב די בסיסי בסה"כ, כך שבהחלט יש לכך משמעות.
כבר קיבלת בתגובה המקורית שלי: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-largeitay123 כתב:ואם אפשר גם סימוכין![]()
...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
BujinRikimaru
-
- חבר פעיל

- תגובות: 58
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
חברים תודה על העצות וההמלצות,
אכן השתמשתי ב- Setup Mic של הרסיבר שברובו לא דרש שינויים מלבד כמה מינוריים בסאב עד שמצאתי את האיזון הרצוי.
כמו כן הוספתי בסביבת המערכת ספוגים וילון עבה (יחסית) לחלון הגדול לשיפור האקוסטיקה מה שאכן הפתיעה אותי לטובה (לא ידעתי עד כמה הד היה לי לפני כן..).
בקיצור אחרי ים של משחקים עם המערכת ושינויים שעשיתי בסביבה (באישור ההנהלה כמובן
) הגעתי למצב בו השמיעה שלי פשוט מתענגת למשמע אוזני.
שוב תודה.
אכן השתמשתי ב- Setup Mic של הרסיבר שברובו לא דרש שינויים מלבד כמה מינוריים בסאב עד שמצאתי את האיזון הרצוי.
כמו כן הוספתי בסביבת המערכת ספוגים וילון עבה (יחסית) לחלון הגדול לשיפור האקוסטיקה מה שאכן הפתיעה אותי לטובה (לא ידעתי עד כמה הד היה לי לפני כן..).
בקיצור אחרי ים של משחקים עם המערכת ושינויים שעשיתי בסביבה (באישור ההנהלה כמובן
שוב תודה.
-
- Living Room
- epony
- חבר במועדון 10K

שיגעון - תתחדש!

-
BujinRikimaru