איזון של סאב ורמקולים קדמיים
-
BujinRikimaru
-
- חבר פעיל

- תגובות: 58
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי חברים,
צריך את עזרתכם באיזון הבאס במערכת בין הסאב לרמקולים הקדמיים,
הרמקולים:
קדמיים - Cerwing Vega V-10F
סאב - Polkaudio PSW202
הבעיה היא שהקדמיים מוציאים באס אמתני שלעומתו הבאס של הסאב פשוט ״נבלע״..
כבר ניסיתי להגביר הווליום של הסאב אך האפקט גרם לבאס להישמע מופצץ מידיי,
ניסיתי להוריד את הקדמיים מ- LARGE ל- 40Hz וכד׳ בקרוס-אובר, הדבר אכן הפחית את אימתניות הבאס אך יש תחושה של חוסר ניצול של הקידמיים..
מה לדעתכם אוכל עוד לנסות?
אודה לעזרתכם.
צריך את עזרתכם באיזון הבאס במערכת בין הסאב לרמקולים הקדמיים,
הרמקולים:
קדמיים - Cerwing Vega V-10F
סאב - Polkaudio PSW202
הבעיה היא שהקדמיים מוציאים באס אמתני שלעומתו הבאס של הסאב פשוט ״נבלע״..
כבר ניסיתי להגביר הווליום של הסאב אך האפקט גרם לבאס להישמע מופצץ מידיי,
ניסיתי להוריד את הקדמיים מ- LARGE ל- 40Hz וכד׳ בקרוס-אובר, הדבר אכן הפחית את אימתניות הבאס אך יש תחושה של חוסר ניצול של הקידמיים..
מה לדעתכם אוכל עוד לנסות?
אודה לעזרתכם.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
למה אתה חותך ב 40 ? תחתוך אותם ב 80HZ ותבדוק.
יש לך מערכת כיול ברסיבר?
יש לך מערכת כיול ברסיבר?
-
BujinRikimaru
-
- חבר פעיל

האמת שלא ניסיתי בגלל התחושה של אם ב- 40 אני לא מרגיש שאני מנצל הקדמיים אז ב- 80 עוד יותר, לא?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב ואז תשחק עם הווליום של הסאב ותנסה להגיע לאיזון טוב יותר.
במידה ויש לרסיבר שלך מערכת כיול ,תפעיל אותה.
במידה ויש לרסיבר שלך מערכת כיול ,תפעיל אותה.
יואב רשמת:
דבר ראשון, מיקום, סביבה אקוסטית, וכן הלאה...
לבחור ששאל, שלח תמונה שניראה על מה מדובר, אי אפשר לעזור מסיסמאות
יואב אין צורך שתגיב קונטרה לא זו הייתה כוונתי.
תחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב ואז תשחק עם הווליום של הסאב ותנסה להגיע לאיזון טוב יותר...
למה אתה חותך ב 40 ? תחתוך אותם ב 80HZ ותבדוק....
מערכת כיול היא לא RESKUE.במידה ויש לרסיבר שלך מערכת כיול ,תפעיל אותה...
דבר ראשון, מיקום, סביבה אקוסטית, וכן הלאה...
אני נפעם כל פעם מחדש מהעיצות שלך, אפילו תמונה לא ראית, לא את הרמקול ולא את המיקום ולא את החלל, מי אמר ש-80 אוטומטי זה מה שנכון עבורו, מוכר לך מאיפושהותחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב...
לבחור ששאל, שלח תמונה שניראה על מה מדובר, אי אפשר לעזור מסיסמאות
יואב אין צורך שתגיב קונטרה לא זו הייתה כוונתי.
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 01/08/2013 14:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תנסה לשחק עם הפאזה בסאבוופר, ועם המיקום שלו. מעבר לזה אין ממש מה לעשות. אם אתה חותך את הבס מהקידמיים אתה מרגיש (ובצדק) שאתה לא מנצל אותם, אבל מצד שני שילוב שלהם עם הסאבוופר לא נשמע לך מוצלח.ניסיתי להוריד את הקדמיים מ- LARGE ל- 40Hz וכד׳ בקרוס-אובר, הדבר אכן הפחית את אימתניות הבאס אך יש תחושה של חוסר ניצול של הקידמיים.....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כוונות לחוד ומעשים לחודitay123 כתב:מערכת כיול היא לא RESKUE.istarmini כתב:תחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב ואז תשחק עם הווליום של הסאב ותנסה להגיע לאיזון טוב יותר.
במידה ויש לרסיבר שלך מערכת כיול ,תפעיל אותה....
אני נפעם כל פעם מחדש מהעיצות שלך, אפילו תמונה לא ראית, לא את הרמקול ולא את המיקום ולא את החלל, מי אמר ש-80 אוטומטי זה מה שנכון עבורו, מוכר לך מאיפושהותחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב...![]()
![]()
לבחור ששאל, שלח תמונה שניראה על מה מדובר, אי אפשר לעזור מסיסמאות![]()
יואב אין צורך שתגיב קונטרה לא זו הייתה כוונתי....
123 אתה מתחיל לשחק באש ,תזהר לא לקבל כוויה
ההמלצות שלי (בתכלס הן ממש לא שלי) ,כמו שהסברתי לך ואתה כנראה לא הבנת ,מבוססות על מחקרים של חברה מכובדת ולא על תמונות כמו ההמלצות שלך.
ותפסיק כבר להכניס את הביטויים באנגלית הללו ,שחוץ מזה שאתה כותב בשגיעות כתיב, זה לא מוסיף כלום מבחינת הדימוי שלך.(RESKUE = rescue ), בדיוק להפך.
ובמידה ויש מערכת כזו מומלץ ,לפחות כשלב ראשוני ,להשתמש בה.
על תדאג אני חסין מכוויותistarmini כתב:כוונות לחוד ומעשים לחודitay123 כתב:מערכת כיול היא לא RESKUE.istarmini כתב:תחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב ואז תשחק עם הווליום של הסאב ותנסה להגיע לאיזון טוב יותר.
במידה ויש לרסיבר שלך מערכת כיול ,תפעיל אותה....
אני נפעם כל פעם מחדש מהעיצות שלך, אפילו תמונה לא ראית, לא את הרמקול ולא את המיקום ולא את החלל, מי אמר ש-80 אוטומטי זה מה שנכון עבורו, מוכר לך מאיפושהותחתוך ב 80 וככה הקידמיים יוציאו פחות בס כ,י כל התדרים מ 80 ומטה יופנו לסאב...![]()
![]()
לבחור ששאל, שלח תמונה שניראה על מה מדובר, אי אפשר לעזור מסיסמאות![]()
יואב אין צורך שתגיב קונטרה לא זו הייתה כוונתי....![]()
123 אתה מתחיל לשחק באש ,תזהר לא לקבל כוויה![]()
![]()
ההמלצות שלי (בתכלס הן ממש לא שלי) ,כמו שהסברתי לך ואתה כנראה לא הבנת ,מבוססות על מחקרים של חברה מכובדת ולא על תמונות כמו ההמלצות שלך.
ותפסיק כבר להכניס את הביטויים באנגלית הללו ,שחוץ מזה שאתה כותב בשגיעות כתיב, זה לא מוסיף כלום מבחינת הדימוי שלך.(RESKUE = rescue ), בדיוק להפך.
ובמידה ויש מערכת כזו מומלץ ,לפחות כשלב ראשוני ,להשתמש בה....
80 אגב זו לא תורה של אודיסיי, זה הגיע הרבה הרבה לפני, וגם שם הייתה התייחסות לסוג מסוים של רמקול עם חיתוך מסוים, וקונספט מסוים
אז זהו שלאובמידה ויש מערכת כזו מומלץ ,לפחות כשלב ראשוני ,להשתמש בה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

על תדאג אני חסין מכוויות...
בפעם אחרונה ,שקיבלת כוויות קור מהמקפיא, סבלת קשות.
לגבי ענין ה 80 אתה מוזמן להביא אסמכתאות לענין סוג מסויים של רמקולים עם חיתוך מסויים וקונספט מסויים ,שרק עבורם סוגיית ה 80 נכונה.
לגבי מערכת הכיול ובכן אתה טועה ומטעה . מומלץ מאוד להתחיל ולהריץ כיול ואז לעשות טוויקים כאלו ואחרים ,במידה ולא מרוצים מהתוצאה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
מערכת כיול היא סבבה וטוב שיש אותה ואפילו מצוייןistarmini כתב:על תדאג אני חסין מכוויות...![]()
![]()
![]()
![]()
חזק חזק אתה
![]()
![]()
בפעם אחרונה ,שקיבלת כוויות קור מהמקפיא, סבלת קשות.![]()
חסין ,אתה בטח לא.
לגבי ענין ה 80 אתה מוזמן להביא אסמכתאות לענין סוג מסויים של רמקולים עם חיתוך מסויים וקונספט מסויים ,שרק עבורם סוגיית ה 80 נכונה.
לגבי מערכת הכיול ובכן אתה טועה ומטעה . מומלץ מאוד להתחיל ולהריץ כיול ואז לעשות טוויקים כאלו ואחרים ,במידה ולא מרוצים מהתוצאה....
גם אני משתמש ב-RC לקולנוע וזה בסדר גמור, כך שאני לא שולל אותה אלא להפך, אבל היא לא כלל אצבע, ולא חוק (נכון דגלתי בה מאוד בעבר, אבל אנשים מתבגרים, לומדים ומתקדמים-ראה איתי חזום), הציוד והסינרגיה בחלל צריכים להיות מתואמים, לאחר מכן אפשר לעשות "הלבשה"...וזה בסדר גמור ואפילו מומלץ
לשאר הדברים שציינת, אין עליך
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 01/08/2013 15:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני ממתין לאסמכתאות לענין סוג מסויים של רמקולים עם חיתוך מסויים וקונספט מסויים ,שרק עבורם סוגיית ה 80 נכונהitay123 כתב:מערכת כיול היא סבבה וטוב שיש אותה ואפילו מצוייןistarmini כתב:על תדאג אני חסין מכוויות...![]()
![]()
![]()
![]()
חזק חזק אתה
![]()
![]()
חסין ,אתה בטח לא.
לגבי מערכת הכיול ובכן אתה טועה ומטעה . מומלץ מאוד להתחיל ולהריץ כיול ואז לעשות טוויקים כאלו ואחרים ,במידה ולא מרוצים מהתוצאה....![]()
דבר ראשון מניסיוני לפני הפניה למערכת כיול כזו או אחרת, ראשית מיקום הציוד הוא קריטי ביותר ויכול לפגוע בהרבה דברים כגון: במה נכונה, באס נכון, טון וכו'...אם ניתן לטפל אקוסטית-גם עם זה נקודתי זה עדיף, וכן מערכת כיול היא השלב הסופי לאחר שהכל SET.
גם אני משתמש ב-RC לקולנוע וזה בסדר גמור, כך שאני לא שולל אותה אלא להפך, אבל היא לא כלל אצבע, ולא חוק, הציוד והסינרגיה בחלל צריכים להיות מתואמים, לאחר מכן אפשר לעשות "הלבשה"...וזה בסדר גמור ואפילו מומלץ![]()
לשאר הדברים שציינת, אין עליך![]()
...
במידה ואתה לא מוצא כאלו יהיה נחמד שתחזור לפה ותגיד טעיתי,טועים,טעות.
במידה וכן תמצא כאלו ,כמובן שאני אשמח להגיד את אותן המילים.
תודה
קרא על THXistarmini כתב:אני ממתין לאסמכתאות לענין סוג מסויים של רמקולים עם חיתוך מסויים וקונספט מסויים ,שרק עבורם סוגיית ה 80 נכונהitay123 כתב:מערכת כיול היא סבבה וטוב שיש אותה ואפילו מצוייןistarmini כתב:על תדאג אני חסין מכוויות...![]()
![]()
![]()
![]()
חזק חזק אתה
![]()
![]()
חסין ,אתה בטח לא.
לגבי מערכת הכיול ובכן אתה טועה ומטעה . מומלץ מאוד להתחיל ולהריץ כיול ואז לעשות טוויקים כאלו ואחרים ,במידה ולא מרוצים מהתוצאה....![]()
דבר ראשון מניסיוני לפני הפניה למערכת כיול כזו או אחרת, ראשית מיקום הציוד הוא קריטי ביותר ויכול לפגוע בהרבה דברים כגון: במה נכונה, באס נכון, טון וכו'...אם ניתן לטפל אקוסטית-גם עם זה נקודתי זה עדיף, וכן מערכת כיול היא השלב הסופי לאחר שהכל SET.
גם אני משתמש ב-RC לקולנוע וזה בסדר גמור, כך שאני לא שולל אותה אלא להפך, אבל היא לא כלל אצבע, ולא חוק, הציוד והסינרגיה בחלל צריכים להיות מתואמים, לאחר מכן אפשר לעשות "הלבשה"...וזה בסדר גמור ואפילו מומלץ![]()
לשאר הדברים שציינת, אין עליך![]()
...
במידה ואתה לא מוצא כאלו יהיה נחמד שתחזור לפה ותגיד טעיתי,טועים,טעות.
במידה וכן תמצא כאלו ,כמובן שאני אשמח להגיד את אותן המילים.![]()
תודה...
THX מאז ומתמיד דגלו על מדפיים(בכל תצורה) וכאילו שניתן למקם בגובה מסויים שהוחלט ע"פ החלל והסביבה וכל החמישה/שבעה/תשעה וכו' "חייבים" להיות אותו רמקול ב ד י ו ק
כל זה נכון ומושלם עבור THX SETTINGS שיכולים "להתאפשר" גם בחלל שהוא לא THX all around.
בחלל צנוע עם מיליון ואחד טעויות אקוסטיות ומיליון החזרים וביטולי תדרים, בליעות וכו'...בכדי למתן זאת, מיקום נכון וטיפולים נקודתיים מיישרים קו-על זה אין לי צל של ספק ש-RC מכוייל ומשובח רק יוסיף ה מ ו ן לחוויה הטוטלית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

(נכון דגלתי בה מאוד בעבר, אבל אנשים מתבגרים, לומדים ומתקדמים-ראה איתי חזום),...
עכשיו אתה לא דוגל במערכת כיול ,כמו בעבר ,כי פשוט אין לך אותה.
אבל אתה לא שכחת לציין, באחת ההודעות שלך לאחרונה, שבזמנו רשמת את הערכים שקיבלת מהפרו של אודסי והכנסת אותם להגדרות של הפרוססור שלך.
אין אין עליך
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
מה נסגר איתך תגיד ליistarmini כתב:(נכון דגלתי בה מאוד בעבר, אבל אנשים מתבגרים, לומדים ומתקדמים-ראה איתי חזום),...
חח
עכשיו אתה לא דוגל במערכת כיול ,כמו בעבר ,כי פשוט אין לך אותה.
אבל אתה לא שכחת לציין, באחת ההודעות שלך לאחרונה, שבזמנו רשמת את הערכים שקיבלת מהפרו של אודסי והכנסת אותם להגדרות של הפרוססור שלך.![]()
![]()
![]()
אין אין עליך
...
את כיווני ה-SLOPים והערכים שקבלתי ב-PRO עזרו לי לקנפג את ה-THETA שכל כולו עשוי מקרוסים ו-SLOPים, נתונים מסוימים שכבר היו מוכרים לי מה-PRO כמו בתדר ספציפי יש SLOP כזה או אחר, עזרו (רק עזרו באופן בסיסי) לקנפג את ה-THETA.
אגב כל הקינפוג הקודם "זרקתי לפח" והתחלתי לקנפג מחדש
צר לי המערכת הזו מדהימה אבל היא לא מושלמת, שכחת גם פרמטר שגם הציוד מסביב תורם לתוצאה, בו נאמר שאני לא מתגעגע ל-PRO ולציוד הקודם שליעכשיו אתה לא דוגל במערכת כיול ,כמו בעבר ,כי פשוט אין לך אותה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מושלמת???? ברור שלא, שום דבר לא מושלם.צר לי המערכת הזו מדהימה אבל היא לא מושלמת, שכחת גם פרמטר שגם הציוד מסביב תורם לתוצאה, בו נאמר שאני לא מתגעגע ל-PRO ולציוד הקודם שלי המבין יבין....
אתה לא מתגעגע?? זה נכון עד להחלפה הבאה שלך .
ולשאלתך
לא נסגר איתי כלום
כתבת שאתה לא דוגל במערכות כיול כי למדת במהלך השנים , כמו איתי, ולכן היום אתה חושב אחרת וזה בסדר גמור ולגיטימי.
אני רק הדגשתי שלקחת חלק מהפרמטרים ,שקבעה מערכת הכיול , שאתה לא הכי דוגל בה היום ועשית בהם שימוש בפרוססור שלך.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
[/quote]כתבת שאתה לא דוגל במערכות כיול כי למדת במהלך השנים , כמו איתי, ולכן היום אתה חושב אחרת וזה בסדר גמור ולגיטימי.
אני רק הדגשתי שלקחת חלק מהפרמטרים ,שקבעה מערכת הכיול , שאתה לא הכי דוגל בה היום ועשית בהם שימוש בפרוססור שלך....
יואב אני מסכים
מערכת כיול בהחלט הכרחית לקולנוע, אבל לא כ-FIRST STEP וזה בסדר שאין הסכמה, לא קרה כלום
-
BujinRikimaru
-
- חבר פעיל

חברים תודה על ההתלהבות לעזור אתם קורעים
אני אנסה את עצתכם בנוגע להורדת ה- Hzים מהקדמיים ואשחק עם הסאב.
לגבי מיקומים והסביבה הנה תמונה (מקווה שברורה..)
יש לי רסיבר של Arman Kardon AVR 255 ואכן יש לו יכולת כיול אוטומטית אך לשיטתו הקדמיים ב- LARGE,istarmini כתב:למה אתה חותך ב 40 ? תחתוך אותם ב 80HZ ותבדוק.
יש לך מערכת כיול ברסיבר?...
אני אנסה את עצתכם בנוגע להורדת ה- Hzים מהקדמיים ואשחק עם הסאב.
לגבי מיקומים והסביבה הנה תמונה (מקווה שברורה..)
-
- סלון
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מצד אחד, זה בסדר שמערכת הכיול זיהתה שהקדמיים שלך הם "LARGE" (כי הם באמת מסוגלים לתת לך יופי של באס בלי צורך בסאב), אבל מצד שני, זה אומר שאתה מקבל באס כפול מהקדמיים והסאב, וזה רחוק מלהיות מצב אידיאלי, כפי שאתה בוודאי שומע בעצמך כרגע...BujinRikimaru כתב:יש לי רסיבר של Arman Kardon AVR 255 ואכן יש לו יכולת כיול אוטומטית אך לשיטתו הקדמיים ב- LARGE...
ההמלצה של יואב היא סטנדרט בתחום והאמת היא שאני ממש לא מבין למה איתי ממהר כ"כ לפסול אותה, ועוד בכזאת נחרצות. לנתב את כל הסאונד מתחת ל-80 הרץ מהרמקולים לסאב זה אלף-בית של ק"ב (בטח ובטח אם המערכת שלך שווה קצת פחוות מהמערכת של איתי, שבוא נגיד שיש לה סעיף נפרד של 6 ספרות לפחות בביטוח דירה שלו...), וזה ממש לא קשור לגודל הרמקולים הקדמיים או ליכולות שלהם בטווח הנמוך - זה נועד בראש ובראשונה לחסוך מאמץ מהמגבר (כי כל מה שהולך לסאב מוגבר ע"י הסאב ולא ע"י המגבר), ורק אח"כ לשפר את הביצועים של הרמקולים.
לגבי זה שאתה מרגיש שאתה "מרסן" את הקדמיים שלך - שוב, בק"ב זה יותר מלגיטימי, פשוט תחשוב על זה לא כעל "ריסון" אלא כעל "שיכלול", כי אתה בעצם נותן לכל רמקול, בין אם אלה הקדמיים או שזה הסאב, לעשות הכי טוב את מה שהוא עושה הכי טוב...
נ.ב. מאמר קצר באנגלית על כל הסמטוחה סביב ההגדרות הבעייתיות מאוד של SMALL ו-LARGE בק"ב: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/
-
BujinRikimaru
-
- חבר פעיל

תודה, אני כרגע ״במשחקים״ עד שהדבר יהיה ערב לי.
אעדכן.
אעדכן.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הכל נכוןepony כתב:מצד אחד, זה בסדר שמערכת הכיול זיהתה שהקדמיים שלך הם "LARGE" (כי הם באמת מסוגלים לתת לך יופי של באס בלי צורך בסאב), אבל מצד שני, זה אומר שאתה מקבל באס כפול מהקדמיים והסאב, וזה רחוק מלהיות מצב אידיאלי, כפי שאתה בוודאי שומע בעצמך כרגע...BujinRikimaru כתב:יש לי רסיבר של Arman Kardon AVR 255 ואכן יש לו יכולת כיול אוטומטית אך לשיטתו הקדמיים ב- LARGE...
ההמלצה של יואב היא סטנדרט בתחום והאמת היא שאני ממש לא מבין למה איתי ממהר כ"כ לפסול אותה, ועוד בכזאת נחרצות. לנתב את כל הסאונד מתחת ל-80 הרץ מהרמקולים לסאב זה אלף-בית של ק"ב (בטח ובטח אם המערכת שלך שווה קצת פחוות מהמערכת של איתי, שבוא נגיד שיש לה סעיף נפרד של 6 ספרות לפחות בביטוח דירה שלו...), וזה ממש לא קשור לגודל הרמקולים הקדמיים או ליכולות שלהם בטווח הנמוך - זה נועד בראש ובראשונה לחסוך מאמץ מהמגבר (כי כל מה שהולך לסאב מוגבר ע"י הסאב ולא ע"י המגבר), ורק אח"כ לשפר את הביצועים של הרמקולים.
לגבי זה שאתה מרגיש שאתה "מרסן" את הקדמיים שלך - שוב, בק"ב זה יותר מלגיטימי, פשוט תחשוב על זה לא כעל "ריסון" אלא כעל "שיכלול", כי אתה בעצם נותן לכל רמקול, בין אם אלה הקדמיים או שזה הסאב, לעשות הכי טוב את מה שהוא עושה הכי טוב...![]()
נ.ב. מאמר קצר באנגלית על כל הסמטוחה סביב ההגדרות הבעייתיות מאוד של SMALL ו-LARGE בק"ב: www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/...
אחרי כל ה"תורה" של לחתוך ב 80 צריך לבדוק כל אחד בחלל הספציפי ועם הציוד שלו אם התוצאה טובה ומתאימה לאוזניו.
למשל בסט אפ הקודם שלי החיתוך ב 80 ישב לי בול לאוזן (אחרי כיול עם הרסיבר כמובן).
אחרי שהחלפתי סטאפ והרצתי כיול מחדש+ חיתוך ב 80, ניסיתי גם את אופציית באס כפול והפלא ופלא ...נשמע לי טוב ובשרני יותר ללא עיוותים והחזרים (כמו בסט אפ הקודם), אז השארתי ככה מאז.
בקיצור, מתחילים מהחוקים הבסיסיים ואח"כ מנסים טוויקים וכיוונים המתאימים לפי החלל, הציוד והטעם האישי.