שלום רב,
אני מעוניין לדעת ממביני דבר בתחום הק"ב, האם סרט/ים שמורידים מתוכנות השיתוף למיניהן נשמעות טוב במערכת קולנוע ביתי וזאת במידה שבוצע גם קידוד לקול ל-AC3 או 5.1.
אני מתכנן קנייה רצינית שהדגש יהיה על מוצרי הסטריאו ופחות על הק"ב.
וגם במידה וכן אשקיע ברמקולים אחוריים + סאב + סנטר האם לדעתכם בשביל לראות סרטים שהורדו מ-EMULE בכלל כדאי יהיה להשקיע ? או שבאמת לרוב האיכות היא פחות טובה ואין הצדקה להשקעה אלא להסתפק בפשוטים הרבה יותר
תודה מראש
נעם
לדעתי אתה בהכרח מאבד איכות כשאתה רואה סרטי DIVX שהורדו מהאימיול.
זה עובד על אותו עקרון של MP3...
הרי אם אתה לוקח קובץ של 4GB ומכווץ אותו 300-350MB - בדרך משהו חייב ללכת לאיבוד.
רוב הירידה באיכות באה לידי ביטוי בתמונה (לא מומלץ לבעלי LCD לצפות בתוכן מכווץ אלא אם כן הם רוצים לחתוך את הורידים אח"כ).
בד"כ הפורמט מכווץ גם את הסאונד - הוא אמנם שומר על המבנה הרב ערוצי (5.1) אבל "מכסח" אותו מכל הכיוונים.
קח את אותו סרט שהורדת בפורמט DVD וגש עם שניהם לחנות הקרובה לביתך ותבקש לשים את 2 הסרטים באותה מערכת - ככה תדע בדיוק מה ההבדל..
לדעתי , אם רוב הצפיה שלך היא בתכנים כאלו - חבל לך להשקיע תקציבים גבוהים ברמקולים/מגבר כי אתה לא תנצל אותם.
לדעתי אתה בהכרח מאבד איכות כשאתה רואה סרטי DIVX שהורדו מהאימיול.
זה עובד על אותו עקרון של MP3...
הרי אם אתה לוקח קובץ של 4GB ומכווץ אותו 300-350MB - בדרך משהו חייב ללכת לאיבוד.
רוב הירידה באיכות באה לידי ביטוי בתמונה (לא מומלץ לבעלי LCD לצפות בתוכן מכווץ אלא אם כן הם רוצים לחתוך את הורידים אח"כ).
בד"כ הפורמט מכווץ גם את הסאונד - הוא אמנם שומר על המבנה הרב ערוצי (5.1) אבל "מכסח" אותו מכל הכיוונים.
קח את אותו סרט שהורדת בפורמט DVD וגש עם שניהם לחנות הקרובה לביתך ותבקש לשים את 2 הסרטים באותה מערכת - ככה תדע בדיוק מה ההבדל..
לדעתי , אם רוב הצפיה שלך היא בתכנים כאלו - חבל לך להשקיע תקציבים גבוהים ברמקולים/מגבר כי אתה לא תנצל אותם.
oferlaor כתב:אני לא מסוגל לראות DIVX על מערכת עם מסך גדול.
קידוד אודיו דווקא נשמע לא רע (לפחות במרבית המקרים), אבל הוידאו נע בין בינוני לגרוע.
...
אני מסכים איתך בקטע של מסך גדול. ובכלל אין ספק שאיכות הווידאו היא בינונית- . לי יש סוני רחבה 32" עם מסך רגיל,
ואני לא עומד לשדרגה בקרוב. הנושא האקוטי מבחינתי הוא דווקא ה-sound.אם זה נפגע בצורה מינימאלית וכמעט לא מורגשת אז זה מתאים לי.
תודה על התגובות,
האם לדעתכם בכל מקרה כדאי יהיה לקחת 2 דיסקים (למשל מטריקס) בגרסת DVD ובגרסת DIVX ולהשוות באיכויות?
דבר נוסף אני מבין לפחות מחלק מהתגובות שמערכת הקולנוע במידה והיא מושקעת תישמע בסדר גמור ויורגשו ההבדלים (גם ב-DIVX) באכויות ה-SOUND
לגבי הוידאו, קידוד DVD זה בפורמט MP2 וקידוד DIVX זה בפורמט MP4.
MP4 דוחס יותר טוב מ MP2 ולכן תיאורטית ב DIVX אמורים לקבל אותה איכות תמונה כמו ב DVD אבל בנפח יותר קטן. השאלה כמה יותר קטן? בוודאי שלא פי 8.
DVD מקורי בדרך כלל בנפח של 5G- 6G, ואם מעתיקים אותו ל DVD רגיל בנפח 4G כבר מרגישים ירידה באיכות התמונה. סרטי DIVX שקיים באתרי האינטרנט דחוסים הרבה יותר ורובם "מדוללים" ל 300 עד 480 שורות (לעומת 576 של DVD).
אז ברור שיש הפסד איכות, גם בגלל הדחיסה הגבוהה יותר, וגם בגלל הרזולוציה הנמוכה.
אין טוב ממראה עיניים. כמו שכתבת, תנסה כמה סרטים בגירסאות שונות ותחליט.
יש ירידה באיכות זה בטוח בתור אחד שעובד הרבה עים האימיול אבל השאלה העים מערכת טובה יוצרת חוויה גם סירטי דיווקס והתשובה היא כן אומנם תמיד עדיף די וי די אבל היום יש סירטי דיווקס באיכות גבוהה שמיתקרבים לדיוידי גם בווידאו ובטוח בסאונד
היי noamsh
תראה עם אתה מתפשר על איכויות רואים ושומעים לא רע בכלל רק צריך לדעת איזה גרסאות להוריד
מדריך איכויות של סרטים http://www.mircx.co.il/website/viewtopi ... 66e86a767e
סרט שמחולק לשני דיסקים mb700 ב-DVDRIP DVIX AC3 נותן סיפוק רב
עם הDVD מחובר לרסיבר שיודע לזהות דולבי אז זה יופי יופי
תיהנה
divx שיורד מהאימיול בנפחים של 300-500MB לעולם , אבל לעולם , לא יתקרב למקור.
יש ירידה דרסטית ביותר באיכות התמונה (בCRT זה פחות בא לידי ביטוי - תנסו פעם לראות על LCD ותבינו למה אני מתכוון)
מבחינת סאונד זה מאוד תלוי - הקידוד יוצר דחיסה שדומה באלגוריתם שלה לMP3 וסוגיו (WMA , OGG AAC) - יש כאלו שזה לא מפריע להם ויש כאלו שלא מסוגלים לשמוע שום דבר מאשר CD מקורי - ענין של טעם.
כמו שציינתי קודם , קח כמה סרטים בשני הפורמטים ותשווה בינהם בחנות - ככה תוכל לדעת בוודאות אם אתה חש בהבדל ואם הוא קריטי בשבילך.
בכל מקרה אובדן האיכות באודיו הוא פחות קריטי מאשר בוידאו וזאת מאחר ובוידאו יש הרבה יותר מה לקצץ...כך שבסופו של דבר זה יהיה דומה להבדל שבין CD מקורי לקובץ MP3 בקידוד של 128B.
תודה לכל המגיבים,
אני רוצה לציין שעם נושא התמונה/וידאו "השלמתי" . אין לי פלזמה או LCD אלא SONY 32 עם מסך רחב. אני יודע ומבין את נושא הדחיסה בוידאו ל-MP4 ביחס של 1 ל-6 או 7 ולעיתים אף יותר. שוב כרגע מדובר במערכת ק"ב. וכמובן שהנושא העקרוני הינו ה-SOUND.
אני מוריד כרגע את מטריקס, יש לי אותו גם ב-DVD מקורי נראה נשווה ונקווה שגם נחליט והכי חשוב שגם נחליט נכון.
noamsh כתב:תודה לכל המגיבים,
אני רוצה לציין שעם נושא התמונה/וידאו "השלמתי" . אין לי פלזמה או LCD אלא SONY 32 עם מסך רחב. אני יודע ומבין את נושא הדחיסה בוידאו ל-MP4 ביחס של 1 ל-6 או 7 ולעיתים אף יותר. שוב כרגע מדובר במערכת ק"ב. וכמובן שהנושא העקרוני הינו ה-SOUND.
אני מוריד כרגע את מטריקס, יש לי אותו גם ב-DVD מקורי נראה נשווה ונקווה שגם נחליט והכי חשוב שגם נחליט נכון.
...
תשווה עם סרט שקידדת בסאונד ac3 מניסיון ההבדל בסאונד לא גדול .
שוב תודה על התגובות,
אני משתדל להוריד תמיד בגרסאות DVDRIP עם קידוד ל-AC3 פחות מזה אני לא מוריד . דבר המצריך לעיתים סבלנות על ליציאת גרסאות ה-RIP עם ה-AC3.
האם משהו מכיר ספריות DVD בהן ניתן לשכור סרטים הכי חמים שזב עתה יצאו בדומה ל-EMULE.
תודה
נעם