חיברתי את המערכת בבית, כיוונתי את הרמקולים ליצירת משולש האזנה, ייצבתי את אותם שלא יזוזו ומיקמתי אותם כ-30 ס"מ מהקיר. הצליל היה עשיר מדויק, אבל על הבאס הרמקול קצת התקמצן
עוד דבר שעליו שמתי לב - הבאס באחד הרמקולים היה יותר חזק בצד החיצוני שלו (ולא באמצע בין הרמקולים). חשבתי שהדבר נובע מההחזר של הקיר, אז לא ייחסתי הרבה חשיבות לעניין.
ואז אתמול ישבתי וקראתי קצת את המדריך הפעלה של המגבר (לא יודע למה - אני בדרך כלל לא קורא את השטויות האלה) וראיתי שיש חשיבות לפאזה בחיבור רמקולים למגבר. נזכרתי שלא ייחסתי חשיבות לעניין בזמן חיבור הרמקולים מערכת, אל החלטתי לבדוק באם החיבור שלי תקין.
וראה זה פלא, באחד הרמקולים (שזייף לי עם הבאס) החיבור היה הפוך ("+" היה מחובר ל-"-"). די סמכתי על מדריך ההפעלה אז מייד החלפתי את החיבורים לחיבור הנכון.
ופתאום הרמקול יצא משליטה - עודף באס רציני נשמע לי בכל החדר.
הצליל עדיין יפה ומפורט, הבמה נהייתה יותר מדויקת (רק אולי יותר צרה) אבל הבאס השתלט לי על כל החדר.
שמעתי שאפשר להרגיע את הרמקול ע"י הרחקתו מהקיר האחורי, וכך עשיתי - הרחקתי את הרמקול בכ-30 נוספים מהקיר, הבאס נרגע קצת, אבל עדיין לא מספיק.
יש לרמקול באס ריפלקס קדמי ויש אפשרות לחסום אותו (הבאס נרגע עוד קצת) אבל שמעתי שזה לא בריא לרמקול.
יש למישהו הצעות/רעיונות/שמועות טובות יותר?
אשמח לשמוע ולבדוק את זה בשטח.
בתודה מראש,
אלכסנדר.