חיבור VGA נותן איכות גבוהה יותר על המסך מHDMI בחיבור HTPC

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
aviad28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני מספר ימים רכשתי רסיבר מדגם vsx522k של פיוניר שמשודך למסך 42" בן 5-6 שנים של konka (שיוחלף בקרוב...)
כאשר אני מחבר את המחשב לרסיבר בhdmi מיציאת הhdmi במחשב התמונה פחות איכותית מחיבור של vga של המחשב לvga של המסך.
יש לציין שהרזולוציה היא 720p גם בhdmi וגם בvga
מה הסיבה? יש רעיונות?
תודה...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

ראשית, תנסה לחבר את המחשב עם hdmi ישירות לטלויזיה ולבדוק.
נשמע כאילו שברסיבר, אתה לא עושה pass through נקי אלא סוג של upsacling. תחפש באפשרויות HDMI של הרסיבר איזה עיבוד הוא עושה ומה מכוונת היציאה שלו (יכול להיות שהרסיבר מכוון להוציא 1080p או אפילו 720p ולא להעביר את התמונה בלי לגעת).

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

אני תמיד נתקלתי בטלזויות ישנות מאוד שVGA ראו טוב יותר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #4 

נראה שבשימוש בHDMI אחד הרכיבים בדרך מבצע עיבוד לסיגנל, זה יכול להיות הרסיבר או מעבד התמונה במסך.
חוץ מזה, יכול להיות שההגדרות של שתי הכניסות האלו במסך, שונות.
No place like home.......... Theater

aviad28 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

freedom_il כתב:ראשית, תנסה לחבר את המחשב עם hdmi ישירות לטלויזיה ולבדוק.
נשמע כאילו שברסיבר, אתה לא עושה pass through נקי אלא סוג של upsacling. תחפש באפשרויות HDMI של הרסיבר איזה עיבוד הוא עושה ומה מכוונת היציאה שלו (יכול להיות שהרסיבר מכוון להוציא 1080p או אפילו 720p ולא להעביר את התמונה בלי לגעת).
...
חיברתי ישירות לטלויזיה מה PC עם HDMI האיכות ירודה... (למרות שבחיבור HDMI מהיס מקס טוטאל האיכות בHD נראית מצויין יחסית... וגם מהאפל TV האיכות מצויינת...)

יכול להיות שהאיכות בכרטיס מסך המובנה של אינטל שקיים לי הלוח אם (HD3000) ירודה?
אני אנסה עם איזה כרטיס מסך זרוק שיש לי בארון Nvidia 8800GT ונראה מה יהיה...

במידה ולא... נחזור לשיטה הישנה VGA + כבל אופטי לסאונד...

מה אתם אומרים?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #6 

האות שעובר בHDMI הוא דיגיטלי. לא הגיוני שכרטיס המסך אשם באיכות התמונה.
כנראה שההגדרות במסך עצמו לכניסת הVGA וכניסת הHDMI שונות ומכאן נובע ההבדל.
No place like home.......... Theater

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

האיכות של אינטל HD3000 טובה יותר לדעתי מ 8800GT (היה לי פעם 9800 או 9600, לא זוכר...)

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 876
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #8 

הבעיה שלך כרגע ברת פיתרון

אתה צריך לבדוק מספר פרמטרים לפני

קודם כל הכרטיס HD3000 המובנה על הלוח מספיק חזק ואיכותי כדי לעלות באיכותו על כל מקור אחר שיש לך כרגע למעט APTV

שאתה מחבר את יציאת HDMI למסך תיכנס להגדרות כרטיס המסך של INTEL - בכל מחשב הדרייבר מוגדר אחרת ככה שכנראה ההגדרת בסיס של הכרטיס מסך לא נכונה - תעמוד על חלק נקי של השולחן עבודה לאחר חיבור HDMI למסך ופעל כך:

-לחיצה על הכפתור הימני בעכבר - תחפש באפשרויות שנפתחו את האופציה מאפייני גרפיקה

-יפתח חלון ששואל אותך איזה מצב הגדרות אתה רוצה בסיסי, מתקדם וכדומה, תבחר במתקדם

-מכאן אתה צריך לדעת בדיוק מה הנתונים של המסך שלך כי כרגע הכרטיס מסך מקבל תשדורת חוזרת מהמסך שהיא לא נכונה אז ההגרות האוטומטיות לא נכונות

- במידה והמסך הוא HD-R תבדוק בדיוק מה הרזולוציה הטבעית של הדגם 1366 על 768 או 1024 על 768 ותגדיר ברזולוציה את מה שרלוונטי - לפי מה שנראה לי כרגע הכרטיס מסך משדר 1920 על 1080 או משהו בסגנון ובגלל זה אתה רואה תמונה לא טובה - הוא מקבל את האות אבל מתייחס לכל 4 פיקסלים כפיקסל אחד והתמונה יוצאת לא ברורה

- תבדוק שהתדר הרץ שמוגדר בכרטיס תואם את המסך - 50i \ 50P 60i\60P{ בהתאמה

- וכמובן במידה והורדת את הרזולוציה והתמונה לא ננעלת על כל המסך ויש לך פסים שחורים מסביב יש לך למטה אופציה להקטין ולהגדיל את התמונה בהתאמה לצריכם שלך

*חשוב לציין כי אם מסך הטלויזיה מחובר כמסך משני במחשב ואתה מכפיל \ מרחיב את שולחן העבודה הרזולוציה הנמוכה מבין השניים היא שתשלוט - אני ממליץ שבשימוש של המסך לעבור לאופציה של מקרן בלבד - כלומר שרק המסך שאתה רוצה להשתמש בו יקבל סיגנל וככה לא יקרה מצב שהרזולוציה לא תתאים

אם אתה עדיין לא מסתדר אל תפחד להתקשר

רועי
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #9 

הסיבה היא פשוטה.

מסכים שיש בהם כניסת VGA ככלל מעבדים את האות שמגיע לכניסה הזאת בצורה מינימלית וחלקם אפילו מסוגלים להציג את כל מידע הצבע כמו במסך מחשב או מה שנקרא Full Chroma Reproduction. הסיבה לזה היא שVGA הוא ברוב המוחלט של המקרים לחיבור מחשב והוא מתוכנת להיות כזה.

כניסות HDMI לעומת זאת מיועדות לכל אות וידאו שהוא, בין השאר HDTV וכל מיני תוכן upscaled, ועיבוד תמונה בהחלט יכול לשפר את התמונה במקרים האלה.
הרבה חברות כמו סמסונג, סוני, פנסוניק ועוד הבינו שVGA הוא נחלת העבר(חלקן גם וויתרו עליו במסכים) והתחילו ליישם "מצב מחשב" בכניסות HDMI שאפשר להפעיל בכל מיני דרכים דרך התפריטים של הטלוויזיה שהופך את הכניסה למעין DVI.
יש גם מסכים מסוימים שנותנים תמונה חדה יותר בכבל DVI-HDMI לעומת HDMI-HDMI.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”