אודיו רב ערוצי למשתמש המתחיל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
dudiczero פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בתחום הנוגע למערכת קולנוע ביתי.

אני מעוניין לרכוש מערכת לבית בתקציב יחסית נמוך של כ3000-4000 שח בסך הכל לרמקולים+רסיבר.
את הנושא אני חוקר בחובבנות כבר מספר שנים וכל פעם אני מגיע למסקנה שאני לא מכיר מספיק את השוק בכדי להשקיע את הכסף בחומרה המתאימה.

יש לי בבית מחשב עם כרטיס קול סטנדרטי וממיר של הוט שמחוברים לטלוויזיה כמקור וידאו בלבד ולPC SPEAKERS כמקור אודיו.

הידע שצברתי עד היום אומר,בגדול, שיש לי צורך ב2 רמקולים קדמיים,סנטר,2אחוריים, סאב ורסיבר שיכיל מספר יציאות HDMI וידע להעביר דרכו גם מקור וידאו.

מה שאני לא יודע זה - על איזה חברות ללכת ? איזה דגמים כדאיים בתקציב הנוכחי שלי ? האם כדאי ללכת על יד שניה ?

אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא. נועם

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

dudiczero כתב:שלום לכולם,
אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בתחום הנוגע למערכת קולנוע ביתי.

אני מעוניין לרכוש מערכת לבית בתקציב יחסית נמוך של כ3000-4000 שח בסך הכל לרמקולים+רסיבר.
את הנושא אני חוקר בחובבנות כבר מספר שנים וכל פעם אני מגיע למסקנה שאני לא מכיר מספיק את השוק בכדי להשקיע את הכסף בחומרה המתאימה.

יש לי בבית מחשב עם כרטיס קול סטנדרטי וממיר של הוט שמחוברים לטלוויזיה כמקור וידאו בלבד ולPC SPEAKERS כמקור אודיו.

הידע שצברתי עד היום אומר,בגדול, שיש לי צורך ב2 רמקולים קדמיים,סנטר,2אחוריים, סאב ורסיבר שיכיל מספר יציאות HDMI וידע להעביר דרכו גם מקור וידאו.

מה שאני לא יודע זה - על איזה חברות ללכת ? איזה דגמים כדאיים בתקציב הנוכחי שלי ? האם כדאי ללכת על יד שניה ?

אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא. נועם
...
בתקציב הזה מומלץ יד שניה.

רסיבר לך על הפיוניר 322 מהדיוטי ב 200$ . עונה על כל הדרישות שלך.
במידה ואין אפשרות לרכוש מהדיוטי בדוק רסיבריפ של דנון/ימאהה באזור ה 1400 ש"ח בארץ.

רמקולים נסה חברות כמו וורפדייל,מורל,B&W , פארדיים,קאנטון,מיישן ....... .

בדוק ביד שניה לעיתים יש סטים שלמים למכירה.

בהצלחה (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

בתקציב הנתון יד 2 זו אכן אופציה טובה מאוד, כי מקבלים הרבה יותר ערך לכסף.

אלטרנטיבה אחרת תהיה ללכת על רסיבר (פיוניר 322) וסט רמקולים (JBL) ב-$200 לכל אחד בדיוטי פרי - בפועל מקבלים בפחות מ-1,500 ש"ח מוצרים ששוים בערך כפול בארץ, והיות והתקציב שלך שווה פחוות או יותר ל-"בערך כפול " הזה, זו אופציה לא רעה בכלל לחסוך כמה וכמה מאות ש"ח..! (Y)

אפשרות אחרונה: ללכת לחנות מתמחה כמו סלון חללית, לתת למוכר את התקציב - תגיד לו 3,000-3,500 ש"ח, והוא כבר ימשוך אותך למעלה ;) - ולהתחיל לשמוע (רצוי להביא מהבית כמה קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב) שילובים של רמקולים ורסיברים שונים.

מבחינת רסיברים, החשודים המיידיים הם: אונקיו, ימאהה, פיוניר, דנון, מרנץ והרמן קארדון (אולי גם סוני).
מבחינת רמקולים, הייתי בוחן סטים של JBL, הרמן קרדון, קאנטון, ג'אמו, מורל ופולק אודיו (ומתרחק כמו מאש מפיור אקוסטיקס, סטורם ושאר חברות מדבקה)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

כאמור, לפי הדרישות שלך שאינן גבוהות, כל רסיבר בסיסי היום (בדיוטי פרי או בחנויות בארץ בכ 1400 ש"ח) יאפשר לך:
מיתוג של מספר ערוצי HDMI, תצוגה על המסך כלומר OSD, פורמטי סאונד HD, תמיכה בתלת מימד ועוד כמה פינוקים כמו ARC וכו'.
מעבר לכך, ישאר לך לשדך לו סט קולנוע ביתי מוכן (כגון CANTON CINEMA, חדש) או בבחירת רכיבים שונים, מיד שניה.

dudiczero פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה רבה על ההיענות המהירה.
עכשיו כשאני יודע באיזה חברות להתמקד אני אנסה ללכת לחברות המתמחות בתחום כדוגמת "סלון חללית" שהציע epony בכדי לסדר את האוזן מבחינת חווית השמיעה ובמידה והמחיר יהיה הוגן ומתאים לתקציב ארכוש שם, ובמידה ולא, אנסה למצוא את הרכיבים ביד שניה או לחלופין במחיר מוזל בדיוטי פרי.

יש נושא נוסף שלא ציינתי אותו בפוסט הראשון, השימוש העיקרי של המערכת מפוצלת 50-50 לסרטים ומוסיקה כאשר בתחום המוסיקה הדגש על אלקטרוניקה ומיינסטרים.
האם ההמלצות על המערכות שהעליתן עומדות בעינן ? והאם באופן כללי יש הבדלים משמעותיים במערכות שמע לשימוש בין סרטים ומוסיקה ?

dudiczero פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

gal-cohen כתב:כאמור, לפי הדרישות שלך שאינן גבוהות, כל רסיבר בסיסי היום (בדיוטי פרי או בחנויות בארץ בכ 1400 ש"ח) יאפשר לך:
מיתוג של מספר ערוצי HDMI, תצוגה על המסך כלומר OSD, פורמטי סאונד HD, תמיכה בתלת מימד ועוד כמה פינוקים כמו ARC וכו'.
מעבר לכך, ישאר לך לשדך לו סט קולנוע ביתי מוכן (כגון CANTON CINEMA, חדש) או בבחירת רכיבים שונים, מיד שניה.
...
גל, ניסיתי למצוא את הסט של canton לקנייה בארץ ללא הצלחה. האם זה דגם ספציפי או סדרה של רמקולים ? ואם זו סדרה האם תוכל להמליץ על דגם ספציפי ?

תודה, נועם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

חפש Canton Movie 90

gal-cohen
סמל אישי של משתמש