שאלה לגבי טעינת סוללות - והמושג mAh
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
רכשתי את המטען הזה: Lacrosse BC-700, שבחוברת מופיע שניתן לשנות להטענה של 700mAh
יש לי את הסוללות הללו: http://www.ebay.com/itm/380657497095?ss ... 1497.l2649
כאשר עליהן כתוב שהן 2500mAh,
מישהו יכול להסביר את המושג הזה mAh ומה זה אומר לגבי הטענת הסוללות ?
כי במטען יש אופציה של 200,400,700mAh וכרגע זה מופיע על ה 200, מתי אני יכול לדעת שהסוללת נטענה עד תום אם בכלל המטען הזה מסוגל להטעין את הסוללות הנ"ל ?
כי במטען יש אופציה של 200,400,700mAh וכרגע זה מופיע על ה 200, מתי אני יכול לדעת שהסוללת נטענה עד תום אם בכלל המטען הזה מסוגל להטעין את הסוללות הנ"ל ?
זה קצת מבלבל, אני מסכים.taoyossi כתב:רכשתי את המטען הזה: Lacrosse BC-700, שבחוברת מופיע שניתן לשנות להטענה של 700mAh
כי במטען יש אופציה של 200,400,700mAh וכרגע זה מופיע על ה 200, מתי אני יכול לדעת שהסוללת נטענה עד תום אם בכלל המטען הזה מסוגל להטעין את הסוללות הנ"ל ?...
MAH הוא זרם כפול שעה, ומייצג כמות אנרגיה, כאשר המתח ידוע.
בסוללה עם מתח ידוע (לדוגמה 1.2V) אפשר לחשב את כמות האנרגיה על ידי הכפלת המתח ב-MAH.
הנתונים שראית במטען הם MA, זאת אומרת זרם, ובמקרה הספציפי זרם טעינה.
מכאן שלדוגמה, אם יש לך סוללה של 2000MAH ואתה טוען אותה בזרם של 200MA, יקח לה 10 שעות להיטען.
בסיום הטעינה המטען שלך יציג את הטקסט FULL מול הסוללה.
הטעינה המהירה ביותר שהמטען שלך מציע היא 700MA, ונכון שיש מטענים מהירים יותר, אבל כדי לשמור על הסוללות לאורך זמן לא מומלץ להשתמש בהטענה מהירה (אלא אם כן אתה חייב את הסוללות טעונות כמה שיותר מהר).
אני ממליץ לך להצטייד בסוללות נטענות עם איבוד אנרגיה נמוך (כמו ENELOOP), ולהחזיק תמיד סוללות טעונות בהישג יד, כך תוכל תמיד לטעון את הסוללות שלך ב-200MA, מה שיגדיל את אורך חייהן.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
mAh פירושו - מיליאמפר-שעה.
מדובר בקיבולת הסוללה שתאפשר את הזרם הנקוב לזרום במשך שעה אחת.
סוללה של 2500mAh תוכל, למשל, להזרים 100mA (אם זה מה שההתקן צורך) למשך 25 שעות עד שתיגמר הסוללה.
משמעות הזרם במטען שלך - הוא מה יהיה זרם הטעינה. ככל שהזרם גבוה יותר (למשל 700mA) הטעינה תהיה מהירה יותר.
ההמלצה שלי, אם אתה לא ממהר, היא להטעין בזרם נמוך. זה יבטיח אורך חיים ארוך יותר של הסוללות.
מדובר בקיבולת הסוללה שתאפשר את הזרם הנקוב לזרום במשך שעה אחת.
סוללה של 2500mAh תוכל, למשל, להזרים 100mA (אם זה מה שההתקן צורך) למשך 25 שעות עד שתיגמר הסוללה.
משמעות הזרם במטען שלך - הוא מה יהיה זרם הטעינה. ככל שהזרם גבוה יותר (למשל 700mA) הטעינה תהיה מהירה יותר.
ההמלצה שלי, אם אתה לא ממהר, היא להטעין בזרם נמוך. זה יבטיח אורך חיים ארוך יותר של הסוללות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
ואוו הרגעתם אותי ....
כבר חששתי שזה לא מתאים .... אם כך להמתין בסבלנות עד אשר יופי FULL במטען ? אין לי בעיה של זמן ורכשתי 12 סוללות בשביל שלא יחסר ....
מצויין אני שמח לשמוע
תודה רבה על השיעור
כבר חששתי שזה לא מתאים .... אם כך להמתין בסבלנות עד אשר יופי FULL במטען ? אין לי בעיה של זמן ורכשתי 12 סוללות בשביל שלא יחסר ....
מצויין אני שמח לשמוע
תודה רבה על השיעור