Mac Mini - בחירת הדגם המתאים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

שלום!

החלטתי, פחות או יותר, לרכוש מק מיני ולייעד אותו ל- HTPC.
השימוש השוטף יהיה באמצעות XBMC בלבד.
המחשב מיועד בעיקר למוזיקה ולסרטי HD, עד 1080P (בנתיים).

באתר של iDigital נמכרים שני דגמים, רציתי לדעת אם הזול מביניהם, מבוסס ה- Core i5, יתאים למטרותיי?
לינק: http://store.idigital.co.il/mac/macmini ... d387hb-a-b
(יתאים מבחינת כוח העיבוד, את ההארדיסק של ה- 500 ג'יגהבייט אני מקווה להחליף באחד של טרהבייט).

נ.ב. - האם קניית המק מיני היא החלטה נבונה? לא כדאי לבחור בסטרימר (פתחתי דיון בנושא לפני כמה חודשים, אך הלבטים לא עזבו אותי מאז) המק מיני לא זול כלל, ובשורה התחתונה, אני סה"כ מעוניין ב- HTPC שמסוגל להריץ XBMC (זה המאפיין החשוב לי, אני אוהב את התוכנה ומאמין בה), Uשיתמודד היטב עם מוזיקה וסרטי 1080P. זהו.

תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי proXimo ב 29/07/2013 18:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310

שליחה

למטרות שלך, שניהם .. :D
xbmc ירוץ פצצה על שניהם 8) וכן כדאי להחליף להארד דיסק גדול יותר למי שהשימוש העיקרי שלו זה xbmc :)

קניית הxbmc ? זה בחינם! (Y)
אבל נראה לי התכוונתי מק מיני. אז סה"כ לדעתי כדאי אבל אם אתה לא חייב את xbmc ויכול להתגמש (לכיוון plex למשל ויש לך מחשב נוסף) אז atv זו אפשרות. אבל אם אתה קונה מיני אני מאמין שמחשב אין לך ..

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טעות שלי, תיקנתי :D

בקטע של XBMC אני לא מוכן להתפשר, יש לי ניסיון איתה והיא מעולה.

ידוע לי שהמק מיני מכשיר סופר איכותי, השיקול היחיד לבחור בסטרימר מבחינתי הוא העלות הנמוכה יותר. תהיתי אם המק מיני לא יהיה overkill בשביל השימושים שלי.

עוד דבר, שמעתי פעם ש- HTPCים רגילים (כלומר, בנויים על מעבד-לוח-אם-כרטיס מסך) תמיד יהיו פחות איכותיים, מבחינת הביצועים ואיכות התמונה, ממערכות מבוססות צ'יפים - הכוונה לסטרימרים. זה נכון?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

לדעתי אתה יכול לקנות מחשב הרבה יותר זול לשימושים שלך. חבל להשקיע כל כך הרבה כסף במחשב שהוא בעיקר מותג עם שם כשיש בשוק אחרים שלא פחות טובים ממנו.

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אילו למשל?

אם יש משהו שאני בטוח בו, הוא שאיני מעוניין במחשב PC/Windows. היה לי ניסיון נורא עם מחשב כזה (שהיה טוב כלשעצמו) בתור HTPC.

מבחינתי זה או Mac Mini, או סטרימר. ישנה גם האפשרות של OpenELEC אבל זה משהו אחר.

אני מעוניין לציין שה- HTPC מיועד לסביבה משפחתית שבה אף אחד לא מבין בתחום כהוא זה, ולכן הפשטות של המק קורצת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

Core i5 יהיה בכל מקרה מעל ומעבר. קנה את הדגם הזול של מק מיני, אין שום צורך ביקרים יותר למטרות שלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

חזור אל “תוכנה - KODI”