היום סוף-סוף קיבלתי בדואר את ה- HP100 שהזמנתי לאחר לבטים רבים.
הזמנתי אותן מבחור מאד נחמד בפורום יד שניה של Head-Fi.
האריזה היתה פשוט הקופסה של האזניות עטופה בנייר מדפסת מודבק עם סרט דביק

האריזה היתה קצת קשה להורדה כי היה די הרבה סרט ולא רציתי לגרום נזק לקופסה של האזניות, אבל זה לא משהו שהלת'רמן שלי לא יכול להתמודד איתו

בתוך הקופסה עצמה היה ה- hard case של האזניות, עטוף ב- "פלסטיק בועות" על מנת לשכך נזק מפגיעות, למרות שלא נראה שאריזה נפגמה.

הקופסה הקשיחה היתה קטנה ממה שציפיתי, אם לומר את האמת, הייתי בטוח שהיא תהיה גדולה יותר שכן בתמונות האזניות נראו גדולות לפחות כמו ה- AD700 של אודיו טכניקה.
למעשה האזניות מעט קטנות יותר, גם הקשת וגם בתי האזניה.
בתוך הקופסה היו האזניות עצמן, בד לניקוי האזניות (כמו של משקפיים), מתאם מתברג 3.5 ל- 6.5 מ"מ, "תוכי" לחיבור הקופסה למשהו - כנראה בתוך תיק, מתאם מ- 3.5 מ"מ סטראו ל 3.5 מ"מ מונו-כפול (לטיסות?), כבל מסולסל 3.5 מ"מ משני הצדדים כאשר בצד אחד יש את הנעילה לאזניות עצמן ובצד השני התברגות למתאם - ואחרון חביב, כרטיס VIP של SoundMAGIC עם המספר הסדרתי של האזניות.

עכשיו לאזניות עצמן,

בתור התחלה, הן נראות מצוין לדעתי, לא הייתי בטוח לפני הרכישה, אבל הציפוי דמוי מראה של בתי האזניה נראה מאד טוב. האזניות עצמן מזכירות בבניה את בייר דינמיק בצורה שבה הקשת מחזיקה את בתי האזניה, אם כי הרוב עשוי מפלסטיק קשיח ולא ממתכת. למרות שזה פלסטיק, הייתי אומר שהן בנויות היטב ולא מראות סימנים של חולשה.
נראה שהצירים באזניות עשויים ממתכת עם חיפוי פלסטיק וכך גם ההארכה של קשת הראש, כנראה לטובת חוזק מבני ואורך שימוש גבוה יותר.
הרפידות על האזניות (בתי האזניה וקשת הראש) עשויים ממה שנראה כמו דמוי עור מאד רך ועם ספוג רך, כמו כן, הן לא לוחצות חזק על הראש כך שהחוויה מאד נוחה. כן יש לציין שאם יש לכם אזניים שבולטות החוצה יותר מהממוצע, הן עלולות לגעת בכיסוי של הדרייבר. האזניות כן יושבות מסביב לאזניים ואני חושב שגם לאנשים עם אזניים גודולות מהממוצע אין מה לחשוש בכיוון הזה.
כאשר הן על הראש הן יושבות טוב ולא זזות בתנועות של הראש, הן כן עלולות לזוז בתנועות חדות.
האזניות סגורות ונראה שיש להן אטימה די טובה של צלילים מבחוץ, אני נמצא עכשיו בסביבה לא רועשת במיוחד אבל המקלדת שלי משמיעה צלילי לחיצה די חזקים ואני לא שומע אותה בכלל.
המבחן האמיתי יהיה כמובן בסביבה רועשת (מעונות האוניברסיטה...) או באוטובוס, אבל בינתיים הייתי אומר שזה מעט טוב יותר מה- HD25 של סנהייזר.
הצליל.
האזניות אמנם לא חדשות, אך לא שומשו הרבה ולכן אני מעדיף לתת להן משהו כמו יומיים של זמן הרצה, אך אכתוב רשמים ראשוניים שלי מהן. אציין שהמערכת שלי נכון לרגע זה היא: Win7 ->Foobar2k -> FiiO E7, ללא באס-בוסט.
כל המוזיקה שהקשבתי לה היא בפורמט mp3-320, flac או ape.
השיר הראשון שהקשבתי לו הוא Dura Duran - Rio בגלל הבאס, דבר ראשון שאני מבחין בו הוא כמה הצליל נקי, בהחלט שיפור מה- AD700 שהיו לי, כמו כן הבאס לא חסר, עמוק ובועט, אך לא יותר מדי.
הצליל מעט בהיר, אבל הכל מרגיש מאד נקי ולא חסר שום דבר.
הדבר הבא שהקשבתי לו היה הקונצ'רטו השני לפסנתר של רחמנינוב, בניגונם של ביירון יאניס והתזמורת הסימפונית של מינאפוליס בניצוחו של אנטל דוראטי.
הפסנתר נשמע פשוט מצוין וההפרדה בין הכלים נהדרת, משהו שאזניות אחרות שהיו ברשותי התקשו איתו.
עם זאת, הבמה לא מאד גדולה וביחס ל- AD700 הכל נשמע קצת קרוב. מצד שני, בהשוואה ל- HD25 מדובר בעולם ומלואו.
B.B. King - Every day I have the blues בגרסה חיה, הקול של מלך הבלוז נשמע פשוט מצוין, שוב ההפרדה בין הכלים טובה יותר מבשאר האזניות שהיו לי, הקונטראבאס נשמע נהדר ומקנה לשיר גוון מאד פאנקי.
The Dave Brubeck Quartet - Take Five, עם המנגינה הזו אני כבר מכור, הסקסופון ומערכת התופים נשמעים כאילו אני ביחד איתם בסשן, הקונטראבאס נהדר וניתן להבחנה לאורך כל הנגינה - לא נבלע עם שאר הכלים.
בגדול, אני מאד מרוצה, מעניין אם הן עוד ישתפרו לאורך זמן או עם הגברה קצת יותר רצינית (ב- Head-Fi יש האומרים שהן באמת פורחות רק עם מגבר שולחני).
חסרון אחד ששמתי לב אליו הוא שלאחר כ- 40-45 דקות האזניים שלי התחילו להזיע מעט.. אבל קיץ בישראל, 30 מעלות חום בצל והבת שלי לא ממוזג, רק מאוור על עצמה חלשה, אז ניתן להבין.
כמו כן, הן קצת כבדות על הראש (או שאני רגיל לאזניות קלות כמו ה- AD700), כך שהחוויה מאד נוחה, אבל לא שוכחים שהן שם.
סה"כ, עבור המחיר ששלימתי, אני בהחלט מרוצה!
(התמונות האחרונות צולמו בטלפון כי נגמרה לי הסוללה במצלמה, על כן האיכות הירודה.)
(אם מישהו יודע איך אני גורם לתמונות להיות אחת ליד השניה במקום אחת מעל השניה, שלחו לי בבקשה ה"פ)