שלום חברים,
התחדשתי ברסיבר Yamaha RXV475 בעזרתם האדיבה של החברים החמודים בפיוז.
רכשתי גם מערכת רמקולים של Polk Audio כרמקולים ראשונים (שדרוג בעתיד הקרוב)
2 קדמיים RM8, סנטר RM8 ושני אחוריים RM7.
בעתיד הלא רחוק אמכור את הRM7, אעביר את הקדמיים אחורה וכנראה אקנה רמקולי מדף B&W לסטריאו.
(סאב אני קונה יד שניה, עדיין לא חשבתי איזה).
עכשיו שאלתי היא,
כיוון שאת הרמקולים אקבל שבוע הבא (ייבוא אישי מארצות הברית) אני לא בטוח כיצד לחבר אותם.
אני מניח שהם לא יגיעו עם כבלים ארוכים מספיק מהאחוריים עד לרסיבר, איזה כבלים לקנות?
אני משער שמכיוון שהם אמריקאיים החיבור הוא חיבור בננה לרסיבר, האם אני צריך לחתוך אותו ולחבר אותו לכבילה רגילה של הום סנטר? או האם יש פיתרון אלגנטי ואיכותי יותר?
תודה רבה
התחדשתי במערכת קולנוע ביתי - עזרה לגבי Speaker Wires
-
omericosun
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 38
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
1. לכשתשדרג, למה החלטת ללכת על B&W בתור קדמיים ולא על פולק אודיו טובים יותר (למשל TSi200 או RTiA3)..?
2. האם קנית מערכת קומפלט של פולק אודיו, או שקנית את הרמקולים בנפרד? למיטב ידיעתי, אין סיבה שהרמקולים יגיעו עם כבלים בכלל, וגם אם כן אין שום סיבה להניח שהם יגיעו עם פלאג בננה בקצה...
3. יספיקו לך לעניות דעתי כבלים בקוטר 0.75 מ"מ (סדר גודל של 1-2 ש"ח למטר), אבל אם אתה רוצה להשתולל, אתה יכול לקנות כבלים בקוטר 1.5 מ"מ (יעלו לך בערך כפול מכבלים בקוטר 0.75 מ"מ...)
2. האם קנית מערכת קומפלט של פולק אודיו, או שקנית את הרמקולים בנפרד? למיטב ידיעתי, אין סיבה שהרמקולים יגיעו עם כבלים בכלל, וגם אם כן אין שום סיבה להניח שהם יגיעו עם פלאג בננה בקצה...
3. יספיקו לך לעניות דעתי כבלים בקוטר 0.75 מ"מ (סדר גודל של 1-2 ש"ח למטר), אבל אם אתה רוצה להשתולל, אתה יכול לקנות כבלים בקוטר 1.5 מ"מ (יעלו לך בערך כפול מכבלים בקוטר 0.75 מ"מ...)
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
הקדמיים גבוהים / סראונד אחורי שלי הם RM8, והם לא מגיעים עם כבלים בכלל.
אצלי מחוברי עם 2.5 אבל גם 1.5 יספיק. החיבור ברמקולים הוא רגיל (תפס אדום / שחור שלוחצים עליו כדי להכניס את הכבל).
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612-%D ... 7%9E%D7%9E
אצלי מחוברי עם 2.5 אבל גם 1.5 יספיק. החיבור ברמקולים הוא רגיל (תפס אדום / שחור שלוחצים עליו כדי להכניס את הכבל).
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612-%D ... 7%9E%D7%9E
-
omericosun
-
- חבר שרק התחיל

כנראה שטעיתי עם העניין של הכבלים...
שמעתי את הB&W בפיוז עם המגבר שלי והתאהבתי בסאונד (מחוספס מאוד - מתאים לפטיפון) וגם הם מאוד יפים, (לא שזה משחק איזה תפקיד וואט סו אבר רק ראוי לציון).
אני רוצה למכור את הRM7 ולהעביר את הRM8 אחורה. הרמקולים עושים את דרכם הלא ארוכה מאמזון למלון ונוחתים בארץ בעוד שבועיים.
יש המלצה לסאב?
שמעתי את הB&W בפיוז עם המגבר שלי והתאהבתי בסאונד (מחוספס מאוד - מתאים לפטיפון) וגם הם מאוד יפים, (לא שזה משחק איזה תפקיד וואט סו אבר רק ראוי לציון).
אני רוצה למכור את הRM7 ולהעביר את הRM8 אחורה. הרמקולים עושים את דרכם הלא ארוכה מאמזון למלון ונוחתים בארץ בעוד שבועיים.
יש המלצה לסאב?
- epony
-
- חבר במועדון 10K

יש תקציב לסאב? 
בקולנוע ביתי חשובה ההתאמה בין הסנטר לקדמיים. אם תחליף את הקדמיים ל-B&W, כדאי לך לשקול גם החלפה של הסנטר ל-B&W...
בקולנוע ביתי חשובה ההתאמה בין הסנטר לקדמיים. אם תחליף את הקדמיים ל-B&W, כדאי לך לשקול גם החלפה של הסנטר ל-B&W...
-
omericosun
-
- חבר שרק התחיל

אני מניח עד 1000 שקלים כולל יד 2.
הB&W יהיו מדפיים, (B&W CM-5)
אני בכל מקרה הולך לשמוע את האחוריים והסנטר (שניהם מסדרת Polk Audio RM8) יחד איתם בפיוז ואנסה להתאים להם סאב אבל אם יש המלצות אשמח אולי יתמזל מזלי ויש להם אותם בפיוז ואוכל לשמוע הכל מנגן יחד.
הB&W יהיו מדפיים, (B&W CM-5)
אני בכל מקרה הולך לשמוע את האחוריים והסנטר (שניהם מסדרת Polk Audio RM8) יחד איתם בפיוז ואנסה להתאים להם סאב אבל אם יש המלצות אשמח אולי יתמזל מזלי ויש להם אותם בפיוז ואוכל לשמוע הכל מנגן יחד.
- epony
-
- חבר במועדון 10K

1,000 ש"ח לסאב זה רק ביד 2...