גידול ארנבים
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9050
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
הי, אנחנו רוצים להבא ארנב כ"חיית מחמד".
למישהו יש ניסיון ? במה זה כרוך ? המלצות ? אוכל ? עלויות ? אחזקה ? וכו'...
למישהו יש ניסיון ? במה זה כרוך ? המלצות ? אוכל ? עלויות ? אחזקה ? וכו'...
לפי הכותרת חשבתי שזה לאכילה, היה לי בעבר חבר לא יהודי שניסה הרבה פעמים לגדל ארנבות לאכילה אבל בסוף תמיד משום מה לא הלך לו, נראה לי שלגדל ארנבת אחת זה די קל, יש לשכנים שלי שהם זוג מפגרים(ברמת פיגור די גבוהה) ארנבת כבר שנתיים ואם אצלם היא לא מתה כנראה שזה מאוד קל לגדל אותה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. אני מניח שאתה מתכוון לארנבונים.
2. זו חיה מאוד פשוטה לגידול אך יחד עם זאת מאוד לא נעים לגדל אותה בדירה. השתן שלה מסריח מאוד וכדי שזה אל יהיה מיטרד, יש להחליף את המצע (בד"כ נסורת או שבבי נסורת דחוסים כמו מצע לארגזי חול של חתולים העשוי מעץ) באופן תכוף.
3. אם משחררים אותו בבית להסתובב, תתכונן לאסוף אחריו את הגללים שלו (קטנים ולא מלכלכים) כי הוא כל הזמן מחרבן.
4. תתחיל מארנבון ננסי שלא גדלים להרבה מעבר לגודל של שרקן.
5. יש אוכל יבש בחנויות לחיות מחמד שהוא תערובת בריאה יותר ופחות מסריחה כי היא לא מרקיבה כמו ירקות טריים. תן להם מידי פעם כפינוק, ירקות ופירות טריים.
6. רצוי לחסן את הארנבון, ישנן מחלות שהם יכולים להעביר, כמו הפה והטלפיים, אם כי זה נדיר במחוזותינו.
7. בכלוב שלהם צריך להיות מכסה (עציץ או כד חרס הפוך).
8. שים לה שהם מכרסים הכל. קרטון, פלסטיק וכו'.
2. זו חיה מאוד פשוטה לגידול אך יחד עם זאת מאוד לא נעים לגדל אותה בדירה. השתן שלה מסריח מאוד וכדי שזה אל יהיה מיטרד, יש להחליף את המצע (בד"כ נסורת או שבבי נסורת דחוסים כמו מצע לארגזי חול של חתולים העשוי מעץ) באופן תכוף.
3. אם משחררים אותו בבית להסתובב, תתכונן לאסוף אחריו את הגללים שלו (קטנים ולא מלכלכים) כי הוא כל הזמן מחרבן.
4. תתחיל מארנבון ננסי שלא גדלים להרבה מעבר לגודל של שרקן.
5. יש אוכל יבש בחנויות לחיות מחמד שהוא תערובת בריאה יותר ופחות מסריחה כי היא לא מרקיבה כמו ירקות טריים. תן להם מידי פעם כפינוק, ירקות ופירות טריים.
6. רצוי לחסן את הארנבון, ישנן מחלות שהם יכולים להעביר, כמו הפה והטלפיים, אם כי זה נדיר במחוזותינו.
7. בכלוב שלהם צריך להיות מכסה (עציץ או כד חרס הפוך).
8. שים לה שהם מכרסים הכל. קרטון, פלסטיק וכו'.
צריך לשים לב שתוחלת החיים שלהם יכולה להיות קצרה, אמור להיות כ-8 שנים, אבל גם 4 זה ממוצע לא רע לפי מה שאני יודע.. ולכן אם זה לילדים קטנים, צריך להיות מוכן להסביר מה קרה לארנבון... בנוסף, אם מביאים זוג, זה מתכון ליצירת שושלת ברגע.. כמו שאומרים, עושים את זה כמו ארנבים... ויש המלטות בלי סוף, אז גם לתשומת לב.
כמו שמרטין אמר, הכלוב יהיה מסריח ביותר, לכן אם יש חצר, גינה או מרפסת מרוחקת זה טוב, אבל עדיין צריך לתחזק את הנקיון בצורה טובה.
חוץ מזה, הם חמודים מאוד ואם מתאמצים אפשר לזהות בכל אחד אופי קצת שונה, זאת חיית מחמד נעימה ולא מזיקה בסה"כ.
כמו שמרטין אמר, הכלוב יהיה מסריח ביותר, לכן אם יש חצר, גינה או מרפסת מרוחקת זה טוב, אבל עדיין צריך לתחזק את הנקיון בצורה טובה.
חוץ מזה, הם חמודים מאוד ואם מתאמצים אפשר לזהות בכל אחד אופי קצת שונה, זאת חיית מחמד נעימה ולא מזיקה בסה"כ.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
היו לי בעבר שני ארנבים בגינה.
זה די מקסים לבוא ולראות אותם רצים על הדשא.
שתי נקודות שאני זוכר:
1) הם חופרים בכל מקום ופוגעים בגינה
2) צריך לשמור עליהם מחתולי רחוב
זה די מקסים לבוא ולראות אותם רצים על הדשא.
שתי נקודות שאני זוכר:
1) הם חופרים בכל מקום ופוגעים בגינה
2) צריך לשמור עליהם מחתולי רחוב
No place like home.......... Theater
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

וואו - תודה על כל התגובות...
בגדול הוא / היא הולכים להיות במרפסת מקורה בתוך כלוב שבניתי בסופ"ש בלי שמש / גשם / רוח וכו'...
המטרה היא להביא ארנב/ון (מה שיעלה בגורל) אחד בלבד, ככה שהגודל הפיזי שלהם פחות משמעותי כי יהיה לו / לה מספיק מקום.
אגב - מה עדיף זכר או נקבה ?
מרטין - מה הסיפור עם המכסה ?
בגדול הוא / היא הולכים להיות במרפסת מקורה בתוך כלוב שבניתי בסופ"ש בלי שמש / גשם / רוח וכו'...
המטרה היא להביא ארנב/ון (מה שיעלה בגורל) אחד בלבד, ככה שהגודל הפיזי שלהם פחות משמעותי כי יהיה לו / לה מספיק מקום.
אגב - מה עדיף זכר או נקבה ?
מרטין - מה הסיפור עם המכסה ?
-
- זה הכלוב, צריך להשלים רק את הגלגלים ככה שיהיה נייד
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, אז אתמול הבאנו ארנב ראש אריה (ככה אמרו לנו בחנות).
שמנו את מה שאמרו לנו בחנות מבחינת תכולת הכלוב. גילינו שיש לו מין קשקשת כזו מאחורי האוזניים, מצורף צילום.
זה יוצא כאילו מתוך מקום אחד, אולי פצע.
ממה שקצת קראתי ברשת האם זה סקביאס ? אשמח להערות.
מעבר לזה הוא חמוד מאוד ומתנהג כמו כלב, בא לאכול מהידיים...
שמנו את מה שאמרו לנו בחנות מבחינת תכולת הכלוב. גילינו שיש לו מין קשקשת כזו מאחורי האוזניים, מצורף צילום.
זה יוצא כאילו מתוך מקום אחד, אולי פצע.
ממה שקצת קראתי ברשת האם זה סקביאס ? אשמח להערות.
מעבר לזה הוא חמוד מאוד ומתנהג כמו כלב, בא לאכול מהידיים...
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מישהו ?
איך יודעים מה הגיל שלו ?
והאם אפשר לזבל את "הגינה" עם הגללים שלו ? פשוט חבל לזרוק יש מלאאאאאאאא בתצורה של 11.2 עם אטמוס מלמעלה...
איך יודעים מה הגיל שלו ?
והאם אפשר לזבל את "הגינה" עם הגללים שלו ? פשוט חבל לזרוק יש מלאאאאאאאא בתצורה של 11.2 עם אטמוס מלמעלה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, אז בסוף הסתדרנו, לא סיפור אבל הוא דורש תשומת לב.
בכל מקרה בניתי עוד כלוב. כך שמי שרוצה את הכלוב שמופיע בתמונה - מוזמן במחיר מאוד מאוד סימלי.
המידות שלו זה 140*70*70 ס"מ בערך (חישוב לפי הבלטות), יש חלק תחתון מעץ סנדוויץ וגלגלים לניידות קלה.
מי שמעוניין - בכיף...
בכל מקרה בניתי עוד כלוב. כך שמי שרוצה את הכלוב שמופיע בתמונה - מוזמן במחיר מאוד מאוד סימלי.
המידות שלו זה 140*70*70 ס"מ בערך (חישוב לפי הבלטות), יש חלק תחתון מעץ סנדוויץ וגלגלים לניידות קלה.
מי שמעוניין - בכיף...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.