עזרה והמלצה - מחשב נייד או טאבלט להורים
-
splspl
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אהלן
אמא שלי מעוניינת להתחיל להכיר את עולם המחשבים והאינטרנט.
אימי בת 60 ומעולם לא נגעה במחשב.
היום ישבתי איתה עם 2 אמצעים:
א. טאבלט IPAD 3 מסך 10"
ב. אולטראבוק ASUS UX31 מסך 13"
מסקנות -
1. המחשב נוח מבחינת המקלדת וגודל המסך, אבל קשה לה לראות את הסמן של העכבר, גם אחרי ששניתי והגדלתי אותו.
2. ה IPAD יותר נוח לה לגלישה, יותר אינטואטיבי, פחות כפתורים, ה PINCH TO ZOOM מאוד יעיל עבורה.
3. בעיה ב IPAD שיש אתרים שלא רצים עליו (כנראה בגלל חוסר תמיכה ב FLASH)
ראיתי שהדור החדש של האולטראבוקים מכיל גם מסך טאצ' ואז ניתן להנות מכל העולמות.
מה לדעתכם כדאי לה לקנות?
טאבלט שמריץ IOS - IPAD
טאבלט אנדרויד (יתמוך גם ב FLASH)
טאבלט ווינדוס
או אולטראבוק עם מסך טאצ'
אמא שלי מעוניינת להתחיל להכיר את עולם המחשבים והאינטרנט.
אימי בת 60 ומעולם לא נגעה במחשב.
היום ישבתי איתה עם 2 אמצעים:
א. טאבלט IPAD 3 מסך 10"
ב. אולטראבוק ASUS UX31 מסך 13"
מסקנות -
1. המחשב נוח מבחינת המקלדת וגודל המסך, אבל קשה לה לראות את הסמן של העכבר, גם אחרי ששניתי והגדלתי אותו.
2. ה IPAD יותר נוח לה לגלישה, יותר אינטואטיבי, פחות כפתורים, ה PINCH TO ZOOM מאוד יעיל עבורה.
3. בעיה ב IPAD שיש אתרים שלא רצים עליו (כנראה בגלל חוסר תמיכה ב FLASH)
ראיתי שהדור החדש של האולטראבוקים מכיל גם מסך טאצ' ואז ניתן להנות מכל העולמות.
מה לדעתכם כדאי לה לקנות?
טאבלט שמריץ IOS - IPAD
טאבלט אנדרויד (יתמוך גם ב FLASH)
טאבלט ווינדוס
או אולטראבוק עם מסך טאצ'
טאבלט או מחשב
הייתי באותה דילמה לפני כחצי שנה ,
בסוף קניתי טאבלט לאמא בהתחלה לא השתמשה (עד שלמדה להשתמש) , היום לא עוזבת אותו
הלכתי על הIPOD ISO הוא יותר קל לשימוש אז החלתתי לא לסבך אותה עוד
למרות שהוא יותר יקר מהאנדרואידים
בעיקרון לא התלוננה על בעיות באתרים , למרות שאתה צודק יש עדיין אתרים שלא יעבדו כמו שצריך בטאבלט
בקיצור ממליץ על IPOD
בסוף קניתי טאבלט לאמא בהתחלה לא השתמשה (עד שלמדה להשתמש) , היום לא עוזבת אותו
הלכתי על הIPOD ISO הוא יותר קל לשימוש אז החלתתי לא לסבך אותה עוד
למרות שהוא יותר יקר מהאנדרואידים
בעיקרון לא התלוננה על בעיות באתרים , למרות שאתה צודק יש עדיין אתרים שלא יעבדו כמו שצריך בטאבלט
בקיצור ממליץ על IPOD
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אני לא איש של אפל, אבל גם במקרה הזה, אמליץ על אייפד.
אני חושב שהיא תוכל לנצל את היכולות שלו יותר טוב ממחשב. עם הכמה אתרים שלא יעבדו כמו שצריך, שהיא גם ככה לא יודעת שקיימים, זה לא צריך להפריע יותר מדי.
חוץ מזה, המחשבים שהופכים לטאבלט, הראויים לשימוש (מעבדים i5 ומעלה), יהיו יקרים מדי. ולך תסביר לה שיש לוינדואוס 2 ממשקים: שולחן עבודה ואריחים, ומה ההבדלים ביניהם, ואיך לבצע כיבוי והדלקה.
אם בכל זאת, עניין תאימות האתרים מציק, לך על טבלט אנדרואיד. הסדרה החדשה של סמסונג טאב 3 גירסת 10 אינץ תעשה לה את העבודה לא פחות טוב בשימושים שלה.
אני חושב שהיא תוכל לנצל את היכולות שלו יותר טוב ממחשב. עם הכמה אתרים שלא יעבדו כמו שצריך, שהיא גם ככה לא יודעת שקיימים, זה לא צריך להפריע יותר מדי.
חוץ מזה, המחשבים שהופכים לטאבלט, הראויים לשימוש (מעבדים i5 ומעלה), יהיו יקרים מדי. ולך תסביר לה שיש לוינדואוס 2 ממשקים: שולחן עבודה ואריחים, ומה ההבדלים ביניהם, ואיך לבצע כיבוי והדלקה.
אם בכל זאת, עניין תאימות האתרים מציק, לך על טבלט אנדרואיד. הסדרה החדשה של סמסונג טאב 3 גירסת 10 אינץ תעשה לה את העבודה לא פחות טוב בשימושים שלה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לדעתי אייפד גם. אצל אמא שלי זה קצת אחרת - היא כל החיים עבדה מול מחשב, ומכירה אותו יופי, אבל מאז שקנינו לה אייפד (ואייפון
) היא נורא מרוצה וכל הזמן איתו. אפילו שיחות סקייפ עושה ממנו.
זה מכשיר יותר קל ונוח מכל אולטראבוק, קל לה לשבת לקרוא ממנו או לשכב במיטה ולקרוא ספר/אתר אינטרנט.
יש באמת בעיה של אי-תמיכה בפלאש, אבל לדעתי נדיר שזה מפריע, בטח אם אמא שלך לא מכירה מחשבים קודם ואין לה רשימה ארוכה של אתרים מועדפים.
אולי באמת שווה לנסות את הטבלטים של סמסונג. הנסיון היחיד שלי עם טבלט דרויד היה איזה ASUS EEE שלא ממש התרשמתי ממנו, אבל ממה שהבנתי הסמסונגים יותר טובים. יש גם SURFACE אבל זה נראה לי לא רלוונטי...
בכל אופן - רק טבלט
זה מכשיר יותר קל ונוח מכל אולטראבוק, קל לה לשבת לקרוא ממנו או לשכב במיטה ולקרוא ספר/אתר אינטרנט.
יש באמת בעיה של אי-תמיכה בפלאש, אבל לדעתי נדיר שזה מפריע, בטח אם אמא שלך לא מכירה מחשבים קודם ואין לה רשימה ארוכה של אתרים מועדפים.
אולי באמת שווה לנסות את הטבלטים של סמסונג. הנסיון היחיד שלי עם טבלט דרויד היה איזה ASUS EEE שלא ממש התרשמתי ממנו, אבל ממה שהבנתי הסמסונגים יותר טובים. יש גם SURFACE אבל זה נראה לי לא רלוונטי...
בכל אופן - רק טבלט
-
splspl
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אז יש כאן התלבטות בין IPAD לבין טאבלט אנדרויד
מה אתם אומרים על ה GALAXY TAB 3 עם מסך 10" - האם הוא עדיף על IPAD?
roypeles כתב שמעבד חלש יותר מ i5 לא בא בחשבון בגלל ביצועים ירודים.
מה אתם אומרים על מוצרי WIN8 שמצויידים במעבד ATOM Z2760 - לפי מבחנים הוא חזק יותר מ i3 וקצת חלש מ i5
ממש קשה קשה להחליט עם כל המגוון שקיים.
ההורים שלי הקציבו לעניין 5000 ש"ח - אז נכון שאפשר לקנות טאבלט טוב ב 2000 ולסגור עניין
אבל למשל ל ASUS VIVO TAB וגם ל SAMSUNG ATIV יש את העט שמגיע עם המוצר ונותן ערך מוסף שאין בטאבלי רגיל.
מה אתם אומרים?
מה אתם אומרים על ה GALAXY TAB 3 עם מסך 10" - האם הוא עדיף על IPAD?
roypeles כתב שמעבד חלש יותר מ i5 לא בא בחשבון בגלל ביצועים ירודים.
מה אתם אומרים על מוצרי WIN8 שמצויידים במעבד ATOM Z2760 - לפי מבחנים הוא חזק יותר מ i3 וקצת חלש מ i5
ממש קשה קשה להחליט עם כל המגוון שקיים.
ההורים שלי הקציבו לעניין 5000 ש"ח - אז נכון שאפשר לקנות טאבלט טוב ב 2000 ולסגור עניין
אבל למשל ל ASUS VIVO TAB וגם ל SAMSUNG ATIV יש את העט שמגיע עם המוצר ונותן ערך מוסף שאין בטאבלי רגיל.
מה אתם אומרים?