מה דעתכם? זאת מערכת ק"ב שאני מתכוון לקנות ב-5650 ש"

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם
אחרי סיבוב בכמה חנויות ושעות של שיטוט באתרי אינטרנט
ובדיונים עם אישתי(-שזה חשוב!!!) הגעתי כמעט לסוף המסע של קניית המערכת
דבר ראשון רקע קצר לדרישות:
1.מערכת 5.1
2.מערכת תתופעל בעיקר לקולנוע(60%)והשאר למוזיקה(40%)
3.המחיר ההתחלתי היה 5000 (בסוף סגרתי על 5650)
4.המערכת תפאר את סלוני החדש בגודל זה 5\4 והעדפה היא רמקולים כמה שיותר דקים היות ואני מתכוון לתלות אותם על הקיר.

זאת המערכת הראשונה שלי הדרישות אינם גבוהות ביותר אלא במסגרת הנתונה

8) והתוצאה היא:
רסיבר ימאהה RXV 359

רמקולים קידמיים זוג CANTON LE 110 דקים יחסית
http://www.canton.de/en-produktdetail-leserie-le110.htm

אחוריים זוג של אלפה טכנולוגי http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=11569
WOF5 -דגם

סנטר של וורפדייל דיימונד 8- http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=84

סאב של וורפדייל http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=18
דגםSW150

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם
שמח חג!!!

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

אני רואה שהקנטון הם סטליטים לכל דבר...
למה שלא תסגור על 4 חבר'ה כאלה וזהו?
אם יורשה לי לשאול מה מחיר של זוג כאלה ובאילו חנויות היית...?
סה"כ תקבל איזון יותר טוב, ומעבר לזה אלפה טכנולוג'י זה לא....בוא נגיד שזה לא רמקול עם שם, והרמקולים שאתה רוצה לא מתומחרים מי יודע מה טוב.
בקשר לשילוב של הסאב של SW150 אני בעד. סה"כ סאב זה סאב, אין יותר מידי הבדלים בחתימת סאונד שלהם וווהארפדייל חברה מצויינת עם סאבים טובים לרמת כניסה...והסנטר אני מניח שאין איתו בעיה כל עוד שמעת אותו והוא נתן לך סאונד טוב שישתלב עם הקדמיים (מקווה שבדקת את זה).
אני חייב לציין שבקשר לרסיבר אני לא תומך במאה אחוז.
בקיצור אני במקומך מחליף את האחוריים שיהיו תואמים לקדמיים, בודק בשבע עיניים, או במקרה הזה אוזניים, שהסנטר משתלב טוב עם הקדמיים, ומוסיף תקציב לרסיבר טיפה יותר רציני.
שיהיה לך בהצלחה עם הקניה, ואל תשכח, האוזן שלך זה הדבר היחידי שצריך לקבוע! (Y)

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

יש לך הצעה לרסיבר אחר?

שליחה #3 

בנוגע לסנטר-אתה צודק במאה אחוז-והאמת שמעתי כמה וכמה סנטרים יחד עם כל המערכת ושאר הרמקולים
והסנטר הזה לפי דעתי נתן את התפוקה הטובה ביותר.
לכתחילה הגעתי עם תקציב ספציפי ובסוף עליתי עליו אז לשנות במקום האלפה טכנולגי זאת תוספת נכבדת(של כסף)
ואותו הדבר לרסיבר-(יש לך הצעות אחרות לרסיבר?)

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני הבאתי ממש לפני חודש רסיבר ימאהא 557, ומצד אחד, אני מניח שהסאונד של ה359 יהיה פחות או יותר אותו דבר, אבל אין לי ספק, מצד שני, שאם תביא רסיבר מדרגה אחת או שתיים מעל, אתה לא תצטער על כך.
שמע, לי מערכת שמושקע בה בדיוק אותו סכום כסף כמו מה שאתה מתכנן להביא, ההבדל היחיד הוא שאני הלכתי על יד שניה ומציאות, ואני מאמין, סליחה, אני יודע שהגעתי לתוצאה הרבה יותר טובה מכל אדם אחר שקנה מוצרים חדשים.
לכן אני ממליץ לך לקחת עוד קצת זמן, או לבחון את אפשרות היד שניה, או פשוט לחסוך יותר כסף.
עוד דבר שאתה יכול לעשות זה להביא את כל המערכת בלי האחוריים בינתיים, לשים את המחיר שלהם לרסיבר, ויותר מאוחר לרכוש אחוריים שיתאמו לקדמיים.
אני מבטיח לך שאם תתעזר בסבלנות, תוכל להוציא תוצאות הרבה יותר טובות. ואני מדבר איתך מנסיון. גם אני קפצתי ראש לבריכה ריקה ועכשיו אני מוצא את עצמי משדרג מוצרים בשל הבורות שלי בתקופה.
מעבר לכך, אני מאוד מעוניין שתגיד לי באילו חנויות היית, ומה מחיר הקדמיים. אם אינך מעוניין לחשוף את הפרטים ברבים, אתה מוזמן לשלוח לי לפרטי.
צא מנקודת הנחה שאני באמת רוצה לעזור לך, בתור אחד שעבר את החוויה, שאני מאמין, שאתה תעבור אם תקנה את הסט שפרסמת.

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

בנוגע למוצרים יד שניה שמעתי את מה שאמרת מכמה אנשים אבל אני אומר לך את האמת ישלי קצת פחד מלקנות יד שניה ולא רק מוצרי אודיו אלא בכלל מוצרים יד שניה אני מעדיף קצת להשקיע ושהמוצר יהיה יד ראשונה ככה אני.
בנוגע לאחוריים תקן אותי אם אני טועה אבל בכל החנויות שהייתי המליצו לי לא להשקיע ברמקולים האחוריים אלא דוקא בקדמיים ולכן הלכתי על האלפה שהם מה שנקרא מוצר מדבקה(?)

בקשר למחיר הקדמיים אני אומר לך את האמת- החנות שבסוף ישבתי ודיברתי שם עם המוכר על המחירים (וזה לקח הרבה זמן) ולאחר שסגרנו מחיר הוא ממש ביקש שאני לא אפרסם את מה שנתן לי ואני מה לעשות יש לי מילה :roll:
אז אחרי שאני אקנה אני בשמחה אמסור לך פרטים

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

יובב ברוך הבא!
בוא רגע נעשה סדר בבלגן.
כמו שאופיר אמר, ביד שניה תקבל תוצאות טובות יותר מקניית מוצר חדש, אם בכל זאת אתה נגד יד שניה אז אני מציע שלא תתלה את הרמקולים הקדמיים על הקיר, אתה תקבל תוצאה טובה יותר אם הם יעמדו על סטנדים.
על חוק מרטין לסנטרים שמעתה? ( :lol: ), אם לא אז החוק הולך ככה "סנטר צריך להיות מאותה סדרה של הקדמיים או בלי סנטר בכלל".
אני מסכים עם המוכרים שיעצו לך לא להשקיע על רמקולים אחוריים ולשים יותר על הקדמיים, אבל במחיר של האלפא טכנולוג'י אתה יכול לקנות רמקול טוב בהרבה (JBL E10 נכנס לך במחיר הזה ללא בעיה!)

אגב, המשפט "אל תפרסם את המחיר כי זה מחיר רק בשבילך ואסור שאנשים ידעו" זה חלק משיטת המכירות שלהם :)

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בנוגע למשפט של המוכר...ברור שאת המשפט הזה הוא אומר לכל אחד שמקבל ממנו הצעת מחיר אבל אני אומר לך את האמת אולי אני נאיבי אבל אני יודע שהוא באמת נתן לי מחירים טובים ביחס למקומות אחרים שהייתי ובחלקם היו הבדלים משמעותיים.

ביחס לאחוריים האמת לא חיפשתי והתעמקתי בהם יותר מידי פשוט לחבר שלי יש אותםכאחוריים והם מספקים אותי (האמת לא שמעתי אחרים )האמת מה שאתה אומר על הJBL נשמע מסקרן מאוד אתה יודע במקרה מה טווח המחירים שלהם? לא מצאתי מחיר של חנות בארץ לרמקולים הללו.

בנוגע לחוק שצינת אפשר לדעת מדוע?כי אנישמעתי את הCANTON יחד עם הסנטר של וורפדייל שצייינתי וזה היה נשמע לי חיבור טוב מאוד מה עוד שבאמת בהתחלה שמעתי את הסנטר החדש יותר של וורפדיל הדיימונד 9 שלא הסתדר עם הCANTON אבל אם ישנם סיבות אחרות אני אודה לך אם תחלוק איתי.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אבי, יואב ציין שהוא בדק את הסנטר עם הקדמיים אותם הוא מעוניין לקנות, ולטענתו הוא אף בדק סנטרים אחרים איתם והגיע למסקנה שהדיאמונד הולך הכי טוב איתם...אני סומך עליו.(Y)
יואב, אני מבין אותך שאתה לא רוצה יד שניה לגמרי. סבבה, בלי יד שניה.
בקשר לאחוריים, אתה צודק. אין ספק שיש להשקיע בקדמיים הרבה יותר מבאחוריים, אך אין לי ספק, כמו שאבי אמר, שאתה יכול להביא בתווח מחירים של האלפה רמקולים יותר טובים.
בלי קשר, חשבתי שאולי הקדמיים שלך לא עולים בהרבה על מחיר האלפה...אך אני מניח שאני טועה בגדול.
ומה החלטתך בקשר לרסיבר?
עדכן אותי, (Y)

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ההפרש בין הcanton לאלפה הוא בסביבות אלף ש"ח
בנוגע לרסיבר יצא לי לראות את 2 הדגמים שברמות מעל ה359 שאני חושב לקחת
והבדלי איכות המוזיקה הם מאוד מינורים ההבדלים בינהם הם שב459 יש אופציה בפיצרים לשים על MP3 ככה שמי שיש לו הרבה קבצי\דיסקים של MP3 אולי יהיה שווה לו להשקיע בנוגע ל559 שם יש את האפשרות של האייפוד לשים אותו במתקן מסויים והרסיבר קולט אותו
כל המשחקים הללו פחות מושכים אותי להוציא עוד 400 עד 800+ ש"ח האם אתה מודע להבדלים יותר משמעותיים?
בנוגע לJLB 10E אתה יודע מחיר???הבאיזה צבעים ישאותו כי מבחינת עיצוב אני מחפש רמקול דק אך שיהיה גם לבן(גוון לבן) שלא יבלוט
כשהגלים מתגברים החזקים מתגלים

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

- מה בקשר לכמות הכניסות והיציאות של הרסיבר, והסוגים שלהן? האם הן מספקות אותך?
אם כן ואתה אומר שהשוואת הסאונד לא הניבה תוצאות מסחררות, אז סבבה, סגור על ה359. :Y:
בקשר למה שאמרת עם האיי-פוד והMP3...מה זה הדברים האלה? לא שמעתי עליהם בחיים :oops:
- אתה בטוח שלא שווה לך להוסיף עוד אלפייה בשביל האחוריים, או לקנות אחרים במקום האלפה?
- מעבר לכך, אתה בטוח ששמעת מספיק רמקולים בתווח המחירים הזה והגעת למסקנה אבסולוטית שאלה הרמקולים בשבילך?
אם התשובות שלך לכל השאלות לעיל מסתכמות ב"כן" אז אתה יכול להיות שלם עם הקנייה שלך :Y:

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

ofir-harlev כתב:אבי, יואב ציין שהוא בדק את הסנטר עם הקדמיים אותם הוא מעוניין לקנות, ולטענתו הוא אף בדק סנטרים אחרים איתם והגיע למסקנה שהדיאמונד הולך הכי טוב איתם...אני סומך עליו.(Y)
(Y)
...
אם הפיזור של הרמקולים הקדמיים טוב אז עדיף בלי סנטר בכלל!, או לקנות סנטר מאותה הסדרה כמו הקדמיים

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

למה אתה כל כך נעול על זה שזה יהיה מאותה סדרה?

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

דיברתם על JBL -10E יש לכם מושג מה טווח המחירים שלו?והאם אפשר להשיג בגוון לבן???

על הרסיבר כמו שציינתי אני עדין חדש בכל הנושא ובנוגע לכניסות ויציאות אני בור לגמרי
מה שאני צריך ויש ברסיבר זה כניסה לכל הרמקולים +חיבור נוסף שאליו אני מתכוון לחבר את המיני דיסק שלי

על חוק מרטין הזה אני עדין לא הצלחתי להבין מדוע הסנטר צריך להיות מאותו סוג של הקדמיים-יש סיבה ספציפית או שזה מה שכולם טוענים???

על האחוריים לא השקעתי יותר מידי זמן עליהם שמעתי רק עוד זוג אחד כי לפי מה שהבנתי באחוריים אין מה להשקיע מה גם שיש לי דרישות של עיצוב(דק ולבן)ובCANTONהקדמיים שמעתי כמה וכמה רמקולים בסגנון(דקים יחסית) ואין הרבה כאלו עם תיבת תהודה מעץ ולכן לפי דעתי הם נשמעו הטובים ביותר

orenpeled
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

אני בזמנו שמעתי את ה- LE 110, לדעתי יש להם צלילי מתכתי. למיטב זכרוני עלות של paradigm Atom לא גבוהה באופן משמעותי מה- LE 110 ואין מה להשוות מבחינת איכות ה- sound. מציע לך לשמוע עוד מספר רמקולים לפני שתחליט. ניתן לשמוע את שתי הזוגות בסטריאו סטאר.
מצטרף להמלצת קודמי לחפש יד שניה בתקציב הנ"ל. ראיתי בלוחות זוג קדמיים של Paradigm monitor 5 ואחוריים Atom ב- 2500, לדעתי יתנו תמורה טובה.
בכל מקרה כדאי שה- center יהיה מאותה סדרה של הקדמיים. לדעתי בשלב ראשון ניתן לוותר את ה- center ולהוסיפו בשלב מאוחר יותר, במרבית מקרים הרמקולים הקדמיים יוכלו לשחזר את הסנטר.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אני ממש לא מבין את הקטע הזה של הסנטר התואם...
מה הבעיה למצוא סנטר לא מאותה סדרה שייתן את אותו סגנון סאונד, ושישמע טוב עם הקדמיים?
מה יעשה אחד שיש לו קדמיים שנבנו לסטריאו, שאין להם בכלל סנטר תואם, כמוני למשל?

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אני כמו שציינו פה לא מבין את האובססיביות הזאת לשים סנטר תואם לקדמיים לפי דעתי (ואני חדש בנושא)צריך לשמוע מה מתאים לך ואם סנטר שאינו מאותו סידרה נשמע לך טוב אז לך עליו. למה לא להשקיע בזוג קדמיים מחברה נחשבת וזה כדי להנות כאשר אני שומע מוזיקה ולקחת סנטר בוא נגיד ברמה קצת יותר נמוכה כי הוא סה"כ משפיע כאשר אני רואה סרטים.
אם יש הסבר משמעותי אשמח לשמוע.

בנוגע paradigm Atom הם לא ממש מה שחיפשתי אני מחפש רמקולים שאוכל לתלות על הקיר ז"א כמה שיותר דקים והCANTON הם 9 ס"מ ונשמעים טוב ומה שהציעו לפי מה שראיתי רמקולי מדף רגילים בגודלם ולכן לא בדקתי אותם בכלל
היכן שאני בדקתי (פיוז וסטראו סטאר)כאשר ביקשתי לראות את מבחר הרמקולים הדקים שיש להם זה היה מאוד קשה במסגרת התקציב שלי והקאנטון הם היו היחידים מעץ הדקים מה שנתן להם יתרון

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

Re: מה דעתכם? זאת מערכת ק"ב שאני מתכוון לקנות ב-5650 ש&

שליחה #17 

yovav81 כתב:שלום לכולם
אחרי סיבוב בכמה חנויות ושעות של שיטוט באתרי אינטרנט
ובדיונים עם אישתי(-שזה חשוב!!!) הגעתי כמעט לסוף המסע של קניית המערכת
דבר ראשון רקע קצר לדרישות:
1.מערכת 5.1
2.מערכת תתופעל בעיקר לקולנוע(60%)והשאר למוזיקה(40%)
3.המחיר ההתחלתי היה 5000 (בסוף סגרתי על 5650)
4.המערכת תפאר את סלוני החדש בגודל זה 5\4 והעדפה היא רמקולים כמה שיותר דקים היות ואני מתכוון לתלות אותם על הקיר.

זאת המערכת הראשונה שלי הדרישות אינם גבוהות ביותר אלא במסגרת הנתונה

8) והתוצאה היא:
רסיבר ימאהה RXV 359

רמקולים קידמיים זוג CANTON LE 110 דקים יחסית
http://www.canton.de/en-produktdetail-leserie-le110.htm

אחוריים זוג של אלפה טכנולוגי http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=11569
WOF5 -דגם

סנטר של וורפדייל דיימונד 8- http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=84

סאב של וורפדייל http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=18
דגםSW150

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם
שמח חג!!!
...
תסלחו לי שאני מתייחס רק לפוסט הפותח של חברינו.

עשית קצת סלט מהמערכת וישנם כמה דברים שאני רותה להגיד.
1- הבמה הקידמית {סנטר + קידמיים} היא העיקרית והחשובה במערכת.
במקרה שלך אני כבר תופה את המערכת כאחת שלא תהיה מאוזנת והבמה והסנטר ישתלט על הקידמיים {במיוחד בתחום הנמוך ... בס}.
המטרה שלך צריכה להיות קודם כל לבנות פרוט מאוזן ומתאים.
אתה לא חייב לקחת קידמיים וסנטר מאותה חברה אך חותמת הקול חשוב ואפילו החשובה ביותר.
כאשר מצאת את השילוב המתאים בבמה הקידמית עבור לאחוריים , באחורי הדרישה לשילוב מדוייק פחות רלוונטית אם כי ישנם חברים שיטענו אחרת וזה לגיטימי .. אך הרמקול האחורי תפקידו הוא לתת לך את האפקטים ... שהם לרוב פריצות סאונד קצרות ולא דורשות היתעמקות באיכות הסאונד אלה רק בחוויה הרגעית שמאוד קשה לנתח את אופי הרמקול .

2- 40% מוסיקה זה לא מעט , עם הרמקולים הללו בשילוב סאב מאוד קשה להוציא סאונד
מדוייק שלא נדבר על פירוט במה ואימג' {שהם יהיו גרועים להפליא} ...
כיוון שהמוסיקה עדיין תופסת חלק ניכבד מהזמן שלך אני ממש לא יכול להמליץ לך על רמקולים סטליטים גם אם הם מחברה מכובדת כמו קנטון.
מה שאתה צריך לעשות זה מאוד פשוט.

:!: למצוא את הרמקול הקידמי שישמע לך הכי טוב במוסיקה שאתה אוהב לשמוע .
:!: להתאים לו סנטר שישמע דומה לקידמיים {בכדי להקל על עצמך לך על סנטר מאותה חברה}
:!: להתאים רמקולים אחוריים שימצאו חן בעיניך גם מבחינת מראה וגם מבחינת סאונד אך אל תשתולל במחיר. {עדיף לרדם באחורי ולעלות בקידמי}.
:!: תתאים סאב שמשלים את הקידמיים שלך אך לא משתלט עלייהם ... כלומר: שהסאב ינגן בדיוק מהנקודה שהקידמי לא יכול לרדת. {לא קל בכלל אבל תנסה להיתקרב לתחום ולחפיפה המדוייקת ביותר}.
:!: שמע מוסיקה ללא סאב ... {מעטים החברים שהצליחו להתאים את הסאב לקידמי במוסיקה ולרוב הוא רק הורס את התוצאה}.
:!: אחרי שמצאת את הרמקולים המיועדים מקם אותם כהלכה {לא חסר חומר על מיקום רמקולים באתר } תכניס את הדיסק או הסרט האהוב עלייך ותהנה.

הערה:
בתקציב שלך הייתי שוקל בחיוב לפנות לחניות שמתעסקות גם עם יד שניה.

אשמח להמליץ לך על כמה חניות . (Y)

yovav81 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

נמר, כתבת כי קודם כל יש למצוא את הרמקולים הקידמיים שאני אוהב(למוזיקה)
ולאחר מכן יש להתאים לכך את הסנטר-וכדי שזה יהיה הכי קל אתה אומר כי בד"כ הקדמיים והסנטר שבאים מאותה סידרה וחברה הם המותאמים ביותר מבחינת הסאונד. הבנתי נכון?

אז אם הבנתי נכון בשעה זו של הלילה מה שאני הולך לעשות כרגע זה לבקש לשמוע את הרמקולים הקידמיים שבחרתי הקנטון LE110 מול הסנטרים הבאים 1.וורפדייל דימונד 8 ששמעתי קודם ואהבתי איך הוא נשמע עם הקנטון
2. לשמוע את הסנטר התואם בסדרה של הקנטון שזה LE 150 CM

אני צודק?
אני אעשה זאת ואחזור עם תשובות בנושא
תודה רבה נמר
נשתמע[/quote]

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

...תארתי לעצמי שכבר עשית את זה כששאלתי אותך אם חתימת הסאונד של הווארפדייל הולכת עם הקדמיים!!!
קיצר, עדכן אותנו (Y)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה #20 

כמו שאני מכיר את הרמקולים המדוברים הם אינם אמורים להתאים.

לרמקולים הללו {הקידמיים} חסרים תחומים שהסנטר ייתן אותם שזה כבר לא יכול להיות מאוזן.
כיוון שאינך בעל נסיון אינני יודע איך תבחין בהתאמה בייהם אז אסביר לך איך עושים זאת בצורה הטובה ביותר.

תבקש לשמוע את הרמקולים הקידמיים לבד ואחר כל את הסנטר לבד.
תדאג שהעוצמות ביניהם תהיינה זהות.

ברגע שתבודד את הסנטר ואת הקידמיים תוכל להבחין באופן מדוייק יותר אם חותמת הקול שלהם זהה. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”