קנווד KA9100, פאר יצירה של פעם; נגד בלדליוס ת'ור MKII, היי אנד של היום

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

סיוגים:
ההשוואה נערכה במשך שעה וחצי לערך, אולי מעט יותר.
סטאפ מסביב:
רמקולים: הרבת' SHL5
מקור: בל קנטו 2.5
כבילה: אחסוך מכם :lol:

סיוג שדורש סעיף בפני עצמו - חדר קטן, דחוס ומאוד-מאוד לא ידידותי לסטאפים.

מחירים: הבלדליוס הרבה יותר יקר. מבלי להיכנס למספרים מדויקים.

מוזיקה שהושמעה: לד זפלין, אריק קלפטון, ביבי קינג, סטיבי ריי וון, קרידנס קלירווטר ריבייבל, טרייסי צ'פמן, דייר סטרייטס, ג'ניס ג'ופלין ועוד כמה.

תוצאות (סובייקטיביות שלי, אם בני ירצה לחלוק את דעתו, מוזמן לעשות את זה):
הקנווד נותן בראש!!!!!!! חתיכת מגבר מטורף. חזק ודניאמי מאוד, מפורט, גדול, מרשים ומוזיקאלי מאוד. הכי חשוב - פשוט תאווה לעיניים. יפהייפה ומרשים.

שני המכשירים יושבים יחסית טוב עם הסטאפ ששימש לבדיקה, לטענתו של בני הקנווד מתאים יותר עם הטנסמישן ליין שלו - אני מאמין לו, אבל כבר מחכה שנקבע סשן גומלין אצלו. יהיה מעניין, וכנראה שיכלול את הבלדליוס על הסטאפ שלו הפעם.

לטעמי היה משהו מהודק ומפוקס יותר עם הבלדליוס לעומת הקנווד; אבל VFM נטו - הקנווד לקח את הקרב הזה בלי מאמץ בכלל. בכנות, מהרגע שמשקללים את העלות, אין שמץ של ספק שהייתי מעדיף את ה-9100 על פני הבלדליוס. בהינתן המצב הנוכחי, אני שמח שיש לי את הבלדליוס שיושב יותר טוב.

* הייתה קצת מחלוקת בינינו איזה מגבר יותר חזק, למרות שאני נוטה לכיוון המחשבה של בני - הקנווד שלו כנראה חזק יותר.

מסקנה:
וינטאג' זה כיף גדול במעט כסף. יופי של מכשיר.

מסקנה 2, והיותר חשובה:
בני אדם מקסים. נהניתי להכיר אדם נהדר, יחד עם הבת החמודה שלו. אנשים טובים באמצע הדרך, לגמרי.

TO BE CONTINUED?

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

אפשר להכנס?

אני אביא "Integrated" מעניין...

אשמח לשמוע אותו עם הרמקולים המופלאים האלא ואם יש איזה 9100 בסביבה - אז גם טוב.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

א. מעניין.
ב. יש מסקנות קצת יותר לגבי התדרים הגבוהים והמיד? אחד החסרונות בהרבה ממגברי הוינטאג' (וזה משהו ששמעתי בעבר גם לגבי 9100 משודרג ממישהו שמכר אותו), היא שהצליל נוטה יותר לכיוון הבאס (הגדול והשמן של פעם :)). אומנם שמעתי הרבה מגברי וינטאג' שלא סובלים מהתופעה, אבל אשמח לשמוע את דעתך לגבי ה-9100 ספציפית. שמעתי אותו בעבר, אבל השוואה ראש בראש מול מגבר מודרני לא עשיתי כך שקשה לעמוד על ההבדלים בצורה מדויקת.
ג. אם תרצו (אני אשמח), אני יכול להצטרף גם כן. יש לי KA7100 שעבר "התעללות" משמעותית מצידי (פרטים נוספים כאן - שימו לב, יש הרבה עדכונים ב-2-3 העמודים האחרונים). בזמנו זכור לי ש-Kosh ציין כי ה-7100 מזכיר את ה-9100 בגוון הצליל שלו הרבה יותר מאשר שאר המגברים בסדרה. זה משהו שנראה לי מעניין לבדוק :)

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #4 

ברור ש -TO BE CONTINUED!

נתחיל בסוף? היה כיף! היה כיף לשמוע מוזיקה טובה, בסאונד מעולה ולפגוש חבר ל"טירוף", לכיף שבהאזנה למוזיקה בראש ובראשונה לפני ההאזנה לסאונד - החיבור ברמה האישית היה מעולה גם הוא :)
כבר חודשיים בערך מאז שאני ורן קבענו להיפגש ולשמוע קצת מוזיקה ולהשוות איך נשמעים המגברים על אותו סט-אפ. פעם רן הבריז, יותר מפעם אני הברזתי - והיום סוף סוף הצלחנו.
מכיוון שהיה ברור לנו ששנינו רגילים כל אחד לסט-אפ שלו ולסאונד שלו - ניסינו לגייס חבר שלישי "ולא משוחד" אבל אף אחד לא היה פנוי עבורנו היום :(

טוב, אז הבוקר סוף סוף העמסתי את המגבר, את הספק ואת הבת הקטנה שלי על האוטו, לקחנו דרכונים ואת הויזות - ויצאנו לכיוון הדרום הרחוק.
עברנו ביקורת דרכונים ולאחר המחסום חיכה לנו ג'יפ שרן שלח לליווי חמוש שילווה אותנו לביתו (סתאאאם)

הגענו, שלחנו את הבובה שלי למחשב כדי שלא תשתעמם ו-לעבודה!

כמו שרן ציין - החדר לא רק שלא אידיאלי, הוא ממש עושה עוול לסטאפ.
אין לי ספק שהכל יישמע טוב יותר בהרבה בחדר גדול יותר ובמיקום האזנה נכון יותר.
כיום, החדר קטן, הרמקולים רחוקים מדיי אחד מהשני ומיקום הישיבה הוא קרוב מדיי. בנוסף - החדר עמוס בריהוט שגם הוא מפריע.
אבל!!!!!!!!!!!!למרות כל המגבלות האובייקטיביות המערכת נשמעת מצויין!

הבלדליוס:
התחלנו במוזיקה ווקאלית - לדעתי, אחת מנקודות החוזק של הרמקולים/הסטאפ. שירה -הן גברית והן נשית נשמעת טבעית מאוזנת והכי חשוב - פשוט נעימה וכייפית. יש לרמקולים האלה מיד משגע!
המשכנו בקצת ג'אז, קצת רוק - מוזיקה מגוונת וגם אינסטרומנטלי נשמע דינאמי ומעולה .
מאוד אהבתי את מה ששמעתי - נעים, מוזיקלי, כייפי, לא מעייף, מאוד הרמוני - לא היה חסר לי כלום. הסאונד של הסטאפ - מאוד לטעמי. שמעתי הרבה מערכות ולא מהרבה נהניתי כמו מזו.

חיברנו את הקני.
מסקנות ותובנות שלי? אז ככה:
הדבר הראשון והכי בולט - לא היה איזשהו הבדל מג'ורי בין איך שנשמע הסט-אפ עם כל אחד מהמגברים - הוא נשמע מעולה. נקודה. דוט! היו ניואנסים קטנים והם:
- לתחושתי, הקני כאילו "החזיק יותר טוב" את הרמקולים. כאילו נתן להם יותר זרם והוציא מהם יותר דינמיות. נתתי לרן את המטאפורה של ג'ינגול כדורים באוויר בקלילות ע"י מקצוען - אם אני מצליח להעביר את התחושה והכוונה...
- הבלדליוס לעומתו, היה "נקי" יותר "מפוקס יותר "כמו שרן קורא לזה. סאונד יותר "אנגלי" ואולי יותר "נכון" ומנומס קצת פחות בועט.
- מסקנה נוספת שלי, גם אני וגם הקני יותר אוהבים רמקולים רצפתיים, חצופים, בועטים, מרעידים - ערסים קצת.
- מסקנה אחרונה - הקני כבד! כואב לי הגב מלסחוב אותו :wink:

שורה תחתונה:
כל מה שציינתי למעלה, הכל בניואנסים זעירים שצריך להתאמץ כדי לאפיין אותם, סטאפ כייפי שנשמע מעולה וחבר חדש ומקסים שהכרתי.
רן - מסדר לך ויזה לכפר-סבא, מחכה לביקור שלך בקרוב. תודה על הביקור הכייפי (f)
Rust never sleeps

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טוב, אני מודה שהתחלתי לכתוב תשובה - אבל בני סיכם את זה נהדר. היה המון עניין של ניואנסים בסשן המדובר.

בכל זאת לעניין, ה-9100 הזה גם כן שודרג קשות. שמעתי אותו בגירסא שלפני השדרוג, אבל זה היה ממש מזמן, ועל כן לא אוכל להתייחס להבדלים בצורה ראויה. (אגב, אנטולי, זה אותו אחד שעזרת עם השדרוג שלו - אבל אני לא יודע אם יצא לך להאזין לו)
מה שכן, גם הקנווד הזה, כדרך מגברי וינטאג' רבים כפי שציינת, נוטה לכיוון הבאס (ושוב אני מסייג, לטעמי האישי). היה לו באס יפה, גדול ומאוד ריאליסטי. בני הגדיר את הבדלי הסאונד כנובעים מהעובדה שהקנווד כביכול החזיק את ההרבת' יותר טוב; לטעמי זה היה מאפיין הבאס הוינטאג'י שהוסיף את הניפוח - שלעיתים רבות מאוד החמיא לסאונד. זה כיף ומגניב, ואני מודה - הצליח להטעות ולבלבל אותי בדקות ההקשבה הראשונות, אבל ככל שהתעמקתי יותר בהאזנה הבחנתי בבעיה שהייתה לי עם הסאונד הקצת מפוזר ולא הדוק. אם אהיה ממש (אבל ממש קטנוני), אני חושב שגם ברמת הגבוהים היה יתרון לבלדליוס.

פרט חשוב נוסף, אני מאזין להמון ג'אז, ווקאל, קלאסיק רוק - זו מוזיקה שבמהות שלה פחות "בועטת", ולכן הסטאפ מותאם לשם יותר. אצל בני אני מתכנן על מוזיקה נותנת בראש; כבר יש לי סגנון מסוים של סאונד שאני מצפה לשמוע, ואם מה שנבנה לי בראש נכון - זה הולך להיות פשוט מצוין. (בני, לד זפלין; סנייר - אתה יודע מה אתה צריך לעשות :wink: )

מודה שחשבתי על הבדלי הסאונד שעלו בסשן; כמו שבני אמר - הם באמת לא כאלו מאג'וריים, ואני חייב להודות שאני ממש, ממש הופתעתי לטובה מה-9100. באמת. במובן המוזיקלי - המגבר הזה עושה מוזיקה. במובן הכלכלי (שבני הסתייג ממנו מאוד במפגש, אבל אני מרגיש צורך לחזור אליו), המגבר הזה קורע המון מגברים ששמעתי גם ברמות מחיר של 10K חדשים.

כאמור, מדובר על הפרשי עלויות דרמטיים, ואלא אם רוצים ובעיקר מוכנים להשקיע לא מעט כסף כדי לקבל קפיצת מדרגה שלא תתבטא במאות אחוזים אלא כמה עשרות במקרה הטוב - לטעמי ההפרשים שם.

*עריכה: אני חושד שאולי אני לא מבהיר את עצמי מספיק טוב, אז למען הסר ספק - הקנווד, בתצורה הנוכחית, פשוט מצוין. ההערות שנרשמו הן עניין של ניואנס, וגם לא מעט קטנוניות ופרפקציוניזם לכיוון הטעם האישי שלי. בהתחלה הייתי מעט פסימי עקב חוו"ד שקיבלתי על איך שהוא נשמע אחרי השדרוג שהוא עבר אצל יאיר פורמן; קיבלתי חתיכת בעיטה. הוא נשמע פשוט טוב!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

האחד שעזרתי בשדרוג שלו? עזרתי לשדרוג של יותר מאחד כזה :)

בקיצור, נשמע מעניין. כמו שאמרתי, אם תרצו, אני אשמח להצטרף מתישהו עם ה-7100 שלי. כשתשמע כמה הוא עלה אתה בכלל תיפול :)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #7 

רן,נדמה לי שעד לא מזמן החשבת את הבלדליוס שלך למלך העולם לעומת מוצרי הוינטאג',לא?
מה קרה?...יש לך חום?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

רמי, אני מודה - אני לא מעריך את טון ההודעה שלך.
אם תקרא מה כתבתי (אפילו לא דורש כ"כ הרבה ריכוז) תקבל את התשובות שלך. קריאה נעימה.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #9 

מותר לי להציע את הרמקולים שלי לכל המבחנים האלה? קשה לי לחשוב על רמקולים שיותר יתאימו למשימה סבוכה כל כך.. :wink:

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אתה יכול, בהחלט, אבל אחרי הדברים שבני סיפר לי על הרמקולים שלו היום - זה צריך להיות במקביל ולא במקום. אני ממש מחכה לשמוע אותם.

חבל שלא יכולת להצטרף היום; אני בכ"א אשמח לשמוע את הרמקולים שלך ובכללי את הסטאפ. תשאל את בני אם יש לו את הכוח והגב לסחוב את ה-9100 והשנאי שוב :wink:

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #11 

ran_carney כתב:רמי, אני מודה - אני לא מעריך את טון ההודעה שלך.
אם תקרא מה כתבתי (אפילו לא דורש כ"כ הרבה ריכוז) תקבל את התשובות שלך. קריאה נעימה.
...
היי,אל תפגע,זה היה בחיוך :)
קראתי והבנתי,וכנראה שגם אתה הבנת לגבי יכולות הוינטאג',ואל תשכח,יש גם יותר טובים ומשובחים מהקנווד הנ''ל.
הייתי בכיף מזמין אותך אלי עם המגבר שלך ונעשה השוואות עם הציוד שלי
הרמקולים המומלצים : JBL L200B

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ran_carney כתב:אתה יכול, בהחלט, אבל אחרי הדברים שבני סיפר לי על הרמקולים שלו היום - זה צריך להיות במקביל ולא במקום. אני ממש מחכה לשמוע אותם.

חבל שלא יכולת להצטרף היום; אני בכ"א אשמח לשמוע את הרמקולים שלך ובכללי את הסטאפ. תשאל את בני אם יש לו את הכוח והגב לסחוב את ה-9100 והשנאי שוב :wink:
...
עד כמה שזכור לי מהסכימה שלו, בחלקם יש אפשרות לשנות את החיווט בכניסה של המתח הגבוה כך שהוא יתאים ל-220V. שווה בדיקה :)

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #13 

נבדק כבר וזה לא המקרה..

רן, הצטערתי מאוד שלא יכולתי לבוא היום אבל אני מבטיח להגיע בפעם הבאה, בין אם זה יהיה אצלי או אצל בני.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יש גם טובים ומשובחים מהבלדליוס הנ"ל :)
האזנתי לוינטאג'ים נחשבים ואיכותיים. הקנווד הזה, בתצורה הנוכחית שלו, יחד עם טנדברג 2080, הם השניים שהכי נהניתי והכי הפתיעו אותי עד היום.

תבין, באתי מעולם הוינטאג'. יש לי המון המון כבוד לעולם הוינטאג' - אבל השורה התחתונה שלי נותרת זהה - היו דברים שלי חשובים ועדיין לא נתקלתי בציוד וינטאג' שנותן אותם כמו שאני מחפש - פירוט (פחות, כי הטובים באמת כן נתנו הרבה מאוד, גם אם לא את כל הפירוט שציפיתי), שקט, נקיון, דיוק הם הבולטים שבהם. ברובם גם עניין הבאסים הגדולים והשמנים חזרו גם כן.
נערך לאחרונה על ידי ran_carney ב 27/07/2013 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #15 

(Y) תודה רבה לשניכם. ממש כיף לקרוא. האמת היא ששמעתי שמועה בקשר לדו-קרב הזה והדבר היחידי שהדאיג אותי קצת זה באמת מי יהיה השופט. אני מאוד שמח שאתם פחות או יותר מסכימים ביניכם.

באופן אישי אני לא מופתע בכלל. להפך... אני דווקא הייתי סבור שקני יפיל את רן מהרגליים לגמרי - אבל אין ספק שהתגובה ההוגנת והמקסימה של רן נותנת ביטוי ליתרונות של היחידה הזו.

הייתי רוצה גם להודות ליאיר פורמן שככל הנראה עשה עבודה מופלאה על המכשיר הזה. אני זוכר את התגובות של הבעלים הראשון שלו - שפוזל כרגע לפורום אודיו יוקרתי - ואת האכזבה שלו מהיחידה הזו ומעבודתו של המשדרג. אם יש צדק אוניברסאלי ביקום (שלא לאמר, במילים אחרות, 'אלוהים') הוא מתבטא בכך שבני לקח את היחידה הזו אליו. אני פשוט מאושר מהעניין הזה. סוף טוב גם לסיפור הזה אחרי הכל.

יופי של מפגש! יופי של מוסיקה! יופי של חברים!

(f)

נ.ב. במפגש הבא, למרות שרן חסך לנו את הפרטים אודות הכבילה (תודה לו על כך) הייתי מאוד מעוניין לשמוע משני החברים אם יש איזשהו הבדל שמיע בין הסטאפים שמחוברים לכבילה של רן לבין אותם סטאפים מחוברים לכבל רגיל דו-גידי ב-15 ש"ח למטר. זה, רבותי, מאוד מעניין אותי!

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

tnsilver כתב:(Y)נ.ב. במפגש הבא, למרות שרן חסך לנו את הפרטים אודות הכבילה (תודה לו על כך) הייתי מאוד מעוניין לשמוע משני החברים אם יש איזשהו הבדל שמיע בין הסטאפים שמחוברים לכבילה של רן לבין אותם סטאפים מחוברים לכבל רגיל דו-גידי ב-15 ש"ח למטר. זה, רבותי, מאוד מעניין אותי!
...
את זה, כבר ראית? :wink:
BennyO כתב:...ולסיום - למרות ששנינו "עוד בפולין היינו סקפטיים", שיחקנו קצת עם כבלים. VDH (מקוריים!!! :wink: ) ארמה - אל תתחיל! :roll:
לגבי הכבלים הטנק יצטרך לתת את האינפוט - אני לא סגור על עצמי אם ההבדל ששמעתי היה אמיתי או סוג של מחלת נפש... :?:

שיהיה לכולנו שבוע טוב והאזנה טובה!
...
ולגוף העניין, מאוד שמחתי לגלות אדם מקסים, אמיתי, אוהב מוזיקה אמיתי ונטול גינונים ופוזות למיניהן - כיף שהקנווד הגיע אליו. מגיע לו.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #17 

anatoli15 כתב:א. מעניין.
ב. יש מסקנות קצת יותר לגבי התדרים הגבוהים והמיד? אחד החסרונות בהרבה ממגברי הוינטאג' (וזה משהו ששמעתי בעבר גם לגבי 9100 משודרג ממישהו שמכר אותו), היא שהצליל נוטה יותר לכיוון הבאס (הגדול והשמן של פעם :)). אומנם שמעתי הרבה מגברי וינטאג' שלא סובלים מהתופעה, אבל אשמח לשמוע את דעתך לגבי ה-9100 ספציפית. שמעתי אותו בעבר, אבל השוואה ראש בראש מול מגבר מודרני לא עשיתי כך שקשה לעמוד על ההבדלים בצורה מדויקת.
ג. אם תרצו (אני אשמח), אני יכול להצטרף גם כן. יש לי KA7100 שעבר "התעללות" משמעותית מצידי (פרטים נוספים כאן - שימו לב, יש הרבה עדכונים ב-2-3 העמודים האחרונים). בזמנו זכור לי ש-Kosh ציין כי ה-7100 מזכיר את ה-9100 בגוון הצליל שלו הרבה יותר מאשר שאר המגברים בסדרה. זה משהו שנראה לי מעניין לבדוק :)
...
לא זכור לי שציינתי את זה ספציפית,(הבדלים בין ה-7100 ל-9100) אבל הסידרה הזאת של קנווד מאופיינת בצליל מפורט מאוד אבל גם עם באסים מדוייקים ו"פאנצ'יים ולא "SLOPY".ה-9100 הוא המיוחד מכל הסידרה הזאת ובו באים לידי ביטוי
"הטוב מכל העולמות" בצליל.ו"נטייה יותר לכיוון הבאס"? זה מאפיין (בולט מאוד) של הוינטאג'ים של מרנץ,הקנוודים כלל לא שייכים לקטגוריה הזאת כלל,לדעתי,והן יכולים לתת את אותו הפירוט,שקט והניקיון שיש במגברים מודרניים.גם לסידרת G של סאנסוי (במיוחד הדגמים הגדולים) יש סאונד דומה לקנוודים.ובלי קשר,היה מאוד כיפי לקרוא את הפוסט הזה,כן ירבו כאלה. (Y) :)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #18 

ran_carney כתב:את זה, כבר ראית? :wink:
BennyO כתב:...ולסיום - למרות ששנינו "עוד בפולין היינו סקפטיים", שיחקנו קצת עם כבלים. VDH (מקוריים!!! :wink: ) ארמה - אל תתחיל! :roll:
לגבי הכבלים הטנק יצטרך לתת את האינפוט - אני לא סגור על עצמי אם ההבדל ששמעתי היה אמיתי או סוג של מחלת נפש... :?:
...
...
מממ... לא! לא ראיתי. חיפשתי. איפה זה נמצא? בשרשור הזה? מעניין... בכל מקרה, בסשיין הבא תנו כמה מילים על העניין (אם בא לכם). תודה.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 7&start=30

בשרשור הזה, בעמוד הזה, שבו גם אתה הגבת :)

אבדוק עניין, אעדכן במידה ויהיה מה :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #20 

איזה כיף לפתוח את המחשב אחרי שבת שלמה שלא נגעתי בו, ולקרוא דברים כאלו ! בלי מלחמות, בלי קרבות אגו או קללות, כאילו הפורום הזה הוא סוג של אי ירוק ושקט באמצע אוקיינוס סוער... מקווה לקרוא על עוד מפגשים כאלו :)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”