face off

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
shmulik509 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

באחד הכנסים שאליו אני נוסע מדי פעם, אחד הפרקים הוא face off. תוכנה מאותו סוג (תחנת עבודה לרדיולוג) של יצרנים שונים מועמדת לבחינה על אותו אוסף של מקרים קליניים. כל תחנה מופעלת ע"י מומחה מטעם היצרן. המומחה אומנם פוגש את המקרים לפני הארוע, אך עליו לבצע את הפעולות מבלי להכין דבר מראש. המומחים יושבים על הבמה ולפי תור ניגשים לאבחן מקרה אחרי מקרה. זו ההזדמנות היחידה כמעט להשוות מבחר גדול של תחנות בתנאים זהים.
לקונה הממוצע כמעט ואין הזדמנות להשוות מוצרי אודיו, ובעיקר רמקולים, מיבואנים שונים באותם תנאים. יהיה מאד מעניין אם בשנה הבאה יהיה חדר כזה.
ניתן להתרכז ברמקולים מרמת מחיר דומה (וראלית) או במערכות שלמות. (גם מסכים וכאלה אבל אלי זה לא מדבר).
ישנן המון שאלות - איזה מערכת, איך לארגן את ערימת הרמקולים ואת ההחלפה בינהם, איזה תוכן לנגן, איך להשתיק את הקהל ולתת תנאים פסיכולוגיים שווים וכולי. כולן שאלות קשות. אבל, אם התערוכה מתימרת להוות שרות לאודיופיל הישראלי (ולא למציגים בלבד) זה שווה מאמץ.
למציאות יש הרבה יותר דמיון מאשר לנו.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

שרות כן. אבל בסופו של דבר המוצרים הם של המציגים. ולמציגים אין ענין "לעזור" לך עד כדי כך, שקהל של אלפים יוכל להגיע למסקנה נחרצת שרמקול X הוא הכי טוב מבין כל ה-50 (סתם מספר) המוצגים שם, מה שיאלץ את הנציגים של 49 המפסידים ללכת לחפש עבודה אחרת....
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

shmulik509 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מטרת השרשור

שליחה #3 

היא להעלות רעיון בפני המארגנים ואלי לקבל כמה רעיונות בונים. בוא נשאיר את הספקנות למישהו אחר.
אין לי כוונה להתווכח עם כל מי שחושב שמישהו אחר לא יסכים בלי לשאול את המישהו האחר הזה קודם.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

מאחר ולא הגדרת את "מטרת השרשור" בתחילת השרשור חשבתי שאפשר לנהל דיון פתוח שכולל הבעת דעות כמו שנהוג בפורום, ולא ידעתי שאני כבול לאיזה כללים.
אני מבקש את סליחתך ומקווה שאתה לא מאוד כועס :?
מאחר והצעות מותר, גם לי יש הצעה:
אתמול בפאנל הדיון התחיל בשאלה: "האם אמור להיות הבדל בין שני טראנספורטים טהורים (רכיב מכני/אופטי בלבד).
אני חושב שזו הייתה הזדמנות מצויינת שלא נוצלה לעשות ניסוי קטן ולא מחייב.
רמקולים וציוד היו בשפע.
מקום היה.
והתקבצות של בעלי עניין גם הייתה.
מה שנשאר היה רק להעמיד פרגוד ומאחוריו שני טראנספורטים ולהחליף ביניהם, ולראות איזה משמעות הייתה להחלפה.
זהו יכול היה להיות ניסוי מעניין, גם אם מוגבל בתקפותו.
אולי שנה הבאה?
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

אני מתקשה לחשוב איזה יצרן יסכים לכזה דבר.

אנחנו מבלים לעיתים חודשים בתחנונים לחברות שיביאו לנו ציוד לבדיקה, פשוט בגלל החשש שלהם שיקבלו קטילה מוחלטת...

shmulik509 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

זו לא צריכה להיות תחרות

שליחה #6 

לפחות לא מפורשת - אין ציונים, אין טפסי חוות דעת, אין מנצחים ואין מפסידים מוכרזים. גם כיום כל מבקר שכותב חוות דעת באחד מהאתרים מיצר שיפוט, וכאשר הרבה עושים זאת, המציג שהביא את הציוד שלו למיטב זוכה בהכי הרבה חוות דעת טובות.
אני חושב שדווקא "עימות" ישיר שכזה יכול להטיב עם המציגים. רבים מן המציגים עשו עוול לציוד שלהם, ולו רק בגלל העוצמה הבלתי נסבלת - אף אחד לא מקשיב (אני מדגיש - מקשיב) למוזיקה ככה. אחד הקריטריונים המשווים יכול להיות עוצמה. קריטריון נוסף יכול להיות העלות הכוללת של המערכת (אם מדובר בעימות מערכות). כל מציג יבחר את השילוב הטוב ביותר ולא ינסה לדחוף את הציוד הכי יקר בסלט אחד גדול - יוצגו מערכות שאנשים מן הישוב יכולים לקנות. כמובן שבחדר התצוגה שלו כל מציג עדיין יכול לקרוע את עור התוף של כל הבאים עם המפלצות הכי יקרות.
כלל נוסף יהיה (חייבים כזה כלל) שקט בקהל וזה בונוס נוסף למציגים. אין שאלות, אין חוכמולוגים, אין קידום מכירות - רק מוזיקה.
יתרון נוסף - מכיוון שלמאזינים טעמים רבים דווקא האזנה השוואתית יכולה לחדד דעה ומציג שמבין מה הוא מוכר יכול לכוון לטעם מסויים ע"י בחירה טובה של הרכיבים. אם הקהל מבין את זה - שזו גם הפגנת מקצועיות - יש פה רווח נקי למציג הטוב ולא רק למערכת הטובה.
מציג שאינו משתתף יודע משהו על הציוד שלו שאנחנו לא יודעים, אבל אולי כדי שנדע. למי שמנסה למכור *** או שאינו יודע לשדר מקצועיות אין סיבה להציג ממילא.
השילוב של תנאים טובים למציגים מחד גיסא והרצון לא להשאר מאחור מאידך גיסא יכול להוות תמריץ גדול יותר מאשר להשאיל ציוד למבחני hands on.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”