נכון שבחלק מהמקרים זה הגיע מהרצון להאזנה למוזיקה וכך גדל לו הרצון לסאונד איכותי ולציוד משובח
אבל הכוונה פה לאתר את הסיפור של ילדותינו אשר משך כל אחד מאיתנו בגלל סיבה אחרת עד הלום.
כמובן אהיה הראשון לשתף אתכם בסיפור האמיתי והמסוכן שהביאני הלום.
ילדים,לא לנסות בבית !!!
אז כך,
בהיותי כבן 10 (מי זוכר מתי זה היה) ,טרם אבי רכש את המערכת הראשונה והמדהימה היה לנו
פטיפון במזוודה עם רמקולים בנויים ורשמקול קטן לשמיעת ''קסטות'',גולת הכותרת מבחינתי היה...
טרנזיסטור קטן שאליו אחי הבכור היה מחבר סוללה גדולה 6V שהביא מהצבא,את אותו טרנזיסטור אהבתי
כי היה אפשר להוציאו אל הדשא מחוץ לבית ולהאזין עם שאר ילדי השכונה לרשת ג' הנצחית,
שבת בבוקר ועד שעות הצהריים המאוחרות הייתה חובת התייצבות לכולנו
בוקר שבת אחד הגיע ילד,שכן,עם טרנזיסטור יותר גדול ועם סוללה יותר גדולה 8V וכבדה,
הבאסה מבחינתי,לטרנזיסטור שלו היה ווליום יותר חזק משלי,כפליים ! כל הילדים דיברו בשבחו כי
הוא הרי 8V וכמה שזה חזק,ואז הגיע אב של אחד הילדים והסביר לנו שכמה שיותר וולט כך הווליום יותר חזק !
נכון שהוא טיפש אבל גם אני נהגתי כטיפש עקב בורותו של אותו האב,ממש רתחתי לגבי הווליום החלש שלי
נכנסתי הביתה וחשבתי איך לגרום לטרנזיסטור שלי להפציץ בווליום.
אחי היה בצבא כך שלא יכולתי לברר עמו לגבי הסוללה הגדולה יותר,הבטתי בשקע החשמל שבקיר וראיתי
את הכיתוב 250V !!! אוי אלוהים,אני הולך להפציץ את השכונה עם הווליום...בלי שהוריי שמו לב לקחתי
את כבל החשמל של הרשמקול ,אבל אז שמתי לב שהוא לא יכול להיכנס לשום חריץ בטרנזיסטור,
פתחתי את מכסה הטרנזיסטור,צד אחד נמצא המעגל האלקטרוני עם החיווט ואילו הצד השני נמצא עם רמקול קטנטן
ו 2 חוטים...זהו זה אמרתי לעצמי,הבנתי איך כל העסק עובד,חתכתי את צד אחד של כבל החשמל,ואת 2 החוטים
שיצאו ממנו גילפתי וחיברתי היישר לחוטים שעל..........הרמקול...
זהו זה,להכניס את התקע לשקע,להדליק את הטרנזיסטור על רשת ג' ולהפציץ בווליום...
מה להדליק את הטרנזיסטור...? הבום שהשכונה שמעה היה קול פיצוץ הטרנזיסטור כולל הצרחות של אמי...
איזה בושות שעשיתי לעצמי
אבל הרצון שלי בווליום חזק יותר עורר את אבי לרכוש מערכת מוטרפת:
רסיבר ענק של מרנץ (לא זוכר דגם)
רמקולים של BECKER זוג של 15 אינץ' וזוג של 12 אינץ'
מרוב שהפרעתי ותלונות השכנים אבי מיהר למכור אותה,מאז נמשכתי מאוד לציוד והסקרנות בנושא לא פסקה עד היום
(ללא פיצוצים נוספים,כן?)
קדימה,תורכם.