שלום לכולם,
ראשית, אני רוצה להודות לכם, בזכות הפורום הזה נטשתי את הוט המזוויעה, רכשתי עידן + ומרבית זמני אני משתמש ב xbmc. אמנם לא הכל מושלם אבל היתרונות עולים מבחינתי.
יש לי מחשב פנטיום 4 3.00 שהותקן עליו radeon 5450 ( דרייבר מעודכן) הוא מחובר ישירות לטלוויזיה.
מערכת הפעלה xp sp3 .
בזמן הצפייה בxbmc בעיקר בסצינות פעולה או שהמצלמה זזה מהר, מופיעים פס או שניים שחוצים את המסך והתמונה לא חלקה. נסיתי להריץ את הקבצים בvlc ושם אין את הבעיה. זה קורה בצפייה live או בניגון קובץ.
חוצמזה שתי התוכנות לא מצליחות להריץ mkv, למרות שלמיטב הבנתי ה radeon אמור להתמודד עם זה למרות המעבד הישן.
תודה לעוזרים
תמונה לא חלקה ב xbmc
שלום סטנלי,
היתה לי בדיוק את אותה התופעה בלינוקס. זה אומר שכרטיס המסך לא מספיק לגמור להציג את התמונה הנוכחית כשהתמונה הבאה באה. אתה לא שם לב לזה כשהסרט פחות-או-יותר סטטי כיוון שהתמונה הבאה מאוד דומה לתמונה הנוכחית, כשיש שינוי מהיר זה הרבה יותר בולט.
מה עושים? זה כבר קשה יותר
. אצלי "כרטיס" המסך היה משולב בלוח האם והבעיה היתה שמאחר שהמעבד לא עשה כלום, הוא הוריד את תדר העבודה שלו וכך הוריד את רוחב הפס של הזיכרון, שבו גם ה"כרטיס" השתמש. אבל לך יש כרטיס מסך חיצוני עם זיכרון משלו, אז זו לא יכולה להיות הסיבה. אז מה כן? כנראה ש- vsync. וודא שגם ב- XBMC וגם בדרייבר של כרטיס המסך vsync מופעל.
מה עוד? יכול להיות ש- XBMC קובעת למסך קצב ריענון שהוא לא יכול לעמוד בו, אז הוא משתמש בקצב ריענון אחר. נסה לשחק עם הגדרות הריענון ב- XBMC (להתאים את המסך לסרט, להתאים את הסרט למסך).
היתה לי בדיוק את אותה התופעה בלינוקס. זה אומר שכרטיס המסך לא מספיק לגמור להציג את התמונה הנוכחית כשהתמונה הבאה באה. אתה לא שם לב לזה כשהסרט פחות-או-יותר סטטי כיוון שהתמונה הבאה מאוד דומה לתמונה הנוכחית, כשיש שינוי מהיר זה הרבה יותר בולט.
מה עושים? זה כבר קשה יותר
מה עוד? יכול להיות ש- XBMC קובעת למסך קצב ריענון שהוא לא יכול לעמוד בו, אז הוא משתמש בקצב ריענון אחר. נסה לשחק עם הגדרות הריענון ב- XBMC (להתאים את המסך לסרט, להתאים את הסרט למסך).