צריך עזרה מבעלי טלויזיות סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AKV פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי סמסונג UE55F6500
הצבעים נהדרים, התמונה חדה. התפריטים בעברית. בעיה אחת יש לי איתה זה שבקטעי וידאו מסויימים התמונה לפעמים זזה חלק ולפעמים זה מקרטע. אפילו לפעמים סצנה מתחילה מקרטעת ואז הופכת לחלק. האם זה תקין? חלק מקטעי הוידאו אמורים להיות מומרים ל"החלקת תמונה" וחלק לא?

Fima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

ברשותי סמסונג UE55E6300.
התופעה אינה מוכרת לי, אתה יכול לפרט מתי זה קורה ?
בעת הפעלת הווידאו מהסטרימר הפנימי או סטרימר חיצוני ?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

AKV כתב:קניתי סמסונג UE55F6500
הצבעים נהדרים, התמונה חדה. התפריטים בעברית. בעיה אחת יש לי איתה זה שבקטעי וידאו מסויימים התמונה לפעמים זזה חלק ולפעמים זה מקרטע. אפילו לפעמים סצנה מתחילה מקרטעת ואז הופכת לחלק. האם זה תקין? חלק מקטעי הוידאו אמורים להיות מומרים ל"החלקת תמונה" וחלק לא?
...
עם איזה נגן אתה משתמש? מחשב עם XBMC? סטרימר של הטלויזיה? אמנם אין לי סמסונג אבל אולי יהיה לי או לאחרים איך לעזור קצת אם נדע מה הקונפיגורציה שאתה משתמש בה.
דבר אחרון שאני יכול להגיד לך זה שיש בעיה כזו בסמסונג על פי ביקורות. הנה ביקורת על F6800 שאמורה להיות טובה מה F6500 ובביקורת הוא טוען שיש stuttering שניתן להבחין בו ב 2D:
http://www.avforums.com/reviews/Samsung ... eview.html

AKV פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה
אני אנסה למצוא עוד מעט קטע יותר טוב אבל לבינתיים דוגמא כאן

בדקה 2:48 מיד אחרי הקטע שמצולם המסוק מבפנים, יש גולש אחד והוא מקרטע. כאילו הוא לא זז חלק כמו ברוב הוידאו שהתנועה היא חלקה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

שאלתי מה הנגן שאתה משתמש בו. Youtube? אם כן, אז מי מנגן את זה? מחשב שמחובר לטלויזיה?
אם זה המצב זה לא אינדיקציה טובה כל כך... רוב הסיכויים שהבעיה באה מהמחשב.

AKV פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

freedom_il כתב:שאלתי מה הנגן שאתה משתמש בו. Youtube? אם כן, אז מי מנגן את זה? מחשב שמחובר לטלויזיה?
אם זה המצב זה לא אינדיקציה טובה כל כך... רוב הסיכויים שהבעיה באה מהמחשב.
...
תודה. לא הספקתי לענות פשוט את ההודעה האחרונה רשמתי ורק אחרי הרבה זמן שלחתי
זה קורה בכל מיני מקורות של וידאו, יוטיוב דרך הסמארט, שידורים מהממיר של הוט. זה לא רק ממקור אחד
הנה למשל עוד דוגמא, בסירטון הבא בדקה 0:42 כשבאויר מול הצוק המצלמה זזה אחורה, הצוק הימני בהתחלה מקרטע ואחרי שניה הופך לחלק

יש הרבה דוגמאות. בכל וידאו כמעט זה קורה שחלק ממנו יש החלקת תמונה וחלק אין וזה מקרטע

ido78
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: ido78
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

תופעת הקפיצות נובעת מהסיבה הבאה-
באופן היסטורי קצב שידור סטנדרטי שטלויזיות מקבלות הוא 25 או 30 תמונות בשניה (PAL או NTSC),
ברגע שנכנסו טלווזיות LCD/LED לשוק נוצרה בעיה בגלל קצב הרענון שצריך לבצע לתמונות בטלוויזיות אלה גדול פי כמה מהקצב הסטנדרטי.
הפתרון שנעשה הוא שבכל טלוויזיה יש רכיב שאחראי לקבל תמונות בקצב 25/30 תמונות בשניה ולהמירו לקצב של מאות תמונות בשניה לפני שהם מוצגות למסך (קצב משתנה מטלוויזיה לטלוויזיה).
הדרך הקלה לעשות המרה זאת היא פשוט לשכפל כל פריים כמה פעמים, רק שאז הבעיה שנוצרת היא הקפיצות שאתה רואה במעברים בין רצפים של תמונות זהות.
כמובן שטלווזיות כיום לא ממשות את הדרך הקלה הזאת אלה כל חברה עובדת על כל מיני אלגוריתמים לשיפור הגדלת קצב התמונה.
העניין הוא שעדיין לא הגיעו לפתרון מושלם ולכן עדיין תתקל בתופעת קפיצות פה ושם. עובדים היום על שיפורים שייכנסו בטלוויזות עתידיות.

אני יודע שזה לא פותר לך שום בעיה אבל לפחות זה הסיבה ואני משער שזה יקרה בכל טלוויזיה דומה רק שרב האנשים לא יבחינו בקפיצות.
(במקרה אני עובד בצוות פיתוח חומרה שמתעסק בפיתוחים עתידיים לזה)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ido78 כתב:תופעת הקפיצות נובעת מהסיבה הבאה-
באופן היסטורי קצב שידור סטנדרטי שטלויזיות מקבלות הוא 25 או 30 תמונות בשניה (PAL או NTSC),
ברגע שנכנסו טלווזיות LCD/LED לשוק נוצרה בעיה בגלל קצב הרענון שצריך לבצע לתמונות בטלוויזיות אלה גדול פי כמה מהקצב הסטנדרטי.
הפתרון שנעשה הוא שבכל טלוויזיה יש רכיב שאחראי לקבל תמונות בקצב 25/30 תמונות בשניה ולהמירו לקצב של מאות תמונות בשניה לפני שהם מוצגות למסך (קצב משתנה מטלוויזיה לטלוויזיה).
הדרך הקלה לעשות המרה זאת היא פשוט לשכפל כל פריים כמה פעמים, רק שאז הבעיה שנוצרת היא הקפיצות שאתה רואה במעברים בין רצפים של תמונות זהות.
כמובן שטלווזיות כיום לא ממשות את הדרך הקלה הזאת אלה כל חברה עובדת על כל מיני אלגוריתמים לשיפור הגדלת קצב התמונה.
העניין הוא שעדיין לא הגיעו לפתרון מושלם ולכן עדיין תתקל בתופעת קפיצות פה ושם. עובדים היום על שיפורים שייכנסו בטלוויזות עתידיות.

אני יודע שזה לא פותר לך שום בעיה אבל לפחות זה הסיבה ואני משער שזה יקרה בכל טלוויזיה דומה רק שרב האנשים לא יבחינו בקפיצות.
...
זה אמנם נכון תיאורטית אבל הטלויזיה והנגן יכולים להסתנכרן.
Youtube זו לא דוגמא כל כך טובה כי קצב הרענון של הסרט יכול להיות שונה מזה של המסך.
יש פה מדריך שפותר את זה למי שמנגן סרטים ב XBMC ממחשב: http://www.hometheater.co.il/vt174695
אצלי המדריך הזה עזר ודי פתר את הבעיות (וגם אני שמתי לב לבעיות כאלה אבל אולי לא כמו שלך. אני יכול להגדיר את זה כמו רעידות וזה נקרא judder).
אני יכול להגיד לך שהנגן הפנימי של הטלויזיה שלי מצליח להשאר חלק ללא judder אבל מ Youtube בסמארט זה לא מושלם (בטלויזית פיליפס).

AKV פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ido78 כתב:תופעת הקפיצות נובעת מהסיבה הבאה-

...
הבנתי, תודה על ההסבר

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כדי להרגיע אותך עוד קצת, רציתי להגיד לך שגם אצלי כשאני שם יוטיוב מ HTPC לטלויזיה, יש די הרבה קפיצות.
הסיבה לזה היא שביוטיוב, בחלק אם לא בדי הרבה מהסרטים יש קצב רענון משתנה. לא משנה באיזה קצב רענון הטלויזיה תבחר (או אני אבחר מכרטיס המסך לטלויזיה), יהיו קטעים שלא מסונכרנים לקצב של הטלויזיה ויראו קפיצות.
רק mkv עם 24fps (מהנגן הפנימי או ממקור חיצוני כמו מחשב או סטרימר) או Bluray אמיתי (ממחשב או מנגן Bluray) או משידורי טלויזיה כלשהם זה אינדיקציה טובה לזה ועם זה הטלויזיה אמורה להתמודד טוב.

ILHercules
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0

היי AKV , חוות דעת על טלוויזיה UE55F6500

שליחה #11 

היי,
אני עומד לקנות את הטלויזיה UE55F6500 בימים הקרובים, תוכל לרשום לי פרטים, חוות דעת אחרי מספר חודשי שימוש ?

תודה מראש

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”