מהירות של 4 דיסקים ב RAID 5
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יש ד"ר גוגל 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
RAID בדרך כלל יתן ביצועים הנופלים במעט מביצועי דיסק בודד.
בהקשר זה מדובר על העברה של קובץ אחד גדול ולאורך זמן.
בגלל ה CACHE, מהירות ההעברה ההתחלתית גבוהה משמעותית עד למילויו, ולאחריה הקצב יורד לבין 20 ל 40 מ"ב לשניה.
בגלל ה CACHE, מהירות ההעברה ההתחלתית גבוהה משמעותית עד למילויו, ולאחריה הקצב יורד לבין 20 ל 40 מ"ב לשניה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
מה שאתה אומר פה חמור מאין כמוהו!!!erezsolan כתב:RAID בדרך כלל יתן ביצועים הנופלים במעט מביצועי דיסק בודד.
בגלל ה CACHE, מהירות ההעברה ההתחלתית גבוהה משמעותית עד למילויו, ולאחריה הקצב יורד לבין 20 ל 40 מ"ב לשניה....
ממה שאני הבנתי (ואם זה לא נכון זרקתי הרבה כסף לפח לחינם), RAID 0 עם שני דיסקים יתן ביצועים של פי 2 מדיסק בודד. עם שלושה דיסקים יתן בערך פי 3 וכו'. אם מה שאני אומר לא נכון, בא לי למות.
איזה אינטרס יש לי לשים דיסקים ב RAID 0 אם אני יכול לשים אותם לא ב RAID 0?
אם מה שאמרתי כן נכון, נעבור לקונפיגורציה שלי שהיא RAID 5.
4 דיסקים ב RAID 5 אמורי לתת ביצועים של כתיבה ל 3 דיסקים ב RAID 0 פחות הכתיבה של הפאריטי לדיסק הרביעי.
תעשה לי בבקשה סדר בבלאגן. איפה פיספסתי?
תודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

א. לא שאני בא אליך בטענות אבל במשך חודש או יותר גילגלתי פה שירשור על מה אני צריך לקנות בשביל IO מקסימלי.byoyo כתב:מבלי לדעת אם זה תקין או לא..
כמו תמיד..
You get what you pay for
בקר אינטגרלי על הלוח לא ייתן ביצועים של בקר ייעודי שעולה כנראה יותר מכל הלוח...
במיוחד ברייד 5, שממש צריך לעבד את המידע כל הזמן בכתיבה......
אם הייתי יודע את זה אז, הייתי עושה את החישוב הכלכלי שלי ומחליט אם כדאי או לא.
ב. בהנתן ויכלתי לקבל ביצועים טובים יותר עם בקר יעודי, האם עם בקר בלוח האם אני לא אמור לקבל ביצועים גבוהים משל דיסק בודד?
תודה
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אני לא סגור על זה. אבל אני זוכר שחפרנו, לIO מאקסימאלי צריך רייד 0 או 10, וכמובן בקר חומרה.
אבל ממה שאני זוכר הבנת את העלות וכמובן התועלת שלא ייצא לך כלום מזה.
אבל ממה שאני זוכר הבנת את העלות וכמובן התועלת שלא ייצא לך כלום מזה.
נערך לאחרונה על ידי agent__smith ב 25/07/2013 15:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
ככל שיש לך יותר דיסקים הביצועים עולים.
RAID לא ייתן ביצועים נמוכים יותר מדיסק בודד.
במקרה של RAID 5 או כל RAID שצריך לייצר parity יש צורך לעבד את כל המידע בכתיבה על מנת לייצר את ה -parity.
זה כבר לא קשור ישירות למספר הדיסקים, אלא לאיכות הבקר (CPU) - בקר טוב עושה את זה מהר, בקר רע (או זול בד"כ) עושה את זה פחות מהר ולכן ביצועי הכתיבה יורדים.
במקרה של בקר חלש, אני מניח שאם תעבור לרייד 10 (stripe + mirror),אם אפשר, במקום רייד 5, הביצועים יעלו פלאים (אבל תאבד 2 דיסקים).
עוד אופציה, מכיוון שההפרש היסטרי אצלך, ונראה לי נמוך מאוד לביצועי הכתיבה, תנסה לעדכן:
ביוס
intel raid drivers
לא יודע אם קשור, אבל יש לך זמן למשחקים, הייתי אולי בודק מ"ה אחרת, Windows 7 vs Windows 8.
במקרה של RAID 5 או כל RAID שצריך לייצר parity יש צורך לעבד את כל המידע בכתיבה על מנת לייצר את ה -parity.
זה כבר לא קשור ישירות למספר הדיסקים, אלא לאיכות הבקר (CPU) - בקר טוב עושה את זה מהר, בקר רע (או זול בד"כ) עושה את זה פחות מהר ולכן ביצועי הכתיבה יורדים.
במקרה של בקר חלש, אני מניח שאם תעבור לרייד 10 (stripe + mirror),אם אפשר, במקום רייד 5, הביצועים יעלו פלאים (אבל תאבד 2 דיסקים).
עוד אופציה, מכיוון שההפרש היסטרי אצלך, ונראה לי נמוך מאוד לביצועי הכתיבה, תנסה לעדכן:
ביוס
intel raid drivers
לא יודע אם קשור, אבל יש לך זמן למשחקים, הייתי אולי בודק מ"ה אחרת, Windows 7 vs Windows 8.
נערך לאחרונה על ידי byoyo ב 25/07/2013 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני אעבור על השירשור בערב ואחליט אם מגיע לי פטיש בראשagent__smith כתב:אני לא סגור על זה. אבל אני זוכר שחפרנו, לIO מאקסימאלי צריך רייד 0 או 10, וכמובן בקר חומרה.
אבל ממה שאני זוכר הבנת את העלות וכמובן התועלת שלא ייצא לך כלום מזה....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.byoyo כתב:ככל שיש לך יותר דיסקים הביצועים עולים.
במקרה של בקר חלש, אני מניח שם תעבור לרייד 10 (stripe + mirror),אם אפשר, במקום רייד 5, הביצועים יעלו פלאים (אבל תאבד 2 דיסקים).
ביוס
intel raid drivers
לא יודע אם קשור, אבל יש לך זמן למשחקים, הייתי אולי בודק מ"ה אחרת, Windows 7 vs Windows 8....
עכשיו אני רגוע חלקית. מה שארז אמר הצליח להוציא אותי מהכלים.
לקח לי המון זמן להעתיק את המידע מהדיסקים שבמחשב הישן לחדש ב USB2. לשנות קונפיגורצית RAID או מערכת הפעלה נראה לי באלאגן גדול עכשיו.
מה שאני אעשה זה ככה:
1) אעדכן BIOS ודרייברים (זה לא עולה לי כלום).
2) אם 1 לא יעזור אני אחשוב ברצינות לשנות קונפיגרצית RAID. להחליף מערכת הפעלה לא רלוונטי כי:
א. אני אופתע אם הביצועים ישתפרו פלאים והכאב ראש מאחורי זה לא שווה את הניסוי
ב. תמיד יש לי פחד ממערכת הפעלה חדשה ואני מהאחרונים להחליף. עד שאין לי איזה שנה את המ"ה בעבודה, אני
לא מחליף בבית.
שוב תודה
- esloan
- חבר ותיק

לא פספסת כלל. מה שכתבת נכון לגמרי. בתצורת RAID0 (או STRIPE), אין כלל יתירות אך כל בלוק מרוח על פני כל הראשים ולכן מהירות הכתיבה והקריאה הינה ביחס ישר לכמות הדיסקים (כמו שכתבת - 2 דיסקים מהירות כפולה וכו').kingikra כתב:מה שאתה אומר פה חמור מאין כמוהו!!!erezsolan כתב:RAID בדרך כלל יתן ביצועים הנופלים במעט מביצועי דיסק בודד.
בגלל ה CACHE, מהירות ההעברה ההתחלתית גבוהה משמעותית עד למילויו, ולאחריה הקצב יורד לבין 20 ל 40 מ"ב לשניה....
ממה שאני הבנתי (ואם זה לא נכון זרקתי הרבה כסף לפח לחינם), RAID 0 עם שני דיסקים יתן ביצועים של פי 2 מדיסק בודד. עם שלושה דיסקים יתן בערך פי 3 וכו'. אם מה שאני אומר לא נכון, בא לי למות.
4 דיסקים ב RAID 5 אמורי לתת ביצועים של כתיבה ל 3 דיסקים ב RAID 0 פחות הכתיבה של הפאריטי לדיסק הרביעי.
תודה...
ב RAID5, ישנן שתי תופעות:
הראשונה - שמהירויות קריאה גבוהות יחסית, היות ואתה קורא ממספר ראשים - אך ה PANELTY הוא ה CPU הנדרש כדי לחלץ את המידע נטו. מהירות קריאה ממוצעת ל RAID הינה *(N-1) זאת אומרת במערך של 4 דיסקים נקבל ביצועים של פי שלוש מדיסק בודד.
עם זאת הכתיבה קצת יותר מורכבת ותלויה מאוד בהרכב החומר הנכתב, כמות הקבצים, כתיבה סדרתית או ספורדית, גודל זכרון המטמון של הדיסקים וכו'. בד"כ מהירות זו נמוכה ממהירות כתיבה לדיסק בודד בכ 15-30% למערך של עד 4 דיסקים.
- esloan
- חבר ותיק

RAID0 יתן מהירות זהה לחלוטין ל RAID10. האחרון מוסיף יתירות בלבד אשר לא קיימת כלל ב RAID0.agent__smith כתב:אני לא סגור על זה. אבל אני זוכר שחפרנו, לIO מאקסימאלי צריך רייד 0 או 10, וכמובן בקר חומרה.
אבל ממה שאני זוכר הבנת את העלות וכמובן התועלת שלא ייצא לך כלום מזה....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

ריעננתי את זיכרוני עכשיו לגבי RAID 10. אכן מוזכר שהוא יותר מהיר מכל קונפיגורצית RAID חוץ מ 0 אבל אני חייב לומר שזה נשמע מוזר מאוד.
חשבתי שפאריטי משאיר יותר דיסקים ל HA ולכן יותר מהיר ממירורינג מלא של דיסקים כמו שמתבצע ב RAID 1 או 10.
האמת, אני במילא משתמש בדיסק USB חיצוני לגיבוי. יכול להיות שהייתי צריך לבחור ב RAID 0 וזהו. ככה גם הייתי מקבל מקסימום מקום ומקסימום מהירות.
נקודה למחשבה!!
תודה
חשבתי שפאריטי משאיר יותר דיסקים ל HA ולכן יותר מהיר ממירורינג מלא של דיסקים כמו שמתבצע ב RAID 1 או 10.
האמת, אני במילא משתמש בדיסק USB חיצוני לגיבוי. יכול להיות שהייתי צריך לבחור ב RAID 0 וזהו. ככה גם הייתי מקבל מקסימום מקום ומקסימום מהירות.
נקודה למחשבה!!
תודה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על ההבהרה, ארזerezsolan כתב:לא פספסת כלל. מה שכתבת נכון לגמרי. בתצורת RAID0 (או STRIPE), אין כלל יתירות אך כל בלוק מרוח על פני כל הראשים ולכן מהירות הכתיבה והקריאה הינה ביחס ישר לכמות הדיסקים (כמו שכתבת - 2 דיסקים מהירות כפולה וכו').kingikra כתב:מה שאתה אומר פה חמור מאין כמוהו!!!erezsolan כתב:RAID בדרך כלל יתן ביצועים הנופלים במעט מביצועי דיסק בודד.
תודה...
ב RAID5, ישנן שתי תופעות:
הראשונה - שמהירויות קריאה גבוהות יחסית, היות ואתה קורא ממספר ראשים - אך ה PANELTY הוא ה CPU הנדרש כדי לחלץ את המידע נטו. מהירות קריאה ממוצעת ל RAID הינה *(N-1) זאת אומרת במערך של 4 דיסקים נקבל ביצועים של פי שלוש מדיסק בודד.
עם זאת הכתיבה קצת יותר מורכבת ותלויה מאוד בהרכב החומר הנכתב, כמות הקבצים, כתיבה סדרתית או ספורדית, גודל זכרון המטמון של הדיסקים וכו'. בד"כ מהירות זו נמוכה ממהירות כתיבה לדיסק בודד בכ 15-30% למערך של עד 4 דיסקים....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הכל יכול להיות אבל עד היום רק דיסק אחד הלך לי וגם אחרי 5 שנים.
אני מאמין שתוך שנה אני אקנה NAS איכותי לגיבוי.
חשבתי על זה היום, NAS עובר דרך רשת. נניח שהרשת היא ג'יגה. עדיין, מקסימום תעבורה זה 90 מגה לשניה. במילים אחרות, לא משנה כמה איכותי ה NAS ובקר ה RAID, מהירויות של 90 מגה לשניה זה רחוק ממה שאני מבין שאפשר להגיע. בקיצור, מקסימום המהירות ב RAID זה אח ורק בבקר פנימי איכותי על לוח האם. אני טועה?
אני מאמין שתוך שנה אני אקנה NAS איכותי לגיבוי.
חשבתי על זה היום, NAS עובר דרך רשת. נניח שהרשת היא ג'יגה. עדיין, מקסימום תעבורה זה 90 מגה לשניה. במילים אחרות, לא משנה כמה איכותי ה NAS ובקר ה RAID, מהירויות של 90 מגה לשניה זה רחוק ממה שאני מבין שאפשר להגיע. בקיצור, מקסימום המהירות ב RAID זה אח ורק בבקר פנימי איכותי על לוח האם. אני טועה?