מה ההבדל בין גוף תאורה pll לגוף תאורה pl
מדובר על תאורה ללובי ולרחבת הכניסה החיצונית של בניין משותף.
מדובר על תקציב לא גבוה (200 עד 400 לגוף) ונראה לי שלדים יקרים כרגע.
איזה מהסוגים שציינתי עדיף pl או pll?
מה יותר עתיק ומה יותר חדיש, איפה אני אחסוך יותר בקניית מנורות, בנורות pl או pll?
מדובר על תקציב לא גבוה (200 עד 400 לגוף) ונראה לי שלדים יקרים כרגע.
איזה מהסוגים שציינתי עדיף pl או pll?
מה יותר עתיק ומה יותר חדיש, איפה אני אחסוך יותר בקניית מנורות, בנורות pl או pll?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46383
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
רצוי לרכוש גופי תאורה אשר מכילים מנורות סטנדרטיות עד כמה שניתן (כלומר כאלו עם הברגה מסוג E27) בשל היתרונות שהם נפוצים (בכל סופר ניתן למצוא אותן) ומבצעים יש רק על מנורות כאלו, לא מנורות מיוחדות. עבור חסכון בחשמל, יש לדבוק במנורות CFL.
תאורה מבוססת לד זה בהחלט נשמע ירוק ואין ספק לגבי החסכון חשמל שתאורה כזאת מביאה, מצד שני, תאורה כזאת פחות נפוצה לרכישה, מחירי המנורות מאוד גבוהים ועוצמת ההארה נמוכה יותר.
תאורה מבוססת לד זה בהחלט נשמע ירוק ואין ספק לגבי החסכון חשמל שתאורה כזאת מביאה, מצד שני, תאורה כזאת פחות נפוצה לרכישה, מחירי המנורות מאוד גבוהים ועוצמת ההארה נמוכה יותר.
תודה זיו על תגובתך.ziv_r כתב:רצוי לרכוש גופי תאורה אשר מכילים מנורות סטנדרטיות עד כמה שניתן (כלומר כאלו עם הברגה מסוג E27) בשל היתרונות שהם נפוצים (בכל סופר ניתן למצוא אותן) ומבצעים יש רק על מנורות כאלו, לא מנורות מיוחדות. עבור חסכון בחשמל, יש לדבוק במנורות CFL.
תאורה מבוססת לד זה בהחלט נשמע ירוק ואין ספק לגבי החסכון חשמל שתאורה כזאת מביאה, מצד שני, תאורה כזאת פחות נפוצה לרכישה, מחירי המנורות מאוד גבוהים ועוצמת ההארה נמוכה יותר....
בעניין התאורה עם ההברגה הרגילה, טוען אחד השכנים שמנורות סגורות עם חיפוי בעלות הברגה רגילה מתוכננות לנורות להט פשוטות שאין להן בעיות שהן נשרפות מהתחממות וששמים בהם נורות חוסכות אנרגיה, האלקטרוניקה המובנית בנורות החסכניות מאוד מתחממת במקום הסגור והנורות נשרפות מאוד מהר ונאלץ כל כמה שבועות להחליף נורות או לפתוח מכסים ולכער את הבניין, האם אתה מסכים איתו?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46383
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
צודק במאה אחוז.ziv_r כתב:רצוי לרכוש גופי תאורה אשר מכילים מנורות סטנדרטיות עד כמה שניתן (כלומר כאלו עם הברגה מסוג E27) בשל היתרונות שהם נפוצים (בכל סופר ניתן למצוא אותן) ומבצעים יש רק על מנורות כאלו, לא מנורות מיוחדות. עבור חסכון בחשמל, יש לדבוק במנורות CFL.
תאורה מבוססת לד זה בהחלט נשמע ירוק ואין ספק לגבי החסכון חשמל שתאורה כזאת מביאה, מצד שני, תאורה כזאת פחות נפוצה לרכישה, מחירי המנורות מאוד גבוהים ועוצמת ההארה נמוכה יותר....
Pl נורה עם חיבור פינים סטנדרטית.
Pll נורה עם מחבר פינים ארוכה (long).
עדיף לעבוד עם נורות תבריג סטנדרטי, הרבה יותר נגישות וגם בד"כ יותר זולות.
יואב