פטיפון טורנס mk 165 - א. רצועה, ב. מסתובב הפוך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 0
יצירת קשר:

שליחה #1 

פטיפון טורנס mk 165
ברור לי שאני צריך להחליף רצועה
כי אי אפשר לגרום לפלטה להתחיל להסתובב בכח המנוע - צריך לסובב את הפלטה ביד ואז להפעיל המנוע.
שאלה - איפוא אפשר לרכוש רצועה (מקורית או תחליפית) מבלי דמי משלוח מופקעים?

ב. לפעמים קורה שהמנוע מסתובב הפוך!
(אני מוריד את הפלטה כדי להתקין את הרצועה
ובהפעלה ללא עומס המנוע מסתובב הפוך
ויכול להיות שגם עם פלטה (שסובבתי ביד) זה קורה ואז הרצועה נופלת...)

איך אפשר למנוע זאת?

תודה מראש...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

רצועה מתאימה אתה יכול לרכוש באדר, רח' החשמונאים ת"א (לא זוכר את המספר אבל זה מול השוק הסיטונאי לשעבר).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

ל-TD-165 יש שני קבלים. אחד קטן שיושב על הסוויץ' בערך של 0.01uF והשני בערך של 0.33uF שיושב בין החוט השחור והאדום של המנוע ואחראי על איתחול המנוע. זה האחרון, כשהוא בסוף חייו, גורם לתופעה של סיבוב המנוע הסינכרוני הפוך. החלף אותו ובעיותיך מאחוריך. זו לא תקלה נפוצה - אבל ידועה בכל זאת. ה-165 מסמל את סוף עידן הקלאסיקה של טורנס. באופן עקרוני זהו דגם זהה לחלוטין ל-TD-160 הנפלא - רק שחסכו בייצור שלו בערך 30% עלות. כנראה שזה בא לידי ביטוי גם ברכיבים האלקטרוניים המאוד מאוד בסיסיים (יש בסך הכל עוד נגד אחד חוץ משני הקבלים). לפעמים, בעיית הסיבוב ההפוך באה לידי ביטוי כשמפעילים את המכשיר ללא עומס (רצועה רופפת, ללא פלטה...), ולעיתים לאחר תקופת אכסון ארוכה. בכל המקרים היא נעלמת לאחר החלפת הקבל, לעיתים לאחר החלפת רצועה. לפעמים הבעייה נפתרת... אם הופכים את התקע החשמלי ולפעמים הבעייה הזו פשוט נעלמת מעצמה לאחר איזה שבוע שבועיים (ככה אומרים)... :)

יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #4 

המון תודה לשניכם.

1) את אדר אני מכיר עוד מתקופת היותם דנינו, ולפני כמה שנים
הם לא ידעו לתת לי רצועה מתאימה... (לפי מספר דגם) אלא לפי האורך של הרצועה שבידי...

יש המלצה לספק אחר (בחו"ל?)

2) מזל שלמדתי אלקטרוניקה וחשמל באורט כ"ס (לפני כמה עשורים) ואני מבין על מה מדובר... (ועם הרצועה הרפוייה שלי, זה ברור שהמנוע מתחיל בלי עומס...

אשתדל לעדכן כשאתקן...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ב-ebay יש מלא רצועות בשבילך... ולגבי אדר, אם תביא להם את הפלטה הפנימית זה אמור להספיק.

יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #6 

שלושים וחמישה דולר לרצועה מקורית, סביר? (חמש עשרה לתחליפית)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ממש לא. קודם כל, אין דבר כזה "רצועה מקורית" (טורנס לא מייצר רצועות, ודאי לא לדגמים ישנים). מניסיוני, מדובר על רצועה שמודפס עליה הלוגו של טורנס אבל למעשה אין הבדל מורגש בינה לבין "תחליפית". 15 דולר זה עדיין מחיר גבוה אבל גבולי. אם זה כולל את המשלוח, זה בגבולות המתקבל על הדעת. באדר בכל מקרה יעלה פחות...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

dragon כתב:ממש לא. קודם כל, אין דבר כזה "רצועה מקורית" (טורנס לא מייצר רצועות, ודאי לא לדגמים ישנים). מניסיוני, מדובר על רצועה שמודפס עליה הלוגו של טורנס אבל למעשה אין הבדל מורגש בינה לבין "תחליפית"
...
אילן, אתה צודק בתנאי שהרצועה החליפית מתאימה במידותיה. ראשית, Thorens מייצרים רצועות מקוריות עד היום. הנה כאן רצועה מקורית של החברה. רצועה זו אינה מתאימה ל-TD-160 למרות שהמוכר טוען שכן.

רצועה מקורית של Thorens שאינה מתאימה לדגמי ה-TD-160

תמונה

הבעיה היא שרוב המוכרים אינם מודעים לכך שלכל דגם יש רצועה במידות שונות. אי-אפשר לרכוש רצועה ממוכר שטוען שהיא מתאימה גם עבור דגמי ה-160 וגם עבור דגמי ה-125. זה פשוט לא יכול להיות. רצועה ארוכה מידי תגרום לפטפון לנגן לאט ורצועה קצרה מידי תעמיס את המיסב בלחץ מיותר. למעשה, כל החטאה של 10 מ"מ באורך הרצועה תעמיס את המיסב ב-200 גרם מיותרים, תזרז את שחיקתו, ותגרום לרעש (rumble). רצועה הדוקה מידי תחבל גם במערכת שיכוך הזעזועים, תמשוך את השילדה התחתונה כלפי המנוע - ותגרום לדפיקות ורעשים. לכן חשוב מאוד לא 'להעריך' את המידות אלא לדעת אותן ולהקפיד עליהן. זו, למשל, רצועה מתאימה. היא מיוצרת על-ידי Thorens עבור ספק פרטי ומחירה הוגן.

רצועה חליפית מתאימה - תוצרת Thorens עבור ספק צד שלישי

תמונה

רצועות מתאימות ניתן להשיג גם דרך ספקים כמו זה או זה.

המידות הנכונות עבור רצועת מדגם Z6800574 המתאימה ל-TD-160 (למעשה עבור כל סדרת הדגמים 105-126MKIII/145-146V/147/160-166VI/316-325/280-280III/290/295) הן: אורך של 255 מ"מ, רוחב של 4 מ"מ, ועובי של 0.9 מ"מ. האורך יכול להשתנות בגבולות של עד 5 מ"מ.

אני סבור שלאדר יש רצועות מתאימות אבל תהליך ההתאמה שלהן בחנות, על-פי העין, כפי שהייתי עד לו, לא נראה לי תקין. עדיף להגיע עם המידות הנכונות או להזמין מאחד הספקים שיודעים מה הם מוכרים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

Thakker הוא אמנם מוכר מצוין ואמין (קניתי ממנו מספר פריטים) אבל אני עדיין לא משוכנע שהרצועה המקורית שהוא מציע אכן מיוצרת ע"י טורנס... ממנו רכשתי בין היתר רצועה מקורית + תחליפית ולא מצאתי הבדל ממשי ביניהן, פרט ללוגו ולמחיר. ייתכן שהרצועה המקורית עשויה מגומי יותר איכותי, לא היתה לי דרך לוודא את זה (ולא עברו מספיק שנים לראות אם היא מחזיקה יותר זמן)... לגבי מידת התאמתה של תחליפית, אם אתה קונה ממוכר רציני ומקצוען (כמו הנ"ל ויתר הלינקים שהבאת שמוכרים לי ועושים רושם טוב) לפי דגם הפטיפון, ניתן לבטוח בו שהיא אכן מתאימה בגודל.

יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #10 

http://www.ebay.com/itm/Original-Thoren ... 5d3eca894f

928 דולר? לרצועת גומי?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

אם אתה יכול להגיע איתו לבנימינה אמורות להיות לי רצועות עבורו.

יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #12 

סופסוף הגיע הרצועה מ Thakker
באיחור יחסית למה במוצהר באיביי (הצב בדואר ישראל? המכס?)
(לא זו ב928 ש"ח אלא זו של טאקר עצמו)
והפטיפון נשמע טוב יותר!
אם מניעים אותו ללא סיבוב מוקדם של הצלחת הוא משמיע קצת נקישות, ולוקח זמן להחליט
לאיזה כיוון עליו להסתובב.
כנראה שצריך להחליף קבל?

יגאלדוד פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #13 

@tnsilver
·
לגבי אוררך הרצועה 255 מ"מ - זה כפול שתיים, בעצם. (עשרה או עשרים אינץ, כנראה, במקור)
וזה בערך האורך של הרצועה שקיבלתי מ THAKKER, כשקצת מותחים אותה על הסרגל.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”