האם באמת יש צורך בהרצה של פלאסמות ??

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
syntaxix3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
אני עוזר לאבי בחיבור וכיול מסך פלאסמה חדש.
בחיפוש באתר ראיתי את נושא ההרצה שמומלץ לבצע ב-100 שעות עבודה הראשונות.
שאלתי היא כזאת ,
מדוע היצרנים של המסכים אינם מבצעים את ה"הרצות" האלו כחלק מייצור המסך,לפני הגעת המסכים לחנויות ? בייחוד שיש כזאת חשיבות ורגישות בנושא זה , הרי אין להם אינטרס בריבוי תקלות במסכים שלהם ? כמו כן, מדוע נושא זה לא מוזכר בספר המכשיר ?

מדובר ב- NEC 42XR4 ..

תודה.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

תראה, לדעתי יש הבדל בין תיאוריה לפרקטיקה.
תיאורתית, יש מאמר כאן באתר שמסביר בצורה משכנעת למדי למה יש צורך בהרצה. מעשית, כשאנחנו קנינו את הפלאזמה שלנו, התייעצנו עם המוכרים(בגלל שלא התלהבנו יותר מדי מלקנות פלאזמה ולא לא להתשתמש בה במשך 100 שעות :D ), והם אמרו שממש לא יקרה כלום אם לא נעשה זאת, והוא בטוח שעושים הרצה במפעל או משהו בסגנון, ונותנים לך מוצר מוגמר. הלכנו עם הרגש ולא עשינו הרצה, ולא קרה שום דבר... אני לא יודע אם היה אמור לקרות משהו, אבל הפלאזמה תקינה והתמונה טובה, ואין שום בעיות :)
עוד דוגמה להבדל בין תיאוריה לפרקטיקה, תיאורתית אמרו לי כאן באתר שיש הבדל משמעותי מאד באיכות התמונה בחיבור לYES, אם מחברים דרך SVIDEO לאומת COMPOSITE. אני עם ממיר ADB3100, ועשיתי השוואה ביחד עם המשפחה, ופשוט לא הצלחנו להבחין בשום הבדל, ב2 המקרים היינו מאד מרוצים מהתמונה. נשארנו עם SVIDEO אבל רק בגלל שהוא אמור להיות תיאורתית יותר טוב, ולא בגלל שבאמת ראינו הבדל. שוב פעם, זה רק אנחנו, ואני בטוח שיהיו תגובות שיגידו שהם לא יודעים על מה אני מדבר והם רואים בבירור הבדל משמעותי בין SVIDEO לCOMPOSITE...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תיאורטית, אולי בפרקטיקה לא ראית הבדל בין SVIDEO ל COMPOSITE בגלל שבתאוריה לא ביצעת הרצה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”