הבדלי איכות תמונה בין סטרימר (PCH A-200) לבין נגן בלו-ריי (LG BD550)
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אני לא יודע אם מותר לי לעשות את מה שאני עושה עכשיו, אבל אני די מקפיץ פוסט שכתבתי לפני יותר מחצי שנה ופשוט לא ממש קיבלתי תשובה וזה עדיין מציק לי...
מישהו יוכל לעזור לי לשפוך קצת אור על העניין? \=
להלן:
http://www.hometheater.co.il/vp1800942#1800942
מישהו יוכל לעזור לי לשפוך קצת אור על העניין? \=
להלן:
http://www.hometheater.co.il/vp1800942#1800942
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
לפני כחמש שנים הגיע אליי לביקור חבר שרכש מסך פיליפס סידרה 9 ומחשב בעלות של כ6000 שהיעוד לא היה לקבל תמונה טובה.
לי בבית היה את הפופקורן a100 הפשוט.
המסכנה שלו היתה שללא ספק שהתמונה אצלי טובה פי כמה למרות שגם המקור שלו וגם המסך שלו טובים יותר.
הסטרימרים מקדישים את כוחם באיכות תמונה ולכן התוצעות טובות יותר
לי בבית היה את הפופקורן a100 הפשוט.
המסכנה שלו היתה שללא ספק שהתמונה אצלי טובה פי כמה למרות שגם המקור שלו וגם המסך שלו טובים יותר.
הסטרימרים מקדישים את כוחם באיכות תמונה ולכן התוצעות טובות יותר
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אם אתה מגדיר את שניהם על רזולוציה של 1080P וקצב רענון של 24, המכשירים לא אמורים לבצע עיבוד לתמונה והתוצאה תהיה כמעט זהה.
אם אתה מוציא קצב רענון או רזולוציה אחרת, אתה נתון לחסדיהם של מתכנני המכשיר.
אני עשיתי ניסוי לאחרונה, השוותי בין שתי קונפיגורציות:
1) פופקורן מוגדר על 1080@24 מחובר ללומגן שמוציא 1080@50 למקרן
2) פופקורן מוגדר על 1080@50 מחובר ללומגן שמוציא 1080@50 למקרן
הקונפיגורציה הראשונה טובה בכמה רמות מהשניה.
הסיבה לכך היא שבראשונה כל העיבוד נעשה בלומגן והפופקורן רק מנגן ובשניה הפופקורן מבצע את המרת הקצב, והוא עושה זאת גרוע.
אם אתה מוציא קצב רענון או רזולוציה אחרת, אתה נתון לחסדיהם של מתכנני המכשיר.
אני עשיתי ניסוי לאחרונה, השוותי בין שתי קונפיגורציות:
1) פופקורן מוגדר על 1080@24 מחובר ללומגן שמוציא 1080@50 למקרן
2) פופקורן מוגדר על 1080@50 מחובר ללומגן שמוציא 1080@50 למקרן
הקונפיגורציה הראשונה טובה בכמה רמות מהשניה.
הסיבה לכך היא שבראשונה כל העיבוד נעשה בלומגן והפופקורן רק מנגן ובשניה הפופקורן מבצע את המרת הקצב, והוא עושה זאת גרוע.
No place like home.......... Theater
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
RoeyTNT
אני נתקל בתופעה דומה עם בוקסי בוקס ובלו-ריי של סמסונג BDE-5500
אני לא יכול להגיד שאני רואה יותר טוב בבוקסי אבל אני חושב שלא תמיד אני מבחין בהבדל מהותי בין כותר בלו-ריי שמנוגן בסמסונג ובין עותק MKV 1080 שלו שמנוגן בבוקסי.
אני יודע שנגן הבלו-ריי שלי הוא לא הכי איכותי שיש בשוק אבל לפי כל הסקירות שקראתי לא אמורים להיות הבדלים משמעותיים באיכות התמונה שלו מנגני היי-אנד.
אני חושב שזה מאד תלוי בכותר הבלו-ריי, לדוגמא:
אווטר בבלו-ריי נראה באופן ברור יותר טוב מאשר העותק שלו ב MKV 1080 אבל ספרות זולה בבלו-ריי נראה בדיוק כמו המקביל שלו ב MKV...
אני לא יכול להגיד שאני רואה יותר טוב בבוקסי אבל אני חושב שלא תמיד אני מבחין בהבדל מהותי בין כותר בלו-ריי שמנוגן בסמסונג ובין עותק MKV 1080 שלו שמנוגן בבוקסי.
אני יודע שנגן הבלו-ריי שלי הוא לא הכי איכותי שיש בשוק אבל לפי כל הסקירות שקראתי לא אמורים להיות הבדלים משמעותיים באיכות התמונה שלו מנגני היי-אנד.
אווטר בבלו-ריי נראה באופן ברור יותר טוב מאשר העותק שלו ב MKV 1080 אבל ספרות זולה בבלו-ריי נראה בדיוק כמו המקביל שלו ב MKV...
יש סרטים שמלכתחילה ההעברה שלהם לא איכותית... יכול להיות שזה המקרה...oris74 כתב:RoeyTNT
אווטר בבלו-ריי נראה באופן ברור יותר טוב מאשר העותק שלו ב MKV 1080 אבל ספרות זולה בבלו-ריי נראה בדיוק כמו המקביל שלו ב MKV......
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
כך נראות ההגדרות שלי בסטרימר:
http://img850.imageshack.us/img850/2347/uw8b.jpg
וכך נראות ההגדרות שלי בבלו-ריי:
http://img855.imageshack.us/img855/1130/h7xu.jpg
תגידו לי אם יש משהו שאני צריך לתקן.
אני חייב לציין דבר נוסף, שאפילו האיכות של התפריט לא נראית משהו, נראית לא חדה במיוחד. ואני יודע שקשה לשים לב לדברים כאלו בכ"כ קצת מידע, אבל זה מורגש. כמו שהיה מורגש בפעם הראשונה שראיתי סימפסונס ב-HD שאני כן רואה הבדל בתמונה (רק שפה זה מורגש הפוך).
וכן, הבלו-ריי מעודכן לגרסה הכי אחרונה.
בגדול יש עוד משהו מוזר ששמתי לב אליו.
כשאני מדליק את הבלו-ריי ומעביר לערוץ של הבלו-ריי בטלוויזיה. מסך הטלוויזיה שלי רושם לי משהו שהוא לא רושם לי כשאני מחבר דברים אחרים.
הוא רושם שלי שהאות שהוא מקבל היא:
1080p 24bit
אין לי מושג מה זה אומר.
http://img850.imageshack.us/img850/2347/uw8b.jpg
וכך נראות ההגדרות שלי בבלו-ריי:
http://img855.imageshack.us/img855/1130/h7xu.jpg
תגידו לי אם יש משהו שאני צריך לתקן.
אני חייב לציין דבר נוסף, שאפילו האיכות של התפריט לא נראית משהו, נראית לא חדה במיוחד. ואני יודע שקשה לשים לב לדברים כאלו בכ"כ קצת מידע, אבל זה מורגש. כמו שהיה מורגש בפעם הראשונה שראיתי סימפסונס ב-HD שאני כן רואה הבדל בתמונה (רק שפה זה מורגש הפוך).
וכן, הבלו-ריי מעודכן לגרסה הכי אחרונה.
בגדול יש עוד משהו מוזר ששמתי לב אליו.
כשאני מדליק את הבלו-ריי ומעביר לערוץ של הבלו-ריי בטלוויזיה. מסך הטלוויזיה שלי רושם לי משהו שהוא לא רושם לי כשאני מחבר דברים אחרים.
הוא רושם שלי שהאות שהוא מקבל היא:
1080p 24bit
אין לי מושג מה זה אומר.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אתה צריך לשנות את שניהם ל24HZ.
במקרה של הסטרימר תכוון ל 23.9
זה בדיוק מה שכתבתי בפוסט הקודם, אתה מוציא 50 ו60 HZ ובעצם נותן לנגנים לבצע המרת קצב ופגיעה באות במקום להכניס אותו ב24HZ למסך.
במקרה של הסטרימר תכוון ל 23.9
זה בדיוק מה שכתבתי בפוסט הקודם, אתה מוציא 50 ו60 HZ ובעצם נותן לנגנים לבצע המרת קצב ופגיעה באות במקום להכניס אותו ב24HZ למסך.
No place like home.......... Theater
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46383
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
מעט ישן, אבל ראוי לתגובה במידה והשרשור יגיע לחברים דרך חיפוש.
מעבר לתשובה של opv, עבור השוואה נאותה בין המקורות, רצוי גם לוודא כי הגדרות כיול התמונה בשתי הכניסות במסך זהות.
מעבר לתשובה של opv, עבור השוואה נאותה בין המקורות, רצוי גם לוודא כי הגדרות כיול התמונה בשתי הכניסות במסך זהות.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
זיו, אבל אם המקורות מחוברים לרסיבר (HDMI) אז אין לזה משמעות נכון?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46383
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
רק להוסיף קצת מהמקרה שראיתי אצלי
אצלי שמתי לב ב סמסונג F6400 כשהאות מגיע בקצב רענון שונה גם הגדרות הכיול משתנות
לדוגמה בזמנו כיילתי את המסך בזמן שהוא מחובר לנוק על 60HZ וכשהפעלתי סרט בKODI כשמסומנת ההגדרה לשנות את קצב הרענון של המסך לקצב הרענון של הקובץ כל הגדרות הכיול היו חוזרות למצב STANDART כשהמסך היה עובר ל24HZ, והיה צריך לכייל את המסך על קצת רענון זה.
**כמובן שבהגדרה הוידאו מסומן שיכולו על כל המקורות
אצלי שמתי לב ב סמסונג F6400 כשהאות מגיע בקצב רענון שונה גם הגדרות הכיול משתנות
לדוגמה בזמנו כיילתי את המסך בזמן שהוא מחובר לנוק על 60HZ וכשהפעלתי סרט בKODI כשמסומנת ההגדרה לשנות את קצב הרענון של המסך לקצב הרענון של הקובץ כל הגדרות הכיול היו חוזרות למצב STANDART כשהמסך היה עובר ל24HZ, והיה צריך לכייל את המסך על קצת רענון זה.
**כמובן שבהגדרה הוידאו מסומן שיכולו על כל המקורות