שני מקרנים התלבטות קשה
שלום חברים
נדבקתי בחיידק של הקולנוע הביתי האמיתי , יש לי כיום 2 טלויזיות 55 תלת מימד ואני מגלה שההנאה שלי מצפיה בסרטים אינה מגיעה לזו שבקולנוע והחלטתי להכניס אותו הביתה בשאיפה לכיוון ה 100״
ההתלבטות שלי לאחר קריאה מרובה של סקירות אין סוף וצפייה של שעות בהדגמות ב YouTube היא בין שני מקרנים
האחד benq w1070 שלכאורה נותן לי את כל מה שאני צריך בטח בתור מקרן ראשון והשני שעולה לי כפול ממנו הוא ה epson tw8100
עדיין לא הכנתי כלום מבחינת תשתית ואין לי עדיין מסך ולכן הנטייה שלי לכיוון ה 8100 בעיקר ואני מדגיש בעיקר בגלל הגמישות שלו בהתקנה משום תזוזת העדשה לגובהה ולרוחב
כי אם אני מסתכל רק על ביצועים ואיכות תמונה אני לא רואה ממש סיבה לשלם עליו מחיר פרמיום לעומת ה BENQ
אין לי חדר יעודי והמקרן אמור לשבת בסלון , מרחק הקרנה בין 3 מטר על שולחן קפה עד ל 7 מטר במדף אחורי
רציתי לשמוע קצת עצות ורשמים מכם המנוסים ממני ובקיאים בתחום
נדבקתי בחיידק של הקולנוע הביתי האמיתי , יש לי כיום 2 טלויזיות 55 תלת מימד ואני מגלה שההנאה שלי מצפיה בסרטים אינה מגיעה לזו שבקולנוע והחלטתי להכניס אותו הביתה בשאיפה לכיוון ה 100״
ההתלבטות שלי לאחר קריאה מרובה של סקירות אין סוף וצפייה של שעות בהדגמות ב YouTube היא בין שני מקרנים
האחד benq w1070 שלכאורה נותן לי את כל מה שאני צריך בטח בתור מקרן ראשון והשני שעולה לי כפול ממנו הוא ה epson tw8100
עדיין לא הכנתי כלום מבחינת תשתית ואין לי עדיין מסך ולכן הנטייה שלי לכיוון ה 8100 בעיקר ואני מדגיש בעיקר בגלל הגמישות שלו בהתקנה משום תזוזת העדשה לגובהה ולרוחב
כי אם אני מסתכל רק על ביצועים ואיכות תמונה אני לא רואה ממש סיבה לשלם עליו מחיר פרמיום לעומת ה BENQ
אין לי חדר יעודי והמקרן אמור לשבת בסלון , מרחק הקרנה בין 3 מטר על שולחן קפה עד ל 7 מטר במדף אחורי
רציתי לשמוע קצת עצות ורשמים מכם המנוסים ממני ובקיאים בתחום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
אני יוכל להמליץ לך לעשות דבר מאוד פשוט-תזמין לקפה את אחד המומחים בתחום ותקבל טיפים וגם מחיר.
ככה אני עשיתי-אני מנשר שליד חיפה ,ניגשתי לאניגמה והזמנתי את ישראל ליעוץ וקפה.
בלי התחייבות הוא נתן לי מספר הסברים ובסוף שלח לי במייל מחיר על הכל.
מקסימום אם תחליט להזמין לבד חלק מהציוד אז תעשה את זה .
אני יכול להגיד לך שההמלצה שלו פגה בול במה שרציתי והתוצאה מטורפת.
ככה אני עשיתי-אני מנשר שליד חיפה ,ניגשתי לאניגמה והזמנתי את ישראל ליעוץ וקפה.
בלי התחייבות הוא נתן לי מספר הסברים ובסוף שלח לי במייל מחיר על הכל.
מקסימום אם תחליט להזמין לבד חלק מהציוד אז תעשה את זה .
אני יכול להגיד לך שההמלצה שלו פגה בול במה שרציתי והתוצאה מטורפת.
הי,
א. אתה צודק, החוויה שונה לחלוטין, גם לי כמה יש טלוויזיות חכמות תלת ממד, אחת מהן הייתה ספינת הדגל של סמסונג ב 2011.
שום דבר לא משתווה למקרן שהתקנתי לפני כחודש +-.
ב. אני חושב שאתה צריך כן להתכנס ולחשוב על נושא ההתקנה. מקרן כמו 8100 הוא לא קטן ולא חושב שהייתי מעמיד אותו על שולחן בסלון (ההנהלה בטוח לא).
קח בחשבון שצריך כיוונונים וכיולים ועל כן עדיף התקנה קבועה (לדעתי לפחות)
במקרה כזה, ה Benq לפי המחשבון בכלל לא רלוונטי במרחק שציינת. אגב , מה מרחק הישיבה?
א. אתה צודק, החוויה שונה לחלוטין, גם לי כמה יש טלוויזיות חכמות תלת ממד, אחת מהן הייתה ספינת הדגל של סמסונג ב 2011.
שום דבר לא משתווה למקרן שהתקנתי לפני כחודש +-.
ב. אני חושב שאתה צריך כן להתכנס ולחשוב על נושא ההתקנה. מקרן כמו 8100 הוא לא קטן ולא חושב שהייתי מעמיד אותו על שולחן בסלון (ההנהלה בטוח לא).
קח בחשבון שצריך כיוונונים וכיולים ועל כן עדיף התקנה קבועה (לדעתי לפחות)
במקרה כזה, ה Benq לפי המחשבון בכלל לא רלוונטי במרחק שציינת. אגב , מה מרחק הישיבה?
ועוד שאלה לגבי ה BENQ ,אם אני מחליט בסופו של דבר כרגע להעמיד אותו על השולחן בסלון במרחק של 3 מטר (אני פשוט לא רוצה לתלות אותו עקב מעבר דירה בתכנון ) איך אני יודע לאיזה גובה בקיר הוא יקרין ? יש גם מחשבון או כלל אצבע לזה ?
תודה מראש
תודה מראש
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מקרן כמו 8100 לא כדאי להתקין על שולחן בסלון.
ה-8100 הרבה יותר גמיש להתקנה מאשר הבניקיו.
לצורך פתיחת תמונה של 100 אינץ מרחק ההקרנה יכול להיות בין 3 ל-6.4 מטר (החישוב נעשה על ה-9000 כי אין אפשרות לבחור 8100, מקווה שזה אותו דבר).
למרחק ישיבה של 4 מ' מסך בגודל 100 אינץ' זה מסך קטן מידי לטעמי.
אם התקציב מוגבל הייתי הולך על EBHD106.
אם התקציב מאפשר הייתי הולך על מסך מתיחה של כ-120 אינץ'.
ה-8100 הרבה יותר גמיש להתקנה מאשר הבניקיו.
לצורך פתיחת תמונה של 100 אינץ מרחק ההקרנה יכול להיות בין 3 ל-6.4 מטר (החישוב נעשה על ה-9000 כי אין אפשרות לבחור 8100, מקווה שזה אותו דבר).
למרחק ישיבה של 4 מ' מסך בגודל 100 אינץ' זה מסך קטן מידי לטעמי.
אם התקציב מוגבל הייתי הולך על EBHD106.
אם התקציב מאפשר הייתי הולך על מסך מתיחה של כ-120 אינץ'.