זקוק לעזרה בהבנה: שאלה לגבי led strips
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הי,
אני רוצה לקנות LED STRIP עם שלט רחוק.
חשוב לי שהוא יהיה RGB מלא.
אין לי צורך שכל נורה תתן צבע שונה, אלא, אני רוצה שכל הסריפ יתן צבע אחד (אבל משתנה עם שלט רחוק).
הבנתי מקריאה ב-DX שיש שני סוגים של סטריפים: האחד מגיע עם 3 לדים (R,G,B) והצבע מתקבל ע"י שילוש של שלושתם, והשני מגיע עם לדים שמסוגלים לתת RGB מלא, כל אחד מהם.
האם הבנתי נכון?
אני רואה, למשל, בתמונה של המוצר הזה כאן, שכשהסטריפ מואר יש אכן 3 צבעים: R,G,B לנורות העוקבות, כלומר, זה הזול יותר:
http://www.ebay.com/itm/5M-Flexible-RGB ... 4174d712e2
אני מעדיף את האופציה השניה, כי אני מבין שככה הצבע לאורך הסטריפ יהיה אחיד, וגם מקרוב הוא יראה טוב.
אז:
1. האם אני מבין נכון ויש אכן שני סוגים?
2. איך אני מבדיל ביניהם וקונה את זה שבו כל נורה נותנת RGB בפני עצמה?
3. האם אני צריך בנוסף רק קונטרולר וזהו?
תודה מראש!
מוטי
אני רוצה לקנות LED STRIP עם שלט רחוק.
חשוב לי שהוא יהיה RGB מלא.
אין לי צורך שכל נורה תתן צבע שונה, אלא, אני רוצה שכל הסריפ יתן צבע אחד (אבל משתנה עם שלט רחוק).
הבנתי מקריאה ב-DX שיש שני סוגים של סטריפים: האחד מגיע עם 3 לדים (R,G,B) והצבע מתקבל ע"י שילוש של שלושתם, והשני מגיע עם לדים שמסוגלים לתת RGB מלא, כל אחד מהם.
האם הבנתי נכון?
אני רואה, למשל, בתמונה של המוצר הזה כאן, שכשהסטריפ מואר יש אכן 3 צבעים: R,G,B לנורות העוקבות, כלומר, זה הזול יותר:
http://www.ebay.com/itm/5M-Flexible-RGB ... 4174d712e2
אני מעדיף את האופציה השניה, כי אני מבין שככה הצבע לאורך הסטריפ יהיה אחיד, וגם מקרוב הוא יראה טוב.
אז:
1. האם אני מבין נכון ויש אכן שני סוגים?
2. איך אני מבדיל ביניהם וקונה את זה שבו כל נורה נותנת RGB בפני עצמה?
3. האם אני צריך בנוסף רק קונטרולר וזהו?
תודה מראש!
מוטי
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אכן יש שני סוגי, אם לא רואים את הפס עצמו (וזה לא משנה אם זה מקרוב או מרחוק ) זה נראה אותו הדבר
הראשון זה 3528, פה יש 3 נורות כל אחת בצבע שונה
והשני זה 5050 שכל נורה היא בשלושה צבעים, ה-5050 הם גם יותר חזקים בעוצמה
אתה צריך לקנות LED SMD 5050, ההבדל במחירים לא משמעותי בכלל, יש לך 150 נורות ל5 מטר או 300, המחיר אמור להיות באזור 10$ ל-5 מטר, אפשר להשיג במכרזים גם ב5$, רתה צריך גם קונטרול עם שלט, יש המון סוגים, יש כאלה שגם פועלים לפי המוזיקה, יש כאלה עם שלט IR וגם RF, הם לרוב מגיעים בלי שנאיף ככה שאתה גם צריך שנאי 12V
הראשון זה 3528, פה יש 3 נורות כל אחת בצבע שונה
והשני זה 5050 שכל נורה היא בשלושה צבעים, ה-5050 הם גם יותר חזקים בעוצמה
אתה צריך לקנות LED SMD 5050, ההבדל במחירים לא משמעותי בכלל, יש לך 150 נורות ל5 מטר או 300, המחיר אמור להיות באזור 10$ ל-5 מטר, אפשר להשיג במכרזים גם ב5$, רתה צריך גם קונטרול עם שלט, יש המון סוגים, יש כאלה שגם פועלים לפי המוזיקה, יש כאלה עם שלט IR וגם RF, הם לרוב מגיעים בלי שנאיף ככה שאתה גם צריך שנאי 12V
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כן, בדיוק.TheWiz כתב:לזה כוונה?...
אני חושב, אגב, שאני אקנה את ה-3528, כי אני מבין שהם פחות חזקים מבחינת תאורה. יש לי חשש שה-5050 יאירו חזק מדי ויקלקלו את האפקט.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
מוטי אפשר לעשות להם DIM.. לדעתי אפילו בשלט
תבדווק את זה
תבדווק את זה
כל שלט מאפשר להגביר ולהנמיך את העוצמהmoti_r כתב:כן, בדיוק.TheWiz כתב:לזה כוונה?...
אני חושב, אגב, שאני אקנה את ה-3528, כי אני מבין שהם פחות חזקים מבחינת תאורה. יש לי חשש שה-5050 יאירו חזק מדי ויקלקלו את האפקט....
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כן, זה אפשרי, אבל התרשמתי שאז הכיוון יהיה מוגבל יותר. הם טוענים ל-255 רמות brightness אבל בהדגמות שראיתי ביוטיוב אני חושב שאני שם לב שהרזולוציה יותר נמוכה. כך גם לגבי "גלגלי RGB" שרואים על השלטים. זה נראה כאילו כיוון הצבע שם הוא אינסופי, אבל כשמסתכלים טוב בסרטונים רואים שיש קפיצות בצבעים. אני חושב שכל גלגל כזה מכיל 20-25 נקודות צבע בלבד.
אבל יתכן מאוד ואתם צודקים וזה שווה מחשבה נוספת.
אגב:
בינתיים החלטתי שאני קונה עוד לדים, מסוג 5050, ואני אשים אותם במטבח מתחת לארונות העליונים. תמיד רציתי שתהיה לי תאורה נורמלית על השיש, וזה נראה לי אחלה פתרון. אני רוצה שני סטריפים, אחד לכל צד של המטבח.
בשלב הראשון אני אעבוד עם שלט RF שישלוט בשניהם. בשלב הבא אני אתקין ארדואינו שידבר מולם, ואז זה כבר יהיה חכם באמת
תומר - המדריך שלך (שאפו עליו!) מדבר על לדים עם כתובת לכל אחד. האם, למיטב ידיעתך, אפשר לחבר ארדואינו גם כקונטרולר לסטריפ "טיפש" שרק מקבל RGB לכל הסטריפ?
אבל יתכן מאוד ואתם צודקים וזה שווה מחשבה נוספת.
אגב:
בינתיים החלטתי שאני קונה עוד לדים, מסוג 5050, ואני אשים אותם במטבח מתחת לארונות העליונים. תמיד רציתי שתהיה לי תאורה נורמלית על השיש, וזה נראה לי אחלה פתרון. אני רוצה שני סטריפים, אחד לכל צד של המטבח.
בשלב הראשון אני אעבוד עם שלט RF שישלוט בשניהם. בשלב הבא אני אתקין ארדואינו שידבר מולם, ואז זה כבר יהיה חכם באמת
תומר - המדריך שלך (שאפו עליו!) מדבר על לדים עם כתובת לכל אחד. האם, למיטב ידיעתך, אפשר לחבר ארדואינו גם כקונטרולר לסטריפ "טיפש" שרק מקבל RGB לכל הסטריפ?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

עונה לעצמי: כן, זה אפשרי. הנה מדריך שמראה איך עושים את זה.
אין לי מושג מה הוא מוסיף שם (אני לא מבין כלום באלקטרוניקה), אבל זה נראה עובד
http://learn.adafruit.com/rgb-led-strips/overview
אין לי מושג מה הוא מוסיף שם (אני לא מבין כלום באלקטרוניקה), אבל זה נראה עובד
http://learn.adafruit.com/rgb-led-strips/overview