כיוון רמקולים - שאלה לאנשים שמשתמשים בסטראיו גם לק.ביתי
ללא TOE IN לטובת הקולנוע על חשבון המוזיקה?keystone כתב:אצלי היא זהה (אם הרמקולים טובים או לא, זה סיפור אחר).
ההבדלים הם בהחלט שמיעים אצלי, אבל ההעדפה שלי הייתה דווקא להיות עם זווית ישרה (קדימה) ללא toe in....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שים לב שלא לכולם אותם רמקולים, אותם תנאי האזנה, אותו סגנון מוזיקלי, אותה תצורה ולא אותה אקוסטיקה, לכן לא ניתן לענות על השאלה הזו.avirez כתב:שלום,
לאנשים שבינכם שמחזיקים רמקולים טובים המשמשים אותם לסטריאו ולקולנוע ביתי - האם זווית ה TOE IN וההטייה קדימה/אחורה של הרמקולים למוזיקה סטריאו תהיה זהה לשמיעה בסרטים (קולנוע ביתי)?...
זה יותר טעם אישי ואפשרות בשטח...
זה ברור. אבל אני מנסה להבין כמה עקרונות. תדרים נמוכים מפוזרים בצורה רחבה יותר מאשר מיד ומעלה. להם, רוב האנרגיה נמצאת בציר הראשי, ככה שנראה שההגיון הולך לכיוון הטוויטרים עם TOE IN למאזין ויצירת תחושה של קול המגיע מהמרכז. שיחקתי עם זה וזה אכן המצב במוזיקת סטריאו.JEXY כתב:שים לב שלא לכולם אותם רמקולים, אותם תנאי האזנה, אותו סגנון מוזיקלי, אותה תצורה ולא אותה אקוסטיקה, לכן לא ניתן לענות על השאלה הזו.avirez כתב:שלום,
לאנשים שבינכם שמחזיקים רמקולים טובים המשמשים אותם לסטריאו ולקולנוע ביתי - האם זווית ה TOE IN וההטייה קדימה/אחורה של הרמקולים למוזיקה סטריאו תהיה זהה לשמיעה בסרטים (קולנוע ביתי)?...
זה יותר טעם אישי ואפשרות בשטח......
אבל בקולנוע ביתי יש רמקול סנטר ואז אולי יותר הגיוני לבצע TOE OUT לקדמיים, להרחיב את התמונה ולתת יותר מקום לסנטר?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בדיוק לזה התכוונתי. האוזניים שלך, המדידות והפיזיקה של גלי קול נותנים כלי קצת יותר מכוון מ"פשוט שחק ותאזין". אז בהתבסס על הכיוון פנימה כנק' התחלה, בסטריאו אין רמקול סנטר. אחרי שהזזת בזווית פנימה TOEIN ומצאת את הבימה שמוצאת חן בעינייך, האם לקולנוע ביתי בו יש רמקול סנטר, יש עדיפות להקטנת זווית הרמקולים ממה שמצאת עבור סטריאו בגלל הערוץ שקיים באמצע ואולי אפילו הרמקולים הקדמיים עברו מיקס במקור במחשבה שיופנו יותר TOE OUT ממה שהתאמת בסטריאו?MartinHSabag כתב:http://www.hometheater.co.il/article00756...
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
כאשר אתה מכוון את הרמקולים לשמיעה אופטימאלית עבורך במצב סטריאו, אתה לרוב יוצר נקודת האזנה ( במת קול) צרה יחסית שזה בסדר בסטריאו עבור מאזין בודד או זוג.
לצרכי קולנוע ביתי עדיף לא להפנות את הרמקולים כיוון שישנם צלילים היקיפיים שאמורים לדמות מרחב רב, ומטרת ההאזנה היא פשוט שונה.
אצלי בבית אין רמקולים אחוריים, אבל יש סנטר טוב וזוג סטריאו איכותי רצפתי, ללא הפנייה פנימית. אנחנו ( כל המשפחה) נהנים בשעות הקולנוע ואני שאני יותר איש של מוסיקה, כאשר אני רוצה ממש לשמוע ולהתרכז בהנאה פשוט זז מהקורסת טלוויזיה שלי למקום בספה ששם יש לי את במת הקול המיטבית בסטריאו.
לצרכי קולנוע ביתי עדיף לא להפנות את הרמקולים כיוון שישנם צלילים היקיפיים שאמורים לדמות מרחב רב, ומטרת ההאזנה היא פשוט שונה.
אצלי בבית אין רמקולים אחוריים, אבל יש סנטר טוב וזוג סטריאו איכותי רצפתי, ללא הפנייה פנימית. אנחנו ( כל המשפחה) נהנים בשעות הקולנוע ואני שאני יותר איש של מוסיקה, כאשר אני רוצה ממש לשמוע ולהתרכז בהנאה פשוט זז מהקורסת טלוויזיה שלי למקום בספה ששם יש לי את במת הקול המיטבית בסטריאו.