כיוון רמקולים - שאלה לאנשים שמשתמשים בסטראיו גם לק.ביתי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לאנשים שבינכם שמחזיקים רמקולים טובים המשמשים אותם לסטריאו ולקולנוע ביתי - האם זווית ה TOE IN וההטייה קדימה/אחורה של הרמקולים למוזיקה סטריאו תהיה זהה לשמיעה בסרטים (קולנוע ביתי)?

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

אצלי היא זהה (אם הרמקולים טובים או לא, זה סיפור אחר).
ההבדלים הם בהחלט שמיעים אצלי, אבל ההעדפה שלי הייתה דווקא להיות עם זווית ישרה (קדימה) ללא toe in.

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

keystone כתב:אצלי היא זהה (אם הרמקולים טובים או לא, זה סיפור אחר).
ההבדלים הם בהחלט שמיעים אצלי, אבל ההעדפה שלי הייתה דווקא להיות עם זווית ישרה (קדימה) ללא toe in.
...
ללא TOE IN לטובת הקולנוע על חשבון המוזיקה?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

avirez כתב:שלום,
לאנשים שבינכם שמחזיקים רמקולים טובים המשמשים אותם לסטריאו ולקולנוע ביתי - האם זווית ה TOE IN וההטייה קדימה/אחורה של הרמקולים למוזיקה סטריאו תהיה זהה לשמיעה בסרטים (קולנוע ביתי)?
...
שים לב שלא לכולם אותם רמקולים, אותם תנאי האזנה, אותו סגנון מוזיקלי, אותה תצורה ולא אותה אקוסטיקה, לכן לא ניתן לענות על השאלה הזו.

זה יותר טעם אישי ואפשרות בשטח...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

JEXY כתב:
avirez כתב:שלום,
...
שים לב שלא לכולם אותם רמקולים, אותם תנאי האזנה, אותו סגנון מוזיקלי, אותה תצורה ולא אותה אקוסטיקה, לכן לא ניתן לענות על השאלה הזו.

זה יותר טעם אישי ואפשרות בשטח...
...
זה ברור. אבל אני מנסה להבין כמה עקרונות. תדרים נמוכים מפוזרים בצורה רחבה יותר מאשר מיד ומעלה. להם, רוב האנרגיה נמצאת בציר הראשי, ככה שנראה שההגיון הולך לכיוון הטוויטרים עם TOE IN למאזין ויצירת תחושה של קול המגיע מהמרכז. שיחקתי עם זה וזה אכן המצב במוזיקת סטריאו.
אבל בקולנוע ביתי יש רמקול סנטר ואז אולי יותר הגיוני לבצע TOE OUT לקדמיים, להרחיב את התמונה ולתת יותר מקום לסנטר?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

תוכל לצלם את המיקום האזנה ביחס לרמקולים + גבהים?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

avirez פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

...
בדיוק לזה התכוונתי. האוזניים שלך, המדידות והפיזיקה של גלי קול נותנים כלי קצת יותר מכוון מ"פשוט שחק ותאזין". אז בהתבסס על הכיוון פנימה כנק' התחלה, בסטריאו אין רמקול סנטר. אחרי שהזזת בזווית פנימה TOEIN ומצאת את הבימה שמוצאת חן בעינייך, האם לקולנוע ביתי בו יש רמקול סנטר, יש עדיפות להקטנת זווית הרמקולים ממה שמצאת עבור סטריאו בגלל הערוץ שקיים באמצע ואולי אפילו הרמקולים הקדמיים עברו מיקס במקור במחשבה שיופנו יותר TOE OUT ממה שהתאמת בסטריאו?

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

כאשר אתה מכוון את הרמקולים לשמיעה אופטימאלית עבורך במצב סטריאו, אתה לרוב יוצר נקודת האזנה ( במת קול) צרה יחסית שזה בסדר בסטריאו עבור מאזין בודד או זוג.
לצרכי קולנוע ביתי עדיף לא להפנות את הרמקולים כיוון שישנם צלילים היקיפיים שאמורים לדמות מרחב רב, ומטרת ההאזנה היא פשוט שונה.
אצלי בבית אין רמקולים אחוריים, אבל יש סנטר טוב וזוג סטריאו איכותי רצפתי, ללא הפנייה פנימית. אנחנו ( כל המשפחה) נהנים בשעות הקולנוע ואני שאני יותר איש של מוסיקה, כאשר אני רוצה ממש לשמוע ולהתרכז בהנאה פשוט זז מהקורסת טלוויזיה שלי למקום בספה ששם יש לי את במת הקול המיטבית בסטריאו.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”