פיתרון זול לפילטר ND למקרן :) + תמונות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Galna פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

שלום!
הקדמה קצרה- ההיכרות הראשונה שלי עם פילטר ND הייתה מעולם הקולנוע והצילום.
פילטר ND הוא זכוכית בדחיסות מסויימת שמסננת את כמות האור שעובר דרכה וכך בעצם מתקבלת תמונה פחות מוארת.
בעולם הקולנוע לפעמים מניחים פילטר כזה על העדשה של המצלמה. למשל בצילומי חוץ כאשר האור חזק אבל לא רוצים לצלם בצמצם סגור.
אגב, ראשי התיבות של ND הם Neutral density (מילולית: דחיסות נייטראלית), הוא מכונה כך מפני שהוא רק מקטין את עצמת האור ואין לו שום השפעה על גוונים ו/או צבעים.
קראתי בפורומים על פילטר ND עבור מקרן. כזה שמניחים לפני עדשת המקרן ומקבלים רמת שחורים טובה יותר (על חשבון עצמת הארה).
בגלל שלמקרן שלי (אפסון 3010) אין אפשרות להוספת פילטר, חיפשתי פיתרון אחר.
פניתי לחבר שלי שהוא צלם וביקשתי ממנו פילטרים של קולנוע שיצאו משימוש (בעולם הקולנוע, שריטה קטנטנה בפינת הפילטר פוסלת אותו משימוש).
אז קיבלתי שני פילטרים ברמות דחיסות שונות ויצרתי מתקן פשוט (ולא ממש אסתטי) מול עדשת המקרן שלי.
בעצם מדובר במעין "כיסים" או חריצים מגולפים בעץ שאליהם אפשר להחליק את הפילטרים פנימה והחוצה. כך שבמידת הצורך אפשר להחליף, להוסיף או להוריד.
 בעצם מדובר במעין "כיסים" או חריצים מגולפים בעץ שאליהם אפשר להחליק את הפילטרים פנימה והחוצה. כך שבמידת הצורך אפשר להחליף, להוסיף או להוריד.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

Galna פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 615
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

תמונות נוספות

שליחה #2 

תמונות נוספות
כאן אפשר לראות את החלקת הפילטר פנימה/החוצה. בפינה הרחוקה-תחתונה של הפילטר אפשר לראות איפה הוא שבור - הסיבה שבגללה הוא פסול לצילום קולנוע.
 כאן אפשר לראות את החלקת הפילטר פנימה/החוצה. בפינה הרחוקה-תחתונה של הפילטר אפשר לראות איפה הוא שבור - הסיבה שבגללה הוא פסול לצילום קולנוע.
ועוד מבט אחד מלפנים....
 ועוד מבט אחד מלפנים....
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

תתחדש.
שים לב שפילטר בתצורה כזאת עלול לפגוע בפוקוס ובנוסף בANSI CONTRAST של המקרן בגלל החזרות לעדשה.
אם אתה צופה בחדר עם קירות לבנים, אז הANSI גם ככה מאוד נמוך וההשפעה תהיה קטנה.
No place like home.......... Theater

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”