התלבטות לגבי שדרוג NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
amirchen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב.

יש לי NAS בסיסי של חברת DLINK דגם 325 שמכיל 2 דיסקים של 1 טרה ב-RAID 1.
יש לי אותו מספר שנים והוא שירת אותי נאמנה עד כה.
המקום בדיסקים הולך ונגמר (בעיקר שומר שם גיבוי של תמונות/תוכנות ואת כל המדיה של הבנות שלי - סדרות וסרטים).
אני מעוניין להחליף אותו באחד גדול יותר עם לפחות 4 דיקסים כדי שאוכל לעבוד ב-RAID 5.
מבחינת נפח אני לא צריך הרבה יותר כך ש-4 דיקסים של 1 טרה (שיתן לי 3 טרה ב-RAID 5) יספיקו לי לשנים הקרובות.
אני לא רוצה להוציא יותר מדי על המכשיר (עד 2000 ש"ח).
שאלתי היא:
האם יש משהו במחיר הזה שייתן לי מה שאני מחפש?
אפשרות אחרת שחשבתי היא לקנות את ה-DLINK-DNS320 לשים בו 2 דיסקים של 1 טרה והוא ישמש אך ורק לגיבוי של התמונות/תוכנות והנוכחי ישאר עם המדיה.

מה דעתכם?
תודה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

לגבי NAS נוסף הייתי שוקל את עניין הצריכה... כי בזאת אתה פחות או יותר פשוט מכפיל אותה.
NAS של 4 מגירות זו אופציה מצויינת, הייתי בודק קודם אם קיימת אופציה להקים RAID5 עם שני כוננים (degraded) ואח"כ להוסיף עוד שניים, ככה תחסוך ברכישת כוננים (במקום לקנות 4, תקנה 2 ותוסיף את ה2 הקיימים). רצוי בתהליך הזה לייצר דיסק גיבוי של כל החומר.
תכונה האחרונה שהזכרתי קיימת לשרתים מבוססי לינוקס (DIY), אני בטוח שזה קיים גם לNAS מובילים בשוק.

amirchen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

ufffnick כתב:לגבי NAS נוסף הייתי שוקל את עניין הצריכה... כי בזאת אתה פחות או יותר פשוט מכפיל אותה.
NAS של 4 מגירות זו אופציה מצויינת, הייתי בודק קודם אם קיימת אופציה להקים RAID5 עם שני כוננים (degraded) ואח"כ להוסיף עוד שניים, ככה תחסוך ברכישת כוננים (במקום לקנות 4, תקנה 2 ותוסיף את ה2 הקיימים). רצוי בתהליך הזה לייצר דיסק גיבוי של כל החומר.
תכונה האחרונה שהזכרתי קיימת לשרתים מבוססי לינוקס (DIY), אני בטוח שזה קיים גם לNAS מובילים בשוק.
...
יש לך המלצה על מכשיר מסוים?

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #4 

נראה שה-QNAP TS-412 עונה בדיוק על הצרכים שלך. המחירים נעים סביב 1700-1800 ש"ח

אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר מ-2000 ולקבל ביצועים טובים יותר אז בדוק את מחירי הדגמים הבאים:
1. Synology DS-413j
2. Thecus 4200eco
המחירים אמורים להיות סביב 2300-2500. ל-Synology מערכת הפעלה טובה יותר ול-Thecus ביצועים טובים יותר.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

יש עוד 2 אופציות מהדגמים שנמכרים בארץ במחירים יותר זולים:
D-Link DNS-345 אם מעבד 1.6 חד ליבה ו 512MB זכרון, 2XLAN וכו'
או
iomega/LenovoEMC ix4-300d אם מעבד 1.3 כפול ליבה ו 512MB זכרון (מעבד כפול ליבה בתדר נמוך יותר, יעשה עבודה טובה יותר במולטיטסקינג)

הTS412 שהוזכר פה, הוא רק 1.2 חד ליבה, ו 256MB זכרון, ותאמין לי ש זכרון זה דבר חשוב

אני עצמי עוקב אחריהם זמן מה, בינתיים חוסך כסף לדיסקים

*אם זכור לי ב דגם של D-LINK ניתן לבצע מעבר מ RAID0 או RAID1 ל RAID5 ללא עיבוד מידע, אך אני לא יודע אם זה יעבוד במקרה שלך,
עולי בגלל צ'יפסט שונה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #6 

Iomega היה לי דגם קודם ix2-200. כשהוא עבד הכל היה בסדר, אבל אחת לכמה זמן הוא היה נעלם מהרשת הביתית והיה נדרש restart על מנת להחזיר אותו לעבודה (לעיתים ע"י לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ולפעמים ע"י ניתוק פיסי מהחשמל וחיבור מחדש). כשנתיים וחצי אחרי שרכשתי אותו דיסק אחד מתוך השניים שהיו בו הפסיק לעבוד ולא הצלחתי לעשות rebuild של מערך ה-raid 1 עם דיסק חדש.
בנוסף הסתבר לי ש-iomega התקינו את מערכת ההפעלה, לא על איזה זכרון פלאש נפרד שנמצא קבוע בשרת אלא על אחד הדיסקים עצמם כך שבמידה ומחליפים את שני הדיסקים יחד, אין מאיפה לשחזר את מערכת ההפעלה.
d-link היה לנו בעבודה תקופה מסויימת. גם הם לא עבדו באופן רציף והיה צריך לאתחל אותם מידי פעם.

אני בהחלט מודע לכך שמדובר בשני המקרים על דגמים ישנים, מלפני כ-4 שנים בערך ושתי החברות התקדמו מאז.

היום יש לי שרת של netgear שפועל מעולה כבר כשנה. משום מה לא ניתן למצוא בארץ את השרתים הביתיים שלהם (בעבר יובאו ע"י "אודם אלקטרוניקה").

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #7 

עם התקציב שלך הייתי הולך על בניית מערכת DIY מבוססת Unraid או Nas4Free עם Raid בתוכנה (או פתרון יתירות כמו NFS או Unraid FS = ReiserFS).
אם אין לך בעיה של מקום אז התבססות על מארז ATX סטנדרטי (ולא Mini ITX) תחסוך לך כנראה סכום משמעותי.

היתרונות מול Nas מוכן הם:
* שימוש ברכיבים סטנדרטיים שקל וזול להחליף במקרה של תקלת חומרה.
* פתרון Raid תוכנתי כך שאין חובה להישאר עם אותה חומרה במקרה של תקלה (לא פתרון קנייני).
* תמורה גבוהה לעלות.

החסרון המרכזי הוא שבשביל גודל קומפקטי משלמים והרבה, מארז ITX קומפקטי עם מקום ל-4 כוננים יעלה 700+ ש"ח ולא תמיד יגיע עם ספק.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

dhead2009 כתב:עם התקציב שלך הייתי הולך על בניית מערכת DIY מבוססת Unraid או Nas4Free עם Raid בתוכנה (או פתרון יתירות כמו NFS או Unraid FS = ReiserFS).
אם אין לך בעיה של מקום אז התבססות על מארז ATX סטנדרטי (ולא Mini ITX) תחסוך לך כנראה סכום משמעותי.

היתרונות מול Nas מוכן הם:
* שימוש ברכיבים סטנדרטיים שקל וזול להחליף במקרה של תקלת חומרה.
* פתרון Raid תוכנתי כך שאין חובה להישאר עם אותה חומרה במקרה של תקלה (לא פתרון קנייני).
* תמורה גבוהה לעלות.

החסרון המרכזי הוא שבשביל גודל קומפקטי משלמים והרבה, מארז ITX קומפקטי עם מקום ל-4 כוננים יעלה 700+ ש"ח ולא תמיד יגיע עם ספק.
...
מבחינת מחיר NAS DIY 4 כוננים ומעלה יהיה תמיד יותר זול מ- NAS קנוי.
ויש גם קטנים כוללים הכל חוץ מהכוננים עצמם. ראה כאן - מתחיל ב- 1250 דרך 1500 ן- 1700
http://www.plonter.co.il/products_resul ... ortitems=1

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”